dissabte, 28 de març del 2015

Europadístiques Copa Catalunya (Campions!)



FOTO: 'Vamos, escapulados!'


Minuts jugats:



FONT: 'Vamos, escapulados!'          

Gols:
FONT: 'Vamos, escapulados!'        


                                                                                                          
Ignacio i Poves, pitxitxis absoluts de la Copa Catalunya 2015 amb 3 gols
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')  

Assistències:
FONT: 'Vamos, escapulados!'


Amb les dues de dimecres, Javi Lara acaba la Copa com a màxim assistent escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')  


Targetes:                                                      ç
                                                             *En vermell si comporta sanció per al pròxim partit


Expulsions a favor:      0

Expulsions en contra:  0               


Penals a favor: 00    

Penals en contra:   0    
     

Gols de falta:  0


Remuntades a favor:  1 (Del 0-1 al 2-1 vs. Castelldefels. Va acabar 2-2)
      

Remuntades en contra:  2 (Del 2-1 al 2-2 vs. Castelldefels // De l'1-0 a l'1-1 vs. Ascó)


Quan marca l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Quan encaixa l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            


CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

L'Europa ja és el tercer millor equip en el palmarès de la Copa Catalunya, darrere Barça i Espanyol
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

*L'Europa ha guanyat les tres finals de Copa Catalunya que ha jugat a la història del club. Va derrotar el primer equip del Barça els anys 1997 i 1998, i ara el Girona en l'edició del 2015.

*Feia 17 anys que l'equip gracienc no guanyava aquesta competició.

*L'Europa ja és el tercer equip del palmarès de la competició, amb 3 títolsNomés Barça (7) i Espanyol (6) superen els escapulats.

*L'Europa s'ha proclamat campió derrotant 3 equips de Segona divisió (Girona, Sabadell i Barça B), 1 de Segona B (Espanyol B), i 2 de Tercera (el líder Ascó i el Castelldefels)

*Curiosament, ha guanyat els 4 equips de superior categoria encaixant només 1 gol (9 gols marcats, 1 encaixat); en canvi, va empatar amb els 2 rivals de la mateixa categoria (3 gols marcats i 3 d'encaixats).


*Ignacio Rosillo i Àlex Poves han acabat com a pitxitxis absoluts de la Copa Catalunya, amb 3 gols cadascun (llista completa de golejadors, a Tercera.cat)

*El gol d'Alberto posava fi a 208 minuts sense marcar a casa; el darrer gol l'havia fet Ignacio contra el Vilafranca, en el partit de lliga del passat 23 de febrer.

*8 dels 12 gols marcats en Copa Catalunya han estat a la 1ª part dels partits.

*El gol de Christian Alfonso posava fi a 289 minuts i més de 7 mesos sense encaixar cap gol a la Copa Catalunya. L'anterior havia estat el de Virgili en el minut 55 del partit contra l'Ascó, el passat 17 d'agost.

*L'Europa no perd en Copa Catalunya des de l'11 d'agost de 2013, quan va caure en 1ª ronda de l'edició 2013-2014 al camp del Castelldefels per 2-0.

*L'Europa ha estat campió amb la participació de 21 jugadors escapulats. Al marge del jugadors del primer equip, també hi han pres part els jugadors del filial Josa i Torrentbó, i l'ara futbolista del Cerdanyola Joan Vives.

*Només 4 jugadors han disputat tots els minuts de l'Europa en aquesta Copa Catalunya: Rafa Leva, Alberto, Oriol Dot i Putxi.

Pedro Dólera s'endú el títol en el seu partit amb l'Europa en Copa Catalunya... nº13
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

*La de dimecres és la primera victòria contra el Girona en 3 enfrontaments en Copa Catalunya. Abans, 1-3 en els vuitens de final de la temporada 2006-2007, i 0-0 en el triangular de  2ª ronda de la 1999-2000.

*Els espectadors acumulats en 6 partits de Copa Catalunya han estat 5.765, amb una mitjana de 961 per partit.

*En total, la xifra d'espectadors dels partits de l'Europa com a local aquesta temporada és de 11.625, amb una mitjana de 581.

*El tècnic Pedro Dólera va sumar ahir el seu partit oficial nº 238 a l'Europa (219 de lliga, 6 de play-off i 13 de Copa Catalunya), rècord absolut del club (l'anterior era Pep Moratalla, amb 190 partits en dues etapes)

*Dólera és el tercer tècnic de la història de l'Europa que guanya una final de Copa Catalunya, després de Pep Moratalla i 'Tintín' Márquez.

*Si vols repassar la trajectòria de l'Europa en aquesta Copa Catalunya, ho pots fer en aquest enllaç.


La final va aplegar més gent que la suma dels 5 partits anteriors de l'Europa a la competició
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


Infogràfic molt interessant sobre la final de la Federació Catalana de Futbol
(FONT: FCF.cat)



EL TÍTOL DE L'EUROPA, EN LA PORTADA DELS DIARIS DE LA VILA DE GRÀCIA

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

El triomf de l'Europa no ha passat desapercebut en la premsa local de la Vila de Gràcia. Així, publicacions com l'Independent de Gràcia o el Línia Gràcia destaquen en portada el tercer títol de Copa Catalunya de la història del club escapulat. Qui més en parla és l'Independent, que ho destaca com a notícia més destacada de la portada, a l'editorial, a la part d'enquesta al carrer, a la secció pròpiament d'esports, i també en el número especial de l'Escapulat encartat a pàgines centrals. A més, regala un póster dels campions. Si us el voleu llegir, ho podeu fer en aquest enllaç.

També Ràdio Gràcia ha fet un programa especial del '100% Europa' aquest divendres a la tarda. En quant el tinguem, l'afegim en aquest article.

I la febre escapulada continua manifestant-se a les xarxes social en forma de més missatges de felicitació, o també de més vídeos commemoratius de la final i la trajectòria de l'equip en aquesta històrica Copa Catalunya. El darrer, aquest:

FOTO: Youtube Toreto / @Riki_hz96

I parlant de xarxes socials, una curiositat que hem vist a facebook: el popular periodista de bàsquet de TV3 Jordi Robirosa ha penjat una fotografia amb una samarreta de l'Europa i un missatge de celebració pel títol sumat dimecres. Robirosa explica que el seu avi era escapulat i va presenciar la final de Copa d'Espanya de 1923 contra l'Athletic, i manifesta també la seva simpatia personal pel club gracienc:

FONT: facebook Jordi Robirosa