dilluns, 15 de juny del 2015

Oriol González i David López, primers fitxatges

Uri González i David López, primers fitxatges de l'Europa 2015-2016
(FOTOS: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

Després de confirmar-se 8 baixes, l'Europa 2015-2016 comença a definir-se també amb noves cares: el club escapulat ha fet oficials ja els noms dels 2 primers fitxatges: el defensa central David López, i el pivot Uri González.


DAVID LÓPEZ, DEFENSA POLIVALENT

David López condueix la pilota en el Gavà-Rubí de la darrera lliga
(FOTO: Jaime Blanco)

Amb 28 anys, David López és un defensa expert i amb recorregut al futbol català. Arriba a l'Europa procedent del Rubí, però també ha jugat a altres equips com Rapitenca o Cerdanyola, i a més va tenir un pol·lèmic pas fantasma pel Sant Andreu, frustrat amb l'arribada de la controvertida Dinorah Santa Ana. El futbolista terrassenc també juga amb la selecció catalana amateur, amb qui va ser campió estatal de la Copa de les Regions UEFA a Segòvia 2014, i va disputar posteriorment la fase europea a Moldàvia. David López destaca per la seva polivalència: tot i jugar habitualment de defensa central, també ho va fer amb solvència com a lateral esquerre en algunes etapes a Cerdanyola o Rapitenca. També pot arribar a jugar de pivot defensiu al mig del camp, i enguany fins i tot va jugar de davanter centre en algun partit en què el Rubí tenia baixes atacants. La seva envergadura el converteix en una bona arma en el joc aeri. Enguany ha marcat 4 gols a la lliga (curiosament, un d'ells va ser el del triomf contra l'Europa a Can Rosés, a l'últim minut).

David López, campió estatal de la Copa de les Regions UEFA amb Catalunya
(FOTO: Álvaro Montoliu / FCF.cat)


ORIOL GONZÁLEZ, MIGCAMPISTA ESTIL POCH

FOTO: Sabadell.cat

Amb només 23 anys, Oriol González és un futbolista ben prometedor. Va començar en l'equip del seu poble, Begues, i va passar per clubs com el Cerdanyola o el Barça, on hi va estar de 2003 a 2008, actuant com a migcentre. Es tracta d'un '4' tècnic, de qualitat a pilota aturada, però que també és valent quan toca defensar. Albert Poch el coneix molt bé, i és que el va tenir al juvenil del Gavà, i posteriorment el va fer debutar a Tercera en un Ascó 1 - Gavà 2, el 15 de maig de 2011. Company de lleva del també escapulat Albert Alegre, el seu talent no va passar desapercebut per a un club com el Sabadell, que el va fitxar el darrer estiu per donar-li minuts al seu filial, amb vistes a un possible salt de futur al primer equip. També el seleccionador català Toni Almendros va veure les seves possibilitats com a futbolista, i el va cridar per disputar algun amistós amb Catalunya. A la darrera temporada, els tècnics de Tercera el van escollir en l'onze ideal de la primera volta de la lliga, en una enquesta per al diari L'Esportiu. A la segona part del campionat, no va poder jugar fins a la darrera jornada, per culpa d'una desafortunada fractura de peroné provocada per un company al mes de novembre en un Sabadell B - Martinenc. Abans havia marcat un únic gol al campionat, i curiosament, també va ser contra l'Europa, en aquell 1-1 de penal a l'últim minut del partit disputat a Can Peixauet. Ara el jove migcampista vol tornar a gaudir del futbol, i ningú millor que el seu 'pare futbolístic', Albert Poch, per treure-li tot el suc a les seves botes.

Els entrenadors de Tercera van escollir Uri González en l'onze ideal de la primera volta de la darrera lliga
(FOTO: L'Esportiu)


Més fitxatges i renovacions, a les pròximes hores


Nils, Padilla, i també Alegre, han signat ja la renovació. Al vestidor es respira il·lusió per la nova etapa
(FOTO: L'Esportiu)

Un cop tancats aquests dos primers fitxatges, el club continua treballant per incorporar més jugadors i acabar de tancar les renovacions de la resta de la plantilla. Ja s'ha fet oficial la continuïtat de Padilla, Nils i Alegre, i a les pròximes hores es continuaran segellant d'altres d'homes forts de l'equip i el vestidor. Pel que fa a fitxatges, el pròxim en fer-se oficial podria ser el del porter, amb qui ja s'ha arribat a un acord: un jove gironí, amb bon joc de peus, i físic més espigat que el de Rafa Leva, tal i com ha reconegut Albert Poch a Ràdio Gràcia (a les pròximes hores, l'entrevista íntegra en aquest blog). També es negocia amb futbolistes ofensius realment il·lusionants, i que encaixen de ple en el nou Europa de toc i joc dinàmic...