dimecres, 19 d’agost del 2015

Javi Iglesias nou lateral esquerre, i Alegre donat de baixa

Javi Iglesias, lateral esquerre que també pot fer de central
(FOTO: twitter Javi Iglesias)

Si no hi ha més sorpreses de darrera hora, l'Europa ha tancat la plantilla. Després de l'anunci que Guillem Josa puja definitivament al primer equip (a les pròximes hores publicarem una entrevista amb el futbolista gracienc), el club ha fet dos darrers moviments aquest mateix dimecres: el fitxatge del lateral esquerre de la Pobla de Mafumet Javi Iglesias, i la baixa de l'altre jugador en aquesta posició, Albert Alegre. Després de setmanes de negociacions, Iglesias arriba per completar la línia defensiva escapulada i donar fons d'armari, gràcies a la seva versatilitat i polivalència. El defensa natural de Jédula (Cadis) ja ha entrenat dimecres amb el seus nous companys, i es presentarà oficialment aquest dijous a les 19h al Nou Sardenya.

JAVI IGLESIAS, DEFENSA POLIVALENT AL CANTÓ ESQUERRE

Javi Iglesias, lateral esquerre que també pot fer de central
(FOTO: cadiz.eldesmarque.com)

L'andalús Javi Iglesias ja fa dues temporades que va arribar al futbol català. Format a les categories inferiors del Xerez (no confondre amb el Jerez extremeny que va ser rival de l'Europa en l'últim play-off), aquest futbolista de 23 anys va arribar a jugar a Segona divisió amb el conjunt andalús la temporada 2011-12 (va debutar en un partit contra el Girona a Montilivi). El bon paper li va valer per fitxar pel Màlaga per jugar al filial.  També va jugar a Segona B a l'Atlético Sanluqueño, abans de signar per la Pobla ara fa gairebé 2 anys. A mitjans de juliol es va desvincular del filial tarragoní, i ara continuarà a Catalunya per buscar, com Abel Rita, el segon ascens consecutiu a Segona B. Tot i que es tracta en principi d'un lateral esquerre, també pot ocupar la posició de central esquerre, i per tant, és d'aquells jugadors que tant agraden als tècnics, per les possibilitats i variants que ofereixen a la plantilla: i és que amb Javi Iglesias, l'Europa signa al tercer lateral de la plantilla, però alhora també al quart central (o cinquè, si comptem que Josa també pot jugar en aquesta posició) quan les circumstàncies així ho requereixin. Jugador de força i agressivitat, en la darrera temporada a la Pobla, va jugar 16 partits de lliga i 1 més de play-off, i va marcar un gol contra el Vilafranca.

Javi Iglesias també ha assolit l'ascens a Segona B amb la Pobla en la darrera temporada
(FOTO: diaridigital.tarragona21.com)


EL CLUB DÓNA LA BAIXA A ALBERT ALEGRE


Alegre i Poch no repetiran tàndem com a Gavà
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'arribada del nou lateral esquerre Javi Iglesias s'ha fet pública minuts abans que Albert Alegre anunciés que no continuarà a l'Europa. El fitxatge del lateral andalús ha comportat que l'equip tingués una fitxa més de les permeses de futbolistes de més de 23 anys, i el sacrificat ha estat l'altre lateral esquerre de l'equip, Alegre. El club ha explicat que es tracta d'una baixa tècnica per qüestions esportives, per bé que el jugador s'ha mostrat visiblement decebut amb les formes i la situació en què es queda a 4 dies de començar la lliga, assegurant que el tècnic sempre ha comptat amb ell. Albert Poch, que ha estat rastrejant sense èxit l'opció d'incorporar un lateral sub-23 per evitar l'overbooking de fitxes, assumeix la responsabilitat de la decisió i lamenta que els 'timings' hagin desembocat en aquesta situació de darrera hora, que deixa Alegre amb tan poc marge de temps per començar la lliga en un altre equip.

Alegre ha jugat dos anys a l'Europa, marcats per l'infortuni. En la primera temporada, un accident domèstic el va deixar fora de combat durant mesos; i la darrera campanya, un cop fortuït al cap en el partit contra el Palamós el va deixar inconscient sobre la gespa, i també va haver d'estar setmanes de baixa. En total, ha jugat 32 partits (26 de titular i 6 des de la banqueta) en dues temporades. Molta sort i gràcies per tot!

Missatge de comiat a twitter d'Alegre, ja sense la foto d'escapulat
(FOTO: twitter Albert Alegre)