dimarts, 30 de juny del 2015

Badalona i Granollers, rivals en 1ª ronda dels Històrics

Així ha quedat el quadre de 1ª ronda de la 30ª edició del Torneig d'Històrics del futbol català
(FOTO: twitter @thistorics)

Si aquest matí coneixíem que l'Europa tornarà a debutar en Copa Catalunya contra l'Espanyol B, al vespre hem sabut també els dos rivals en el triangular de 1ª ronda del Torneig d'Històrics que organitza el Martinenc, i que enguany celebra la 30ª edició: seran el Badalona (Segona B), i el Granollers (que acaba de pujar a Tercera). Serà dimarts 4 d'agost, a partir de ls 18h al Municipal, del Guinardó, i en el tradicional format de triangulars de 45 minuts cada partit. En cas de superar ronda, l'Europa jugaria les semifinals dissabte contra el campió del grup 1 (que formen Cornellà, Vilafranca i Júpiter, i hauran jugat dilluns), ja en format de partit de 90 minuts. La final es jugarà enguany en diumenge, a les 19h. Per l'altra banda del quadre, dimecres es disputarà el triangular del grup 3 (Sant Andreu, Rubí i Sants), i dijous el del grup 4 (L'Hospitalet, Montañesa i Martinenc). Com a novetat, enguany divendres hi haurà jornada de descans.

El directiu Ferran Iraola ha representat l'Europa en el sorteig
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Cal recordar que l'Europa només ha guanyat una vegada el Torneig d'Històrics: va ser al 2010, amb Pedro Dólera a la banqueta, derrotant el Sant Andreu per 2-0 en la final. Abans, havia arribat a dues finals més, els anys 1985 (derrota 3-2 contra el Júpiter a la final) i 1993 (desfeta per 3-0 davant el Sants). La temporada passada l'equip va tornar al torneig després d'uns anys d'absència, i va caure en 1ª ronda per culpa dels penals, després d'empatar 0-0 contra el Sant Andreu i de derrotar 1-0 al Sants amb gol de penal de Roberto Camacho

Un parell de moments de la presentació que s'ha fet al Municipal del Guinardó
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

FONT: BTV Esports (M. Arizmendi / P. Franch)


DEMÀ A LA TARDA, PRESENTACIÓ DE FERNANDO

El porter Fernando, una de les cares noves que es presentarà demà
(FOTO: FC Barcelona.cat)

Mentre es feia el sorteig del Torneig d'Històrics al Municipal del Guinardó, 1.200 metres més enllà, a les oficines del Nou Sardenya, l'entrenador escapulat Albert Poch continuava treballant per confeccionar l'Europa 2015-2016, en una tarda prou fructífera per a l'equip gracienc. Aquest dimecres a les 16h, l'Europa presentarà una nova cara de la plantilla: com ja s'havia anunciat als últims dies, el porter provinent del Mercadal Fernando García-Alejo farà la primera compareixença com a escapulat davant els mitjans de comunicació. El jove porter s'escaparà del campus de porters en el que participa aquests dies a la seva Seu d'Urgell natal per fer la presentació oficial com a nou jugador de l'Europa. A més, el club pot fer oficial a les pròximes hores la incorporació d'un nou migcampista i un nou extrem, que serien presentats la pròxima setmana juntament amb David López, que encara no ha fet els tradicionals tocs de pilota vestit d'escapulat ni les primeres valoracions davant la premsa.


L'Espanyol B, primer rival de Copa Catalunya


L'any passat, l'Europa també va debutar contra l'Espanyol B; es repetirà la història...?
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Espanyol B serà el primer rival de l'Europa en la defensa del títol de Copa Catalunya guanyat el passat mes de març. Així ho ha volgut el sorteig que s'ha fet aquest migdia a la seu de la Federació Catalana de Futbol. El partit es jugarà el cap de setmana de l'1 i 2 d'agost, al Nou Sardenya, en eliminatòria a partit únic. Com recordareu, la temporada passada l'Europa va començar el camí del tercer títol de Copa Catalunya també contra l'Espanyol B, amb triomf per 1-0 amb gol d'Ignacio. De fet, les 3 úniques vegades que l'Europa s'ha enfrontat al primer equip de l'Espanyol (1996-97 i 1997-98) o al filial perico (2014-15), ha estat campió de la competició. Continuarà complint-se aquesta màxima...?

En cas de superar ronda, l'Europa s'enfrontaria la setmana següent en segona ronda al guanyador de l'eliminatòria entre Júpiter i Martinenc. El morbo podria arribar a la 3ª ronda, el cap de setmana del 15-16 d'agost: en cas que els graciencs arribin fins aquí, s'enfrontarien a Santfeliuenc, Cornellà, L'Hospitalet o, atenció, el Prat de Pedro Dólera. Serien emocions fortes coincidint amb l'inici de Festes de Gràcia...

El quadre complet de partits de la 1ª ronda i posteriors eliminatòries és aquest:

QUADRE: 'Vamos, escapulados!'

L'Europa, per cert, coneixerà aquest vespre  a les 19h els rivals en la 30ª edició del Torneig d'Històrics, que es disputarà del 3 al 9 d'agost.


ALBERT BENET POT DEIXAR DE SER EL DELEGAT DE L'EUROPA

Albert Benet, delegat i gran europeista, el dia que s'estrenava fa 2 estius
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El programa '100% Europa' de Ràdio Gràcia va posar fi a la temporada amb el vicepresident de l'Europa Arturo Ramírez i el delegat del primer equip Albert Benet com a convidats. Després de 2 anys exercint aquesta tasca, Benet va explicar que ho vol deixar per incompatibilitats familiars, però que encara s'ha d'acabar de tancar el seu substitut i no farà efectiva la seva renúncia fins que aquest successor en el càrrec doni el sí definitiu. Tots dos convidats van analitzar la temporada que deixem enrere, les perspectives de futur pròximes, i van explicar algunes interioritats interessants i anècdotes emotives, com les llàgrimes de Javi Sánchez en el túnel de vestidors de l'Olímpic de Terrassa, quan en la penúltima jornada de la lliga 2013-2014 a l'Europa se li va escapar el títol de lliga. 

FONT: Ràdio Gràcia


dilluns, 29 de juny del 2015

Fran Bea: "Després de 3 anys fent play-off, cal superar l'objectiu"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Quart capítol de primeres valoracions dels nous fitxatges de l'Europa. Anteriorment havíem pogut escoltar declaracions d'Uri González, 'Rubi' i el porter Gianni, i avui és el torn per al migcampista de Motril Fran Bea. Un altre futbolista del mateix perfil introvertit fora del camp, però que dins ressalta per elegància i bon criteri en el tracte amb la pilota. Després de 3 anys seguits jugant a Segona B, baixa un esglaó aquesta temporada amb un objectiu molt clar: tornar a la categoria de bronze l'any vinent, i fer-ho vestit d'escapulat (dades del seu perfil futbolístic, en l'entrada del passat divendres). 




DIMARTS, SORTEJOS DE COPA CATALUNYA I TORNEIG DELS HISTÒRICS

El campió de Catalunya coneixerà dimarts al migdia el primer rival en la defensa del títol
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Dimarts de sortejos el que viurem demà des d'un punt de vista escapulat: a les 13h, a la seu de la Federació Catalana de Futbol, l'Europa coneixerà el primer rival en la defensa del títol de Copa Catalunya aconseguit el passat mes de març. Aquesta primera eliminatòria està prevista per al cap de setmana de l'1 i 2 d'agost, i de ben segur serà una de les primeres oportunitats de veure el nou Europa d'Albert Poch. El sorteig també dibuixarà ja el quadre de possibles enfrontaments de la 2ª i 3ª ronda, que es jugaran els caps de setmana següents (8-9 agost la 2ª ronda, 15-16 agost la 3ª). La qualitat de vigent campió no dóna cap mena d'avantatge a l'Europa, i no hi haurà tampoc caps de sèrie. Cal recordar que en aquesta 1ª ronda entren els equips de Segona B, de Tercera, i els campions dels 2 grups de 1ª Catalana.

La 1ª ronda de Copa Catalunya precedirà al prestigiós Torneig dels Històrics del futbol català, que es fa del 3 al 9 d'agost al Municipal del Guinardó. També aquest dimarts, però en aquest cas a les 19h, se sortejaran els triangulars de primera ronda. L'Europa tindrà com a rivals un dels caps de sèrie (els 3 equips de Segona B, Cornellà, Badalona, i L'Hospitalet, o el vigent campió Sant Andreu), i un dels equips del tercer bombo (els dos nouvinguts a Tercera, Júpiter i Granollers, o els de Primera Catalana, Sants i l'amfitrió Martinenc). 


diumenge, 28 de juny del 2015

Fernando, nou porter de l'Europa

Fernando, jove porter de la Seu d'Urgell provinent del Mercadal menorquí
(FOTO: Josep Bagur / menorca.info)

L'Europa ha tancat ja el segon nou porter de l'era Poch: es tracta de Fernando García-Alejo, porter sub-23 que arriba procedent del Mercadal, de la Tercera divisió balear. El jugador, nascut a la Seu d'Urgell, farà 20 anys al novembre. Abans havia passat també per equips com l'Andorra, o el CE Menorca de la Divisió d'Honor juvenil (on era titular indiscutible, i va jugar 28 partits, ara fa dues temporades). A la darrera temporada, ha estat suplent de Jesús Sastre al Mercadal de la Tercera balear; un equip que va acabar quart, i va caure eliminat en 1ª ronda del play-off pel Gernika (que just aquest dissabte ha culminat l'ascens a Segona B). En els 5 partits de lliga que ha jugat, Fernando ha encaixat 7 gols (dels 32 totals rebuts per l'equip, segon que menys gols ha encaixat a la lliga). El nou porter escapulat serà presentat dimecres a les 4 de la tarda.

Vol espectacular del nou porter de l'Europa
(FOTO: futproacademy.com)

Amb ell i Gianni Cassaro, l'Europa cobreix les vacants que havien quedat a la porteria amb la no continuïtat de Rafa Leva (Masnou), Sergio Fernández (Sabadell B) i Víctor Cócera (Montañesa). Després de la darrera baixa (Sergi Pastells, que marxa al Sabadell), ara mateix la plantilla de l'Europa consta de 16 futbolistes. Per tant, en queden 3 per arribar, en posicions en les que es continua treballant: un davanter golejador, un extrem, i un migcampista. 

Fernando, aquest any amb el Mercadal... amb samarreta escapulada! Coses del destí...
(FOTO: facebook Fernando García-Alejo)



divendres, 26 de juny del 2015

Sergi Pastells marxa al Sabadell

Sergi Pastells marxa com a campió de Catalunya, i millor jugador de Tercera per a Ràdio Marca
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Ja feia molts dies que el tècnic Albert Poch tenia assumida la marxa de Sergi Pastells, i així ho manifestava obertament a la premsa. I la notícia s'ha confirmat avui, quan Pastells ha signat com a nou jugador del Sabadell, amb qui es va enfrontar enguany en Copa Catalunya. El jove lateral ha protagonitzat una magnífica temporada a l'Europa, i això s'ha vist reflectit en l'interès d'equips de Segona B, o en reconeixements individuals com el premi al millor jugador de Tercera que li va lliurar Ràdio Marca Barcelona ara fa un parell de setmanes, el premi al 'Jugador amb més caliu' de la penya Caliu Gracienc, o la seva aparició en l'onze ideal del web 'Tercera.cat', esdevenint el tercer jugador més votat de tota la lliga. El títol de Copa Catalunya (va ser un dels jugadors escapulats més destacats en la final contra el Girona), o la consecució del play-off són altres fites col·lectives en què Pastells ha estat peça clau. Vuitè jugador escapulat amb més minuts aquesta temporada en competició oficial (2.899), ha jugat 35 partits (33 dels quals de titular), i només les lesions li han impedit tenir encara millors xifres. Tot plegat li ha propiciat el salt de categoria, on el lateral ros vol continuar progressant com a futbolista. Moltes gràcies per tot, i molta sort, Sergi!

FOTO: twitter Sergi Pastells


VÍCTOR DURÁN FITXA PEL CERDANYOLA; CAMACHO, PEL SANTBOIÀ

El Cerdanyola ha fet oficial la incorporació de Víctor Durán
(FOTO: facebook Cerdanyola FC)

Tots els jugadors que no continuen a l'Europa ja tenen equip. A banda del fitxatge de Pastells pel Sabadell, a les últimes hores també s'han fet oficials les incorporacions de Víctor Durán pel Cerdanyola i de Roberto Camacho pel Santboià. En el cas del defensa, les lesions que ha patit aquest any li havien fet plantejar-se si seguir competint a Tercera o no, però finalment podrem continuar veient Víctor Durán en el Cerdanyola, on coincidirà amb un munt d'ex-escapulats de les dues últimes temporades que també acaben de fitxar pel club vallesà: Valderas, Javi Sánchez, Diego o Guille Ramón també vestiran de verd-i-blanc. Pel que fa a Camacho, també coincidirà al Santboià amb un altre ex-company de passat recent a l'Europa, com és Xavi León. La fita del club de Sant Boi és tornar a Tercera, i per això està formant un molt bon equip, amb altres incorporacions experimentades com l'ex-Monta i Martinenc Dani Acosta. Molta sort a en Víctor i en Roberto en aquesta nova etapa!

Per cert, l'Europa ha informat de la mort de l'ex-directiu i ex-delegat escapulat Xavi Arduengo. Molts ànims a amics i familiars. 


Uri González: "Em va sorprendre la trucada de Poch"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Arribem al tercer capítol de valoracions dels nous fitxatges de l'Europa; després de l'entrevista amb el porter Gianni Cassaro, i les paraules del lateral Rubén Cruz 'Rubi', avui és el torn per a Uri González. El pivot de qui Albert Poch sempre diu que va ser la figura clau per causar-li problemes a l'Europa en les seves visites amb el Gavà al Nou Sardenya. Encara una mica sorprès per haver aterrat a la Vila de Gràcia, Uri vol tornar-li la confiança al tècnic demostrant a tothom que té talent i personalitat per fer-se un lloc al nou Europa de Poch (dades del seu perfil futbolístic, en l'entrada del passat divendres). 

FONT: 'Vamos, escapulados!'


DOT, PASTELLS, CANO, LARA I PUTXI, A L'ONZE IDEAL DE TERCERA.CAT

L'Europa copa gairebé la meitat de l'equip ideal de Tercera.cat
(FOTOS: Tercera.cat)

Un any més, l'Europa és protagonista en l'onze ideal de Tercera.cat, un dels webs de referència del futbol català. Per quart any consecutiu, el portal que coordina el periodista de La Xarxa de Comunicació Local Roger Sánchez va obrir un període de votacions per escollir l'onze ideal del grup català de Tercera. El procés estava obert a seguidors, periodistes, futbolistes, tècnics i qualsevol aficionat del nostre futbol que segueixi la lliga de Tercera. Un cop tancat el període de votacions, l'Europa ja copava pràcticament el 20% dels jugadors més triats: dels 55 futbolistes més votats, 10 eren escapulats (i del total 167 jugadors que van rebre algun vot, 19 eren de l'Europa). I el protagonisme de l'equip gracienc en l'onze ideal resultant és encara més espectacular: 5 dels 11 jugadors més votats són de l'Europa. En concret, 3 defenses (els laterals Oriol Dot -segona presència en 4 anys de votacions-, Sergi Pastells -que s'estrena-, i el capità Àlex Cano -present per tercer any seguit), i els migcampistes Putxi i Javi Lara -en tots dos casos, escollits en l'onze ideal per primera vegada). Enhorabona pel reconeixement a tots!


dimarts, 23 de juny del 2015

'Rubi': "Estic molt content; l'Europa és un equip 'top'"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Començàvem la sèrie de primeres valoracions dels nous fitxatges de l'Europa amb les paraules del porter Gianni Cassaro, i avui avancem una línia i ens fixem en el defensa Rubén Cruz 'Rubi'. El nou lateral escapulat ha jugat també d'extrem, i és pura velocitat i profunditat. Amb cabells de punta a l'estil Bart Simpson, i timidesa davant els micros, arriba decidit a demostrar que a ell la descaradura li surt quan corre la banda amb una pilota als peus (dades del seu perfil futbolístic, en l'entrada del passat divendres). 

FONT: 'Vamos, escapulados!'


SERGIO FERNÁNDEZ MARXA AL SABADELL B

Sergio va jugar enguany al camp del Sabadell B; ara hi jugarà com a local
(FOTO: 'Vamos, escapulados!)

Finalment, cap dels 3 porters que hi havia a la plantilla continuarà a l'Europa. Després de les marxes de Víctor Cócera a la Montañesa i Rafa Leva al Masnou, el tercer en sortir serà també Sergio Fernández, que signa avui pel Sabadell B. El jove porter de 21 anys marxa amb l'aspiració de tenir partits i continuïtat per seguir creixent en la seva carrera, i per això va comunicar la seva decisió a l'Europa a finals de la passada setmana. En la seva única temporada a la Vila de Gràcia, Sergio ha jugat 4 partits: va debutar en la complicadíssima visita al camp de l'únic equip català que encara pot pujar a Segona B (triomf 1-2 a la Pobla de Mafumet), i va jugar també en l'1-1 al camp del Sabadell B (on va fer aturades espectaculars a la segona part), en la derrota 0-1 davant el Rubí (amb gol encaixat de penal) i en el triomf per 2-0 contra el Vilassar de l'última jornada de lliga. Molta sort en el futur!


FALTEN 4 JUGADORS PER COMPLETAR LA PLANTILLA

Tècnic i directius continuen parlant amb jugadors per completar la plantilla
(FOTO: 'Vamos, escapulados!)

Amb la baixa de Sergio, i en espera de la decisió final de Sergi Pastells (tot apunta a què marxarà a un equip de Segona B), són ja 10 els jugadors que no continuen a l'Europa (la meitat de la plantilla de la darrera temporada). El tècnic Albert Poch deia a les últimes hores a Ràdio Gràcia que vol una plantilla de 19 jugadors, i que espera incorporar-ne 3 de nous, amb màxima prioritat per a un davanter golejador (a les darreres hores, el Badalona de Segona B presentava un dels jugadors amb els que s'havia estat negociant, Xavi Civil). Sense comptar Pastells, ara mateix la plantilla compta amb 15 efectius segurs: els 9 futbolistes que ja han renovat (Cano, Alberto, Dot, Alegre, Guzmán, Padilla, Rovira, Nils i Poves), i els 6 fitxatges ja confirmats i presentats (Gianni, 'Rubi', David López, Uri González, Fran Bea i Pedro Bilbao). Per tant, en faltarien 4 per completar el vestidor que vol Poch: un altre porter (hi ha previsió de fitxar-ne un sub-23 que es pot confirmar als pròxims dies), el davanter, un migcampista i un extrem (un d'aquests 3 jugadors també seria sub-23). Cal tenir en compte també que diversos jugadors del filial faran la pretemporada amb el primer equip: en principi haurien de ser 3 futbolistes del B (el migcampista Guillem Josa, l'extrem Carlos Torrentbó i un tercer per definir) i el mig del juvenil A Javi Prats, i a la pràctica alguns d'ells poden acabar formant part de manera efectiva de la plantilla. 

L''Europoch' es posa a la feina el 20 de juliol

Per cert, el tècnic va confirmar també al programa '100% Europa' que l'equip començarà a treballar el dilluns 20 de juliol en dobles sessions de matí i tarda. Com dèiem a les últimes hores, ja està confirmada la participació en el Torneig dels Històrics, del 3 al 9 d'agost (dimarts vinent es farà el sorteig dels triangulars de 1ª ronda). Abans, el cap de setmana de l'1 i el 2 d'agost està prevista la primera eliminatòria de la Copa Catalunya, on l'Europa defensarà el títol aconseguit el passat 25 de març. En cas d'anar superant eliminatòries, durant el mes d'agost també es jugarien la 2ª i 3ª ronda, previstes per als caps de setmana del 8-9 i del 15-16. 


dilluns, 22 de juny del 2015

Oriol Dot continuarà per segon any a l'Europa

Oriol Dot, amo i senyor del lateral dret escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Un dels últims jugadors que quedava per signar la renovació, Oriol Dot, ha rubricat ja la seva continuïtat a l'Europa per a la pròxima temporada. El lateral dret escapulat ha estat titular indiscutible en la seva primera temporada a la Vila de Gràcia, esdevenint el segon jugador de tota la plntilla amb més minuts jugats en partits oficials (lliga + play-off + Copa Catalunya): n'ha jugat 3.708, només superat pel porter Rafa Leva (3.780). Dels 46 partits oficials que ha disputat l'Europa aquesta temporada, Dot n'ha jugat 42, 41 d'ells de titular. Xifres espectaculars per a un d'aquells futbolistes que no fa soroll fora del camp i diu tot el que ha de dir amb la pilota als peus. Enguany, el nou tècnic Albert Poch vol exprèmer el seu joc dotant-lo de més profunditat i atreviment, i tindrà la competència en la seva posició del nouvingut 'Rubi'. Elements suficients com per veure una versió encara millor del lateral de Gironella...

Poch vol que Oriol Dot trepitgi àrea i línia de fons amb més freqüència
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


VALDERAS MARXA AL CERDANYOLA

L'Europa perd un altre migcampista
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa perd un altre jugador al mig del camp, a més de Putxi i Javi Lara (que se'n van al Prat); Dani Valderas ha acceptat una oferta del Cerdanyola, i jugarà l'any vinent en el club vallesà. Després de 6 temporades, Valderas posa fi a una magnífica trajectòria de 172 partits, que el situen en el lloc nº 13 de la classificació de futbolistes escapulats amb més partits de lliga i play-off a la història de l'Europa. Des de ja fa un temps, incompatibilitats laborals havien fet que la seva presència a l'equip es reduís considerablement. Ara, el migcampista badaloní havia quedat en una situació molt incerta, ja que la seva continuïtat depenia de les altes i baixes que acabessin de dibuixar la plantilla definitiva de l'Europa. Davant de la possibilitat de quedar-se sense equip, Valderas ha optat per marxar a jugar al Cerdanyola, on coincidirà amb altres ex-escapulats amb els que havia coincidit a Gràcia als darrers anys, com Javi Sánchez o Diego. El vestidor perd un gran futbolista... i un oasi de gran gust musical. Molta sort, Dani, i gràcies per tot!

Valderas coincidirà a Cerdanyola amb Javi Sánchez, que ja ha estat presentat
(FOTO: CFC.cat)


LEVA, A LA XARXA: "NO ESTIC DOLGUT; EL FUTBOL SÓN CICLES"


L'ex-porter de l'Europa ha passat per La Xarxa
(FONT: La Xarxa)

Ara fa 3 dies, es feia oficial el nou destí de Rafa Leva: el Masnou. L'ex-porter de l'Europa ha passat avui pels micròfons del programa 'Esports En Xarxa' de La Xarxa de Comunicació Local, en una entrevista radiofònica amb Joan Barberà, i també en declaracions per a la versió televisiva del programa. Leva admet que hauria volgut continuar al club gracienc, però accepta amb naturalitat la seva marxa, i només té bones paraules per al nou tècnic escapulat Albert Poch (minut 9 del player):

FONT: La Xarxa

I aquí les declaracions televisives per a l''Esports en Xarxa' versió TV:

FONT: La Xarxa



L'EUROPA TORNA A JUGAR ELS HISTÒRICS

L'Europa ja va jugar els Històrics l'any passat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Després d'uns anys d'absència, avui l'organització del Torneig dels Històrics ha fet públic que l'Europa jugarà per segon any consecutiu el prestigiós torneig estiuenc al camp del Martinenc. Enguany el torneig celebra l'edició nº 30, i es disputarà del 3 al 9 d'agost, en l'habitual format de triangulars de 45 minuts. Dimarts vinent se celebrarà el sorteig a les 19h a l'escenari del torneig, el Municipal del Guinardó. L'Europa serà en el segon bombo, juntament amb Vilafranca, Rubí i Montañesa. Els csaps de sèrie seran els tres equips de Segona B (Cornellà, Badalona i L'Hospitalet) i el vigent campió (Sant Andreu). I en el tercer bombo hi haurà els nouvinguts a Tercera Júpiter i Granollers, i dos equips de Primera Catalana: el Sants i l'amfitrió Martinenc. 


Gianni: "L'Europa és una oportunitat molt bona; volem ser campions"

FOTO: 'Vamos, escapulados!' 

Aprofitant la presentació de 5 dels nous fitxatges de l'Europa del passat divendres, vam parlar amb tots ells sobre les primeres sensacions com a escapulats i perspectives de futur en la seva primera temporada al club gracienc. La primera entrega d'aquesta sèrie la dediquem a una de les incorporacions claus de la nova temporada: Gianni Cassaro, el porter santcugatenc afincat a Lloret que arriba per lluitar per la vacant que ha deixat la no renovació de Rafa Leva (dades del seu perfil futbolístic, en l'entrada del passat divendres). Tranquil i un xic introvertit, i de figura alta i esvelta, Gianni afronta el repte com una magnífica oportunitat, i es mostra molt ambiciós respecte a les opcions de l'equip:

FONT: 'Vamos, escapulados!' 


POVES TAMBÉ RENOVA

El darrer pitxitxi de l'Europa continuarà marcant gols d'escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!' )

L'Europa s'ha assegurat gol amb la renovació d'Àlex Poves. Arribava amb un bon cartell gràcies a una gran segona volta de campionat amb la Montañesa, i Poves ha justificat el fitxatge en la seva primera temporada a l'Europa: els seus 12 gols el situen com a pitxitxi escapulat de la temporada 2014-2015, i com a un dels artífexs principals dels èxits de la campanya. A més, va marcar el gol que deixava la final de Copa Catalunya gairebé sentenciada, en l'inoblidable nit del 25 de març al Nou Sardenya. Una dotzena de vegades ha repetit la seva ja tradicional celebració en forma de S, i ho continuarà fent una altra temporada més. I si tot va bé, no trigarem massa a saber qui serà el nou davanter que competirà amb ell per donar-li a l'equip encara més instint golejador a la punta d'atac...

El gol de Poves a la final de Copa Catalunya ja forma part de la història recent del club
(FOTO: 'Vamos, escapulados!' )


JAVI SÁNCHEZ FITXA PEL CERDANYOLA

El 'fusell' Javito vestirà de verd-i-blanc la pròxima temporada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!' )

La seva no renovació a l'Europa va sorprendre a molts, i tot i que les lesions l'han deixat aquesta temporada molt lluny de les seves xifres golejadores dels últims anys, a Javi Sánchez no li han faltat ofertes. N'ha descartat fins i tot de Segona B per qüestions logístico-familiars, i finalment s'ha decantat pel projecte del Cerdanyola. Com ja han fet molts europeistes a través de les xarxes socials, des d'aquí només podem desitjar-li molta sort i que carregui moltes vegades el seu fusell aquesta temporada... menys quan s'enfronti al 'seu' Europa, és clar.

FONT: twitter Cerdanyola FC


ARTICLES ESCAPULATS

FONT: L'Independent de Gràcia

El darrer número de l'Independent de Gràcia inclou dos articles de comiat dedicats a Pedro Dólera. Un el signa la penya Eskapulats, i un altre l'ex-capità Àlex Delmàs. D'altra banda, al web oficial del club en Xavier Vidal explica la història de la fundació de la mítica Jean Bouin, i els vincles escapulats en la creació d'aquesta cursa atlètica barcelonina. 

FONT: CEEuropa.cat / La Jornada Deportiva


dissabte, 20 de juny del 2015

El capità Àlex Cano, renovat

Tot i l'interès d'altres equips, 'CapiCano' continuarà celebrant gols d'escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Era una de les peces claus en el nou Europa. El tècnic Albert Poch ha repetit per activa i per passiva que la seva continuïtat era "bàsica" per a l'equip que volia dissenyar. I tot que no li faltaven nòvies futbolístiques, el capità Àlex Cano ha decidit que vol seguir a l'Europa per setena temporada consecutiva i continuar fent història al conjunt gracienc. Sisè jugador amb més partits de lliga i play-off de la història del club (202), Cano pot atrapar enguany a un altre mite que el precedeix, Àlex Delmàs (235 partits), de qui va prendre el relleu com a portador del braçalet de capità ara fa 2 estius. Era una de les notícies més esperades per la parròquia escapulada i ja és oficial: la renovació de Cano, a més, s'afegeix a les de Nils, Padilla, Alegre, Guzmán, Rovira... i les que encara han de venir. Amb els fitxatges ja confirmats d'Uri González, David López, Pedro Bilbao, Rubén Cruz 'Rubi', Fran Bea i Gianni Cassaro... i els que encara han de venir, el nou Europa d'Albert Poch comença a fer molt bona pinta.

 Cano va seguir ben atent la presentació d'Albert Poch com a nou tècnic escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')



divendres, 19 de juny del 2015

Pedro Bilbao, Fran Bea, 'Rubi' i Gianni, nous jugadors de l'Europa

Fran Bea, Pedro Bilbao, Gianni, 'Rubi' i Uri González, aquest vespre al Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa 2015-2016 ja té 6 cares noves a la plantilla: després dels fitxatges confirmats dilluns de David López i Uri González, el club ha tancat ja 4 jugadors més: d'una banda, l'extrem del Prat Pedro Bilbao, un home de qui Albert Poch ja va parlar molt bé en l'entrevista a Ràdio Gràcia del passat dilluns que vau poder escoltar en aquest blog. El porter de l'Olot Gianni Cassaro, el migcampista del Badalona Fran Bea, i el jove lateral del Gavà Rubén Cruz 'Rubi' també han rubricat avui el fitxatge per l'Europa. Tots ells han vestit de curt per primer vegada amb l'escapulada aquest divendres al vespre al Nou Sardenya.


PEDRO BILBAO, VELOCITAT I DESEQUILIBRI A L'EXTREM

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Pedro Bilbao respon perfectament al perfil de jugador Poch: jove (aquesta setmana farà 22 anys), atrevit i desequilibrant, a més de tenir molta velocitat de moviments i d'execució. Aquest petit extrem ja fa anys que ho demostra pels camps del futbol català, en equips com Gramenet, Santboià, Prat, o categories inferiors de l'Hospitalet (va arribar a debutar amb el primer equip a Segona B), Cornellà, Damm... o l'Europa, on va defensar la samarreta escapulada en categoria infantil. Pedro Bilbao va ser també campió de la fase estatal de la Copa de les Regions UEFA 2014 amb la selecció catalana de Toni Almendros. Aquesta última temporada amb el Prat, ha marcat 6 gols a la lliga; curiosament, sembla que enguany tots els nous fitxatges han estat botxins escapulats en la darrera lliga, perquè igual que Uri González o David López, ell també va marcar un gol decisiu contra l'Europa: el que significava el 2-1 definitiu en el partit al Sagnier. Amb Pedro Bilbao i els ja renovats Nils i Rovira, l'Europa té punyals per banda de garanties per estripar les defenses rivals...

El petit Pedro Bilbao, quan era jugador del futbol base de l'Europa
(FOTO: Col·lecció particular Pedro Bilbao)


FRAN BEA, MIGCAMPISTA MULTIÚS


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Fran Bea és ja ben conegut al futbol català. 'El Niño de Motril' (com el van batejar a la seva etapa al Prat) va arribar a casa nostra al 2011, sent un dels artífex de l'ascens del Prat a Segona B en aquella primera temporada de l'andalús com a potablava. Des de llavors, ha jugat sempre a la Segona B: primer, en els 2 anys que el Prat va jugar a la categoria de bronze del futbol estatal; i l'any passat, com a escapulat a les files del Badalona. Enguany canvia els colors de l'escapulari i de la samarreta per jugar a Gràcia, on Albert Poch vol treure profit de la seva capacitat multiús: migcampista amb bones dots organitzatives, gaudeix també de bona arribada en segona línia i un fort xut, a més de ser un bon llençador de faltes. Amb tot, a Fran Bea l'hem pogut veure aquests anys jugant també de pivot defensiu, d'interior, o fins i tot de mitjapunta, demostrant una molt bona capacitat d'adaptació i posant-la al servei de l'equip. Una polivalència sempre molt ben valorada per qualsevol entrenador, i que pot ser un magnífic instrument per guanyar-se el cor de l'afició escapulada.

Fran Bea canvia l'escapulari del Badalona pel de l'Europa
(FOTO: la segundab.es)


'RUBI', LATERAL POLIVALENT


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Rubén Cruz 'Rubi' és un jove lateral de confiança d'Albert Poch. El nou tècnic de l'Europa el va fer debutar a Tercera la passada campanya amb el Gavà, club en el que portava jugant des de categoria infantil. El jugador de Viladecans, de només 20 anys, ha demostrat en aquesta primera temporada a la lliga una gran versatilitat, jugant com a la lateral dret, lateral esquerre, i fins tot en posició d'extrem. Es tracta d'un jugador profund, ràpid i amb habilitat tècnica (que li diguin al Peralada, a qui li va fer dos gols; un d'ells de jugada individual sortejant rivals). De fet, tot i jugar habitualment com a defensa, Rubi ha marcat aquesta temporada 3 gols a la lliga. A priori, tant per joventut com per característiques, sembla una aposta del mateix perfil que Sergi Pastells l'any passat; només que surti la meitat de bé, l'Europa haurà incorporat un molt bon futbolista.

Rubén Cruz 'Rubi', lateral profund que també pot jugar d'extrem
(FOTO: Àlex Gallardo)


GIANNI CASSARO, UN PORTER DESITJAT

El nou porter de l'Europa té bon joc de peus
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Segurament a l'aficionat escapulat el nom d'aquest porter no li sigui molt familiar. I precisament la família ha marcat molt la trajectòria futbolística de Gianni Cassaro: segons un article de 2011 d'El Periódico, el seu pare, Piero, havia estat porter del Palerm, i va interessar l'Inter de Milà. A en Gianni això del futbol no li va cridar l'atenció fins als 9 anys, quan va decidir seguir el camí del seu pare. Després de passar pel Mercantil, va entrar al futbol base de l'Espanyol amb només 11 anys. La forta pressió a la que el va sotmetre el seu tècnic va fer d'aquella etapa una experiència traumàtica, però també li va permetre aprendre molt. Amb 17 anys ja era el capità del Lloret a Primera Catalana, i la temporada passada va fitxar per l'Olot. A la Garrotxa va fer el seu debut com a porter de Segona B en l'última jornada de lliga al camp del Reus; va renovar al mes de maig, i ara tenia moltes ofertes d'equips de Segona B i Tercera per jugar com a cedit. En Gianni ha acceptat la de l'Europa, i també el repte de lluitar per ser titular i fer oblidar un referent escapulat com Rafa Leva. Porter d'envergadura, amb domini del joc aeri, i bon desplaçament llarg i joc de peus, aquest lloretenc de 23 anys que viurà i estudiarà a Barcelona, arriba decidit a guanyar-se l'estima del públic del Nou Sardenya.

Gianni va debutar a Segona B amb l'Olot
(FOTO: UEOlot.com)


L'anàlisi de Poch

L'entrenador de l'Europa ha acollit 5 dels 6 fitxatges ja confirmats de l'Europa; encara en falten...
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Aprofitant la presentació dels nous fitxatges de l'Europa (faltava David López), li hem preguntat al nou tècnic de l'Europa pels perfils del porter Gianni, el lateral 'Rubi', els migcampistes Uri González i Fran Bea, i l'extrem Pedro Bilbao. Albert Poch, a més, admet que serà difícil retenir Sergi Pastells (amb ofertes de Segona B), i assegura que encara vol fitxar un parell de jugadors més (un davanter, i possiblement un migcampista):

FONT: 'Vamos, escapulados!'



RAFA LEVA FITXA PEL MASNOU

Rafa Leva, en el Masnou-Europa de l'última lliga; ara hi jugarà com a local

(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El CD Masnou ha confirmat aquest divendres el fitxatge de Rafa Leva com a nou porter de l'equip de Miguel López. El ja ex-porter de l'Europa és la primera incorporació del club maresmenc per a la nova temporada, i ocuparà la plaça de David Pociello, que ha marxat al Cerdanyola. Rafa Leva serà el convidat principal del programa 'Esports En Xarxa' de La Xarxa de Comunicació Local, el pròxim dilluns a partir de les 13h. Podreu escoltar l'entrevista que li farà Joan Barberà a través de la vostra emissora local més pròxima, el web de La Xarxa, o posteriorment, a través del podcast. En aquest blog també l'afegirem el mateix dilluns.