divendres, 30 de gener del 2015

Prèvia Castelldefels - Europa; la mitjana anglesa inversa

L'Europa buscarà repetir el triomf de l'any passat per igualar el rècord de 5 victòries seguides a domicili
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa visita diumenge a les 12h el camp del Castelldefels buscant un triomf històric: després de guanyar els 4 últims partits a domicili, els homes de Pedro Dólera poden igualar la marca de 5 triomfs seguits a fora en una mateixa temporada, establerta en la campanya 61-62. Segons explicava el club, en aquella ocasió es va guanyar consecutivament Júpiter, Rapitenca, Reus, Balaguer i Sants per establir aquesta plusmarca que es podria igualar diumenge, 54 anys després.

L'equip arriba al partit després de cedir un nou empat a casa, davant el Figueres. L'Europa ja fa 8 jornades que no perd, però curiosament des de llavors, ha seguit una mitjana anglesa inversa: ha empatat els 3 partits jugats a casa, i ha guanyat els 4 de fora. De fet, ja fa 2 mesos i mig que l'equip gracienc no cedeix un sol punt a domicili (des de la derrota en el derbi a Nou Barris del 16 de novembre). Així doncs, diumenge caldria sumar un triomf per seguir aquesta magnífica ratxa lluny del Nou Sardenya i compensar les punxades com a local.

Aquesta imatge de l'any passat no es podrà repetir; el capi Àlex Cano és baixa per sanció

Una setmana més, les baixes condicionen la convocatòria escapulada: continuen lesionats Víctor Durán i Rovira; seran dubte fins a última hora Javi Sánchez i Alegre ( encara recuperant-se de sengles lesions); i a les absències s'afegeix el capità Àlex Cano, que es perdrà el primer partit en tota la lliga, per acumulació de targetes. La bona notícia és que torna Padilla després de sanció. A punt d'acabar el mercat d'hivern, les limitacions pressupostàries i la negativa d'altres clubs a donar baixes han marcat decisivament la no contractació del central que buscaven els tècnics per completar una plantilla que s'ha quedat curta d'efectius per culpa de lesions, sancions o marxes a mitja temporada. A Castelldefels, sense anar més lluny, només un central de la primera plantilla (Alberto) estarà disponible; això podria tornar a donar espai en la convocatòria a algun jugador del filial, com la setmana passada.

Javi Lara ha estat avui protagonista a Ràdio Marca Barcelona
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Aquest divendres, per cert, en Jordi Lacambra ha preparat aquest reportatge amb Javi Lara per al 'Marcador Catalunya de Ràdio Marca Barcelona, amb la participació del també escapulat Ramon Rovira:

FONT: Ràdio Marca Barcelona

EL RIVAL:

Dissetè amb 22 punts, el Castelldefels està pagant el mal inici de temporada, on va perdre 8 dels 9 primers partits. En les 12 jornades posteriors, però, els homes que ara entrena Miki Carrillo només han cedit 3 derrotes, i han aconseguit sortir de la zona de descens, quan pocs haurien apostat per aquesta opció a mitjans d'octubre. A casa han cedit ja 5 derrotes en 11 partits, davant equips de zona alta com Ascó, Rubí, Terrassa o Prat i també amb el Santfe, però també han aconseguit triomfs destacables com el 5-0 al Masnou o el 3-0 al Vilafranca. Tot i que aquest partit del 14 de desembre va ser el seu últim triomf, ara fa 5 jornades, a les dues darreres ha aconseguit meritoris empats davant Pobla de Mafumet i Rubí que són un bon avís per a escapulats...

Albert Cervantes arriba endollat; diumenge passat va fer un gran gol a Rubí
(FOTO: Àlex Gallardo / UE Castelldefels)

Respecte al Castelldefels que va jugar dues vegades a l'exili de Can Peixauet a la 1ª volta (una en Copa Catalunya i una altra en lliga), hi ha hagut diversos retocs a la plantilla: han arribat jugadors com l'ex-Gavà Masuet o l'ex-Palamós Javi Calvo, i n'han marxat altres com Ferran Alabau, Kevin, o Borja Esteve. En aquest mercat d'hivern que ara es tanca també ha arribat un altre ex-Gavà, Juanito, i ha marxat Dani Fernández. A més, es va produir el canvi a la banqueta en la jornada 7 de Lluís Albesa, substituït per Miki Carrillo.

L'ex-Gavà Juanito, última incorporació del mercat d'hivern per a l'equip mariner
(FOTO: twitter UE Castelldefels)

De cara a aquest partit, Miki Carrillo recupera Pelegrin, absent a Rubí per sanció. Així, el tècnic del Castelldefels pot comptar amb tota la seva plantilla, ja que no té ni lesionats ni sancionats.

PRECEDENTS:

A l'anada, 4-0 per a l'Europa; als Canyars, bons resultats a les últimes visites
(FONT: Futbolme.com)

Les visites en lliga al camp dels Canyars s'han saldat amb un balanç prou favorable a l'Europa. De fet, dels 10 precedents a Castelldefels en partit de lliga, l'equip gracienc n'ha guanyat 5, n'ha empatat 3, i només ha cedit dues derrotes. L'última desfeta en lliga va ser el 21 de setembre de 2011, en un partit molt dur que va acabar amb 3-2 (curiosament, un dels gols mariners el va fer l'ara escapulat Javi Sánchez). La temporada passada, els graciencs també hi van caure 2-0 en partit de Copa Catalunya. El web oficial de l'Europa ha repassat aquests precedents amb una galeria d'imatges.

A nivell global, Europa i Castelldefels s'han enfrontat 23 vegades en partit oficial a casa o a fora (21 en lliga de Tercera, i 2 en Copa Catalunya les dues darreres temporades), amb un balanç de 10 triomfs, 7 empats i 6 derrotes, amb 39 gols marcats i 24 d'encaixats.

El major triomf, el 25 de febrer de 2007, amb gols de Sergio Cirio -a la foto., Marcelo i hat-trick d'Albert Martínez
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo /// FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va golejar el Castelldefels per 4-0, en el triomf més contundent de tota la temporada. Javi Sánchez per partida doble, Alberto i Rovira van signar els gols graciencs:

FONT: BTV Esports

ESTADI:

MUNICIPAL ELS CANYARS, c/ Esglèsia 121 (Castelldefels)

(FONT: meteosat.com)

El partit, per cert, també podrà ser seguit en streaming per internet a través de Castelldefels TV.

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Divendres es posen a la venda les entrades per al partit de semifinals de Copa Catalunya entre l'Europa i el Sabadell, que es jugarà dimecres vinent al Nou Sardenya, en eliminatòria a partit únic. Segons ha anunciat el club, es podran comprar a les oficines del club ubicades al camp de l'Europa (c/ Secretari Coloma 140), en els habituals horaris laborals d'11h a 14h i de 17h a 20h. A més, també en vendran al bar del Nou Sardenya en horaris d'entrenaments i partits de cap de setmana. Als quarts de final, 1.275 espectadors van gaudir d'una nit històrica en la golejada per 3-0 davant el Barça B, i es preveu que dimecres es pugui superar aquesta xifra. Cal recordar que els socis de l'Europa i els menors de 14 anys no han de pagar per a aquest partit, i que l'entrada general tindrà un preu únic de 5 euros

L'ÚNIC PRECEDENT, FAVORABLE A L'EUROPA

L'Europa va guanyar a la Nova Creu Alta al triangular de semifinals del 97; a la final, campions davant el Barça...
(FONT: Llibre 'Història d'un Històric' (Ramon Vergés)

Europa i Sabadell s'han enfrontat una vegada abans en Copa Catalunya, i casualment, també va ser en semifinals. Concretament, va ser la temporada 96-97, en un triangular de semifinals disputat a la Nova Creu Alta el 8 de maig de 1997. Amb un onze format per Navarro, Arturo, Carvajal, Badia, Torras, Colomer, Fernando, Gandoy, Diego, Lluís i Verdú, l'Europa va guanyar aquell partit per 0-1 amb un gol de cap de Diego, i en va tenir prou amb empatar 0-0 davant l'Espanyol de Paco Flores (que era el vigent campió del torneig) per classificar-se per a la gran final. No cal dir que va ser la primera de les dues finals consecutives en què l'equip de la Vila de Gràcia va derrotar el Barça i va aixecar la copa de campió. Es repetirà la història en aquest 2015...?

*En vermell si comporta sanció per al pròxim partit

Expulsions a favor:      5 (vs. Terrassa, Castelldefels, Sabadell B, Rubí i Peralada)

Expulsions en contra:  5 (Sabadell B, Palamós, Gavà, Cerdanyola i Terrassa)

Penals a favor:

Penals en contra:

Gols de falta:  1 (Padilla vs. Montañesa)

Remuntades a favor:

Remuntades en contra:

Quan marca l'Europa?:

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

L'Europa acumula 2 mesos i mig sense guanyar a casa, i 185' sense marcar de local
(FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*L'Europa fa 2 mesos i mig que no guanya a casa: l'últim triomf al Nou Sardenya va ser el 12 de novembre (3-0 contra el Barça B en Copa Catalunya), i la darrera victòria en lliga com a local va ser el 9 de novembre (2-1 contra el Peralada).

*A més, l'equip acumula ja 185 minuts sense marcar com a local: ha empatat a 0 els partits contra Figueres i Martinenc, i el darrer gol va ser el de Guzmán contra el Santfeliuenc al minut 85 d'aquell partit jugat el 6 de desembre.

*L'Europa s'ha quedat sense marcar en 4 dels 21 partits de lliga jugats fins ara. En tots 4, el parit va acabar amb empat a 0 (Terrassa, Masnou, Martinenc i Figueres).

*Per contra, l'equip ha deixat la porteria a zero en 9 dels 21 primers partits de lligaLa passada temporada, l'equip no va encaixar en 14 dels 38 partits de lliga (6 a casa) i en 3 dels 4 partits de play-off (2 a casa). La millor ratxa sense encaixar van ser els 365 minuts que van passar des del gol d'Aitor en el 0-2 del Manlleu a la diana de Santi Cabeza en el 2-0 a Socuéllamos.

*Ja fa 8 jornades que l'Europa no perd un partit: la darrera derrota va ser el 23 de novembre, ara fa 2 mesos, davant l'Ascó (1-3).

*L'equip escapulat suma 17 punts de 30 possibles com a local, 5 menys que l'any passat en aquesta jornada. En les dues darreres temporades, l'Europa ha deixat escapar 18 punts de casa en cada campionat, i de moment, en aquesta lliga ja han volat 13 punts com a local.

*A Can Peixauet, l'Europa va fer un balanç com a local de 2 triomfs i 4 empats (lliga + Copa Catalunya), i 5 punts de 9 en lliga.

*L'assistència oficial acumulada a Can Peixauet en els tres primers partits de lliga va ser de 1.200 espectadors (400 + 450 + 350). La passada campanya, el Nou Sardenya va acumular 21.198 espectadors en 21 partits de lliga i play-off, amb una mitjana de 1.009 persones per partit.

*La mitjana d'espectadors de l'Europa com a local aquesta temporada en lliga és de 586 per partit (5.860 espectadors en 10 partits).

*En Copa Catalunya, els espectadors acumulats en 4 partits són 1.925, amb una mitjana de 481 per partit.

*En total, la xifra d'espectadors dels partits de l'Europa com a local aquesta temporada és de 7.785, amb una mitjana de 556.

Feia més de 2 anys que Javi Lara no fallava un penal; dels seus 10 últims, 9 van acabar en gol

*Amb el triomf a Terrassa, l'Europa és el millor visitant de la lliga, amb 19 punts de 33 possibles (empatat amb Rubí i Pobla de Mafumet, també amb 19 punts de 33). A més, és l'únic equip que ja ha sumat 6 triomfs a domicili.

*Segons explica el web oficial de l'Europa, aquesta és la 4ª vegada a la història que l'Europa suma 4 victòries seguides a domicili en una mateixa temporada: abans ho havia fet les temporades 97-98, 68-69 i 61-62; en aquest darrer cas, va allargar la ratxa fins als 5 triomfs seguits fora de casa. Així doncs, en el pròxim partit a domicili, d'aquí a dues jornades a Castelldefels, l'equip tindrà opció d'igualar aquest rècord històric de 5 victòries seguides a fora, aconseguit només una vegada.

*Ara mateix, l'Europa suma 7 punts menys (36) que la passada temporada en aquesta mateixa jornada (43). Llavors, l'equip era líder amb 3 punts més que el Rubí, després d'empatar 1-1 amb el Santboià; ara és quart a 5 punts del líder Ascó.

*L'equip és el quart màxim golejador de la lliga, amb 29 dianes (superat per Rubí i Terrassa amb 32, i Ascó amb 31). A més, és el tercer equip menys golejat, amb 19 gols rebuts (superat per Pobla amb 15, i Ascó amb 18)

*Rafa Leva és l'únic jugador de l'Europa que ha disputat tots els minuts a la lliga (1.890). Cano i Javi Lara també han jugat tots els partits, però no tots els minuts.

*L'any passat, l'equip va perdre 5 partits a fora en tota la lliga. Ara n'acumula ja 4 en 21 jornades.

*L'Europa va acumular 283 minuts sense encaixar un gol com a visitant. Va ser des del de Masip (Montañesa) en el minut 66 d'aquell partit, i fins al minut 79 a Vilassar (entre mig, porteria a zero a Cerdanyola i Manlleu).

*L'equip va estar 485 minuts sense encaixar cap gol a principis de temporada. El darrer abans del gol del Sabadell B havia estat el de l'Ascó a Copa Catalunya, al minut 55 d'aquell partit.

*En lliga regular, van ser 507 minuts sense rebre un gol: l'anterior al del Sabadell B havia estat el d'Aitor en el 0-2 del Masnou de la darrera jornada de la passada temporada, al minut 33 d'aquell partit.

*L'equip s'ha fet fins ara un únic autogol en el que portem de lliga (El de Víctor Durán al Prat)

*Per 2ª vegada a la història, l'Europa acumula 3 temporades seguides guanyant el primer partit de l'any: 2013 (1-0 davant l'Olot), 2014 (0-1 al camp del Masnou) i 2015 (1-2 a Vilassar de Mar).  Aquest fet només havia passat 1 cop abans en la història escapulada des que es va inaugurar la lliga de Tercera divisió: va ser els anys 1956 (4-2 davant el Sants), 1957 (4-1 amb el Puig-reig) i 1958 (7-0 contra l'Horta)

L'equip ha deixat la porteria a zero en 9 de les 21 jornades de lliga
(FOTO: UEFigueres.cat)

*Més de la meitat de gols encaixats han estat a pilota aturada (10 de 19): 3 de penal (Sabadell B, Ascó i Terrassa), 4 de falta directa (Palamós, Montañesa, Ascó i Santfe), i 3 en rematades a servei de falta (Rubí, Montañesa i Santfe)

*Per contra, l'Europa ha marcat 11 dels seus 29 gols a pilota aturada: 2 de penal (Peralada i Terrassa), 1 de falta directa (Montañesa), 4 de rematada directa a servei de falta (Castelldefels, Prat, Rubí i Manlleu), 1 a rematada directa en servei de córner (Santfeliuenc) i 3 més de segona rematada a servei de cantonada (Castelldefels, Peralada i Manlleu).

*El gol d'Àlex Alba (Cerdanyola) és el primer en pròpia porteria que afavoreix l'Europa en tot l'any 2014

*Els 29 gols de l'Europa els han marcat 12 jugadors diferents (11 de l'Europa i 1 autogol d'un rival). Javi Sánchez i Poves són els pitxitxis escapulats, amb 5 dianes.

*El gol d'Àlex Cano contra el Santfeliuenc va ser el nº 3.000 de la història de l'Europa a Tercera.

*Roberto Camacho és el jugador amb millor promig golejador de l'Europa, amb 1 diana cada 175 minuts disputats (4 gols en 701 minuts); després vindrien Poves (1 gol cada 208 minuts) i Javi Sánchez (1 cada 227').

*L'equip ja ha estat castigat amb 5 penals (Sabadell B, Palamós i Ascó a casa, i Cerdanyola i Terrassa a fora) i 5 expulsions (contra Sabadell B, Palamós, Gavà, Cerdanyola i Terrassa). Per contra, ha rebut 4 penals i 5 expulsions a favor.

*Rafa Leva ha aturat 2 dels 5 penals que li han llençat en aquesta lliga (en tots dos casos, l'equip va acabar guanyant el partit)

*L'equip ha fallat 2 dels 4 penals a favor en aquesta lliga (Camacho contra el Sabadell B i Javi Lara davant el Figueres; en tots dos casos, el partit va acabar amb empat). En les dues lligues anteriors, els 11 penals llençats per l'Europa havien acabat en gol (8 de manera directa, i els altrs 3 en el rebot posterior).

*Javi Lara havia marcat els 6 últims penals llençats a la lliga (enguany, a Terrassa i davant el Peralada; la darrera temporada, contra Cerdanyola i Cornellà; i fa dues temporades, a Figueres i a Gavà). El darrer penal fallat per Lara va ser el 23 de desembre de 2012 a Vic (però Cano va marcar en el rebot). Dels 10 darrers penals llençats en lliga per Javi Lara, 9 van acabar en gol (8 directes i el de Cano).

*Els 2 gols de penal que ha marcat l'Europa en lliga els ha fet Javi Lara (a casa davant el Peralada i a Terrassa).

*L'Europa no rebia un penal a favor a domicli des de feia 9 mesos (13 d'abril de 2013; el va marcar Javi Sánchez en l'històric 1-7 a Santa Coloma)

*En només 20 jornades, l'equip ha estat castigat amb més penals que en tota la lliga passada (5, pels 4 rebuts en tot el campionat anterior). Amb els 4 penals a favor, ja supera els 3 de la darrera campanya.

*Contra el Sabadell B, l'equip va rebre el primer penal a favor i el primer en contra en aquesta lliga. Camacho va fallar l'escapulat, i Oriol va marcar l'arlequinat.

2014-2015:

2013-2014:
 2012-2013:
Els 11 penals de les dues últimes lligues havien acabat en gol; enguany, n'hem desaprofitat 2 de 4
(FONT: 'Vamos, escapulados!')

*En les dues últimes temporades, cap equip li havia remuntat un partit a l'Europa. L'última derrota en un partit que havies començat guanyant va ser el 5 de febrer de 2012: curiosament, també va ser al camp del Prat, després d'avançar-te amb gol de Cano, i el partit també va acabar 2-1. Enguany ja van dues remuntades en contra: Prat (del 0-1 al 2-1) i Ascó (de l'1-0 a l'1-3).

*L'equip acumula 5 derrotes en 29 partits de la temporada 2014-2015 (amistosos + Copa Catalunya + lliga): el balanç és de 14 victòries, 10 empats i 5 derrotes, 40 gols marcats i 23 d'encaixats.

*Al Prat l'Europa va rebre els primers gols com a visitant en aquesta lliga. L'últim gol encaixat a fora en lliga o play-off havia estat a Socuéllamos, en el play-off (han estat 319 minuts imbatut a domicili); i el darrer gol rebut en lliga regular com a visitant havia estat el de l'ara escapulat Oriol Dot a Terrassa, en la penúltima jornada de la passada lliga (362 minuts sense encaixar a fora en lliga).

*Javito ha marcat 6 gols contra el Castelldefels en 5 partits com a escapulat (l'any passat, 2 als Canyars i 1 al Nou Sardenya en lliga; enguany, 1 en Copa Catalunya i 2 ahir. Només es va quedar sense marcar en el partit de Copa Catalunya de la passada temporada).

*A Figueres, l'equip va trencar amb 377 minuts sense marcar com a visitant en lliga/play-off. Abans de la diana de Javito a Figueres al minut 1, l'últim gol a fora havia estat el setè contra la Grama, marcat també per Javi Sánchez al minut 74 d'aquell partit. Era el 13 d'abril.

*8 dels 10 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: Oriol DotPastellsPutxiIgnacioPovesPadilla, Nils i Vives. Queden per estrenar-se els porters Sergio Víctor Cócera

*El tècnic Pedro Dólera va sumar ahir el seu partit oficial nº 228 a l'Europa (211 de lliga, 6 de play-off i 11 de Copa Catalunya), rècord absolut del club (l'anterior era Pep Moratalla, amb 190 partits en dues etapes)

*Segons explica el web d'Arrels Europeistes, Javi Lara ja supera els 100 partits amb l'Europa (ara ja en són 121 entre lliga i play-off; va complir els 100 a Socuéllamos). Contra el Sabadell B, Rovira va complir els 150, i Cano arribava als 170, situant-se en el Top-10 de jugadors amb més partits de la història de l'Europa (dades des de la temporada 50-51)

*Segons les dades anteriors, Àlex Cano va complir diumenge contra el Figueres el seu partit nº 186 amb l'Europa, i ocupa la novena plaça dels jugadors amb més partits de la història escapulada. Just per davant té a Fernando (187 partits), i el Top-1 el marca Ventura Gómez (383 partits).

El capi Àlex Cano va veure la cinquena groga i es perdrà el seu primer partit en tota la lliga

*L'equip ha marcat 14 dels 29 gols de lliga a la 1ª part (49%) i els altres 15 a la 2ª (51%). El tram de partit en què l'Europa marca més gols és el darrer quart d'hora, amb 6 dianes (també és el tram en què més encaixa, 7)

*Els 29 gols de l'Europa es reparteixen així: 6 amb l'esquerra, 14 amb la dreta i 8 amb el cap (+1 autogol)

*L'expulsió de Padilla a Terrassa és la cinquena que veu un jugador de l'Europa en aquesta lliga (abans, tres d'Alberto, contra el Sabadell B, el Palamós i el Cerdanyola; i una altra de Camacho a Gavà). Dels 5 partits amb 10 homes, 3 victòries, 1 empat i 1 única derrota. En tota la lliga passada, 6 jugadors escapulats van ser expulsats (xifra idèntica a la de fa dues temporades).

*L'Europa ha rebut per ara 5 expulsions a favor (4 d'elles a casa): Ignasi davant el Peralada, Ahufinger pel seu clar penal en el partit contra el Sabadell B, Pelegrín davant el Castelldefels, i Pere Segarra en el debut amb el Terrassa. I a Rubí, Adri. L'any passat, 10 rivals de l'Europa van veure la vermella (9 jugadors en lliga i 1 en play-off)

*De 5 vegades jugant contra 10 homes, l'Europa només ha pogut guanyar 2 partits (contra el Castelldefels, per 4-0, i davant Peralada, amb el 2-1 que ja reflectia el marcador en el moment de l'expulsió)

*L'Europa va trencar amb 22 mesos i 11 dies sense marcar un gol de falta. El darrer abans del marcat per Padilla al camp de la Monta havia estat el de Javi Lara a l'Olot, el 5 de gener de 2013, que va donar el triomf i els 3 punts a l'equips escapulat.

*Javi Lara és líder d'assistències de l'Europa en aquesta lliga, amb 4 (dues a Javi Sánchez i dues a Cano)

*Els travessers d'Alberto i Ignacio davant el Martinenc fan pujar fins a 6 les rematades a la fusta de l'Europa en aquesta lliga (abans, hi va haver un pal de Poves al camp de la Monta; un altre d'Ignacio contra el Peralada, un travesser d'Oriol Dot contra el Sabadell B, i Javito va fer un altre travesser contra el Terrassa). La passada temporada l'equip va estavellar 13 pilotes contra la fusta.

*L'equip ha rebut tres pals: el de Chicho (Figueres), el de Ferran Vila (Rubí) i el travesser d'Argilaga (Ascó).

Feia 32 anys que el Figueres no puntuava a Gràcia en lliga de Tercera

*L'Europa no ha perdut mai com a local davant el Figueres en 11 enfrontaments a Tercera Divisió (7 victòries i 4 empats). Feia 32 anys que els empordanesos no puntuaven a Gràcia en aquesta categoria (a Segona B, havien guanyat 0-1 ara fa 20 temporades)

*L'Europa no li marcava un gol al Terrassa ni el guanyava des de feia 13 mesos. Va ser en el 2-0 al Nou Sardenya del 23 de desembre de 2013, amb gols de Diego i Óscar Muñoz.

*Europa i Vilassar continuen sense empatar en un partit oficial; fins ara, 8 victòries escapulades i 11 derrotes, amb 29 gols marcats i encaixats. Ahir, tercer triomf a la història a Vilassar de Mar.

*Feia 21 anys menys 19 dies que Europa i Martinenc no s'enfrontaven en un partit de lliga.

*L'Europa va guanyar per 3ª vegada a la història a Manlleu. A més, feia 10 partits (5 anys menys 2 dies) que no derrotava al conjunt osonenc en tots els enfrontaments a Gràcia o Manlleu (la darrera vegada també havia estat a Manlleu, per 1-3, el 16 de desembre de 2009)

*Els 3 enfrontaments entre Europa i Santfeliuenc a Tercera s'han decidit als últims minuts de partit: dissabte, el gol de Guzmán als 85' va ser contrarrestat per Nacho als 92'. La temporada passada, Cebri va fer l'1-1 al minut 88 del partit a Gràcia, i Javi Sánchez va marcar el definitiu 0-1 a Sant Feliu al minut 86.

*L'Europa va sumar el seu primer triomf de la història en 3 enfrontaments contra el Cerdanyola. L'any passat, havia perdut els 2 anteriors, en 2 partuts molt pol·lèmics.

*L'Europa va perdre per primera vegada en la història contra l'Ascó. Fins ara, els 5 precedents anteriors (4 en lliga i 1 en Copa Catalunya) s'havien saldat amb dues victòries i 3 empats.

*L'equip continua patint la malastrugança davant la Monta a Tercera: 9 partits, 0 victòries, 4 empats i 5 derrotes.

*El 2-1 d'ahir contra el Peralada és el segon triomf en 5 partits com a local davant el conjunt empordanès. Feia 9 anys de l'última i única victòria aconseguida a Gràcia contra ells.

*Feia 3 anys que l'Europa no perdia contra el Gavà. La darrera derrota davant els gavanencs havia estat el 6 de novembre de 2011, per 2-0. Des de llavors, s'havien guanyat 3 partits i empatat 1 contra els blaugranes.

*Feia 2 anys, 9 mesos i 4 dies que l'Europa no perdia contra el Rubí; els 4 darrers enfrontaments havien estat victòries escapulades, i l'última derrota havia estat el 22 de gener de 2012, en caure per 2-1 a Can Rosés.

*L'Europa ha guanyat 4 dels 8 partits contra la Pobla a casa a Tercera Divisió, i n'ha perdut els altres 4.

*L'Europa acumula 3 derrotes consecutives en les seves visites al Sagnier. L'última vegada que va puntuar al camp del Prat va ser el 21 de febrer de 2010 (1-1), i l'últim (i únic) triomf a Tercera va ser el 29 d'abril de 2007 (0-1 amb gol de Delmàs)

*Feia gairebé 2 anys que l'Europa no marcava i guanyava al Palamós (9 de desembre de 2012, 1-3 a terres gironines). Feia més de 3 anys i mig que no el derrotava a casa (3-0 el 20 de març de 2011).

*L'Europa ha guanyat les 9 últims visites a Vilafranca. La darrera desfeta a terres penedesenques va ser el 24 de gener del 1988, quan va caure 3-1 en partit de Regional Preferent. A Tercera, l'última derrota a Vilafranca va ser el 27 d'octubre de 1985, ara fa gairebé 29 anys, quan va perdre per un contundent 5-0. El balanç dels últims 17 partits de lliga contra el Vilafranca a casa i a fora és de 15 triomfs, 1 empat i 1 única derrota.

*L'empat 1-1 contra el Sabadell B és el primer resultat oficial entre els dos conjunts en tota la història.

*L'empat contra el Masnou acaba amb una ratxa de 7 victòries seguides al camp de l'equip maresmenc. Feia 33 anys de l'última visita escapulada al Masnou sense victòria: el 24 de maig de 1981 (també 0-0)

*L'Europa ha guanyat els 4 últims partits de lliga contra el Castelldefels: ahir 4-0, l'any passat 2-1 i 0-2, i fa dues temporades el 0-3 dels Canyars.

*L'Europa suma 2 partits seguits sense marcar contra el Terrassa: el 0-0 de la primera jornada, i l'1-0 de la penúltima jornada de lliga de la passada campanya. L'últim gol contra els egarencs va ser el de Cano que tancava el 2-0 del passat 22 de desembre, al minut 40 d'aquell partit.

*Feia 44 anys que l'Europa no guanyava a Figueres. L'últim cop havia estat el 25 de gener de 1970 per 0-2, amb gols de Litri i Gil.

*El 0-1 de la 2ª jornada de lliga és el primer cop que l'Europa guanya a Vilatenim, després de 4 visites en lliga.