dilluns, 31 d’octubre del 2016

Els gols de la jornada 12

FONT: Youtube FCF

Europa 1 - Pobla de Mafumet 0; victòria zen

L'Europa ha guanyat el primer partit a casa en lliga des del 15 de maig
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

Ha trigat 12 jornades de lliga en arribar, i ho ha fet en estranyes circumstàncies, però l'Europa ha aconseguit finalment la primera victòria a casa de la temporada. Els jugadors avui entrenats provisionalment per Takahisha Siraishi 'Taka' des de la grada han derrotat la Pobla de Mafumet per 1-0, gràcies a un pol·lèmic gol d'Alberto en el minut 11, que posava fi a una ratxa de 220 minuts sense marcar. La controvertida jugada que ha definit el partit s'ha iniciat en una falta lateral que els tarragonins han protestat com a inexistent; ha continuat amb el llençament amb rosca de Fran Bea, penal televisiu clamorós de Marc Vadillo, en abraçar, agafar i impedir el salt per rematar d'Alberto, i el capità escapulat treu el braç, toca la pilota amb la mà i desvia lleugerament la trajectòria d'una pilota que acaba al fons de la xarxa. L'àrbitre, tapat per Navarro i Gil Muntadas, es pensa que Alberto l'ha fregat amb el cap i dóna el gol com a vàlid, davant les protestes dels jugadors de la Pobla. Els intents d'uns per ampliar distàncies i dels altres per empatar han estat infructuosos, i al final els 3 punts s'han quedat a casa. Primera victòria al Nou Sardenya des del 15 de maig, i l'equip agafa una mica d'aire: els escapulats pugen dos llocs fins a la quinzena plaça amb 11 punts, 2 per sobre del descens i a 10 del play-off. Diumenge vinent a les 17h, visita al sempre complicat camp del Cerdanyola.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Al programa radiofònic 'En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local, hem parlat amb un dels protagonistes del partit, Alberto González:

FONT: La Xarxa

Aquestes eren les valoracions del tècnics Takaisha Siraishi 'Taka' i Martín Posse en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:

FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial CF Pobla de Mafumet

-Galeria imatges (Fran Capell)

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu

-L'Independent de Gràcia
-Esports del Camp
-Diari de Tarragona


Resultats 12ª jornada:

FONT: FCF.cat


FONT: BTV Esports




FONT: BTV Esports


divendres, 28 d’octubre del 2016

Prèvia Europa - Pobla de Mafumet; vaga a la japonesa

Segur que tots haureu llegit alguna vegada la llegenda urbana de les vagues a la japonesa, en què els treballadors treballen el doble per provocar un augment de la producció que faci caure els preus, a causa de la llei de l'oferta i la demanda. Us la creieu o no, el cert és que l'Europa que entrena interinament Takahisa Shiraishi farà bé d'aplicar aquesta curiosa estratègia diumenge a les 12h davant la Pobla de Mafumet. Serà el primer partit de l'equip després de la dimissió d'Albert Poch, i amb l'Europa en la dissetena plaça i amb els mateixos punts que la zona de descens (de fet, tècnicament ara mateix l'equip està en descens pels descensos no compensats de Segona B). Així doncs, i en espera de l'anunci del nou entrenador previst per a la pròxima setmana, l'equip escapulat haurà de lluitar amb ungles i dents per assegurar els 3 punts, guanyar d'una vegada a casa, i començar a respirar una mica.

'Taka' dirigirà l'equip diumenge
(FOTO: CEEuropa.cat)

L'Europa arriba a aquest partit després de dues derrotes consecutives (Vilassar 0-1 i Figueres 1-0), i ja acumula 209 minuts sense marcar. La xifra de partits sense guanyar a casa és encara més dramàtica: l'equip no suma 3 punts a la Vila de Gràcia des de fa 5 mesos i mig (15 de maig, 3-1 al Granollers), amb 5 partits de lliga i un de Copa Catalunya sense el triomf (el 2-0 contra el Cornellà al Vila de Gràcia va ser l'únic oasi en aquest desert de resultats). Una hipotètica tercera desfeta consecutiva en el campionat podria acabar amb la paciència d'uns quants aficionats que apunten a la gespa i als despatxos com a coresponsables de la situació actual de l'equip...

Després de jugar a Figueres, tot fa pensar que Moha debutarà al Nou Sardenya
(FOTO:  Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, el capità Àlex Cano, continua sent baixa per l'esquinç de primer grau al turmell dret que va patir contra el Vilassar. En principi, tot fa indicar que podria tornar la setmana vinent. Continua sent baixa Fer, i són dubte per problemes físics Boison i Éric Reverter. Tornen Campoy Javi Iglesias, absents en l'últim partit per problemes físics i vírics, respectivament.

El capità Àlex Cano deia a BTV que vol dedicar-li una victòria a Albert Poch.


EL RIVAL:

FOTO: cfpoblademafumet.cat

La Pobla de Mafumet afronta la sempre difícil temporada de retorn a Tercera divisió amb objectius a mig termini. Com a bon equip filial, confien que es faci bona la dita que assegura que van de menys a més. Ara mateix són onzens amb 14 punts, i només han perdut amb tres equips de la zona de play-off: Palamós (4-1), Peralada (0-2) i Vilafranca (5-3). Arriben al Nou Sardenya després de 5 jornades invictes, tot i que l'excés d'empats els situa, de moment, a la zona mitja de la taula.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen a la Pobla de Mafumet
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De la mà de Martín Posse (acompanyat per un altre ex-perico, Pablo Rotchen), la Pobla ha canviat l'equip de dalt a baix. Només queden de la passada campanya Jesús, Vadillo i Gil, i d'entre els molts fitxatges, noms com Gestí (Vilafranca, Roger Bonet (Olot), Roger Brugué (Figueres), o retorns com Alfons Serra (Cornellà) o els ex-escapulats Iván i Gabriel Vidal. Després de ni tan sols poder debutar en els mesos al Nou Sardenya, Iván ha deixat enrere les lesions i ja ha marcat 3 gols en el seu retorn a Tarragona. 

 Els germans Vidal juguen i marquen amb la Pobla
(FOTOS: cfpoblademafumet.cat)

De cara a aquest partit, Martín Posse no pot comptar amb Sergi Gestí i Álex Campos.

Martín Posse, juntament amb Pablo Rotchen, dupla d'ex-pericos per dirigir la Pobla de Mafumet
(FOTO: cfpoblademafumet.cat)


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Pobla han jugat 18 partits oficials, amb un balanç de 9 victòries escapulades, 1 empat i 8 derrotes, amb 31 gols marcats i 23 d'encaixats. L'Europa va guanyar els dos partits de la darrera campanya que es van enfrontar, ara fa dues temporades. De fet, les dues últimes visites dels tarragonins al Nou Sardenya s'han saldat amb triomfs graciencs.

Fa 2 anys, triomf i lideratge per a l'Europa davant la Pobla capitanejada per Denis Coch
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa)



ESTADI:
NOU SARDENYA 
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 30 octubre, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)

IMPORTANT! La matinada de dissabte a diumenge s'endarrereix una hora el rellotge
(FONT: elpais.com)


Partits jornada 12:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat


dijous, 27 d’octubre del 2016

Poch diu adéu i l'Europa busca substitut

Albert Poch, en la roda de premsa de dilluns explicant la seva marxa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Era una secret a veus, i es va concretar aquest dilluns: Albert Poch va anunciar que deixava l'Europa pels mals resultats esportius de l'equip. Molt emocionat, Poch es va mostrar decebut i va assegurar que ja feia setmanes que tenia al cap aquesta possibilitat, per bé que els capitans i la directiva l'havien convençut per continuar. Després de la derrota a Figueres, però, va decidir que el camí al Nou Sardenya s'havia acabat i que havia de donar un pas al costat per deixar que sigui un altre qui intenti redreçar la delicada situació del primer equip. Un decisió valenta i honesta d'un dels coresponsables d'una cojuntura que té molts 'culpables', ja que l'equip no només es troba dissetè per males decisions tècniques, sinó també per la mala planificació d'un estiu amb marxes inesperades, o del rendiment de jugadors dels que s'esperava molt més.

Aquesta és la carta de comiat de Poch a tot l'europeisme. I afegim també les rodes de premsa d'Albert Poch i el president Guillaume De Bode recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:


FONT: CEEuropa.cat


En poc més d'un any a l'Europa, el pas d'Albert Poch pel Nou Sardenya deixa la consecució d'un play-off amb una remuntada increïble a la segona volta (la millor volta absoluta de la història del club), i bons moments de futbol, lligats al ja característic 3-5-2. Personatge singular, romàntic del futbol d'atac, i enamorat d'aquest esport, aquest és el balanç estadístic de Poch com a entrenador de l'Europa:


FONT: 'Vamos, escapulados!'


FONT: BTV Esports


TAKA DIRIGEIX L'EQUIP EN ESPERA D'UN SUBSTITUT

FOTO: Arxiu 'Vamos, escapulados!'

El club treballa per trobar un substitut que es faci càrrec del primer equip de l'Europa en substitució d'Albert Poch, i espera poder-lo anunciar la setmana vinent. Mentre això passa, el fins ara segon entrenador Takahisa Shiraishi dirigeix l'equip en dobles sessions i serà el màxim responsable de l'equip diumenge a les 12h al Nou Sardenya, en l'important partit davant la Pobla de Mafumet. 


Europadístiques (Jornada 11)

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

FONT: CEEuropa.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'


FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat


FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'


FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat



FONT: 'Vamos, escapulados!'


FONT: 'Vamos, escapulados!'

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'

*L'Europa acumula 209 minuts sense marcar, i és el segon equip menys golejador del grup català de Tercera: 7 dianes en 11 partits (0'63 gols per partit), només millor que La Jonquera (6 gols).

*L'Europa només ha estat 93 minuts per davant en el marcador dels 990 acumulats fins ara a la lliga (30' a Castelldefels, 22' davant el Júpiter, i 41' amb el Manlleu).

*L'Europa és el segon pitjor local de la lliga (3 punts de 15), només per davant de Vilassar (2 punts de 15).

*A més, ja fa 10 jornades que no deixa la porteria a zero (de fet, el primer partit de lliga va ser l'únic sense encaixar).

*L'Europa va trencar amb la imbatibilitat del Castelldefels a casa, 1 any menys 3 dies després de l'última desfeta marinera als Canyars (15 octubre 2015, 1-2 amb el Balaguer)

*Feia 24 anys que l'Europa no es quedava sense guanyar cap dels 8 primers partits de lliga. El darrer cop que això va passar va ser la temporada 1992-1993, quan l'equip escapulat va sumar només 1 punts de 24 possibles: empat a casa contra el Terrassa (0-0), derrotes consecutives davant vilobí (4-2), Reus (2-3), Roda de Barà (2-1), Manresa (2-0), Igualada (0-1) i Balaguer (2-1), i empat amb el Palafrugell (1-1). De fet, la mala ratxa va durar les 10 primeres jornades, amb dues derrotes més: Barça C (10-2) i Júpiter (1-2).

La pitjor ratxa de l'últim quart de segle: l'Europa no va guanyar fins a l'onzena jornada
(FONT: resultadosfutbol.com)

*Segons explica el web oficial del club, el d'aquesta segona temporada ha estat el segon pitjor inici de temporada de la història en quant a jornades que ha trigat en arribar la primera victòria.

*Feia 3 anys que l'Europa no empalmava 3 derrotes consecutives: va ser en les jornades 5, 6 i 7 de la temporada 2013-2014, quan va caure davant Montañesa (1-0), Cerdanyola (1-3) i Manlleu (1-0).

*L'Europa ha estat 405 minuts sense anar per davant en el marcador, fins al minut 45' de la 5ª jornada.

*Amb el debut de Moha a Figueres, l'Europa ja ha utilitzat 23 jugadors en lliga. Només falten per debutar Varona i Martí (encara sense fitxa).

*A Peralada va acabar una ratxa de 9 mesos invictes a domicili (des del 22 de novembre, quan l'Europa havia caigut 2-0 a Manlleu. Des de llavors, el balanç era de 7 triomfs i 5 empats en 12 partits a fora de lliga i play-off. El web oficial de l'Europa explica que no s'ha pogut superar, doncs, la millor ratxa històrica sense perdre a domicili, que queda igualada amb 12 partits.

FONT: CEEuropa.cat

*Segons explica el web oficial de l'Europa, ja fa 44 anys que l'Europa no aconsegueix guanyar els dos partits a un equip que s'estrenava a Tercera divisió.


Els gols de la jornada 11

FONT: FCF.cat


diumenge, 23 d’octubre del 2016

Figueres 1 - Europa 0; alerta taronja

L'Europa ha perdut el cinquè partit en 11 jornades i ja frega el descens
(FOTO:Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Segona derrota consecutiva, cinquena en 11 jornades, 210 minuts sense marcar, segon equip menys golejador del grup català de Tercera, i ja amb els mateixos punts que la zona de descens. Mala peça al teler per a un Europa pla i amb poca profunditat que ha tornat a decebre, deixant en evidència el teòric potencial d'una plantilla dissenyada a corre-cuita després d'un estiu convuls. Els escapulats han caigut per la mínima davant el Figueres, per culpa d'un gol en una rematada de cap de Pedro que ha rebotat desafortunadament en Uri. La bona actuació del nou porter gracienc Moha no ha servit de res, davant la poca generació d'ocasions i la pòlvora mullada de l'equip quan s'ha apropat a l'àrea rival. L'Europa cau a la dissetena plaça amb només 8 punts de 33 possibles, els mateixos que el Vilassar, que és qui marca la zona de descens. El play-off queda ja a 13 punts.

El pròxim diumenge a les 12h, l'equip rep la Pobla de Mafumet. Veurem si a la banqueta continua un Albert Poch que ja ha advertit obertament que no serà un llast i podria fer un pas al costat. 

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Aquestes eren les valoracions del tècnics Albert Poch i Narcís Pelach 'Chicho' en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:


FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial UE Figueres

-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-L'Esportiu

-L'Independent de Gràcia
-Empordà.info


Resultats 11ª jornada:

FONT: FCF.cat


FONT: BTV Esports




FONT: BTV Esports


FONT: BTV Esports


divendres, 21 d’octubre del 2016

Prèvia Figueres - Europa; lluitar contra les dinàmiques

Després del cop dur que va significar la inesperada derrota contra el Vilassar, l'Europa ha treballat de valent aquesta setmana per revertir de manera definitiva la mala dinàmica de resultats d'aquest inici de temporada. Sessions dobles voluntàries de matí i tarda han estat la millor prova d'implicació per part d'una plantilla decidida a canviar la sort. També els 4 capitans manifestaven al web oficial del club la seva voluntat de treure endavant la delicada situació classificatòria a hores d'ara: setzè amb només 8 punts, amb 1 de marge sobre la zona de descens, i a 10 de les places de play-off. Amb 28 jornades per endavant, és cert que hi ha temps suficient com per remuntar el vol, però la reacció ha de començar ja sense excuses ni més dilacions. 
L'equip ha fet dobles sessions d'entrenament voluntàries aquesta setmana
(FOTO: CEEuropa.cat)

Vilatenim és una plaça complicada, és cert. Però també ho és que l'Europa està mostrant segurament la seva millor cara lluny del Nou Sardenya. Ara els escapulats acumulen 3 partits invictes a domicili, després dels empats a Ascó i Sant Feliu, i la victòria a Castelldefels. I el camp del Figueres és un magnífic escenari de grans dimensions, ideals per al joc de combinació i espais del conjunt gracienc.

El capità Àlex Cano serà baixa per un esquinç al turmell
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Albert Poch perd el capità Àlex Cano, que diumenge va patir un esquinç de primer grau al turmell dret. Caldrà esperar a l'evolució dels pròxims dies per determinar si ja pot tornar de cara al següent compromís, davant la Pobla de Mafumet. També és baixa per lesió Campoy,  amb una contractura a l'isquiotibial. I Javi Iglesias pateix un procés gripal.


EL PORTER MOHA SIGNA PER L'EUROPA

Moha va signar ahir per l'Europa
(FOTO: Sentiment Perico)

Després d'entrenar a les últimes setmanes amb l'Europa, el porter Mohamed Chaoui 'Moha' va signar ahir dijous com a nou jugador escapulat. Els problemes de pubàlgia de Fer i la incertesa respecte al temps de recuperació han provocat el fitxatge d'aquest porter de 21 anys nascut a L'Escala, que havia jugat a Figueres, Espanyol o Reus B. Diumenge es podria estrenar en la convocatòria escapulada.


EL RIVAL:

FOTO: UE Figueres

Dotzè amb 12 punts, el Figueres viu enguany un procés de relleu i renovació que pot donar resultats a mig termini. Després de l'adéu d'un tècnic experimentat com Edu Vílchez, el club empordanès ha optat per la joventut de l'ex-defensa de la Unió i ex-entrenador del juvenil Narcís Pelach 'Chicho'. A banda dels ja coneguts Masó, Varese, Quimo, Venzal, Moha, Ritxi Mercader, Pedro, Adrià Casanova o Javi Revert, el nou tècnic ha apostat per juvenils com Valeros, Ian VilaAlbert Genís o Torque. També s'han incorporat jugadors com el porter Martí Bartrina (Farners), o futbolistes de camp com Maik Molist (Manlleu), Xavi Ferron (Peralada) o Bonaventura (que torna del Girona B).

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Figueres
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Al Figueres li va costar 7 jornades aconseguir el primer triomf, però des de llavors, està sumant la mitjana anglesa: victòria a casa, empat a fora, victòria a casa, empat a fora. Aquesta ha estat la dinàmica dels 4 últims partits, i esperem que diumenge es trenqui i l'Europa es converteixi en el primer equip que sumi 3 punts a Vilatenim aquesta temporada. De fet, el Figueres no perd a casa des del 27 de febrer, ara farà 8 mesos, quan va caure 1-2 amb el Júpiter. 

 Narcís Pelach 'Chicho' ha passat de la gespa de Vilatenim a la banqueta
(FOTO: UE Figueres)

De cara a aquest partit, Narcís Pelach 'Chicho' no pot comptar amb el davanter Javi Reverter, amb un petit trencament als isquiotibials.

Adrià Casanova, un dels perills atacants del Figueres
(FOTO: UE Figueres)


PRECEDENTS:

Cal afegir els empats 0-0 (a Figueres) i 1-1 (a la Vila de Gràcia) de la passada temporada
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Figueres s'han enfrontat 55 vegades en partit oficial, amb 24 victòries escapulades, 16 empats i 15 derrotes, 95 gols marcats i 83 d'encaixats. Des que el Figueres juga a Vilatenim, l'Europa només ha perdut en una de les 5 visites, i ja fa 22 temporades: va ser a Segona B, la campanya '94-'95, amb derrota per 2-0. A Tercera, tres empats i una única victòria, el 30 d'agost de 2014 (0-1 amb diana de Javi Sánchez).


L'any passat, empat sense gols
(FONT: BTV Esports)



ESTADI:
MUNICIPAL DE VILATENIM 
Avgda. Jocs Special Olympics s/n, Vilatenim (Figueres)
Diumenge 23 octubre, 17h

  10 euros General.
5 euros Socis CE Europa.
  Gratis Socis UE Figueres.

FOTO: UE Figueres


FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a Figueres
(FONT: meteosat.com)


Horaris jornada 11:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat