divendres, 30 de setembre del 2016

Prèvia Europa - Júpiter; renéixer en un derbi? (part 2)

La passada temporada, l'Europa va enllaçar 9 partits sense guanyar. En la dissetena plaça, amb els mateixos punts que els equips que marcaven la zona de descens, l'equip d'Albert Poch arribava al derbi davant el Júpiter en alerta vermella. En un quart d'hora de joc, els escapulats perdien 3-0, però una espectacular remuntada fins el 4-5 final va significar la catapulta que necessitava l'equip per reaccionar. Uns mesos després, es certificava el quart play-off consecutiu... tots ens sabem aquesta història de memòria, i aspirem a tornar-la a viure. Fàcil no serà, però hi ha més temps de marge per a la reacció que l'any passat, així que... per què no creure-hi?
L'empat in extremis a Ascó pot ser millor amb un triomf al derbi
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba a aquest derbi després de dos empats consecutius (Manlleu i Ascó), i empalmant 6 jornades sense sumar cap triomf. Feia 24 anys que l'equip escapulat no arribava a la jornada 7 de lliga sense haver guanyat encara. De fet, l'última victòria gracienca en el campionat va ser el 15 de maig, amb el 3-1 contra el Granollers que va servir per tancar la lliga regular de la passada campanya. Massa temps ja, estem d'acord...

'CapiCano' i Javi Iglesias ja estan recuperats
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Albert Poch té les baixes segures dels lesionats Fer (pubàlgia) i Dani Márquez (fisura al peu), a més del sancionat Rubi. La bona notícia és el retorn de dos dels lesionats a les últimes setmanes Javi Iglesias i Àlex Cano.

El tècnic escapulat reclamava als micròfons de BTV competitivitat i solvència a casa per sumar, d'una vegada per totes, de 3 en 3:


FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: CE Júpiter

El Júpiter ha perdut enguany a alguns dels seus futbolistes més importants (Kuku, Josu, Javi Santolalla...), però no sembla que això hagi d'enfosquir la bona feina de Juanjo García i companyia. L'equip de La Verneda s'ha reforçat bé, i de ben segur que donarà tanta guerra com a les últimes temporades: homes com David Bauli (Granollers), Rafa Murillo (Prat), l'ex-Europa Éric Blasco (Cerdanyola), Ángel De La Torre (Terrassa) s'afegeixen als que continuen, com ara Sergi Pérez, Mechi, Pau Darbra o l'ex-escapulat Joan Vives. Ara per ara, el Júpiter ha guanyat 2 partits, n'ha empatat 2 i n'ha perdut 2 més, i és desè amb 8 punts.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Júpiter
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Juanjo García no pot comptar amb el lesionat Lee. Aquesta setmana, Júpiter i Granollers han fet 'canvi de cromos' a la porteria: Víctor Colchero deixa la disciplina grisgrana per marxar a l'equip vallesà, i el fins ara porter del Granollers Iván Fuentes fitxa pels de La Verneda.

El fins ara porter del Granollers Iván Fuentes ha fitxat aquesta setmana pel Júpiter
(FOTO: twitter Iván Fuentes)


PRECEDENTS:

Cal afegir la victòria 4-5 i la derrota 1-2 de la temporada passada
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Júpiter s'han enfrontat 82 vegades en partit oficial, esdevenint el derbi més repetit de la història del club gracienc. A Tercera, 56 enfrontaments, amb un balanç de 27 victòries, 14 empats i 15 derrotes, amb 117 gols marcats i 80 d'encaixats. La temporada passada al Nou Sardenya, derrota 1-2 que trencava amb 7 triomfs consecutius i 19 anys sense perdre amb els de La Verneda.


L'any passat, mal partit escapulat i derrota justa contra un molt bon Júpiter
FONT: BTV Esports




ESTADI:


NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 2 octubre, 18h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.


FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps



Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)

FONT: Eskapulats

FONT: BTV Esports


Horaris jornada 7:

FONT: FCF.cat


Agenda equips CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat


dilluns, 26 de setembre del 2016

Europadístiques (Jornada 6)



FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

FONT: CEEuropa.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'


FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat



FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'

*Feia 24 anys que l'Europa no es quedava sense guanyar cap dels 6 primers partits de lliga. El darrer cop que això va passar va ser la temporada 1992-1993, quan l'equip escapulat va sumar només 1 punts de 18 possibles: empat a casa contra el Terrassa (0-0), i derrotes consecutives davant vilobí (4-2), Reus (2-3), Roda de Barà (2-1), Manresa (2-0), i Igualada. De fet, la ratxa es va allargar amb una setena derrota consecutiva (balaguer 2-1), l'empat 1-1 contra el Palafrugell, i dues derrotes més: Barça C (10-2) i Júpiter (1-2).

La pitjor ratxa de l'últim quart de segle: l'Europa no va guanyar fins a l'onzena jornada
(FONT: resultadosfutbol.com)

*Feia 17 jornades que l''Europa no rebia un penal en contra (28 de febrer, gol de Kevin Gissy al camp del St. Andreu).

*Feia 226 minuts que l'Europa no marcava a domicili (des de la diana de Rojas a Peralada).

*L'equip no puntuava a fora des del 8 de maig, quan va empatar 0-0 a Sant Feliu, en el partit que va certificar el quart play-off d'ascens consecutiu.

*Feia 3 anys que l'Europa no empalmava 3 derrotes consecutives: va ser en les jornades 5, 6 i 7 de la temporada 2013-2014, quan va caure davant Montañesa (1-0), Cerdanyola (1-3) i Manlleu (1-0).

*L'Europa ha estat 405 minuts sense anar per davant en el marcador, fins al minut 45' de la 5ª jornada.

*Amb els debuts de Boison, Sielva i Navarro a Olot, l'Europa ja ha utilitzat 21 jugadors en lliga. Només falten per debutar Dani Márquez, Varona i Martí.

*A Peralada va acabar una ratxa de 9 mesos invictes a domicili (des del 22 de novembre, quan l'Europa havia caigut 2-0 a Manlleu. Des de llavors, el balanç era de 7 triomfs i 5 empats en 12 partits a fora de lliga i play-off. El web oficial de l'Europa explica que no s'ha pogut superar, doncs, la millor ratxa històrica sense perdre a domicili, que queda igualada amb 12 partits.

FONT: CEEuropa.cat

*Segons explica el web oficial de l'Europa, ja fa 44 anys que l'Europa no aconsegueix guanyar els dos partits a un equip que s'estrenava a Tercera divisió.


dissabte, 24 de setembre del 2016

Ascó 1 - Europa 1; reacció in extremis

Un gol de Denis Coch al '93 i les aturades de Boison han salvat un punt a Ascó
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa ha salvat un punt a última hora en la visita a Ascó (cinquè empat en cinc visites al municipal asconenc), i ha gaudit el revers de la moneda que li va tocar viure 6 dies abans. Un gol salvador de Denis Coch al minut 93 i les grans intervencions del porter Boison han certificat un 1-1 que deixa sensacions ben diferents a les de l'empat contra el Manlleu: i és que avui ha estat el rival qui ha tingut les millors ocasions de gol, i l'Europa qui ha aprofitat a última hora una de les poques opcions de marcar, després d'una errada del porter rival. Amb els graciencs jugant amb 10 per una pol·lèmica expulsió de Rubi només començar la segona part, Osado ha avançat l'Ascó al minut 70 transformant un penal de Joel sobre Guiu. L'Europa hi ha cregut fins el final, i en el temps afegit, Fran Bea ha llençat directament una falta, la pilota se li ha escapat al porter, i Denis Coch, venint com un avió al costat de 3 jugadors escapulats més, ha rebentat la pilota al fons de la xarxa rematant sol a l'àrea petita. La celebració amb ràbia de tots els jugadors de l'Europa són el millor senyal, tot i que el balanç de 3 punts de 18 continua sent molt deficient.

Un cop completada la jornada de diumenge, l'Europa continua sent dissetè, amb els mateixos punts que ocupen les places de descens. Diumenge vinent a les 18h, derbi a casa davant el Júpiter.


FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Aquestes eren les valoracions del tècnics Albert Poch i Santi Castillejo en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial FC Ascó

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu

-L'Independent de Gràcia


Resultats 6ª jornada:


FONT: FCF.cat



FONT: BTV Esports



FONT: BTV Esports



FONT: BTV Esports


divendres, 23 de setembre del 2016

Prèvia Ascó - Europa; creieu-vos-ho i feu-nos creure!

L'Europa busca el primer triomf a la lliga... i el primer en 5 mesos a domicili
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Quan portes 5 setmanes fent pràcticament la mateixa prèvia, poc més es pot afegir. El cert és que l'Europa afronta el partit al camp de l'Ascó com ho ha fet en les jornades anteriors. Però amb això no n'hi ha prou. Els 2 punts sumats de 15 possibles són un balanç terriblement pobre per a una plantilla com aquesta, i com deia Fran Bea després del partit contra el Manlleu, miracles com el de l'any passat passen un cop a la vida. Així doncs, arriba l'hora d'acabar amb excuses, faltes de tensió i sentiments derrotistes, i posar els cinc sentits amb un únic objectiu: guanyar d'una vegada per totes i demostrar als que ja donen per mort aquest equip que estan ben equivocats.

Abel Rita va marcar l'any passat a Ascó
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'evolució de joc dels últims partits convidaria a pensar que l'objectiu és possible, però a ningú se li pot escapar que davant hi haurà un rival amb les mateixes intencions, i una estadística per trencar: l'Europa no ha guanyat mai a Ascó. Tampoc hi ha perdut, és cert. Però un altre empat, abans de jugar el partit, semblaria un botí insuficient. Per molt que encara no hagis sumat ni un sol punt encara com a visitant. De fet, dissabte es compleixen 5 mesos de l'últim triomf fora de casa (Palamós 2-3, 24 d'abril). Ja vindria sent hora de trencar aquesta estadística...

Javi Navarro es va lesionar al turmell dimecres i és dubte
(FOTOS: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Albert Poch té les baixes segures dels lesionats Javi IglesiasÀlex Cano i Dani Márquez. Per si tot això fos poc, també té els dubtes de Fer (encara amb molèsties), Uri (per un cop a les costelles) i Javi Navarro, que es va lesionar al turmell dret en l'entrenament de dimecres.


EL RIVAL:

FOTO: Ebre digital

Després de fer una mala temporada la passada campanya, el campió de lliga de fa 2 anys vol recuperar pes en el grup català de Tercera. Per fer-ho, l'Ascó ha iniciat un nou projecte que lidera Santi Castillejo a la banqueta. Al bloc de jugadors que ja hi eren (Argilaga, Artur Gòdia, Socias, Víctor Bertomeu, el davanter Andreu Guiu...) se'ls han afegit futbolistes amb passat recent a Segona B, com Sergi Masqué (Cornellà), Héctor Rodríguez i Jonathan Toledo (Hospi), o l'ex-davanter de Sabadell, Hospi o Lleida Juan Antonio Osado. L'equip de la Ribera d'Ebre ha perdut homes de trajectòria com Asier Eizaguirre, Virgili, Cristino, Edu Vives o el mateix Joel Coch, ara escapulat. Desè amb 7 punts, l'equip de la Ribera d'Ebre busca la regularitat que de moment no ha tingut en aquest inici de lliga.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Manlleu
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Santi Castillejo no pot comptar amb el lesionat José Ramón

 Santi Castillejo ha pres el relleu de Miguel Rubio a la banqueta de l'Ascó
(FOTO: UEOlot.com)


PRECEDENTS:

Cal afegir la victòria 1-0 a casa de la temporada passada
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Ascó s'han enfrontat en 9 ocasions en partit oficial (8 de lliga + 1 de Copa Catalunya), amb un balanç de 3 victòries, 5 empats i 1 única derrota, 13 gols marctas i 10 d'encaixats. Els 4 precedents jugats al municipal d'Ascó han acabat amb empat.

L'any passat, empat 1-1. Totes les visites a Ascó han acabat amb empat
(FONT: BTV Esports)




ESTADI:

MUNICIPAL ASCÓ (Carretera Mora-Flix s/n - 43791, Ascó).
Dissabte 24 setembre, 18h.
10 euros General. 
Gratis Socis FC Ascó. 

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: Google Maps


Temps previst per a dissabte a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)


Horaris jornada 6:

FONT: FCF.cat


Agenda equips CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat