dimarts, 31 de gener del 2017

El porter Sergi Aguilar, últim reforç d'hivern

Sergi Aguilar arriba del Sabadell B, i ha passat per Gavà, Badalona, Damm, Madrid i Barça
(FOTO: Àlex Gallardo / cfgava.blogspot.com)

L'Europa ha mogut fitxa abans del tancament del mercat d'hivern, aquest mateix dimarts. El club gracienc ha incoporat al porter Sergi Aguilar, procedent del Sabadell B. La seva arribada comporta la marxa de Moha, que havia arribat a mitja temporada i ha jugat 6 partits i un total de 502 minuts. Sergi Aguilar té 21 anys, i s'havia format a l'Escola del Barça. Al club blaugrana s'hi va estar en categories benjamí i aleví, abans de passar per L'Hospitalet, Damm, Reial Madrid (en època cadet), Badalona, Gavà i Sabadell B. 

Amb el fitxatge d'Aguilar i l'adéu de Moha, des del final de temporada passada ja s'han produït 20 fitxatges i 19 baixes (ja sigui a l'estiu o amb la temporada començada), al marge del relleu a la banqueta.

FOTO: Instagram Sergi Aguilar


Els gols de la jornada 23

FONT: FCF.cat


AUTOCAR D'AFICIONATS PER A DIUMENGE A MANLLEU

FONT: CEEuropa.cat

Després de la contundent derrota per 0-5 davant el súperlíder Olot, l'Europa vol oblidar ràpidament la desfeta. I la millor manrea de fer-ho és amb un triomf a Manlleu, diumenge a les 16:30h. Una vegada més, l'equip gracienc no estarà sol, i és que uns quants aficionats escapulats acompanyaran l'equip a les grades del Municipal manlleuenc. L'Agrupació Europeista organitza un autocar d'aficionats amb un pack que inclou transport, esmorzar a La Gleva, i dinar a Manlleu. L'entrada del partit no està inclosa en el pack. Interessats, podeu trucar al 635 542 202 (sr. Santi).


EL NOU PRESIDENT VISITA ELS PRINCIPALS EQUIPS DE L'EUROPA

Víctor Martínez i membres de la nova junta, al vestidor del primer equip masculí
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El nou president de l'Europa, Víctor Martínez, va aprofitar aquest dilluns per visitar i presentar-se als membres d'alguns dels principals equips del club. Martínez i membres de la nova junta van saludar i van mantenir xerrades informals amb jugadors i tècnics del primer equip masculí i femení, i també del juvenil A, aprofitant la coincidència d'horaris d'entrenament al Nou Sardenya. Aquest dimarts al vespre, es farà l'acte de presa de posessió, a les 19:30h a les instal·lacions de l'estadi. També avui comencen les reunions de traspàs de poders amb el president en funcions, Arturo Ramírez

El nou president, amb les germanes Pili i Andrea Porta
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


CARTA OBERTA DE GILLES DE BODE A LA NOVA JUNTA

El ja ex-president de l'Europa ha remès una carta a la junta directiva que el succeeix
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Benvolguts,

Us volem donar la benvinguda i enhorabona  com a  nous directius responsables del CE Europa. Un club que tots estimem i per el que moltes generacions han treballat fins a situar-lo al punt que està en aquest moment.

Després de 10 anys de presidència sé el que representa asumir la responsabilitat de la gestió i la representativitat del club i la vocació de servei que comporta. Teniu per davant un gran repte i molt de treball - com el que hem fet les generacions que us hem precedit - però també de ben segur podreu gaudir d'alegries i gratificacions que compensaran els moments dificils.

El CE Europa está format per tots els socis i sabem l'important que és poder comptar amb la seva opinió, els seus suggeriments i fins i tot les seves crítiques constructives. Tingueu per segur que donarem suport amb generositat i positivisme a aquesta nova etapa per continuar construint un Europa millor i més gran en éxits i valors.

No vull desaprofitar l'ocasió per donar les gràcies als companys de la Junta Directiva en Funcions  i de la Junta Electoral per  la tasca realitzada durant les darreres setmanes i que garantizaran una continuitat en la gestió.

Molta sort.

Cordialment,

Guillaume de Bode
President 2007 – 2017

Candidatura SUMEM+



dilluns, 30 de gener del 2017

Europa 0 - Olot 5; dessagnats pel tauró

L'Europa no ha pogut fer res davant l'estripada letal del pitxitxi Marc Mas
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Si algú ens diu al minut 43 que aquest partit acabaria 0-5 l'hauríem pres per boig. L'Europa estava fent una de les millors primeres parts de la temporada davant el líder, amb convicció, forta pressió, ocasions de Dani Pujol, Civil i Cano, un clar penal no xiulat a Civil amb 0-0, i un Olot que no havia donat cap sensació de perill. Però una relliscada del capi i dues aparicions mortíferes del tauró Marc Mas en un minut i mig han fet que el partit anés al descans amb un immerescut 0-2, i l'equip s'enfonsés anímicament. La segona part ha estat un passeig militar d'un Olot que ha demostrat ser l'equip més fiable de la categoria i que ha aconseguit un històric 0-5 al Nou Sardenya amb pòquer de gols de Mas (22 gols en 23 partits...) i un altra diana de Tito Malagón. El bon debut de Canelada, els retorns d'Abel Rita i Javi Iglesias, o la gran primera part del jove Ignasi Varona (transmet sensacions de futur exitós a l'Europa...), han estat notes destacades d'un partit agredolç: primera part per agafar d'exemple a seguir d'aquí a final de temporada, i segona per oblidar ràpidament. És la primera derrota per 0-5 en la història escapulada a Tercera. La bona notícia: l'equip de Joan Esteva continua quinzè amb 5 punts de marge sobre el descens, igual que la setmana anterior. El pròxim diumenge a les 16:30h, visita al camp d'un rival directe: el Manlleu.

El nou president, Víctor Martínez, ha estrenat lloc a la llotja convidat per l'homòleg en funcions, Arturo Ramírez
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

FONT: BTV Esports

Partit íntegre:


FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

I aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Ramon Maria Calderé en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:


FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial UE Olot

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu

-L'Independent de Gràcia
-Olot TV
-Ràdio Olot
-El Garrotxí


Resultats 23ª jornada:

FONT: FCF.cat


FONT: BTV Esports

FONT: BTV Esports



FONT: BTV Esports


EL FEMENÍ AIXECA DOS GOLS I EMPATA A SABADELL

FONT: Josep Mª Vintró / CEEuropa.cat

El Femení A de l'Europa ha rescatat un punt del camp del Sabadell, tot i que perdia per 2-0 al minut 8 de la segona meitat. Els gols de Clara i Pili han servit per igualar el marcador advers, mantenir-se invictes per novena jornada, i conservar la tercera plaça de la classificació, ara amb 35 punts: a 3 del Barça B, i a 7 del líder, el Seagull de Badalona. El pròxim partit serà d'aquí a dues setmanes, a casa contra l'Igualada. Pots llegir cròniques ampliades del partit al web oficial de l'Europa, o a 'Futfem.cat'.


FONT: FCF.cat


divendres, 27 de gener del 2017

Prèvia Europa - Olot; futbol sense urnes

L'Europa afronta un nou examen de màxim nivell, diumenge al Nou Sardenya. L'equip escapulat rep el líder, l'Olot, després de dues victòries consecutives davant equips de play-off, i mirant de continuar obrint forat respecte a la zona de descens. Els de Joan Esteva tenen ara mateix 5 punts de marge respecte a la zona de descens directe, però continuen enganxats a les places perilloses que podrien caure en descensos no compensats. Així, sumar de 3 en 3 es fa absolutament necessari per sortir de la zona vermella de la classificació. Finalment, els 450 socis amb dret a vot que estaven cridats a les urnes en les eleccions a la presidència es podran centrar exclusivament en el futbol. I és que la renúncia aquest divendres del candidat i president als 10 últims anys Gilles De Bode ha convertit automàticament Víctor Martínez en el 33è president de la història del club.



Rubén Canelada ja té la fitxa a punt per debutar
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

La prèvia esportiva ens porta a parlar en positiu: després de guanyar el Peralada (que arribava com a líder) i al camp del Vilafranca (que llavors era tercer), els homes de Joan Esteva arriben amb l'autoestima reforçada, i amb plena confiança que també poden plantar cara a un equip tan poderós com l'Olot. Mantenir la fortalesa defensiva serà clau: des de la debacle a Terrassa de fa 2 mesos, l'equip ha encaixat només 2 gols en 7 partits, i ha sumat 14 punts de 21. O el que és el mateix, és el tercer millor equip de la lliga en aquest tram de calendari, només superat pels 16 punts de 21 sumats per Ascó i Vilassar (l'Olot n'ha sumat 11 o el Peralada 10, per posar dos exemples). Una altra dada molt meritòria: l'Europa acumula 308 minuts sense encaixar cap gol al Nou Sardenya, des del que va fer Montoro el 13 de novembre.


Reverter, un dels 3 lesionats aquesta setmana que seran baixa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Joan Esteva recupera Joel Marín, absent contra el Vilafranca per acumulació de targetes. Per primer cop en moltíssimes setmanes, l'Europa no tindrà cap baixa per sanció. També torna a la convocatòria Abel Rita, després de 3 mesos lesionat, i podria debutar l'últim fitxatge de l'Europa, el lateral esquerre Rubén Caneladaamb qui parlàvem aquesta setmana. La mala sort amb les lesions, però, continua atacant el vestidor, i aquesta setmana han caigut 3 jugadors per problemes físics: el més greu és Javi Navarro, per una lesió al menisc del genll dret que el pot tenir entre 4 i 8 setmanes de baixa. I tampoc podran jugar per lesió Joel Coch i un dels ex de l'Olot, Éric Reverter.


EL RIVAL:

L'Olot, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Gairebé intractable. Estava cridat a ser un dels favorits per lluitar pel títol de lliga i l'ascens, i està complint les expectatives: l'Olot de Ramon Maria Calderé arriba al Nou Sardenya com a líder, amb el doble de punts que l'Europa, i havent perdut només 2 partits: l'últim, a la Pobla de Mafumet, va ser el 2 d'octubre. O el que és el mateix, fa gairebé 4 mesos, i 16 jornades de lliga. Segon equip més golejador de la lliga amb 41 dianes, ha marcat gairebé el triple de gols que els graciencs. I, de fet, el pitxitxi de l'Olot i de la lliga, Marc Mas, suma 18 gols, 6 més que tot l'Europa junt. El segon màxim golejador del campionat també és del conjunt olotí: el veneçolà Sergio Álvarez, amb 10 dianes. Xifres com per posar-se a tremolar... de no ser perquè les últimes jornades han demostrat que el potencial de l'Europa es pot equiparar al dels principals equips de la lliga. Com a mínim, a un sol partit. I pel que fa a gols encaixats, l'Olot n'ha rebut 20, un més que el conjunt de la Vila de Gràcia. Agafem-nos a això...

Calderé torna al Nou Sardenya
(FOTO: CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Ramon Maria Calderé no pot comptar amb el lesionat Micaló. En canvi, recupera un dels golejadors, Sergio Álvarez.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen a l'Olot
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Si voleu fer-vos una idea de cóm juga l'Olot de visitant, aquest és el partit que el va enfrontar al Vilafranca la jornada 17, emès a 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa ('Futbol En Joc')


PRECEDENTS:

Faltaria afegir la derrota per 1-0 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística, Europa i Olot han jugat 59 vegades en partit oficial, amb un balanç de 30 victòries gracienques, 11 empats i 18 derrotes, amb 120 gols marcats i 75 d'encaixats. Ara fa 4 anys que l'Olot no visitava el Nou Sardenya en partit de lliga, amb aquell triomf per 1-0 amb gol de falta de Javi Lara (curiosament, el primer partit que vam explicar en aquest blog). En el partit d'anada, que es va poder seguir en directe per La Xarxa, derrota per 1-0, amb diana del pitxitxi Marc Mas:


FONT: La Xarxa ('Futbol En Joc')



ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 29 gener, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 23:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat



EL FEMENÍ VISITA EL PENÚLTIM, EL SABADELL

L'Europa reprèn la lliga buscant 3 punts per recuperar la segona plaça
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

El femení A de l'Europa juga també diumenge a les 12h, al camp del Sabadell. Les escapulades visiten el penúltim classificat buscant 3 punts que permetin continuar lluitant de tu a tu amb el Barça B i el Seagull per aquesta primera plaça que dóna dret a jugar el play-off d'ascens a Primera. Les futbolistes que entrena Álvaro Del Blanco sumen 8 jornades sense perdre, mentre les arlequinades han perdut 5 dels 6 últims partits, sumant només 1 punt dels últims 18. En el partit d'anada, les gracienques es van imposar per la mínima, amb gol d'Andrea Porta.

FONT: FCF.cat


Víctor Martínez, nou president de l'Europa

FONT: CEEuropa.cat

Finalment, no hi haurà eleccions. La renúncia aquest mateix divendres del candidat i president als últims 10 anys Guillaume De Bode ha convertit, automàticament Víctor Martínez en el 33è president de la història de l'Europa. El mandat de Víctor Martínez serà de 4 anys, i amb un màxim de 3 legislatures, segons regulen els estatuts del club. Diumenge, per tant, no hi haurà eleccions, i el partit Europa-Olot centrarà tota l'atenció de la matinal al Nou Sardenya. El president de la Junta Electoral, Javier Guillén, ha trucat Martínez a tres quarts de dues de la tarda per informar-lo de la carta de renúncia que ha enviat De Bode aquest migdia (pots llegir-la íntegrament en aquest enllaç). En aquesta carta, De Bode argumenta que després de 14 anys de dedicació al club (4 com a vicepresident i 10 com a president), és moment de tornar a família, amics i projectes personals el temps que es mereixen. El fins ara president assegura que ha estat un decisió difícil i molt meditada, i també fa referència a "factors que no formen part de l'esportivitat i són generadors de conflictes" (pel matí, l'Independent de Gràcia publicava una entrevista en què es mostrava molt crític amb els seus rivals electorals). A més, demana disculpes als socis que havien avalat la seva candidatura, i desitja sort a la nova junta directiva. 


DIMARTS, TRASPÀS DE PODERS

Fernando Núñez serà el nou Secretari Tècnic
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Amb la renúncia de De Bode, Víctor Martínez i el president en funcions Arturo Ramírez han acordat aquesta tarda reunir-se el pròxim dimarts al vespre per fer el traspàs de poders. Paral·lelament, es farà un acte públic per escenificar aquest traspàs, amb dia i hora per confirmar. A més, la junta en funcions ha convidat a la directiva entrant a la llotja en el partit de diumenge contra l'Olot. Amb l'arribada de Martínez a la presidència, el desè jugador amb més partits de la història empatat amb Alberto (i actual jugador del Sant Cugat de Primera Catalana), Fernando Núñez, ocuparà el nou càrrec de Secretari Tècnic. Fernando ja ha parlat amb el cos tècnic (concretament, amb Matías Borsot) i el mateix nou president ho ha fet també amb l'entrenador Joan Esteva per intercambiar impressions i transmetre-li la confiança en la seva feina. Un altre nom propi és el de Jordi Vela, que tornarà al club com a nou gerent.


VÍCTOR MARTÍNEZ: "EM SENTO MOLT CONTENT I UNA MICA SORPRÈS"

El nou president de l'Europa, aquesta tarda al Nou Sardenya
(FOTO. 'Vamos, escapulados!')

Escassament 4 horetes després de saber que era el nou president de l'Europa, Víctor Martínez ha atès 'Vamos, escapulados!' al Nou Sardenya, per copsar les seves primeres impressions. Una breu conversa on Martínez es mostra content sorprès per la resolució final del procés electoral; explica que no ha parlat amb De Bode perquè la relació entre tots dos és nul·la; diu també que li han transmès la confiança al tècnic del primer equip masculí Joan Esteva; i avança que Jordi Vela serà el nou gerent del club. Notareu que en l'entrevista apunta a dilluns com a data per fer el traspàs de poders perquè la conversa s'ha produït just abans de trobar-se amb el president en funcions Arturo Ramírez, amb qui han acabat tancant la data de dimarts per temes d'agenda.

FONT: 'Vamos, escapulados!'

També en el decurs d'aquesta tarda, Martínez ha fet altres entrevistes, com ara a BTV (Ràdio i TV), i una altra d'una hora de durada a Ràdio Gràcia. Les podeu escoltar aquí:

FONT: Ràdio Gràcia

FONT: BTV Ràdio


FONT: BTV Esports


EL 33È PRESIDENT DE LA HISTÒRIA DE L'EUROPA

FONT: CEEuropa.cat


dimecres, 25 de gener del 2017

Europadístiques (Jornada 22)

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

FONT: CEEuropa.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'
FONT: 'Vamos, escapulados!'


FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat


FONT: 'Vamos, escapulados!'

                                *En vermell, targeta que comporta sanció al pròxim partit

 357 dies després, l'Europa va llençar un penal
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

L'Europa ha sumat 14 dels últims 21 punts disputats
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat



FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Alberto suma 187 partits i atrapa Fernando en el Top-10 històric de partits jugats amb l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

*L'Europa acumula 11 visites consecutives guanyant a Vilafranca. Ja fa 32 anys de la darerra derrota al municipal penedesenc; des de la temporada '85-'86.

*Feia 357 dies que a l'Europa no li xiulaven un penal a favor. L'anterior havia estat el 31 de gener de 2016, a Peralada (l'havia transformat Abel Rita).

*L'equip ha sumat 14 dels últims 21 punts en joc. És el tercer millor equip de la llga en aquestes darreres 7 jornades, només superat per Ascó i Vilassar (16 punts).

*L'Europa ja fa 308 minuts que no encaixa un gol al Nou Sardenya. És la millor marca imbatut en tota la temporada a casa. El darrer gol encaixat a casa va ser el de Montoro (Montañesa), el 13 de novembre de 2016.

*L'equip deixa la millor ratxa sense encaixar aquesta temporada en 446 minuts. Abans de l'autogol de Cano a La Jonquera, l'Europa havia estat gairebé 5 partits consecutius amb porteria a zero: Sant Andreu (0-0), Granollers (0-1), Palamós (1-0), Sabadell (0-0), i 86 minuts del partit a La Jonquera.

*L'Europa no enllaçava 4 partits o més sense encaixar des de feia 10 mesos. Va ser des de la jornada 22 a la 26 de la temporada anterior (entre 24 de gener i 21 de febrer), quan va empalmar 5 partits amb porteria a zero: Morell (2-0), Peralada (0-5), Manlleu (1-0, 7 de febrer), Rubí (0-0) i Sabadell B (1-0).

*Amb tot, l'Europa és ara la quarta millor defensa de tota la lliga, amb 19 gols encaixats en 22 jornades. Només el superen La Jonquera (12), Peralada (14) i Ascó (18).

*L'Europa només ha estat 287 minuts per davant en el marcador dels 1.980 acumulats fins ara a la lliga (79' contra la Pobla, 30' a Castelldefels, 22' davant el Júpiter, 41' amb el Manlleu, 15' davant el Palamós, a Granollers el gol va ser al minut 90, 29' per davant contra el Peralada, i 71' a Vilafranca).

*De les 12 vegades que l'equip ha anat per darrere en el marcador, només en 3 ha estat capaç de reaccionar i puntuar (empats a Ascó i St. Feliu, i victòria a Castelldefels). A casa, sempre ha caigut derrotat quan ha començat perdent (0-1 contra Vilafranca, Vilassar i Montañesa).

*Les 6 últimes vegades que l'equip s'ha posat per davant, ha mantingut el triomf fins el final (Castelldefels, Pobla de Mafumet, Granollers, Palamós, Peralada i Vilafranca).

'CapiCano' arriba a la xifra rodona de 250 partits amb la samarreta escapulada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

*L'equip només ha marcat 5 gols en els últims 9 partits: els que van suposar els triomfs a Granollers i Vilafranca, i contra el Palamós i Peralada. En 22 jornades de lliga, només en 2 partits va marcar més d'un gol: els dels triomfs per 1-2 a Castelldefels i Vilafranca.

*L'Europa va estar 256 minuts sense marcar (entre les jornades 18 i 21). Van ser els que van passar entre el gol que va fer Xavi Civil contra el Palamós en el minut 75 d'aquell partit, i el de Cano davant el Peralada al minut 61. Entre mig, 2 partits consecutius sense marcar, a Sabadell i La Jonquera.

*El gol de Xavi Civil al Palamós va trencar amb la pitjor ratxa sense marcar a casa aquesta temporada: i és que havien passat 334 minuts des de l'anterior gol de l'Europa al Nou Sardenya (el que va fer Alberto a la Pobla).

*El gol de Xavi Civil a Granollers al minut 90 va trencar amb la mala ratxa de l'equip de 401 minuts sense marcar (des del gol de Navarro a Cerdanyola al minut 49. Pel mig, s'havia quedat sense marcar davant Montañesa, Terrassa i Sant Andreu).

*Quan Xavi Civil marca, l'Europa guanya: el pitxitxi escapulat en va fer els 2 del triomf a Castelldefels (1-2), el de Granollers (0-1), el del Palamós (1-0), i 1 dels 2 a Vilafranca. 5 gols, 12 punts.

*Amb 14 gols marcats, l'equip és el segon pitjor golejador del campionat. Només La Jonquera ha marcat menys gols (9), tot i que amb un rèdit considerable (24 punts).

*Davant el Vilafranca, el capità Àlex Cano va sumar el seu partit 250 de lliga o play-off amb la samarreta de l'Europa (Top-4 de la història del club). Es troba a 60 del Top-3, que marca Pep Rovira (309 partits).

*També davant el Vilafranca, un altre dels capitans, Alberto, va arribar als 187 partits, igualant la marca de Fernando Núñez i situant-se en el Top-10 històric.

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

*L'Europa ha fet la pitjor primera volta de lliga dels últims 24 anys, acabant en la setzena plaça amb 19 punts: des de la temporada 1992-1993 no es completava una primera meitat del campionat amb tants pocs punts ni una posició tan baixa. Aquella temporada, l'Europa era cuer amb 11 punts en la jornada 19, amb un balanç de 2 triomfs, 7 empats i 10 derrotes, amb 17 gols a favor i 34 en contra.

*Els 11 gols marcats en 19 partits suposen la pitjor marca golejadora de l'Europa en tota una volta en 53 anys a Tercera (aquesta va ser la xifra que va fer també l'equip la temporada 1954-55 a la fase d'ascens, però aquesta només durava 9 partits). Des que la lliga la formen 20 equips (i per tant cada volta dura 19 jornades), el pitjor registre anotador en una primera volta havien estat els 16 gols de la campanya '91-'92; i en una segona volta, els 15 gols marcats les temporades 1973-1974 i 2003-2004.

*Javi Navarro va marcar a Cerdanyola el gol 3.100 de l'Europa a Tercera. Aquesta és la llista de gols 'rodons' de l'equip escapulat en aquesta categoria, a partir de les dades de l'Agustí Tenllado publicades en el seu dia al web oficial del club:

FONT: CEEuropa.cat

*L'Europa ha deixat escapar 17 dels 30 partits disputats al Nou Sardenya. És el quart pitjor local de la lliga (13 punts), només millor que el Vilassar (7), Sabadell B (11) i Júpiter (12).

*L'Europa ja suma 9 derrotes en 21 jornades de lliga; ja són tres desfetes més que en tota la lliga anterior (6). 

*El Cerdanyola es referma com a bèstia negra de l'Europa, ja que l'ha derrotat en 5 dels 7 partits oficials que han disputat (tots en lliga, i en les 4 darreres campanyes).

*L'Europa va trencar amb la imbatibilitat del Castelldefels a casa, 1 any menys 3 dies després de l'última desfeta marinera als Canyars (15 octubre 2015, 1-2 amb el Balaguer)

*Feia 24 anys que l'Europa no es quedava sense guanyar cap dels 8 primers partits de lliga. El darrer cop que això va passar va ser la temporada 1992-1993, quan l'equip escapulat va sumar només 1 punts de 24 possibles: empat a casa contra el Terrassa (0-0), derrotes consecutives davant vilobí (4-2), Reus (2-3), Roda de Barà (2-1), Manresa (2-0), Igualada (0-1) i Balaguer (2-1), i empat amb el Palafrugell (1-1). De fet, la mala ratxa va durar les 10 primeres jornades, amb dues derrotes més: Barça C (10-2) i Júpiter (1-2).

La pitjor ratxa de l'últim quart de segle: l'Europa no va guanyar fins a l'onzena jornada
(FONT: resultadosfutbol.com)

*Segons explica el web oficial del club, el d'aquesta segona temporada ha estat el segon pitjor inici de temporada de la història en quant a jornades que ha trigat en arribar la primera victòria.

*Feia 3 anys que l'Europa no empalmava 3 derrotes consecutives: va ser en les jornades 5, 6 i 7 de la temporada 2013-2014, quan va caure davant Montañesa (1-0), Cerdanyola (1-3) i Manlleu (1-0).

*L'Europa ha estat 405 minuts sense anar per davant en el marcador, fins al minut 45' de la 5ª jornada.

*Amb el debut de Dani Pujol davant el Peralada, l'Europa ja ha utilitzat 26 jugadors en lliga.

*A Peralada va acabar una ratxa de 9 mesos invictes a domicili (des del 22 de novembre, quan l'Europa havia caigut 2-0 a Manlleu. Des de llavors, el balanç era de 7 triomfs i 5 empats en 12 partits a fora de lliga i play-off. El web oficial de l'Europa explica que no s'ha pogut superar, doncs, la millor ratxa històrica sense perdre a domicili, que queda igualada amb 12 partits.

FONT: CEEuropa.cat

*Segons explica el web oficial de l'Europa, ja fa 44 anys que l'Europa no aconsegueix guanyar els dos partits a un equip que s'estrenava a Tercera divisió.