dijous, 9 de juny del 2016

Ramon Rovira: adéu al Top-7 històric

Ramon Rovira, en el seu últim partit com a escapulat; ara fa 10 dies contra el San Fernando
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Dies de despatxos, reunions i decisions de futur al Nou Sardenya. Una de les primeres, de pes: la baixa del tercer capità i setè jugador amb més partits de la història de l'Europa: Ramon Rovira. Aquesta tarda se li ha comunicat que no continuaria al club per decisió tècnica. El canvi de sistema ja havia restat protagonisme als extrems purs durant la segona volta del campionat, i els tècnics no poden garantir-li els minuts que voldria un jugador de la seva talla. Enguany ha jugat 24 partits de lliga (15 de titular, amb un total de 1.407 minuts) més els 2 de play-off (1 de titular, 103 minuts més). Una decisió molt complicada i dura per al cos tècnic, i que el futbolista accepta trist i resignat. Això sí, sense retrets, i amb bones paraules i total agraïment al club per aquestes 6 temporades, en què ha disputat 200 partits clavats de lliga i play-off (va arribar a aquesta xifra contra el San Fernando, en un partit en què va ser titular). Així, Rovira marxa ubicat en el Top-7 històric escapulat, i amb el record de grans moments personals i col·lectius: 1 Copa Catalunya, 1 Torneig d'Històrics i 4 play-off disputats són al seu sarró. A més dels molts amics que deixa al club, a qui ara seguirà des de la distància com un escapulat més.

 FONT: twitter Ramon Rovira

Ara fa uns mesos, quan va entrar a Top-10 històric del club, repassàvem amb ell la seva trajectòria a l'Europa.


EL CLUB LI FARÀ UN HOMENATGE EN LA DIADA DEL SOCI

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa

La marxa del setè jugador amb més partits oficials de la història d'un club amb 109 anys de vida no deixa de ser especial. Per això, i amb bon criteri, l'Europa vol aprofitar la tradicional Diada del Soci del pròxim dimecres per retre un merescut homenatge a Rovira per la seva trajectòria al club de la Vila de Gràcia. El sopar de cloenda de temporada es farà dimecres a les 21h a La Pèrgola del Club de Tennis La Salut, i està obert a socis, aficionats, jugadors, familiars... els tiquets de reserva es poden comprar a 25 euros (socis) i 30 euros (no socis) a oficines, fins dilluns a les 20h.

Alguns aficionats i companys han enviat missatges d'agraïment per a 'Ruvi' a través de les xarxes socials:

 FONT: twitter


POCH A L'INDEPENDENT: "NO HI HAURÀ REVOLUCIÓ; L'OBJECTIU ÉS QUEDAR CAMPIONS"

FONT: L'Independent de Gràcia

En una entrevista a l'Independent de Gràcia, l'entrenador de l'Europa Albert Poch es mostra ambiciós respecte als objectius de la pròxima temporada. El tècnic escapulat afirma, sense embuts, que l'Europa ha d'aspirar a ser campió per facilitar l'objectiu de l'ascens a Segona B. Amb aquesta idea, i després de posar els fonaments en la primera temporada a la banqueta escapulada, el cos tècnic no es planteja grans revolucions en la confecció de la plantilla, més enllà de baixes de jugadors que puguin marxar per fitxar per algun Segona B (com va passar l'any passat amb Pastells), o d'altres a qui no se'ls pugui assegurar els minuts que desitgin (com passa amb Rovira). 

Albert Poch també va participar dies enrere en la tertúlia de 'La Porteria' de BTV. En aquest espai, l'entrenador de l'Europa també va explicar que li agradaria mantenir a l'equip al màxim de jugadors possibles, i va qualificar de "luxe' entrenar el conjunt de la Vila de Gràcia.


FONT: BTV Esports


MOR JOSEP DURÓ, MITE DE L'EUROPA DELS '60

FONT: CEEuropa.cat

La setmana passada ens deixava Josep Duró, 22è jugador amb més partits (161) de la història de l'Europa, a l'edat de 83 anys. Duró va formar part del mític equip de la dècada dels '60, que va ser bicampió de Tercera divisió, va aconseguir l'ascens a Segona, i va estar a punt de tornar a Primera. També va ser internacional sub-18 amb la selecció espanyola, i va guanyar un mundial juvenil oficiós. Duró va participar també, el 29 de juny de 1966, en aquell mític partit de desempat davant el Terrassa al Camp Nou, en què l'Europa va garantir-se la permanència a Segona amb un gol d'or... al minut 154 de partit!

Descansi en pau, i molta força i ànims a familiars i amics.

Duró, el tercer dempeus començant per la dreta, en el mític Europa-Terrassa de permanència a Segona, al 1966
(FOTO: CEEuropa.cat)

Un altre apunt històric que coneixíem aquests dies, és una curiosa història referida a una fotografia d'un Espanyol-Europa de 1925, el dia de la inauguració de la nova tribuna de l'antic estadi de Sarrià.

Un altre artcile a xarxes dedicat a l'Europa l'hem pogut llegir al web 'Barcelona Inconclusa'.

I tornant a l'actualitat, el femení A de l'Europa va caure eliminat al cap de setmana de la Copa Catalunya, en patir una dura derrota a Pallejà per 5-0.

El femení A va dir adéu a la Copa Catalunya al camp del Pallejà
(FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat)