dijous, 24 de març del 2016

Europa 2 - Montañesa 1; adéu maledicció, benvinguda confirmació

Equip i afició han tornat a ser un per superar la maledicció de la Monta i refermar-se en el play-off
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa continua superant-se a sí mateix, i avui ha donat un pas de gegant per tornar a fer play-off per quart any consecutiu. Els homes d'Albert Poch han derrotat la Montañesa per primera vegada a Tercera (2-1), i s'han confirmat així en la tercera posició de la classificació, depenent de sí mateixos per acabar la lliga en segona plaça. El derbi davant els groc-i-negres ha estat intens i vibrant a la grada. Cal destacar a les aficions, que han animat sense parar als seus respectius equips, en un meravellós exemple de convivència i respecte. Passió i educació no estan renyides, ni tan sols en el futbol...

Hi ha hagut minut de silenci per les víctimes de l'accident d'autocar de Freginals i dels atemptats de Brusel·les
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

No ha estat un partit brillant, però sí emocionant i amb la sensació planant sobre l'estadi que hi havia molt en joc. Qui guanyava se situava tercer i s'enduia el goal-average particular, i segurament aquesta responsabilitat ha derivat en un partit de molt de mig del camp i contacte (David López ha acabat el partit amb 2 punts de sutura), i sense massa futbol combinatiu en la primera part. El porter escapulat Gianni ha respost bé a un parell de rematades dels jugadors de la Monta, i l'Europa també ho ha intentat amb rematades de llarga distància d'Abel Rita. Poves s'ha lesionat i ha hagut de ser substituït al minut 27 pel jove Lozano, i poc després, el derbi s'ha començat a trencar: al minut 33, Nils ha apurat fins a línia de fons, i li ha posat una pilota perfecta al capità Àlex Cano, que ha rematat de cap avançant-se al defensa. Un 1-0 que ha escalfat els ànims del derbi, però curiosament, aquest cop l'Europa ha sabut adaptar-se a aquest altre futbol que tradicionalment incomodava als jugadors escapulats. 

Uri Escabrós i Nils animen el killer Poves, que s'ha hagut de retirar lesionat al minut 27
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A la segona meitat, l'equip gracienc ha sortit com una moto, i ha pogut sentenciar el partit als primers instants de la represa, i a la contra: primer amb un xut creuat de Cano que ha sortit fora per poc; de seguida, amb una rematada al pal de Lozano; i poc després, amb una altra d'Abel Rita. La Montañesa ho intentava sense idees ni sensació de perill, i al minut 67 ha aparegut un ex dels de Nou Barris per donar tranquil·litat al Nou Sardenya: Nils ha punxat i baixat una pilota caiguda del cel d'esquenes a porteria, ha fet jugada individual per banda desbordant amb habilitat i canvi de ritme, ha xutat amb potència provocant el rebuig de l'ex-Europa Víctor Cócera, i a la segona, ha engaltat amb l'ànima una volea imparable per fer el 2-0 i provocar l'esclat de la grada. Amb els 3 canvis escapulats ja realitzats, Uri s'ha lesionat i l'Europa ha hagut de jugar amb un home menys gairebé el darrer quart d'hora. A la desesperada, la Montañesa ha aprofitat la situació per apropar-se a l'àrea escapulada. Els groc-i-negres han reclamat penal en unes mans involuntàries de Cano, i han aconseguit marcar al minut 82, en una rematada de cap de Juanlu a la sortida d'un córner. Ja són 13 partits i 1.136 minuts sense encaixar un gol de jugada. Als darrers instants, amb la grada feta un sac de nervis dels que volien que el partit acabés i dels que volien que s'allargués, l'Europa ha tornat a tenir dues grans opcions d'un contra un a la contra per matar el partit, en botes de Lozano i 'Màgic' Rita. En la darrera acció,  el sempre esmunyedís Velillas ha provocat una falta a la frontal ideal per a les seves habilitats, però afortunadament l'ha llençat als núvols, just abans que l'àrbitre xiulés el final del partit. Just el dia que es complien 4 mesos de la última derrota (el 2-0 al Masnou), l'Europa se situa tercer a 1 punt del segon (Gavà), amb qui s'ha d'enfrontar d'aquí a dues jornades. I la Monta queda ja a 4 punts més goal-average. La pròxima jornada serà ja d'aquí a dos caps de setmana, a casa, davant el Figueres.

 Eufòria escapulada: en 4 mesos, de ser dissetè a ser tercer, amb 40 punts sumats de 48...
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Espectacle exemplar a la grada: 1.150 espectadors animant i convivint amb respecte i civisme
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'


Zona Mixta:

Al final del partit, hem parlat amb els golejadors escapulats, Álex Cano i Nils Puchades:

FONT: 'Vamos, escapulados!'

I aquestes són les valoracions en roda de premsa dels tècnics Albert Poch i Toni Escudero, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CF Montañesa

-Galeria Imatges (web oficial)
-Galeria Imatges (Fran Capell)

-FCF
-Futbolcatalunya
-L'Esportiu
-El Travesser


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resultats Jornada 28:

 FONT: FCF.cat