dimarts, 29 de desembre del 2015

Els bessons Iván i Gabriel Vidal, primers fitxatges d'hivern

Els bessons Vidal, ara fa 4 anys, en l'etapa al Cambrils
(FOTO: Revista Cambrils)

L'Europa ja té el seu primer regal nadalenc en forma de fitxatges: de moment, en són dos, tot i que s'espera que pròximament n'arribi un tercer. Es tracta dels bessons de 20 anys Iván i Gabriel Vidal, de la Pobla de Mafumet. En Gabriel juga de migcampista, tot i que també ho pot arribar a fer reconvertit de central, i l'Iván és davanter. I, curiosament, la seva trajectòria futbolística ha anat gairebé sempre de la mà, tal i com explicaven l'any passat a Futbolcatalunya. Tots dos van coincidir al Cambrils, al juvenil del Nàstic de Tarragona, o al Torredembarra, i ara també ho faran a l'Europa. A més, han passat per categories inferiors de les seleccions catalanes. I arriben a cost zero, ja que serà el club tarragoní qui es faci càrrec de les respectives fitxes. Els bessons Vidal ocupen plaça de futbolistes sub-23 i no comportaran cap problema de fitxes. La doble presentació oficial es farà aquest dimecres a les 17:30h al Nou Sardenya.

Gabriel Vidal, en l'etapa a la Pobla
(FOTO: diari digital Tarragona 21)

En Gabriel Vidal pertany al Nàstic i va començar la pretemporada a la Pobla de Mafumet, tot i que actualment jugava cedit al Catllar de Primera Catalana. A l'estiu va estar a prova a l'Ascó de Miguel Rubio, però finalment no va poder fer-se un lloc en la plantilla del vigent campió de Tercera. En el seu primer any de juvenil al Nàstic, i tot i ser migcampista, va ser el segon màxim golejador de l'equip, amb 10 gols (curiosament, només va quedar per darrere el seu germà en aquest aspecte del joc). La següent campanya va baixar els seus registres, anotant 3 dianes. També va marcar 3 gols la passada campanya, en 22 partits disputats amb el Torredembarra de Primera Catalana. 

El davanter Iván Vidal arriba de la Pobla de Mafumet
(FOTO: Pobla de Mafumet)

Iván Vidal arriba a l'Europa amb l'objectiu de gaudir dels minuts que no tenia a la Segona B amb la Pobla de Mafumet de Martín Posse, i està disposat a demostrar la seva trajectòria golejadora en els equips per on ha passat fins ara: en els dos anys al juvenil, va ser el pitxitxi del Nàstic (13 gols el primer any, i 11 el segon, tot i patir una lesió que el va tenir inactiu un temps). I l'any passat, amb només 6 mesos de cessió al Torredembarra de Primera Catalana en va tenir prou per convertir-se en el tercer màxim golejador de tota la lliga, amb la millor mitjana de la categoria: 18 gols en 20 partits. A l'estiu va tornar a la Pobla de Mafumet, on va ser un dels màxims golejadors de la pretemporada. Amb tot, a principis de setembre va patir un esquinç al turmell en un partit de Copa Federació contra l'Espanyol B, i va haver d'estar-se unes setmanes inactiu. Precisament, ara mateix és baixa per un altre esquinç, i encara trigarà un parell de setmanes per estar disponible. Amb ell, els tècnics tindran molt per escollir en la posició de davanter, amb Poves, Abel Rita i el davanter del filial Lozano, encara lesionat. 

La temporada passada, en només 6 mesos a Torredembarra, va ser el tercer pitxitxi de la lliga 
(FONT: FCF.cat)

Amb el nous fitxatges escapulats ja són 4 els futbolistes que han arribat aquesta temporada de la Pobla de Mafumet: Abel Rita, Javi Iglesias i els bessons Vidal. El cos tècnic treballa ara per tancar un defensa contrastat, que hauria de ser la darrera incorporació del mercat d'hivern, per tal de cobrir la zona més castigada de l'equip per lesions i sancions. En aquest cas, ocuparia la fitxa del lesionat Javi Iglesias.