dimecres, 4 de febrer del 2015

Europa 3 - Sabadell 0; a la final!!!

L'alegria s'ha desbordat al Nou Sardenya! 17 anys després, l'Europa jugarà la final de Copa Catalunya!
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa ho ha tornat a fer! L'equip de la Vila de Gràcia ha tornat a apallissar un rival de Segona, el Sabadell, per 3-0, i s'ha classificat per a la tercera final de Copa Catalunya de la seva història. Com en els quarts de final davant el Barça B, l'equip de Pedro Dólera ha compensat la diferència de dues categories del seu rival amb molta intel·ligència tàctica i una extramotivació que l'han fet ser millor i més efectiu: Ignacio, Javi Lara i Poves han signat els gols d'un Europa que jugarà la final el 25 de març davant un altre equip de Segona divisió, el Girona. El club escapulat es planteja demanar que la gran final es jugui al Nou Sardenya.

Els Eskapulats ho sabien: nit inoblidable al Nou Sardenya!

La pluja i el fred han restat afluència de públic respecte al partit de quarts, però els que han vingut s'hi han deixat la gola i han gaudit d'una nova nit màgica. El partit ha començat molt similar al dia del Barça B, amb el rival de superior categoria dominant la pilota i l'Europa molt ben plantat sobre la gespa. Les primers opcions han estat pel Sabadell, en una falta i un xut des del pic de l'àrea ben resolts per Rafa Leva. Al minut 21, l'Europa ha fet el primer avís en una contra que Poves ha rematat fora, i només 4 minuts després, ha començat a decantar la semifinal: jugada per l'esquerra de Nils, centrada xut, i després d'un rebot, un oportunista (i en ratxa) Ignacio Rosillo ha introduït la pilota dins la porteria arlequinada. El gol ha esperonat l'Europa, que ha tingut dues bones opcions per ampliar el marcador en botes i cap de Poves. Qui no ha perdonat al minut 38 ha estat Javi Lara: l'equip ha robat la pilota en la sortida sabadellenca, assistència de Poves a Lara, i davant la sortida del porter li clava una precisa i preciosa vaselina gràcies a una rematada de cullera exquisita. En ple festival escapulat, 2 minuts després ha arribat el tercer, quan Padilla ha posat un caramel des de la cantonada per que Poves saltés més alt que ningú i la clavés al fons de la xarxa. En ple orgasme gracienc, s'ha arribat al descans amb un 3-0 que deixava la semifinal gairebé sentenciada.

Bogeria escapulada; decepció arlequinada. Nit d'emocions i contrastos a la Vila de Gràcia

La segona meitat ha tingut poca història. L'Europa ben ordenat, dosificant esforços i sense concedir espais al rival, i un Sabadell que tenia la pilota de manera estèril i inofensiva. Pedro Dólera ha anat donant entrada a jugadors per participar en la festa i no sobrecarregar massa les cames dels seus homes, pensant en el partit de diumenge contra el Masnou. Així, Javi Sánchez, Camacho, Guzmán i Alegre han entrat durant una segona part qen què també han participat els joves del filial Guillem Josa i Carlos Torrentbó (que debutava oficialment amb el primer equip, i ha estat a punt de marcar el quart en un xut ben resolt pel porter arlequinat Iván). També ho haurien pogut fer Pastells, Guzmán o Cano, en diverses ocasions per ampliar encara més el marcador. La cirereta d'un pastís que s'ha completat quan l'àrbitre ha xiulat el final del partit. Com en el partit de quarts, hi ha hagut invasió de camp, passadís als jugadors, i fins i tot el tècnic Pedro Dólera ha estat mantejat pels aficionats escapulats. El càntic dels jugadors ha estat el de "paga la cena, presi paga la cena", i és que Guillaume De Bode va prometre a la plantilla que si accedien a la final estaven convidats a sopar. S'haurà de rascar la butxaca, i tots que ho celebrem...

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FutbolCatMedia (Víctor Torrents)

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Després del partit, hem parlat amb dos dels golejadors, Javi Lara i Ignacio Rosillo, i amb el tècnic Pedro Dólera. Afegeixo també la roda de premsa de l'entrenador gracienc, cortesia del periodista de La Xarxa i Tercera.cat Roger Sánchez:

Pedro Dólera:

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Ignacio Rosillo:

Javi Lara:

Roda de premsa Dólera:

Després del partit, per cert, molts aficionats han esperat a la porta del Nou Sardenya als jugadors, mentre cotxes i motos feien sonar els seus clàxons. Us imagineu què pot passar si guanyem la final...?

Afegim també alguns dels tuits publicats per jugadors i tècnics després d'aquesta nova nit màgica de Copa Catalunya:

FONT: twitter

Així ho han vist (anirem afegint cròniques a mida que es publiquin):

El parTUIT de la grada:

Les xarxes socials han bullit durant i després del partit. Aquest és un recull de les moltes coses que s'han dit al respecte del partit i la classificació per a la final:

Resultats Semifinals Copa Catalunya:

Aquest és el resum de l'altra semifinal, en què el Girona ha guanyat 0-1 a Gavà: