dilluns, 28 de juliol del 2014

Europa-Terrassa en el debut de lliga!!

Oriol Dot i Diego jugaran amb samarretes canviades; l'ex Guille Ramon també s'enfrontarà a l'Europa
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Ha costat més que un embaràs, però finalment ja tenim aquí el calendari de lliga de Tercera Divisió, a menys d'un mes per que s'iniciï el campionat. I com ja va passar l'any passat, l'Europa debutarà contra un dels teòrics 'cocos' de la categoria: la passada campanya va ser el Cornellà (amb triomf per 2-1), i enguany serà el nou Terrassa de David Pirri. Si no hi ha canvis, en principi seria diumenge 24 d'agost a les 19h. Un enfrontament especial per molts motius: serà el primer dels teòrics 3 que l'equip jugarà a l'exili de Can Peixauet per les obres al Nou Sardenya que comencen avui (també ho haurà de fer segur en la 3ª jornada contra el Castelldefels, i en la 5ª davant el Sabadell B), suposarà el debut amb les samarretes canviades d'ex-jugadors dels 2 equips (l'ex-Terrassa i ara a l'Europa Oriol Dot, i al contrari, el retorn de Guille Ramón i Diego davant els seus ex-companys escapulats) i a més, serà el partit oficial nº 50 entre Europa i Terrassa (fins ara, 21 triomfs, 10 empats i 18 derrotes, amb 77 gols marcats i 74 rebuts). L'equip escapulat fa 24 anys que no perd davant el Terrassa jugant de local, així que haurem de confiar que es mantingui la ratxa.

Un dels grans alicients de l'any, el retorn dels derbis Europa-Martinenc 20 anys després
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'inici de lliga per a l'Europa serà prou complicat, ja que la primera visita també serà al camp d'un altre dels grans aspirants a guanyar la lliga: el renovat Figueres. D'entre altres dates destacades, els derbis contra Montañesa i Martinenc seran en aquestes dates: la visita a Nou Barris serà en la jornada 13 (16 de novembre), i la tornada al Nou Sardenya serà el 12 d'abril. I el Martinenc visitarà Gràcia en la jornada 18, el 21 de desembre (última jornada abans de les vacances de Nadal), i la tornada al Guinardó serà en la penúltima jornada de lliga, el 10 de maig. L'equip acaba la lliga a casa contra el Vilassar, la setmana següent. 

La lliga comença el 24 d'agost i acaba el 17 de maig. Hi haurà jornades intersetmanals el 10 de setembre, el 8 d'octubre i el 15 d'abril. No hi haurà lliga els caps de setmana del 21 i 28 de setembre (Copa de les Regions UEFA a Moldàvia), ni el 28 de desembre i el 4 de gener per les vacances de Nadal.

El calendari complet de l'Europa és aquest:

J.1 (24 agost): EUROPA - Terrassa
J.2 (31 agost): Figueres  EUROPA

J.3 (7 setembre): EUROPA - Castelldefels
J.4 (10 setembre): Masnou - EUROPA
J.5 (14 setembre): EUROPA - Sabadell B

J.6 (5 octubre): Vilafranca - EUROPA
J.7 (8 octubre): EUROPA - Palamós
J.8 (12 octubre): Prat - EUROPA
J.9 (19 octubre): EUROPA - Pobla Mafumet
J.10 (26 octubre): Rubí - EUROPA

J.11 (2 novembre): Gavà - EUROPA
J.12 (9 novembre): EUROPA - Peralada
J.13 (16 novembre): Montañesa - EUROPA
J.14 (23 novembre): EUROPA - Ascó
J.15 (30 novembre): Cerdanyola - EUROPA

J.16 (7 desembre): EUROPA - Santfeliuenc
J.17 (14 desembre): Manlleu - EUROPA
J.18 (21 desembre): EUROPA - Martinenc

J.19 (11 gener): Vilassar Mar - EUROPA
--------------------------------------2ª VOLTA-------------------------------------------
J.20 (18 gener): Terrassa - EUROPA
J.21 (25 gener): EUROPA - Figueres

J.22 (1 febrer): Castelldefels - EUROPA
J.23 (8 febrer)EUROPA - Masnou
J.24 (15 febrer): Sabadell B - EUROPA
J.25 (22 febrer): EUROPA - Vilafranca

J.26 (1 març): Palamós - EUROPA
J.27 (8 març): EUROPA - Prat
J.28 (15 març): Pobla Mafumet - EUROPA
J.29 (22 març): EUROPA - Rubí
J.30 (29 març): EUROPA - Gavà

J.31 (5 abril): Peralada - EUROPA
J.32 (12 abril): EUROPA - Montañesa
J.33 (15 abril): Ascó - EUROPA
J.34 (19 abril): EUROPA - Cerdanyola
J.35 (26 abril): Santfeliuenc - EUROPA

J.36 (3 maig): EUROPA - Manlleu
J.37 (10 maig): Martinenc - EUROPA
J.38 (17 maig): EUROPA - Vilassar Mar


Si voleu consultar el calendari complet del grup 5 de Tercera, ho podeu fer en aqust enllaç de la FCF.


L'Europa s'estrena a Can Peixauet sense el lesionat Sergio

FOTO: twitter Caliu Gracienc / Albert Benet

Coincidint amb l'inici de les obres al Nou Sardenya, l'Europa ha començat a entrenar-se ja a l''exili' de Can Peixauet, a Santa Coloma de Gramenet. En la sessió matinal només han treballat 10 homes de camp i 2 porters, per diferents motius laborals o personals. El gran absent ha estat el porter Sergio Fernández, que es va fer una luxació a l'espatlla dreta en el partidet de dissabte i s'estarà dues setmanes immobilitzat abans de saber exactament el temps de recuperació. De moment, els dos porters del juvenil, Jaume i Pablo, entrenaran amb el primer equip i hauran d'ocupar el rol de segon porter del primer equip fins que es recuperi Sergio.


FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

Aquest és el pla d'entrenaments de l'equip a Can Peixauet, segons publica el web oficial de l'Europa. Dimecres l'equip passarà les revisions mèdiques al Camp de l'Àliga. 

Per cert, segons confirma també el web oficial, des d'avui ja es pot renovar el carnet de soci en les seves diferents modalitats. L'horari de les oficines del c/ Secretari Coloma 140 és d'11h a 14h i de 17h a 20h. En cas de dubtes o per qualsevol informació: tf 93 210 25 51, o al mail administracio@ceeuropa.cat




dijous, 24 de juliol del 2014

Nous fitxatges (8): Sergio Fernández

FOTO: 'Vamos, escapulados'

El futbol és completament imprevisible, i d'això en pot donar fe Sergio Fernández. En només 2 mesos va passar de trobar-se un d'aquells diumenges que mai cap porter vol viure i en què devia 'cagar-se' en l'Europa, a formar part del club de Gràcia. I, per rinxolar el rínxol, segurament debuti com a local en el camp on ja jugava fins ara. El futbol és així, que dirien els savis. I és que segurament pocs podien pensar-se que el jove porter que va encaixar els 7 gols davant l'Europa a Can Peixauet el passat mes d'abril (igualant la golejada més gran a domicili de la història del club gracienc), acabaria sent l'escollit per cobrir la marxa d'Eloi Mir.

En Sergio és jove i encara té molt de camí per endavant, i sap perfectament que arriba a Gràcia per aprendre i seguir fent-se com a porter al costat d'un 'monstre' com Rafa Leva, però té també aquell atreviment que es necessita per ser l'encarregat de deixar a zero la porteria escapulada cada diumenge en cas que sigui necessari jugar quan les circumstàncies així ho manin. Prendre consciència del seu paper, paciència i fortalesa mental quan toqui jugar seran les claus per saber assumir un paper tan important com qualsevol altre de l'equip, i fer-ho igual de bé que ho va fer Eloi quan va haver de defensar la porteria gracienca.

Com que les curiositats no acaben aquí, aquest fan de sèries de TV o de les pel.lícules de Tarantino es retroba ara al vestidor amb un ex-entrenador. I és que, ja fa uns quants anys, a Badalona, el golejador escapulat Javi Sánchez l'havia dirigit en categories inferiors. Ara és ell mateix qui també entrena nens al Buen Pastor, signe inequívoc d'una passió que ara li obre les portes d'una nova aventura futbolística. "Aquest és el moment, lluitarem fins al final", proclama la cançó més coneguda d'un dels seus artistes preferits, el raper nord-americà Macklemore. I de ben segur que en Sergio la cantarà per dins cada vegada que es posi la samarreta amb l'escut de l'Europa.


SERGIO: "EM FA MOLTA IL·LUSIÓ ARRIBAR A UN REFERENT DEL FUTBOL CATALÀ"

FOTO: 'Vamos, escapulados'

1) Quines han estat les teves primeres sensacions com a jugador de l'Europa? 

Les meves primeres sensacions van ser magnífiques; em fa molta il·lusió arribar a un club com l'Europa, que sempre ha estat un referent dins el futbol català

 2) Cóm va anar el fitxatge? Et va sorprendre la trucada de Pedro Dólera

En Pedro em va trucar un dijous a la nit. Em va comentar que era una de les possibles opcions per fitxar, que en aquell moment era la que volien, i que a partir d'aquí jo decidís. Abans de diumenge el fitxatge estava pràcticament tancat. Sí que em va sorprendre la trucada, però pel que em va comentar, també vaig veure que estava ben informat sobre mi.

 3) Tinc entès que ja coneixies algun jugador, com en Javi Sánchez, oi? 

Sí, a en Javi el conec des que vaig començar a jugar de petit al meu barri de Badalona, i ell era entrenador de categories inferiors. Vaig estar molt de temps sense saber d'ell fins que vam jugar un partit de pretemporada quan ell era a Rubí i jo al Cornellà.

 4) Quina ha estat la teva trajectòria com a futbolista? 

Vaig començar al CF Bufalà, des que tenia 3 anys fins a benjamins, que em va fitxar l'Espanyol. Allà vaig estar fins a cadets, i em van cedir a la Grama; ja en juvenils de segon any vaig passar al Divisió d'Honor del Cornellà, i allà vaig acabar la meva etapa de juvenil. El meu primer any d'amateur va ser el passat a la Grama.

 5) Cóm et defineixes com a porter? 

Sóc un porter molt ràpid i àgil sota pals, i tinc un bon joc de peus.

 6) Al marge del futbol, a què et dediques a la vida?

Estic estudiant un Grau Superior d'esports per intentar accedir a CAFE, que és el que anteriorment s'anomenava INEFC; i faig d'entrenador de futbol base a Bon Pastor.

------------------------------------------------------------

L'EUROPA-ESPANYOL B, GRATIS PER ALS SOCIS

FONT: CEEuropa.cat

El primer partit de pretemporada de l'Europa serà també, el primer oficial de la campanya 2014-2015: l'Europa-Espanyol B de la 1ª ronda de la Copa Catalunya es jugarà diumenge 3 d'agost a les 19h a Can Peixauet, i serà gratuït per als socis escapulats i de la Fundació Esportiva Grama (el club, recordem, que gestiona les instal·lacions de Santa Coloma on l'Europa jugarà mentre durin les obres del Nou Sardenya). Tampoc pagaran els menors de 14 anys. L'entrada general per a aquest partit serà de 5 euros. 


EUROPA I MANLLEU, ELS CLUBS AMB L'ABONAMENT MÉS CAR

FONT: CEEuropa.cat

Segons l'estudi que ha publicat 'Golcat.com', l'Europa i el Manlleu encapçalen el rànquing de preus dels abonaments de temporada. Tot i que el club escapulat ha congelat enguany el cost del carnet de soci per setena temporada consecutiva, els 150 euros que val l'abonament estándard per a tota la temporada el situen com el 'colíder' d'aquest rànquing, igualat amb el club osonenc. Masnou, Prat i Peralada completen el 'Top-5', mentre a la part d'abonaments més econòmics trobem equips com Martinenc (75 euros) o Santfeliuenc (70 euros).


JUANJO ISERN DIMITEIX I ARRELS DEMANA ELECCIONS

FONT: Mundo Deportivo

Segons explicava aquest dimarts Mundo Deportivo, el vicepresident de l'Europa i president de la Fundació del club, Juanjo Isern, dimitirà a finals de mes en "no veure les coses gens clares" en el funcionament actual del club. En un escrit al seu web, la plataforma Arrels Europeistes demana la convocatòria d'eleccions, en considerar que el projecte de l'actual junta ha quedat desvirtuat amb diferents marxes i dimissions.


dilluns, 21 de juliol del 2014

Presentat l'Europa 2014-2015

FOTO: 'Vamos, escapulados'

L'Europa 2014-2015 ha començat oficialment la temporada, amb la presentació davant l'afició escapulada al Nou Sardenya. L'equip de Pedro Dólera s'ha presentat amb 9 cares noves (Sergio Fernández, Oriol Dot, Sergi Pastells, Putxi, Joan Vives, Nils, Poves, Ignacio Rosillo i Padilla, avui absent per motius personals), 10 baixes respecte la passada campanya (Eloi, León, Guille Ramón, Vivó, Marc Esteban, Charly Ruiz, Cuadras, Cebri, Diego i Aitor), i la continuïtat d'11 jugadors (Alegre, Alberto, Cano, Victor Durán, Javi Lara, Guzmán, Valderas, Camacho, Rovira i Javi Sánchez Rafa Leva, que avui no hi era per qüestions personals). A més, també hi eren els 4 jugadors del juvenil que faran la pretemporada amb el primr equip: el porter Pablo Turbia, i el defensa Alejandro Royuela, el central-pivot Guillem Josa, i el davanter Álex Lozano. En l'acte, el tècnic Pedro Dólera, el capità Cano, i el president Guillaume De Bode (que ha explicat que el el club pretén posar autocars a la disposició dels socis per als partits a l'exili a Can Peixauet) han fet els tradicionals parlaments, i posteriorment els jugadors han fet una suau sessió davant els aficionats.



Aquestes són les primeres valoracions de la temporada del tècnic Pedro Dólera i el capità Àlex Cano:

FONT: 'Vamos, escapulados'




FOTOS: 'Vamos, escapulados'

FONT: BTV Esports

A partir de demà, l'equip treballarà en dobles sessions d'entrenament de matí i tarda, per començar a preparar ja els primers compromisos de pretemporada. Recordem el planning de partits:


Diumenge 3 agost, 19h (Can Peixauet): EUROPA - ESPANYOL B (1ª ronda Copa Catalunya)

Dimarts 5 agost, 18:30h (Mpal. Guinardó): EUROPA-ST.ANDREU-U.E.SANTS (triangular 4rts Torneig d'Històrics)

Divendres 8 agostsemifinals Torneig d'Històrics?

Dissabte 9 agostFinal Torneig d'Històrics? o SANTBOIÀ - EUROPA

Diumenge 10 agost2ª ronda Copa Catalunya? o RIPOLL - EUROPA

Dissabte 16 agost: SANT CUGAT - EUROPA

Diumenge 17 agost: 3ª ronda Copa Catalunya? o VILADECANS - EUROPA


Per cert, el sorteig del calendari de lliga és previst per al pròxim dijous. Recordem que el campionat començarà el 24 d'agost, i ja se saben alguns detalls del calendari.


dissabte, 12 de juliol del 2014

Nous fitxatges (7): Álex Poves, vist per David Ferrús

Poves, pólvora renovada a l'atac escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Setena entrega per conèixer els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. En aquest cas, és el periodista que segueix la Montañesa a BTV, David Ferrús, qui ens apropa el perfils del darrer dels 3 jugadors provinents  de l'equip de Nou Barris: Álex Poves. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb ells el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!

Poves, de matalasser a escapulat


Àlex Poves va començar en això de futbol al seu poble, Pallejà, com tants i tants altres nens. Sembla que això de la pilota se li donava prou bé, i en etapa d'infantil va anar a parar a un dels clubs importants en el futbol base català de l'època: la Ferran Martorell. D'allà va fer el salt a l'Hospi fins a cadets, i des d'allà, a un altre dels grans noms del futbol base català: la Damm. Va estar-se al club cerveser fins el juvenil A, i va ser llavors quan li va arribar la oportunitat que li hauria pogut canviar la vida: la trucada de l'Atlètic de Madrid.

Aquell estiu de 2011, Poves va fer la pretemporada a prova amb el club matalasser, jugant i marcant en l'Atletico C que dirigia Alfredo Santaelena. Al tècnic (i també ex jugador matalasser) li van agradar les habilitats del davanter català i li va dir que se'l quedava, però a una setmana de començar la lliga, l'Àlex va conèixer l'altra cara del futbol: l'arribada d'un altre jugador amb 'padrí' futbolístic li va barrar el pas, i així es va acabar el somni matalasser de Poves.

El futbol, però, et dóna moltes noves oportunitats, i Poves les va trobar de tornada a Catalunya. Començada la temporada, es va incorporar al Vic, on s'hi va estar dues temporades, amb una lesió inclosa. I la passada campanya, Manolo González el va reclutar per a la seva Montañesa, i Poves va destapar el seu futbol i el seu olfacte de gol en una segona meitat de temporada espectacular: 8 gols, titular als 4 partits de play-off marcant 2 gols, i una seguretat i una autoestima futbolística guanyada a base de feina i constància. Com que el cuquet del futbol és tan gran, l'Àlex també donava un cop de mà a l'amateur A del Pallejà femení, on van ser quartes a la lliga, i en Copa Catalunya van caure a quarts de finals amb gol a l'últim minut... contra l'Europa. Ara, l'escapulada serà la seva samarreta...

Amb només 22 anys, aquest amant de la platja, el cinema, la família, amics i la seva xicota té per endavant encara els millors anys del seu futbol, i arriba a una plaça teòricament òptima per seguir creixent com a futbolista. Treballador d'una impremta a Pallejà, vol deixar marcades amb majúscules i negreta les 5 lletres del seu nom futbolístic al Nou Sardenya, i guanyar-se l'estima que va assolir el seu predecesor de 5 lletres al que ara li agafa el relleu...


POVES: "NOMÉS POSAR-TE LA SAMARRETA, JA VEUS LA DIMENSIÓ DE L'EUROPA"


FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: 'Vamos, escapulados!'

---------------------------------------------------

CEBRI JUGARÀ AL VILASSAR DE MAR

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Precisament, el fitxatge de Poves cobrirà la plaça que quedava vacant amb la baixa de Cebri a la davantera. I ja s'ha fet oficial que el fins ara davanter escapulat jugarà al Vilassar de Mar la pròxima temporada. El bon paper d'aquest equip a la part final de temporada (en què es va assegurar la salvació a Tercera), i el fet de viure precisament al Maresme, han estat bones raons per decantar-se per aquesta oferta. Així doncs, Cebri tornarà enguany al Nou Sardenya (o Can Peixauet), però jugant com a visitant amb l'equip de Toni Romero. Molta sort, i ens retrobem aviat, Cebri!


dimarts, 8 de juliol del 2014

Nous fitxatges (6): Ignacio Rosillo, vist per José David Muñoz

Ignacio Rosillo, habilitat i desequilibri per a les bandes del Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Sisena entrega per conèixer els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. El sisè episodi de la sèrie el dediquem a Ignacio Rosillo, a partir del dibuix que ens fa d'ell el periodsta del Prat Ràdio José David Muñoz. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb els futbolistes el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!


Un any més, Ignasi Trapero em demana un text sobre un jugador del Prat que marxa des del Delta del Llobregat per arribar a la Vila de Gràcia. Sap molt bé on fixar-se el míster pratenc Pedro Dólera, i aquesta vegada l'Europa s'endú Ignacio Rosillo.

Per al jugador és un retorn al que va ser durant algunes temporades casa seva. Ignacio va jugar al futbol base de l'Europa i coneix bé el que passa al Nou Sardenya. Amb el pas dels anys, Ignacio ja no és aquell nen que va sortir de Gràcia cap al Masnou. Arriba amb barba, i amb l'experiència d'haver disputat dues temporades seguides a Segona Divisió B i un ascens de categoria amb el Prat. És d'aquells jugadors que arrenca de forma discreta per acabar convertint-se en un imprescindible. Potència de velocitat, arrencada, capacitat de driblatge i bona resolució golejadora. Es deixa caure per les bandes, tot i que ha arribat a jugar de davanter centre. Poc rematador amb el cap, a vegades sorpren amb cops de cap que acaben al fons de la xarxa.

Ignacio és carismàtic. Ell ho sap. I també la gent del Sagnier. Marxa un dels jugadors més estimats per l'afició, perquè sempre ha tingut una estona per xerrar amb tothom, per dedicar un somriure i per tirar del públic quan els partits es complicaven.

Per a la posteritat quedarà un càntic de guerra del Sagnier amb Ignacio com a protagonista: "Gol de Ignacio, Gol del Prat". Un gol marcat al Cornellà en temps afegit fa tres temporades que sentenciava mitja lliga i que feia esclatar els micròfons del Prat Ràdio i de la graderia. Des de llavors, cada gol d'Ignacio s'ha celebrat com una festa i amb una afició entregada a aquest càntic. I això, és perquè hi ha un jugador sobre la gespa que s'ho ha guanyat amb qualitat, esforç i empatia amb els aficionats.
Ignatius, cracken, molta sort! 


IGNACIO: "SI SOM PRIMERS, ÉS MÉS FÀCIL PUJAR, I AQUEST HA DE SER L'OBJECTIU"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

----------------------------------------------------------------

ENTRENAMENTS DE PRETEMPORADA, CREUERS O SPOTS MARQUEN L'ACTUALITAT ESCAPULADA

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

El web oficial de l'Europa ha fet públic el planning complet d'entrenaments de pretemporada del primer equip. Com ja sabeu, l'Europa 2014-2015 es posarà en marxa dilluns 21 de juliol, amb la presentació davant l'afició (Nou Sardenya, 19h.) i un suau primer entrenament. A partir d'aquí, dobles sessions de treball tots els dies (la primera setmana, encara a Gràcia; i a partir de la segona, a Can Peixauet, per les obres del Sardenya). I dissabte 2 d'agost començaran els partits de pretemporada, tot i que serà amb un partit oficial: l'estrena a la Copa Catalunya davant l'Espanyol B. Recordem el pla complet de partits:

Dissabte 2 agost: EUROPA - ESPANYOL B (1ª ronda Copa Catalunya)

Dimarts 5 agost: EUROPA-ST.ANDREU-U.E.SANTS (triangular 4rts Torneig d'Històrics)

Divendres 8 agost: semifinals Torneig d'Històrics?

Dissabte 9 agost: Final Torneig d'Històrics? o SANTBOIÀ - EUROPA

Diumenge 10 agost: 2ª ronda Copa Catalunya? o RIPOLL - EUROPA

Dissabte 16 agost: SANT CUGAT - EUROPA

Diumenge 17 agost: 3ª ronda Copa Catalunya? o VILADECANS - EUROPA


Davant l'absència del Trofeu Vila de Gràcia, a BTV Esports han recordat la primera edició del torneig, l'any 1995:

FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)

BTV també va ser present diumenge a la festa escapulada a un creuer del patrocinador del club Grimaldi Lines, a la que van assistir uns 120 socis i aficionats de l'Europa:

FONT: BTV Esports


I per cert, el Nou Sardenya apareix en un vídeo d'Assemblea.cat de la campanya 'L'Esports per la Independència', protagonitzat per esportistes com Enric Massip, Jofre Mateu, Marc Sellarès, o Núria Picas:

FONT: Youtube Assemblea.cat


dissabte, 5 de juliol del 2014

Nous fitxatges (5): Joan Vives, vist per Pep Vidal

Joan Vives, un mitjapunta per nodrir els davanters... i també per marcar gols
(FOTO: 'vamos, escapulados!')

Arribem a l'equador dels perfils per conèixer els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. El cinquè episodi de la sèrie el dediquem a en Joan Vives, i ens el dibuixa el periodista de Ràdio Vilassar Pep Vidal. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb els futbolistes el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!


El mitjapunta premianenc Joan Vives dóna el salt més important de la seva carrera amb el seu fitxatge per l'Europa. Als seus 26 anys, havia jugat sempre entre la Primera Divisió Catalana, l'antiga Regional Preferent i la Segona Catalana fins l'estiu passat, però amb un sol any a Tercera, ha demostrat a tothom no només estar capacitat per ser titular habitual a la categoria, sinó també poder portar el pes ofensiu de tot un equip. A Gràcia tindrà ara la seva gran oportunitat per esclatar definitivament i seguir creixent com a futbolista. A la seva destacable qualitat tècnica hi suma una gran capacitat de sacrifici que el converteix en un jugador molt complert.

La trajectòria de Vives ha anat sempre molt lligada a un entrenador, Toni Fuentes Corominas. Després d'haver compartit èxits al Juvenil del CE Premià, Fuentes rescatava Vives d'uns primers anys com a jugador amateur no massa prolífers en equips com l'Horta i el Mataró per convertir-lo en un dels líders del Vilassar de Dalt. A Vallmorena va assolir el primer ascens de la història del club a Primera Catalana, sent l'home clau de l'equip (12 gols) i va disputar una emocionant eliminatòria de Copa Catalunya contra l'Hospitalet, anotant un gol olímpic per igualar-la i enviar-la als penals. 

Aquest bon rendiment va fer que, després d'un parèntesi obligat, Toni Fuentes se'l tornés a endur quan fitxava pel Vilassar de Mar. El míster li retornava la batuta del joc ofensiu de l'equip a la línia de tres quarts i ell demostrava a base de gols, assistències i lluita que no s'equivocava. Finalment, amb tots els problemes institucionals i el canvi d'entrenador, acabava la temporada com a màxim golejador vilassarenc i com un dels principals actius per haver aconseguit una miraculosa salvació. 


JOAN VIVES: "EM VA SOBTAR LA TRUCADA DEL MÍSTER. TENIA ALTRES OPCIONS, PERÒ L'EUROPA ÉS L'EUROPA"

FOTO: 'vamos, escapulados!'

FONT: 'vamos, escapulados!'

-----------------------------------------------------------

PRETEMPORADA DEFINIDA; NO HI HAURÀ 'VILA DE GRÀCIA'

El Torneig dels Històrics, una de les cites claus de la pretemporada
(FOTO: líniagràcia.comunicació21.cat)

El web oficial de l'Europa ha publicat avui les dates completes dels partits de pretemporada. Recordem que l'equip torna a la feina dilluns 21 de juliol amb la presentació al Nou Sardenya. El primer partit serà el de Copa Catalunya contra l'Espanyol B el 2 o 3 d'agost, abans d'afrontar dimarts 5 el triangular de quarts de final del Torneig dels Històrics amb Sant Andreu i Sants. Aquest seria el quadre de partits, on destaca la no disputa per primera vegada des de la seva creació del Torneig Vila de Gràcia per culpa de les obres del Nou Sardenya:

Dissabte/diumenge 2-3 agost: EUROPA - ESPANYOL B (1ª ronda Copa Catalunya)

Dimarts 5 agost: EUROPA-ST.ANDREU-U.E.SANTS (triangular 4rts Torneig d'Històrics)

Divendres 8 agost: semifinals Torneig d'Històrics?

Dissabte 9 agost: Final Torneig d'Històrics? o SANTBOIÀ - EUROPA

Diumenge 10 agost: 2ª ronda Copa Catalunya?RIPOLL - EUROPA

Dissabte 16 agost: SANT CUGAT - EUROPA

Diumenge 17 agost: 3ª ronda Copa Catalunya? o VILADECANS - EUROPA


divendres, 4 de juliol del 2014

Europa - Espanyol B a la Copa Catalunya!

Javi Sánchez va marcar contra l'Espanyol B a la pretemporada de l'any passat 
(FOTO: Marta Pérez)

El sorteig de la 1ª ronda de la Copa Catalunya 2014-2015 no ha estat gens benèvol amb l'Europa, que s'estrenarà en aquesta competició amb un rival duríssim de Segona B: el nou Espanyol B de Lluís Planagumà. Aquesta 1ª eliminatòria està prevista per al cap de setmana del 2 i 3 d'agost, i es juga a partit únic al camp de l'equip d'inferior categoria (en aquest cas, seria amb l'Europa com a local a Can Peixauet, ja que les obres del Nou Sardenya ja hauran començat). Després de la marxa al primer equip del fins ara tècnic de l''Espanyol B Sergio González (germà del jugador de l'Europa Alberto), el nou Espanyol B de l'ex-entrenador del Vila-real B Lluís Planagumà s'està reforçant de valent, amb homes com Adrià Carmona, o els exjugadors de l'Hospi Pol Llonch (ex-escapulat) o Pirulo. Aquest serà el tercer estiu consecutiu que escapulats i pericos s'enfronten en pretemporada, i en els dos precedents immediats els partits van acabar amb empat: l'any passat, 1-1 al camp de l'Espanyol B en amistós de pretemporada. I ara fa dos estius, empat 0-0 al Trofeu Vila de Gràcia, amb triomf final als penals per al conjunt periquito (3-5).

Camacho, davant l'Espanyol B en el Vila de Gràcia 2012
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


En cas de superar aquesta eliminatòria, l'Europa jugaria la segona ronda de Copa Catalunya una setmana després, el cap de setmana del 10-11 d'agost, davant el guanyador de l'eliminatòria Castelldefels-Nàstic de Tarragona. Aquestes són totes les eliminatòries de la 1ª ronda:

FONT: FCF.cat


DIEGO SE'N VA AL TERRASSA; CUADRAS TORNA AL CERDANYOLA

FOTOS: 'vamos, escapulados!'

Amb el mercat d'altes ja tancat des de fa setmanes, la incògnita en aquest sentit era anar sabent on marxaven els 10 futbolistes de l'Europa que no continuaven a les files escapulades. Als últims dies, hem conegut dues destinacions més per a alguns d'ells. L'última en fer-se pública, la marxa de Diego al Terrassa, on coincidirà amb el també ex-Europa Guille Ramón. Després d'estudiar diverses ofertes, Diego s'ha decantat per un dels equips aspirants a repetir play-off d'ascens a 2ª B. Un altre que ara fa uns dies va conèixer també on jugarà la pròxima temporada és Albert Cuadras. El Cerdanyola va fer públic al seu lloc web que Cuadras torna a l'equip on va començar jugant la passada campanya.


FONT: twitter Terrassa FC / Cerdanyola FC

Amb aquests dos moviments, ja només queden per confirmar oficialment els equips de destinació d'Eloi Mir, Cebri i Aitor Ramírez. Recordem que, a més de Diego i Cuadras, ja tenen equip Xavi León (Santboià), Vivó (Gavà), Marc Esteban (Montañesa), Guille Ramón (Terrassa), i Charly Ruiz (Prat).

Per cert, que un altre moviment de mercat escapulat és el del germà del capità Àlex Cano i fins ara jugador del juvenil de l'Europa, Jordi Cano, que marxa a jugar al Vista Alegre de 2ª Catalana. 

FONT: twitter Vista Alegre


ÀLEX CANO, TAMBÉ A L'ONZE IDEAL DE 'TERCERA.CAT'

FOTOMUNTATGE: Tercera.cat

L'altre dia explicàvem que els escapulats Javi Sánchez i Nils Puchades formaven part de l'onze ideal de la passada temporada que escullen els lectors del blog de Roger Sánchez 'Tercera.cat' (en el cas de Nils, per la temporada amb la Monta). A les últimes hores s'ha fet públic el nom d'un altre jugador de l'Europa escollit en aquesta tria: el capità Àlex Cano, que per segon any consecutiu forma part d'aqust onze ideal escollit per votació popular. Aquest és l'original article que li ha dedicat al respecte el periodista Carles Garcia.

Encara parlant de més articles publicats amb temàtica escapulada, El Periódico de Caalunya dedicava l'altre dia una entrevista al periodista esportiu gracienc de TV3 Àlex Castells, on explicava la seva vinculació emocional amb l'Europa.


L'EUROPA ASSUMIRÀ ELS COSTOS DE L'EXILI A CAN PEIXAUET

FOTO: futbolbasecatala.cat

Segons explica la Fundació Esportiva Grama al seu lloc web, l'Europa assumirà els costos del 'lloguer' de les instal·lacions de Can Peixauet durant el període de temps que l'equip gracienc hagi de jugar i entrenar a Santa Coloma per les obres al Nou Sardenya. Segons asseguren en aquest article, el club gracienc pagaria directament a l'Institut Municipal d'Esports de Santa Coloma, a partir de l'ordenança nº 2 d'aquest organisme públic, que es pot consultar en el web de l'ajuntament colomenc:

FONT: gramenet.cat (Ajuntament Santa Coloma)

Per cert, que al web 'La Guia Plus' publiquen declaracions del president de la Fundació Esportiva Grama Antonio Morales sobre la cessió temporal de Can Peixauet a l'Europa, i també del nou porter escapulat i ex de la Grama Sergio Fernández.


FOTO HISTÒRICA DE L'EUROPA

FONT: twitter Rafel Luján

Per acabar, una foto històrica de l'Europa que ens ha fet arribar el periodista de BTV Rafel Luján: com ell diu al tuit, calcula que pot correspondre a l'any 1.915, quan l'Europa ja vestia amb la samarreta escapulada. Una petita joia per a col·leccionistes i amants de la història del club, i que de ben segur farà les delícies dels historiadors escapulats.