divendres, 12 de juny del 2015

Ignacio i Putxi, al Prat; Leva, Camacho, Durán i Javi Sánchez tampoc segueixen

Camacho, Putxi, Rafa Leva, Ignacio; Javi Sánchez i Víctor Durán, 6 baixes més per al nou Europa 2015-2016
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')

Després de la confirmació i presentació d'Albert Poch com a nou entrenador de l'Europa, el club viu aquests dies jornades intenses de reunions i trucades per confeccionar la plantilla de la temporada 2015-2016. El nou cos tècnic ja treballa tant en les altes com en les baixes, i mentre s'avança en els fitxatges futurs, avui ja hem conegut 6 jugadors més que no continuaran a les files escapulades, i s'afegeixen a la sortida de Víctor Cócera que es feia pública ahir: el porter Rafa Leva, el central Víctor Durán, el migcampista Putxi, i els atacants IgnacioCamacho i Javi Sánchez

FONT: twitter AE Prat

En el cas d'Ignacio i Putxi, se'ls va oferir la renovació, però ja fos per motius esportius i/o personals, tots dos han preferit fitxar pel Prat de l'ex-tècnic escapulat Pedro Dólera (l'entrenador potablava en fa referència, i també a la marxa de l'Europa i al seu successor Albert Poch, en aquesta entrevista a FutbolCatalunya). Podrien no ser els únics que enfilin el camí del Sagnier. Tant l'un com l'altre havien arribat el passat estiu, i en aquesta única temporada a Gràcia han guanyat la Copa Catalunya i han estat peces claus també per a la classificació per al play-off: Putxi des d'una tasca més defensiva, havent jugat 42 partits durant tota la temporada (41 de titular), i esdevenint el tercer jugador de la plantilla amb més minuts sumats entre totes les competicions oficials (3.637, només per darrere de Rafa Leva i Oriol Dot). I en el cas d'Ignacio, ha jugat 41 partits (32 de titular), acumulant 2.902 minuts entre totes les competicions, i destacant especialment en el vessant ofensiu: ha marcat 10 gols entre lliga i Copa Catalunya, i ha donat 7 assistències de gol. 

Les altres 4 baixes responen a motius tècnics i/o de projecte de club; possiblement el cas més inesperat hagi estat el de Rafa Leva, però l'Europa busca un altre perfil de porter que s'adapti millor al futbol de combinació que vol implantar Albert Poch. Rafa Leva ha jugat 4 temporades al club gracienc, en les que s'ha convertit en titular indiscutbile i un dels jugadors més estimats per l'afició, pel seu paper clau en  la Copa Catalunya guanyada aquest any (fins i tot va marcar el gol decisiu en la tanda de penals contra l'Ascó de vuitens de final), o en els 3 play-off assolits les 3 últimes temporades. Va ser Zamora de la lliga les temporades 2012-2013 (en què la porteria escapulada que compartia amb Eloi Mir va ser la més sòlida de la història de l'Europa, amb 0'65 gols encaixats per partit) i 2013-2014. Als seus 33 anys, enguany ha estat el jugador amb més minuts de tota la plantilla (3.780), havent jugat 42 partits oficials, tots de titular. 

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Javi Sánchez ha passat dues temporades a la Vila de Gràcia, de diferent signe a nivell personal: el 'fusell' Javito va fer un debut espectacular, marcant 20 gols en la seva primera campanya com a escapulat; una xifra a la que no arribava cap jugador de l'Europa en gairebé 3 dècades, i que va ser decisiva per que l'equip jugués el play-off i tingués opcions de guanyar la lliga fins a la darrera jornada. Enguany, però, les lesions no han respectat el davanter badaloní de l'Europa, que s'ha quedat en 5 dianes en lliga i una més en Copa, en els 30 partits disputats (17 de titular) i 1.677 minuts. Se'n va un altre dels jugadors més carismàtics del vestidor.

Camacho, en el partit de play-off contra el Socuéllamos de la temporada 2013-2014
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Les 3 temporades de Roberto Camacho a la Vila de Gràcia han coincidit amb els 3 play-off i el títol de Copa: el primer any va ser pitxitxi i peça clau de l'equip amb 10 gols (tot i una lesió que el va apartar de l'equip a la recta final de la temporada); la següent temporada les seves xifres golejadores van baixar a 5 gols, coincidint amb l'arribada del fusell Javi Sánchez (20 gols); i malgrat haver jugat menys minuts que en les dues campanyes prèvies (1.520; tot i participar en 41 partits, només ha estat titular en 15), aquesta darrera temporada ha fet 7 dianes en lliga i 1 més en Copa, convertint-se en el golejador escapulat amb més eficàcia per minuts jugats (1 gol cada 190 minuts disputats). Sense dubte, un dels jugadors amb més talent i màgia que ha vestit d'escapulat als últims anys.

I pel que fa a Víctor Durán, també ha defensat la samarreta de l'Europa durant les 3 temporades del play-off i el triomf a la Copa, sent titular fins a aquesta darrera campanya en què les lesions l'han castigat. Quan va arribar procedent del Prat la temporada 2012-2013, Durán es va convertir en el jugador amb més minuts de tota la plantilla a la lliga (3.042, fins i tot per davant del porter Leva), un autèntic mur per als atacants rivals, i fins i tot va marcar 2 gols; la passada campanya, va ser el quart jugador amb més minuts (2.754, només per darrere de Javi Lara, Rafa Leva i Javi Sánchez), i va tornar a marcar 2 gols més. Aquesta darrera temporada, ha estat fora de combat durant molts mesos, i només ha pogut jugar 15 partits (14 de titular) i un total de 1.153 minuts. 

Els 3 jugadors encara no han tancat per ara res amb cap altre equip, tot i que, en el cas de Víctor Durán, no està clar que continuï jugant. A tots ells, molta sort!


SERGI PASTELLS, MILLOR JUGADOR DE TERCERA PER A 'MARCADOR CATALUNYA'

Pastells, en una acció del Masnou-Europa d'aquesta temporada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

La gran temporada que ha fet Sergi Pastells no ha passat desapercebuda per a molta gent del futbol català, i això s'ha vist reflectit també en la XXII edició dels premis 'Campió'. Aquests guardons els atorga cada any el programa 'Marcador Catalunya' que dirigeix Ricard Vicente a Ràdio Marca Barcelona, a partir de les votacions que donen setmanalment després de cada partit els periodistes de l'emisssora enviats als camps; premien els millors jugadors de la temporada, i enguany el premi gros a Tercera ha recaigut per al jove lateral de l'Europa: i és que Pastells ha estat escollit millor jugador de tota la lliga. Una fita especialment meritòria per a un lateral, que habitualment llueix menys que els golejadors, extrems, migcampistes o fins tot defenses centrals o porters. Dimarts al vespre, en Sergi rebrà el trofeu en la gal·la que es farà a Castelldefels. Moltes felicitats!

FONT: Ràdio Marca Barcelona