dijous, 10 de desembre del 2015

Sabies que...? Júpiter-Europa, el derbi més repetit

El Júpiter-Europa de Copa Catalunya del passat mes d'agost, darrer enfrontament oficial
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Després de l'aturada de la lliga per la disputa de la Copa de les Regions UEFA, aquest diumenge a les 12h l'Europa reprèn el campionat amb el derbi al camp del Júpiter. Molts poden pensar que el derbi escapulat per excel·lència és contra el Sant Andreu, i segurament ho sigui emocionalment; però el cert és que, si mirem el nombre d'enfrontaments, aquest paper correspon als partits entre l'equip gracienc i el de La Verneda. Segons reflectia mesos enrere un article al web oficial, Europa i Júpiter s'han enfrontat en 80 vegades en competició oficial, una xifra només superada pels partits contra el Badalona (92). Pel que fa a derbis, per darrere el Júpiter, els rivals més freqüents han estat Horta (76) i Sants (72), mentre els xocs contra els quadribarrats vindrien en quart lloc (72, amb el que es va jugar en la present edició del campionat). I si centrem la recerca només en partits de la lliga de Tercera, el Júpiter també és el segon rival més freqüent, amb 54 enfrontaments (diumenge superarà el Badalona, amb qui està empatat). Només hi ha un rival contra el que s'hagi enfrontat més vegades l'Europa a Tercera: el Reus (56 precedents). 

Extracte d'una crònica del primer derbi Júpiter-Europa a Tercera, el 24 de maig de 1951
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA VERNEDA, 5 EUROS PER ALS SOCIS DE L'EUROPA

Els socis de l'Europa tindran entrades a meitat de preu diumenge al camp del Júpiter
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Com ja havia fet prèviament amb altres 6 clubs de Tercera (Terrassa, Figueres, Palamós, Sabadell, Montañesa i Sant Andreu), l'Europa ha tancat un acord de reciprocitat amb el Júpiter: els socis de l'Europa que es desplacin per donar suport a l'equip a La Verneda hauran de pagar només 5 euros a la taquilla del municipal del carrer Agricultura. Per beneficiar-se de l'acord, és clar, hauran de mostrar el carnet de soci escapulat quan arribin al camp de l'equip rival. El mateix passarà amb els socis de Júpiter en el partit de la segona volta al Nou Sardenya (1 i 15 de maig, respectivament).

Inicialment, també s'havia anunciat el mateix acord de reciprocitat amb el Granollers, però el club vallesà ha emès un comunicat explicant que es tractava d'un malentès; el 3 de gener, per tant, el cost de l'entrada per al Granollers-Europa serà de 10 euros general, i 5 euros jubilats.

FONT: EC Granollers


PEDRO BILBAO SERÀ PRESENTAT DIVENDRES AMB EL GRANOLLERS

El ja ex-jugador de l'Europa s'enfrontarà als escapulats d'aquí a 3 jornades
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Després de dues setmanes de converses i tràmits burocràtics, el Granollers presentarà oficialment demà divendres (si no hi ha canvis de darrera hora, a les 18h) al seu nou fitxage: l'ex-futbolista de l'Europa Pedro Bilbao, que podria debutar ja diumenge contra el Terrassa. L'extrem va decidir abandonar el club gracienc per poder gaudir de més minuts, i ara tindrà l'oportunitat de fer-ho a l'equip que comanden Albert Garcia i Víctor Vera a la part tècnica. Com ja apuntàvem en aquest blog el dia que es va fer oficial la seva sortida, ara fa dues setmanes, Pedro Bilbao pot veure's les cares contra el conjunt gracienc ben aviat: en concret, d'aquí a 3 jornades, el dia 3 de gener, en el Granollers-Europa de la darrera jornada de la primera volta del campionat.

Per cert, canviant de tema, el web oficial de l'Europa ha anunciat que el jugador del primer equip Fran Bea es farà càrrec del juvenil A escapulat, per suplir la baixa d'Óscar Sanchís


VETERANS D'EUROPA I BARÇA COMMEMOREN 75 ANYS DEL SARDENYA

El tècnic Albert Poch va jugar amb la samarreta escapulada que ja va defensar fa anys
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

Aquest passat dimarts, coincidint amb la jornada festiva, els veterans de l'Europa i el Barça van disputar el primer dels dos partits commemoratius del 75 aniversari de la inauguració del Sardenya. A l'estadi gracienc, antics jugadors d'un i altre equip van disputar un amistós que va acabar amb triomf culer per 2-5. Els dos gols escapulats els va fer l'ex-capità Àlex Delmàs. Tots els detalls i imatges del partit, al web oficial de l'Europa. El Barça va fer entrega d'una samarreta commemorativa de l'onomàstica.

El capità blaugrana Sebastià Herrera lliura una samarreta commemorativa al president escapulat Gilles De Bode
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

Els actes commemoratius dels 75 anys continuaran dissabte 19 de desembre, amb la inauguració de l'exposició fotogràfica al Nou Sardenya, coincidint amb el partit Europa-Santfeliuenc. Diumenge 27 de desembre a les 12h, també a l'estadi gracienc, nou amistós de celebració, contra els veterans de l'Espanyol.