divendres, 5 de maig del 2017

Prèvia Palamós - Europa; objectiu permanència

L'Europa visita aquest diumenge a les 17h el camp del Degà del futbol català, el Palamós. Un escenari immillorable per garantir l'objectiu de mínims marcat a meitat de temporada, un cop es va veure com s'estava desenvolupant la campanya, i les dificultats que implicaria escapar de la zona baixa de la classificació: la permanència a Tercera. Aquesta ha de ser la fita, i diversos són els camins ara mateix per garantir-la. Per fer-ho fàcil, si l'Europa guanya a Palamós i l'Atlètic Llevant perd el seu partit del grup 3 de Segona B al camp de l'Alcoià (o fins i tot si no fa millor resultat que el Sabadel), els escapulats seran matemàticament equip de Tercera un any més. Si es compleix alguna de les circumstàncies que comentem de l'Atlètic Llevant a Segona B, l'Europa podria salvar-se fins i tot amb un empat o una derrota, en funció dels resultats dels rivals directes. Ho pots consultar amb més detall en aquest article que publicàvem dimecres, o en els següents quadres:



Opcions de salvació matemàtica de l'Europa per a aquest mateix diumenge
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El millor de tot plegat és que l'Europa depèn de sí mateix, i en el pitjor dels casos, tindria una última possibilitat de salvació en la darrera jornada de lliga, diumenge següent a casa davant un Sabadell B que ja ha perdut la categoria. Amb tot, l'equip de Joan Esteva arriba a aquest partit després d'un nou empat 0-0 que deixa entreveure dues ratxes oposades: l'equip ja fa 277 minuts que no marca, des del gol de Civil a Nou Barris, el passat 19 de març. Aquesta és la única diana gracienca en els últims 6 partits jugats i, conseqüentment, és també l'únic triomf en aquest tram de calendari. Per contra, en els últims 7 partits, només 2 gols rebuts (els dos de falta davant el Terrassa). Ja són 670 minuts sense encaixar un gol de jugada.

Alberto pot sumar el seu partit 200 amb la samarreta escapulada en lliga o play-off
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Joan Esteva continua amb les baixes habituals dels lesionats Joel CochRojasIgnasi VaronaÈric Reverter i Xavi Civil.


EL RIVAL

El Palamós, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Vuité amb 48 punts, ja salvat de fa setmanes i sense opcions de play-off, el Palamós té tota la feina feta des de fa diverses jornades. Això s'ha traduït en els últims resultats: ja sense res en joc, els del Baix Empordà acumulen 3 derrotes consecutives, i han perdut 4 dels 5 últims partits. Amb tot, però, farà bé l'Europa de no refiar-se d'un rival que ha fet una molt bona temporada en relació al pressupost de l'equip, i que té jugadors de talent i caràcter competitiu. No hem d'oblidar, a més, que aquest serà el partit de comiat al municipal palamosí del tècnic Joan Mármol, que ara fa un parell de jornades va anunciar que deixava el Degà per desgast, després de 3 temporades i més d'un centenar de partits a la banqueta palamosina.

De cara a aquest partit, el tècnic del Palamós té la baixa de l'ex jugador del Gavà Àlex Cano.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Granollers
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Si voleu saber una mica més de com juga el Palamós, podeu mirar aquest partit davant el Figueres d'ara fa unes setmanes:

FONT: 'Futbol En Joc' (La Xarxa)


PRECEDENTS:
Faltaria afegir el triomf 1-0 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Palamós s'han enfrontat 40 vegades en partit oficial, amb un balanç de 16 victòries gracienques, 14 empats i 10 derrotes, amb 59 gols marcats i 51 d'encaixats. Els escapulats empalmen 5 triomfs consecutius contra els palamosins. I a domicili, ja són 7 les visites seguides sense perdre: l'última derrota a Palamós va ser el 3 de febrer de 2008, per 3-0.

En el partit de la primera volta, victòria per 1-0, en un dels millors partits de la temporada escapulada:

FONT: BTV Esports


ESTADI:
NOU MUNICIPAL PALAMÓS - COSTA BRAVA
Passatge Ladislao Kubala s/n (Palamós)
Diumenge 7 maig, 17h

  10 euros General.
  5 euros Socis CE Europa.
  Gratis Socis Palamós CF.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a Palamós
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 37:

FONT: FCF.cat


Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat