diumenge, 27 de novembre del 2016

Europa 0 - Sant Andreu 0; pas endavant

Gran actitud, bona imatge però poques ocasions; l'equip millora mica en mica
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com l'any passat, Europa i Sant Andreu han empatat sense gols en el derbi al Nou Sardenya. Un partit força igualat i marcat per les precaucions dels dos equips, que s'han preocupat més en no encaixar que en generar moltes ocasions de gol. Tenint en compte la delicada situació de l'equip, les nombroses baixes, i mirant de començar la casa per la base, el tècnic Joan Esteva ha optat per un sòlid 4-5-1, amb Fer retornat a la porteria 13 jornades després; Cano i Alberto de centrals i els germans Coch als laterals; Javi Iglesias i Rubi han ocupat els carrils avançats, amb Uri, Fran Bea i Campoy com a trivot interior, i Xavi Civil en punta, barallant-se amb els centrals andreuencs.


Els dos capitans amb els braçals anti-homofòbia; gran iniciativa de la revista Panenka!
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Han començat millor els quadribarrats, amb 3 arribades sense massa perill als primers minuts. Mica en mica, l'Europa ha guanyat terreny i domini, però amb poca capacitat per crear ocasions clares, més enllà d'algun xut llunyà de Campoy, o de les faltes i córners llençats per Fran Bea buscant els caps dels companys. La més clara de la primera meitat ha estat per al Sant Andreu, amb una molt bona contra rematada per Jorge Muñoz i rebutjada espectacularment per Fer a córner. El 0-0 al descans feia justícia al que s'havia vist sobre el terreny de joc, en un partit que s'ha escalfat per moments amb alguna dura entrada dels dos bàndols. Afortunadament, però, els petits moments de tensió no han espatllat el fair play general entre els futbolistes escapulats i quadribarrats.

A la represa, l'Europa ha semblat fer un pas endavant en intencions, per bé que no ha trobat els recursos ni la clarividència per fer-li mal a un Sant Andreu més acomodat defensivament i buscant les contres. Així han trobat els quadribarrats una altra bona opció amb internada i xut fluix de Toro a les mans de Fer. L'anècdota del partit l'ha protagonitzat l'àrbitre, que en una falta de groga al mig del camp de Denis Coch li ha tret la vermella sense adonar-se. Davant la indignació i incomprensió de tot l'estadi, algú l'ha advertit del lapsus i ràpidament ha rectificat amb encert. Les opcions més clares per a l'Europa han vingut al tram final: al minut 73, centrada de Javi Iglesias des de l'esquerra, rematada de cap al segon pal de Rubi (bon partit el seu avui), i gran aturada en dos temps de Segovia (possiblement, el porter més en forma de Tercera ara mateix). Instants després, penal clamorós a Alberto que l'àrbitre no ha xiulat (una llàstima, perquè tret d'aquesta errada important, havia controlat força bé un partit sempre complicat com és un derbi). Fa gairebé 10 mesos que a l'Europa no li xiulen un penal (31 de gener, marcat per Abel Rita en el 0-5 a Peralada), i ja són 392 dies sense cap a favor al Nou Sardenya (1 de novembre de 2015, fallat per Poves davant el Vilafranca). Als últims minuts, han debutat en lliga amb l'Europa el nou fitxatge Gueri i el migcampista del filial Ignasi Varona. Ell ha tingut la darrera gran ocasió, amb una rematada fluixa al cos de Segovia des de la frontal de la petita en l'última pilota del partit.

Amb l'empat, l'Europa continua en divuitena plaça, en zona de descens, amb 12 punts. Diumenge vinent a les 12h, partit al camp d'un rival que també es troba en mala dinàmica: el Granollers. 

Tret dels 4 brètols habituals, bonic ambient general a les grades del Nou Sardenya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Cal destacar el bon ambient general a la graderia de les dues aficions, donant un magnífic caliu de derbi sense incidents. Com ja era d'esperar, però, les desafortunades paraules de Manuel Camino a BTV han aconseguit caldejar els ànims dels 4 brètols habituals (que en cap cas poden representar a tota una afició), i que han repetit els insults constants des de l'arribada a l'estadi fins que s'ha acabat el partit (com ha quedat perfectament reflectit en la retransmissió televisiva). De fet, l'àrbitre ho ha reflectit a l'acta en els següents termes: "En el minuto 35 de partido, aficionados del Sant Andreu situados detrás de la porteria a la izquierda de la salida de los vestuarios cantaron repitiéndolo varias veces 'Puta Europa!', comunicándole al delegado de campo para que avisen por megafonía para que cesen este tipo de cánticos, que incitan a la violencia". Veurem si hi ha alguna reacció de condemna o càstig al respecte, o si tothom (clubs, federació, mitjans...) continuen mirant cap a una altra banda com fins ara. No hi ha més cec que qui no vol veure: si cada cop que s'insulta o es fan pintades ofensives callem com si no passés res, ens convertim en còmplices. RESPECTE I SENTIT COMÚ SÓN INNEGOCIABLES al futbol de 2016. I a veure si TOTS entenem que no és una qüestió de colors, sino d'educació i de fer front comú (tots junts; els de l'Europa, els del Sant Andreu, els de la Suburense o els de l'Alpicat...) contra les actituds intolerants, es vesteixin amb la bufanda que sigui. La batalla no és Europa vs. Sant Andreu, sino RESPECTE vs. INTOLERÀNCIA, i tots ens som responsables, per molt que la majoria es treguin les puces de sobre.


FONT: BTV Esports

Partit íntegre:



FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Mikel Azparren en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:



FONT: CEEuropa.cat


Resultats 16ª jornada:

FONT: FCF.cat


FONT: BTV Esports


FONT: BTV Esports