divendres, 12 de maig del 2017

Prèvia Europa - Sabadell B; guanyar o guanyar

L'Europa afronta diumenge a les 12h al Nou Sardenya el partit més important dels últims anys, final de Copa de Catalunya inclosa. Com a mínim, si parlem de la transcendència que podria comportar en el futur immediat del club. L'equip de la Vila de Gràcia rep el Sabadell B en l'última jornada de lliga, i amb la feina per fer, encara sense confirmar la permanència a Tercera. La tindria confirmada ja de no ser per la situació dels equips catalans de Segona B, però com que 3 conjunts de casa nostra baixaran o estaran implicats en el play-off de permanència, a dia d'avui baixarien els 6 últims classificats de Tercera. O el que és el mateix, des del quinzè classificat en avall. L'Europa ocupa ara mateix la catorzena plaça amb 2 punts de marge respecte a l'únic equip que el pot avançar a la classificació (una Montañesa que visita el camp del Castelldefels, que també es juga la permanència); així, l'equip de Joan Esteva està obligat a guanyar el seu rival (un Sabadell B que ja ha perdut la categoria), ja que un empat o una derrota el podrien condemnar a la quinzena posició. I si posteriorment no es produeix un hipotètic ascens d'algun dels equips de Tercera que jugaran el play-off, ser quinzè equivaldria a baixar a Primera Catalana. Per tant, màxima tensió i prohibit fer el burro. Diumenge només val guanyar...

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Normativa vigent per resoldre triples o quàdruples empats
(FONT: RFEF)

Davant la transcendència d'aquest partit (i més després d'escoltar aquesta setmana el president Víctor Martínez i el directiu Eduard Garreta explicant la delicada situació econòmica que s'han trobat al club), jugadors i tècnics saben perfectament que diumenge el camí del triomf és claríssim: demostrar al rival, des del minut 0 i fins el xiulet final, que s'estan jugant moltíssim. Intensitat, garra, fe, paciència, treball i solidaritat són inexcusables, i també serà necessari l'alè incansable d'una grada que ha de bullir animant l'equip. Hi ha raons per ser optimista: depens de tu mateix, jugues a casa, el rival no s'hi juga res, i tu no has de sentir pressió perquè fins i tot perdent et podries salvar diumenge si la Monta no guanya als Canyars (i fins tot si guanya, et quedaria la bala de l'ascens d'un dels quatre catalans que jugaran el play-off per pujar a Segona B). Però per evitar mals de cap, l'objectiu ha de ser guanyar sí o sí. Caldrà acabar amb la ratxa de 367 minuts sense marcar, i 293 sense fer-ho a casa. S'hauran d'allargar els 306 minuts sense encaixar, i els 760 sense rebre un gol de jugada. Reptes i motivacions de sobra per complir l'objectiu de mínims, després d'una temporada molt dolenta que tots volem que acabi ja. I que ho faci amb bon regust de boca...

Equip i afició han de ser una pinya per construir un triomf vital per al futur del club
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Joan Esteva continua amb les baixes habituals dels lesionats Joel CochRojasIgnasi VaronaÈric Reverter i Xavi Civil.


EL RIVAL

El Sabadell B, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com li passa a molts filials, el Sabadell B és el típic cas d'equip amb jugadors de gran talent i que juguen molt bé al futbol, però que acaben pagant la joventut, directa o indirectament. Tothom coincideix a dir que el filial arlequinat és un dels que ha proposat un futbol més atractiu aquesta temporada, però el futbol ha estat cruel amb els nois que entrena Ignasi Senabre. Ara fa dues jornades van perdre la categoria al camp del Júpiter per culpa d'un penal inexistent en l'última jugada del partit. I la incògnita de diumenge és saber com sortiran al camp els joves jugadors arlequinats: destensionats per no jugar-se res? O amb la tranquil·litat que et dóna no tenir res a perdre i saber que el Nou Sardenya és un gran aparador per lluir-te i buscar-te nòvies futbolístiques per a la pròxima temporada? Per si de cas, compte amb la qualitat, velocitat i desequilibri de jugadors com Ñito, Montero, Aliaga...

De cara a aquest partit, Ignasi Senabre (que no pot seure a la banqueta, per la sanció de 8 partits que li va caure a La Verneda) té les baixes dels lesionats Raigón, Sarmiento i Diego. A més, caldrà esperar a la convocatòria del primer equip per veure si algun jugador del filial puja a reforçar el Sabadell.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Sabadell B
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Si voleu saber una mica més de com juga el Sabadell B, podeu mirar el seu últim partit com a visitant, ara fa dues setmanes al camp del Júpiter:

FONT: BTV Esports


PRECEDENTS:

Faltaria afegir el 0-0 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Sabadell B s'han enfrontat només 5 vegades en partit oficial, i ha estat en les 3 últimes temporades, quan el filial arlequinat ha jugat a Tercera. El balanç és d'una victòria escapulada i 4 empats, amb 3 gols de l'Europa i 2 del Sabadell B. L'únic precedent al Nou Sardenya, la temporada passada, triomf per 1-0 amb gol de Fran Bea. Ja ho signem, oi...?

En el partit de la primera volta, un dels resultats més habituals de l'Europa aquesta temporada, empat 0-0:

FONT: BTV Esports


ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 14 maig, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes.
  Gratis Socis CE Europa + 2 acompanyants; 
jugadors base; familiars; menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)

Davant la transcendència d'aquest partit, el club ha decidit que cada soci podrà anar acompanyat de dos aficionats de manera gratuïta. No cal retirar entrada prèvia. Simplement personar-se amb el carnet i els dos acompanyants a la porta d'accés del Nou Sardenya. La Vila de Gràcia ha d'omplir l'estadi i ajudar a aconseguir un triomf de Tercera.

FONT: penya Eskapulats


Partits jornada 38:

FONT: FCF.cat


Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat