diumenge, 14 d’agost del 2016

Prèvia Europa-Cornellà; darrera prova

L'Europa es vol apuntar a la Festa Major de Gràcia 2016 amb un triomf davant el Cornellà, en el que serà la 21ª edició del tradicional Trofeu Vila de Gràcia. En el primer dia de Festes, l'equip vol posar el seu gra de sorra per portar l'alegria i l'esperança al Nou Sardenya, quan quedaran només 6 dies pel debut de lliga davant La Jonquera. No està sent una pretemporada fàcil, més aviat al contrari: marxa massiva i inesperada de jugadors a l'estiu; marxa sobtada i sense previ avís del nouvingut Gallego en plena pretemporada; eliminació en 1ª ronda de Copa Catalunya davant un Primera Catalana com el Masnou; eliminació a les primeres de canvi dels Històrics; i sensacions d'equip verd i en reconstrucció, quan semblava que l'any passat havia servit per plantar les bases d'un projecte a mig termini. Un any després de l'arriba d'Albert Poch a la banqueta, ens trobem en el mateix punt de plantilla completament renovada i equip per fer, i ara mateix la incertesa i els dubtes marquen l'estat d'ànim de l'europeisme. I tot això, en any d'eleccions...



El nou davanter Gonzalo s'estrenarà al Nou Sardenya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa arriba al Vila de Gràcia després dels triomfs en els amistosos d'aquesta setmana contra Abadessenc (0-1) i Girona B (1-2). Abans, derrota 1-0 contra Martinenc i empat 0-0 davant Cornellà en el Trofeu d'Històrics; derrota 1-2 contra el Masnou; i victòries per 0-8 a l'Armentera i 0-2 a la Pobla de Mafumet.

De cara a aquest doble partit, Albert Poch té tots els jugadors disponibles. Pot fer el seu debut al Nou Sardenya el nou davanter Gonzalo, fitxat aquesta setmana i que ja es va estrenar com a escapulat dijous contra el Girona B a terres gironines.


L'Europa va superar dijous el Girona B per 1-2
(FONT: BTV Esports)


EL RIVAL:


El Cornellà, en el partit contra l'Europa als Històrics
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després de la seva magnífica temporada (la millor de la història) en què va tenir el tocar el play-off fins el final, l'equip de Jordi Roger ha fet alguns retocs a la plantilla per mantenir la línia de l'any passat i consolidar-se com un equip de zona alta a la categoria. Fitxatges com Alfons Serra (Pobla Mafumet), Óscar Sierra (Hospi) o retorns com els de Jaume Aparicio (Santboià) o Xavi Puerto (Hospi) són les principals cares noves dels verds. Ahir ja va debutar l'últim fitxatge, Eder. Fins ara en pretemporada, el Cornellà ha perdut dos partits: 1-0 contra el Martinenc en els Històrics, i 0-2 contra el Barça B en Copa Catalunya. Ahir dissabte va jugar la final de la Copa Baix Llobregat, en què va empatar 0-0 contra el Santboià i va caure als penals. També en aquesta competició, havia guanyat 3-1 al Gavà en semifinals, i va empatar 0-0 amb el Viladecans i derrotar 1-0 al Sant Ildefons en la 1ª fase. En altres partits de pretemporada, empat 1-1 contra la Monta, victòria per 2-0 contra el Terrassa, i empat 2-2 a Vilassar amb triomf a la tanda de penals en Copa Catalunya. A més, és clar, de l'empat 0-0 contra l'Europa en els Històrics.

De cara al partit del Nou Sardenya, l'ex-escapulat Jordi Roger no pot comptar amb Uche.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Cornellà
(FONT: Futbolcatalunya.com)

El Cornellà va caure eliminat de Copa Catalunya davant el Barça B (0-2)
(FOTO: FCF.cat)


PRECEDENTS:


El Cornellà va guanyar el Vila de Gràcia l'any passat
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Serà la segona vegada que el Cornellà participi en el torneig d'estiu de l'Europa, i a més, de manera consecutiva. I és que l'any passat els de Jordi Roger van guanyar el trofeu en un partit en què es van imposar per 0-1, i que també va servir com a eliminatòria de Copa Catalunya. El gol el va fer Ñoño només començar el partit.

L'Europa ha guanyat 8 vegades el seu trofeu, l'última de les quals al 2013 (al 2014 no es va disputar). El balanç és de 8 victòries, 2 empats i 10 derrotes, amb 27 gols a favor i 25 en contra. 



ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Dilluns 15 d'agost, 19h.

  5 euros General.
  Gratis Socis CE Europa, i menors 14 anys.


FOTO: 'Vamos, escapulados!'
FONT: Google Maps


Temps previst per a dilluns
(FONT: meteosat.com)