divendres, 19 de juny del 2015

Pedro Bilbao, Fran Bea, 'Rubi' i Gianni, nous jugadors de l'Europa

Fran Bea, Pedro Bilbao, Gianni, 'Rubi' i Uri González, aquest vespre al Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa 2015-2016 ja té 6 cares noves a la plantilla: després dels fitxatges confirmats dilluns de David López i Uri González, el club ha tancat ja 4 jugadors més: d'una banda, l'extrem del Prat Pedro Bilbao, un home de qui Albert Poch ja va parlar molt bé en l'entrevista a Ràdio Gràcia del passat dilluns que vau poder escoltar en aquest blog. El porter de l'Olot Gianni Cassaro, el migcampista del Badalona Fran Bea, i el jove lateral del Gavà Rubén Cruz 'Rubi' també han rubricat avui el fitxatge per l'Europa. Tots ells han vestit de curt per primer vegada amb l'escapulada aquest divendres al vespre al Nou Sardenya.


PEDRO BILBAO, VELOCITAT I DESEQUILIBRI A L'EXTREM

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Pedro Bilbao respon perfectament al perfil de jugador Poch: jove (aquesta setmana farà 22 anys), atrevit i desequilibrant, a més de tenir molta velocitat de moviments i d'execució. Aquest petit extrem ja fa anys que ho demostra pels camps del futbol català, en equips com Gramenet, Santboià, Prat, o categories inferiors de l'Hospitalet (va arribar a debutar amb el primer equip a Segona B), Cornellà, Damm... o l'Europa, on va defensar la samarreta escapulada en categoria infantil. Pedro Bilbao va ser també campió de la fase estatal de la Copa de les Regions UEFA 2014 amb la selecció catalana de Toni Almendros. Aquesta última temporada amb el Prat, ha marcat 6 gols a la lliga; curiosament, sembla que enguany tots els nous fitxatges han estat botxins escapulats en la darrera lliga, perquè igual que Uri González o David López, ell també va marcar un gol decisiu contra l'Europa: el que significava el 2-1 definitiu en el partit al Sagnier. Amb Pedro Bilbao i els ja renovats Nils i Rovira, l'Europa té punyals per banda de garanties per estripar les defenses rivals...

El petit Pedro Bilbao, quan era jugador del futbol base de l'Europa
(FOTO: Col·lecció particular Pedro Bilbao)


FRAN BEA, MIGCAMPISTA MULTIÚS


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Fran Bea és ja ben conegut al futbol català. 'El Niño de Motril' (com el van batejar a la seva etapa al Prat) va arribar a casa nostra al 2011, sent un dels artífex de l'ascens del Prat a Segona B en aquella primera temporada de l'andalús com a potablava. Des de llavors, ha jugat sempre a la Segona B: primer, en els 2 anys que el Prat va jugar a la categoria de bronze del futbol estatal; i l'any passat, com a escapulat a les files del Badalona. Enguany canvia els colors de l'escapulari i de la samarreta per jugar a Gràcia, on Albert Poch vol treure profit de la seva capacitat multiús: migcampista amb bones dots organitzatives, gaudeix també de bona arribada en segona línia i un fort xut, a més de ser un bon llençador de faltes. Amb tot, a Fran Bea l'hem pogut veure aquests anys jugant també de pivot defensiu, d'interior, o fins i tot de mitjapunta, demostrant una molt bona capacitat d'adaptació i posant-la al servei de l'equip. Una polivalència sempre molt ben valorada per qualsevol entrenador, i que pot ser un magnífic instrument per guanyar-se el cor de l'afició escapulada.

Fran Bea canvia l'escapulari del Badalona pel de l'Europa
(FOTO: la segundab.es)


'RUBI', LATERAL POLIVALENT


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Rubén Cruz 'Rubi' és un jove lateral de confiança d'Albert Poch. El nou tècnic de l'Europa el va fer debutar a Tercera la passada campanya amb el Gavà, club en el que portava jugant des de categoria infantil. El jugador de Viladecans, de només 20 anys, ha demostrat en aquesta primera temporada a la lliga una gran versatilitat, jugant com a la lateral dret, lateral esquerre, i fins tot en posició d'extrem. Es tracta d'un jugador profund, ràpid i amb habilitat tècnica (que li diguin al Peralada, a qui li va fer dos gols; un d'ells de jugada individual sortejant rivals). De fet, tot i jugar habitualment com a defensa, Rubi ha marcat aquesta temporada 3 gols a la lliga. A priori, tant per joventut com per característiques, sembla una aposta del mateix perfil que Sergi Pastells l'any passat; només que surti la meitat de bé, l'Europa haurà incorporat un molt bon futbolista.

Rubén Cruz 'Rubi', lateral profund que també pot jugar d'extrem
(FOTO: Àlex Gallardo)


GIANNI CASSARO, UN PORTER DESITJAT

El nou porter de l'Europa té bon joc de peus
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Segurament a l'aficionat escapulat el nom d'aquest porter no li sigui molt familiar. I precisament la família ha marcat molt la trajectòria futbolística de Gianni Cassaro: segons un article de 2011 d'El Periódico, el seu pare, Piero, havia estat porter del Palerm, i va interessar l'Inter de Milà. A en Gianni això del futbol no li va cridar l'atenció fins als 9 anys, quan va decidir seguir el camí del seu pare. Després de passar pel Mercantil, va entrar al futbol base de l'Espanyol amb només 11 anys. La forta pressió a la que el va sotmetre el seu tècnic va fer d'aquella etapa una experiència traumàtica, però també li va permetre aprendre molt. Amb 17 anys ja era el capità del Lloret a Primera Catalana, i la temporada passada va fitxar per l'Olot. A la Garrotxa va fer el seu debut com a porter de Segona B en l'última jornada de lliga al camp del Reus; va renovar al mes de maig, i ara tenia moltes ofertes d'equips de Segona B i Tercera per jugar com a cedit. En Gianni ha acceptat la de l'Europa, i també el repte de lluitar per ser titular i fer oblidar un referent escapulat com Rafa Leva. Porter d'envergadura, amb domini del joc aeri, i bon desplaçament llarg i joc de peus, aquest lloretenc de 23 anys que viurà i estudiarà a Barcelona, arriba decidit a guanyar-se l'estima del públic del Nou Sardenya.

Gianni va debutar a Segona B amb l'Olot
(FOTO: UEOlot.com)


L'anàlisi de Poch

L'entrenador de l'Europa ha acollit 5 dels 6 fitxatges ja confirmats de l'Europa; encara en falten...
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Aprofitant la presentació dels nous fitxatges de l'Europa (faltava David López), li hem preguntat al nou tècnic de l'Europa pels perfils del porter Gianni, el lateral 'Rubi', els migcampistes Uri González i Fran Bea, i l'extrem Pedro Bilbao. Albert Poch, a més, admet que serà difícil retenir Sergi Pastells (amb ofertes de Segona B), i assegura que encara vol fitxar un parell de jugadors més (un davanter, i possiblement un migcampista):

FONT: 'Vamos, escapulados!'



RAFA LEVA FITXA PEL MASNOU

Rafa Leva, en el Masnou-Europa de l'última lliga; ara hi jugarà com a local

(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El CD Masnou ha confirmat aquest divendres el fitxatge de Rafa Leva com a nou porter de l'equip de Miguel López. El ja ex-porter de l'Europa és la primera incorporació del club maresmenc per a la nova temporada, i ocuparà la plaça de David Pociello, que ha marxat al Cerdanyola. Rafa Leva serà el convidat principal del programa 'Esports En Xarxa' de La Xarxa de Comunicació Local, el pròxim dilluns a partir de les 13h. Podreu escoltar l'entrevista que li farà Joan Barberà a través de la vostra emissora local més pròxima, el web de La Xarxa, o posteriorment, a través del podcast. En aquest blog també l'afegirem el mateix dilluns.