divendres, 17 de març del 2017

Prèvia Europa - Figueres; no val a badar

Després de perdre 3 punts + goalaverage amb un altre rival directe, i havent acumulat dues derrotes en els tres últims partits, l'Europa està més que obligat a guanyar diumenge un rival tan complicat com la Unió Esportiva Figueres. Els escapulats tornen a estar ficats de ple en les 7 últimes posicions de la taula, i això continua significant que s'està jugant amb foc: sí, el descens directe és 6 punts per sota, però el cuer és a només 7 punts, i a Segona B hi ha fins a 7 equips catalans implicats en la lluita pel descens. Com venim insistint cada setmana, acabar la lliga per sota de la tretzena plaça pot no garantir la permanència, i tenint en compte la delicada situació econòmica que ha comportat la pèrdua de la concessió del Camp de l'Àliga, el club no es pot permetre, de cap manera, un descens. En aquest context, el més que previsible drama dels descensos no compensats és una realitat que tothom hauria de començar a prendre's molt seriosament, abans que sigui massa tard.

L'equip necessita els gols d'Abel Rita i companyia
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba al partit després d'una nova decepció, i ja en van moltes aquesta temporada: fins a 12 derrotes en 29 partits són una xifra impròpia d'un equip com el gracienc. Sense anar més lluny, és el doble del total de desfetes acumulades en tota la lliga anterior. Sí, han passat moltes coses aquesta temporada, i se n'han fet moltes de terriblement malament en molts àmbits. Però arriba l'hora d'espavilar sense excuses i ser tan pràctics com sigui possible: en aquesta situació tan delicada, només val sumar de 3 en 3 i espantar malsons que, a hores d'ara, continuen amenaçant equip i club. Els 140 minuts sense marcar i la terrible sèrie de 8 partits seguits encaixant són estadístiques que caldria trencar immediatament.

Varona s'afegeix a la llista de baixes
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Joan Esteva continua sense poder comptar amb els lesionats de llarga durada Joel CochRojas i Javi Navarro, i també amb Dani Márquez. Aquesta setmana s'afegeix a la llista de lesionats Ignasi Varona, lesionat diumenge passat a Vilassar.


EL RIVAL:

El Figueres, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Molt bona temporada la que està fent el Figueres de 'Chicho', en l'estrena del tècnic. Li va costar 7 jornades guanyar el primer partit, però des de llavors, per Vilatenim han caigut equips de la zona alta de la taula com la Pobla de Mafumet (li va caure un 4-0), Sant Andreu (3-1), Peralada (2-1 amb remuntada) o Ascó (2-0). I, de fet, en tota la segona volta només ha perdut un partit, ara fa dues setmanes a La Verneda (2-0). Això sí, a domicili li està costant horrors: és el quart pitjor visitant de la lliga, amb només 10 punts de 45 possibles i una única victòria (0-1 a Vilassar). Amb tot, el Figueres és novè a la classificació amb 39 punts, 6 més que l'Europa.

De cara a aquest partit, el tècnic Narcís Pelach 'Chicho' té tots els seus homes disponibles, un cop recupera el sancionat Varese, i també Ferran Grau (absent en l'últim partit per paternitat).

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Vilassar
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Si voleu veure com juga el Figueres, aquí teniu la recent victòria sobre el Peralada, en la retransmisssió de 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa ('Futbol En Joc')


PRECEDENTS:

Faltaria afegir la derrota per 1-0 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística, Europa i Figueres han disputat 56 partits oficials, amb un balanç de 24 victòries escapulades, 16 empats i 16 derrotes, 95 gols marcats i 84 d'encaixats. Segurament, el fet més destacat dels precedents amb l'Europa com a local és que mai ha perdut davant el Figueres en partit de lliga de Tercera divisió: de 12 precedents, 7 victòries i 5 empats, amb 30 gols a favor i 19 en contra.  El Figueres no puntua al camp de l'Europa des de la temporada 82-83, quan va empatar 2-2. Sí que va guanyar 0-1 en l'únic enfrontament a 2ª B, el 30 d'octubre de 1994, en partit jugat a Horta. L'última (i única) derrota escapulada davant els empordanesos a Gràcia va ser en Copa Catalunya, el 31 de maig de 1998, per 0-3.

En el partit de la primera volta, derrota per 1-0 que va acabar precipitant l'adéu del tècnic Albert Poch en els dies següents:


En el partit de la primera volta, derrota 1-0
(FONT: BTV Esports)


ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 19 març, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes i socis UE Figueres.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTOS: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 30:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat



EL FEMENÍ REP EL LEVANTE LAS PLANAS

L'Europa va guanyar 1-3 en el partit de la primera volta
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

Després de l'empat 1-1 al camp del Seagull en el partit on es jugaven gran part de les opcions de fer promoció d'ascens a Primera, l'Europa rep el Levante Las Planas. Serà diumenge a les 17h, en el primer dels 5 partits que resten per acabar la lliga. Arriba el moment de gaudir sense pressions i, per què no, esperar alguna punxada del Seagull que torni a fer reviure les esperances escapulades (no hem d'oblidar que les de Badalona encara han de jugar contra el líder Barça B). El conjunt de la Vila de Gràcia arriba al partit amb una impressionant ratxa de 13 partits sense perdre, i l'objectiu és fer-la arribar fins els 18. 


FONT: FCF.cat


FONT: penya Eskapulats