dijous, 26 de març del 2015

Europa 2 - Girona 1; tricampions!!!

1997, 1998... i 2015!!! La tercera ja és aquí!!!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa de Pedro Dólera ha entrat a la història del club gracienc, en aixecar la tercera Copa Catalunya per al conjunt escapulat, i situar-se així en el tercer lloc del palmarès de la competició, només per darrere de Barça i Espanyol. Ha estat una nit màgica, amb un Nou Sardenya gairebé ple, i en què  l'equip de la Vila de Gràcia ha tornat a fer una exhibició de joc intel·ligent, ordenat i estratègic, amb dos gols més a pilota aturada: Alberto i Poves s'han endut la glòria dels gols, però tots, del primer a l'últim del vestidor, s'han deixat la pell i han posat el seu gra de sorra per aixecar aquest títol al cel de la Vila de Gràcia. Un 10 també per a l'afició escapulada que, en paraules de Poves, ha fet tremolar literalment la gespa del Nou Sardenya amb els seus càntics, crits i salts absolutament entregats. De moment no hi ha data fixada per a les celebracions oficials, i tot i que els tècnics les volien fer ja aquest mateix divendres, els 3 dies de dol per les víctimes de l'accident aeri podrien endarrerir-les fins la pròxima setmana.

Abans del partit s'ha guardat 1 minut de solenci per les víctimes de l'accident aeri Barcelona-Düsseldorf
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Dues hores abans de començar el partit, les rodalies del Nou Sardenya ja oloraven a nit històrica: cotxes pel carrer Camèlies, aficionats esperant a les portes, les unitats mòbils de la TV, o la zona d'animació dels Eskapulats, on no han parat de sonar la música i els càntics europeistes, i tampoc han faltat els petards i les bengales. A pocs minuts de començar el partit, les cues ocupaven gran part del carrer Camèlies, i al minut 20 de partit, encara hi havia gent entrant desesperada al camp... mentre la zona d'aficionats del Girona del gol de Secretari Coloma estava pràcticament buida. Els escapulats que no han pogut entrar a l'hora, s'han perdut el primer gol: després d'una bona sortida de l'Europa, amb la intensitat i l'ordre dels partits de quarts i semifinals, el franctirador Javi Lara ha llençat una falta lateral, i la pissarra dels tècnics ha funcionat a la perfecció: Alberto s'ha escapolit del marcatge dels defenses del Girona, i ha marcat en un cop de cap imponent. Un gol 'made in Europa' que ha fet esclatar el Nou Sardenya, amb un crit que es deu haver sentit des de la Plaça de la Vila. La final començava bé...


Alberto ha fet esclatar el Nou Sardenya amb aquest cop de cap... 1-0!!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El Girona ha intentat reaccionar i ha agafat el pes del partit, demostrant el seu potencial, però sense crear excessives ocasions de perill, més enllà dels llençaments de falta de Jandro o algun cop de cap del gegant Jaime Mata. L'Europa esperava endarrere amb molt d'ordre per sortir a la contra, com li acostumen a fer els rivals de Tercera, i igual que contra Barça B o Sabadell, ha tornat a demostrar que en aquest registre és un equip letal. Abans del descans, els escapulats ho han provat en rematades de Putxi, Ignacio o Guzmán, però la final ha arribat al descans amb l'avantatge mínim per als graciencs. A la segona meitat, mateix guió, amb un Girona dominant, i un Europa molt intens que donava la sensació que podia matar el partit en qualsevol contra o jugada a pilota aturada... i així ha estat. Córner des de l'esquerra, el carter Javi Lara envia un telegrama al cap de Poves, que remata de manera impecable amb un salt ben a tocar del cel gracienc. 2-0 al minut 64, i això ja no se'ns podia escapar...

Rematada de llibre de Poves... i bogeria escapulada! Això ja no se'ns podia escapar!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Amb el 2-0, tothom al Nou Sardenya ha somiat en repetir un altre 3-0 contra un rival de Segona divisió, però un Girona ferit en l'orgull, no s'ha rendit. Només 10 minuts després, jugada per la dreta de Christian Alfonso, i tot i que Rafa Leva arriba a tocar-lo, no pot evitar que la pilota acabi al fons de la xarxa escapulada. El quart d'hora més llarg de la història recent de l'Europa ha estat agònic, amb un Girona bolcat a l'atac, i un Europa defensant-se amb gran esforç i solidaritat, i intentant matar el partit en alguna pilota llarga. Un altra bona notícia de la nit, el retorn de Rovira, 2 mesos després de la lesió, i que ha deixat constància del seu talent amb una ruleta espectacular (Ignacio n'havia fet una altra abans).  Fins a l'últim minut, el patiment ha estat gran, especialment en una rematada de cap al segon pal de Mata a l'últim minut que ha passat fregant el pal esquerre de Rafa Leva.

Al gol del carrer Sardenya no hi cabia ni una agulla! L'afició de l'Europa ha estat espectacular!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

La grada ha portat l'equip als darrers instants deixant-se la veu, i amb el xiulet final de l'àrbitre, jugadors, tècnics, directius i aficionats han esclatat d'alegria. Somriures, abraçades, també alguna llàgrima de molta emoció, o fins i tot unes ulleres trencades del president De Bode de tant fer pressió amb les mans a les butxaques per treure's la tensió final de sobre. Lliurament de la Copa, passadís recíproc dels dos equips en un gest de gran esportivitat, i volta d'honor sota unes mesures de seguretat desproporcionades, i que han impedit les emocionants imatges d'afició i equip sobre la gespa, com en anteriors eliminatòries. Avui tota la família escapulada se'n va a dormir eufòrica, i sense veu, però amb aquella enorme satisfacció d'haver viscut un altre capítol inoblidable de la història d'un històric...

 Els herois escapulats, campions de Catalunya 2015 després de fer un torneig estratosfèric
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

  FONT: BTV Esports (Pablo Agudo)

I així es van viure els gols i el lliurament de la Copa a la retransmissió que van fer Roger Matamoros i Marcos Arizmendi a Barcelona FM:

  FONT: Barcelona FM / BTV 

Si voleu reviure les emocions d'aquesta nit màgica, poseu-vos còmodes i amb el pitet, i torneu a mirar íntegrament el partit, amb la retransmissió sencera que va fer Esport 3 amb Jordi Sunyer i Jordi Gonzalvo:

FONT: Esport 3

La Penya Jandrista també ha penjat la final a Youtube: aquí teniu la primera part, i en aquest altre enllaç, la segona meitat.

I aquesta és la contracrònica que ha fet FutbolCatMedia:

FONT: FutbolCatMedia

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

En acabar el partit, hem parlat amb els golejadors Alberto i Poves, el tècnic Pedro Dólera i el president Guillaume De Bode:








Així ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):


-Galeria Imatges (web oficial CE Europa)
-Galeria Imatges (web FCF)
-Galeria imatges (Dudu Fotografia)

-Rodes de premsa entrenadors (web oficial CE Europa)

-Golcat


El parTUIT de la grada:

Només acabar el partit, les xarxes socials s'han omplert de centenars de missatges de felicitació i eufòria escapulada. Aquesta és una mostra aleatòria per reflectir mínimament tota la festa europeista que s'ha viscut a twitter:


 FONT: twitter


TRICAMPIONS!!!
GRÀCIES, ESCAPULATS!!!