dissabte, 27 d’agost del 2016

Prèvia Peralada - Europa; pedra de toc

La visita a Peralada tindrà poc a veure amb el triomf per 0-5 de la passada campanya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després del decebedor debut de lliga (0-0) i la incomprensible derrota en l'amistós de dimecres al camp del Sant Ildefons (3-1), l'Europa s'estrena com a visitant en el campionat de la regularitat. Curiosament, lluny del Nou Sardenya l'equip gracienc s'ha trobat més còmode en els últims mesos, i hi ha una estadística que ho diu tot: l'Europa no perd a fora en lliga o play-off des del 22 de novembre de l'any passat, quan va caure 2-0 al Masnou, va tocar fons, i va iniciar l'excepcional remuntada que va desembocar en el quart play-off d'ascens consecutiu. Això sí, l'últim triomf escapulat a domicili va ser el 24 d'abril, 2-3 a Palamós, i ja tocaria tornar a sumar de 3 en 3 lluny de la Vila de Gràcia. Seria, sense cap mena de dubte, la millor manera d'aixecar el vol i dissipar dubtes, i més si ho fas al camp d'un dels aspirants a la zona alta del present campionat. I és que amb l'acord de filiació amb el Girona signat aquest estiu, el Peralada ha fet un equip completament nou que molts situen entre els favorits al play-off. De moment, és colíder després de la primera jornada...

L'equip va patir dimecres una sorprenent derrota amb el Sant Ildefons de Primera Catalana
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba al partit amb moltíssims deures per fer. El primer, el gol, ja que l'equip va ser incapaç de marcar diumenge contra La Jonquera i, el que és més preocupant, amb prou feines va generar ocasions clares per anotar. Sense gol és impossible guanyar, que seria el segon compte pendent. I el tercer més urgent, millorar sensacions i bon joc. Caldrà tenir paciència fins a adquirir el to òptim i exigible a una renovadíssima plantilla que vol aspirar a tot, però hi ha uns mínims que s'han de complir i que, fins ara, amb prou feines hem pogut intuir en el Trofeu Vila de Gràcia. La samarreta escapulada no la pot vestir qualsevol, i ja és hora de començar a demostrar l'ambició, el talent i l'orgull propi que ha de tenir un jugador de l'Europa.

Gianni i Fer: passat i present de la porteria escapulada, es retrobaran diumenge com a rivals
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Albert Poch pot comptar amb tots els seus homes.


EL RIVAL:


El Peralada va debutar amb un contundent triomf per 0-3 a Sant Feliu de Llobregat
(FOTO: Jaime Pérez Gallardo / Santfefc.com)

Tret de la banqueta, amb Arnau Sala i Xavi Punsí, no queda ni rastre del Peralada 2015-2016. Ni un sol futbolista de la passada campanya continua al club xampanyer, que amb l'acord de filiació amb el Girona ha renovat per complet la seva plantilla, construint un projecte ben ambiciós. Jugadors amb experiència i qualitat com l'ex-Hospitalet David Corominas o l'ex-Terrassa Xavi Boniquet, o el fins fa poques setmanes porter de l'Europa Gianni Cassaro (a qui hem entrevistat aquesta setmana) són la cara més coneguda d'un equip amb joves talents que volen fer-se un nom al grup català de Tercera. Com l'Europa, el Peralada també ha portat jugadors d'altres parts de l'estat, i a la primera jornada ja van començar a deixar espurnes de brillantor homes com el rapidíssim Keita (provinent del Recreativo de Huelva), o Konaré (Alcorcon B), que van marcar un gol cadascun. També han vingut futbolistes de l'At. Llevant (Víctor Alonso), Mallorca juvenil (Javi Sánchez i Jorge Marta), Andorra (Richi Paz), Alabès B (Pablo Carbonell)... juntament amb futbolistes del futbol de casa nostra com Valho (Olot), David Serrano (Badalona) o Estellés (Sabadell B), conformen un bloc heterogeni i en construcció, però que apunta maneres. Amb tot, el tècnic Arnau Sala deia aquesta setmana a 'Futbolcatalunya' que vol fugir de pressions immediates.

 David Corominas està cridat a ser el líder del nou Peralada
(FOTO: Q. Puig / L'Esportiu)

De cara al partit de diumenge, Arnau Sala té el dubte de Traoré. En principi, el nou porter Richi Paz no entraria encara en la convocatòria per qüestions burocràtiques.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen a La Jonquera
(FONT: Futbolcatalunya.com)

El rapidíssim Keita va marcar el primer gol a Les Grases; farà oblidar el pitxitxi Marc Mas?
(FOTO: Jaime Pérez Gallardo / Santfefc.com)


PRECEDENTS:

Segons el CD oficial d'Hist`roia i Estadística del club, Europa i Peralada s'han enfrontat 12 vegades en partit oficial, i sempre a Tercera divisió. El balanç fins ara és de 5 victòries, 5 empats i només 2 derrotes, amb 13 gols marcats i 8 d'encaixats. El Municipal de Peralada se li ha donat força bé a l'Europa, que ha guanyat 3 precedents en terres empordaneses, n'ha empatat 2, i només ha perdut en una ocasió, al 2003. L'any passat, contundent victòria per 0-5.

FONT: BTV Esports



ESTADI:

MUNICIPAL (Zona Esportiva - 17491, Peralada)
Diumenge 28 agost, 18h

 10 euros General.
Gratis socis CF Peralada.

FOTO: 'Vamos, escapulados!' / twitter @esportsenxarxa

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)

Horaris jornada 2:

FONT: FCF.cat

El partit que es podrà veure per televisió a La Xarxa aquest cap de setmana serà el Terrassa - Castelldefels, diumenge a les 12:30h. Per exigències de la programació, aquest diumenge el partit serà emès en directe només per streaming al web de La Xarxa, i també en diferit al canal 159 de Movistar Plus a partir de les 17h. Tret d'excepcions com la d'aquest diumenge, les retransmissions de 'Futbol En Joc' es podran seguir un any més en directe a través de les televisions locals de Catalunya, a El Punt Avui televisió a tot el país, i també pel canal 159 de Movistar +.