dilluns, 8 d’agost del 2016

Gallego deixa l'Europa

Gallego ha estat escapulat escassament dues setmanes 
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa ja no compta amb un dels nous fitxatges. El passat 22 de juliol, el club anunciava oficialment la incorporació del davanter andalús Juan Antonio Gallego, i la passada setmana, el futbolista va deixar de ser jugador escapulat. La seva absència en el Torneig d'Històrics el passat dijous va sorprendre, perquè el jugador no estava lesionat. Les primeres especulacions apuntaven a una marxa sobtada del futbolista, emprenyat per que no s'haguessin complert les condicions promeses pel club durant les negociacions per concretar el fitxatge. Preguntat per aquest blog, el jugador ha preferit no comentar el seu adéu, per bé que ha acusat el club de no tenir paraula, i ha lamentat marxar per la qualitat humana del vestidor.

De la seva banda, fonts oficials de la directiva i del cos tècnic gracienc consultades també per 'Vamos, escapulados!' neguen rotundament aquesta versió. Segons expliquen diverses veus autoritzades del club, el futbolista va marxar d'un dia per l'altre a Antequera, per tornar a jugar a casa seva després de molts anys competint lluny d'Andalusia, en equips com Rayo Vallecano B, Terrassa o Sant Julià d'Andorra. Des de la directiva afirmen que el futbolista no ha complert les expectatives des d'un punt de vista físic ni de disciplina. Gallego, aposta personal del tècnic Albert Poch després del pas del davanter pel Terrassa, es va incorporar a l'equip gracienc una setmana després del previst per qüestions personals. A més, va estar una altra setmana sense entrenar per problemes físics lleus. Segons apunten també des del club, el jugador hauria demanat cobrar anticipadament part de la seva fitxa, i en impacientar-se per no rebre aquests diners de manera immediata, hauria marxat sobtadament sense previ avís als responsables escapulats.

Amb tot, la baixa de Gallego deixa la plantilla amb 18 efectius amb fitxa del primer equip. Caldrà esperar per veure si aquesta xifra s'incrementa amb homes com el defensor a prova Martí Tapia, o el migcampista del filial Ignasi Varona, que farà tota la pretemporada amb el primer equip. Sigui com sigui, el cos tècnic treballa per incorporar un o dos futbolistes més per completar una plantilla que, a hores d'ara, es pressumeix curta per a les exigències d'un equip que vol aspirar a play-off i ascens. En els pròxims dies hi podria haver novetats al respecte.


DEFINITS NOUS PARTITS DE PRETEMPORADA I EL VILA DE GRÀCIA

Europa i Cornellà tornaran a enfrontar-se al Vila de Gràcia
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A les últimes hores s'han confirmat oficialment tres nous partits de pretemporada: aquest pròxim dimecres, a St. Joan de les Abadesses, l'Europa s'enfrontarà a l'Abadessenc de Segona Catalana, a partir de les 20h. Un dia després, dijous a les 19h a Sant Ponç, el conjunt d'Albert Poch jugarà contra el Girona B de Primera Catalana. 

S'ha confirmat també que la 21ª edició del Trofeu Vila de Gràcia es jugarà el primer dia de Festa Major, dilluns 15 d'agost, a partir de les 19h al Nou Sardenya. El rival serà el Cornellà de Segona B, amb qui l'Europa va empatar 0-0 el passat dijous  en el Torneig d'Històrics. Serà la segona vegada que els verds participin en el torneig d'estiu de l'Europa, i a més, de manera consecutiva. I és que l'any passat els de Jordi Roger van guanyar el trofeu en un partit en què es van imposar per 0-1, i que també va servir com a eliminatòria de Copa Catalunya. Si no hi ha cap novetat d'última hora, l'Europa-Cornellà seria el darrer partit de pretemporada abans de l'inici de lliga. 

Ja és oficial també que el primer partit del campionat entre Europa i La Jonquera es disputarà diumenge 21 d'agost a partir de les 19h.