dilluns, 30 de juny del 2014

Nous fitxatges (4): Alberto Padilla, vist per David Ferrús

Padilla torna al Nou Sardenya en el millor moment de la seva carrera
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Quarta entrega sobre els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015; gràcies al periodista que segueix la Montañesa a BTV, David Ferrús, avui coneixem una mica més un altre dels jugadors provinents de l'equip de Nou Barris: Alberto Padilla. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb ells el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!

Alberto Padilla, el retorn del franctirador

Com passava amb Nils, Alberto Padilla semblava predestinat a tornar al Nou Sardenya. Tot i que originari de la Zona Franca, també és veí de Gràcia, i com li ha passat al davanter amb qui ha compartit vestidor a la Montañesa, ha crescut molt com a jugador des que va marxar de l'Europa, ara fa 4 anys. 'Padi' és un d'aquells 'homes-Dólera' com Alberto, Cano, Javi Lara o Javi Sánchez. A més de l'Europa 2009-2010, Dólera ja l'havia tingut en aquell Marianao que va pujar a 1ª Catalana i es va quedar a només 1 gol de l'ascens a Tercera. I ara coincidiran per tercera vegada. I ja diuen que a la tercera...

La gent de l'Europa ja coneix prou bé les virtuts futbolístiques de Padilla, però ara en veuran una versió millorada. Condal, Santa Eulàlia, Terrassa, Badalona, Iberiana, Sants, Marianao, Europa, Vista Alegre, Montañesa i selecció catalana han estat el seu camí des que va començar a jugar des de ben petit. I tot aquest llarg camí ha anat forjant a aquest migcampista poderós físicament i de toc precís i xut potent. Talent i força són dues habilitats complementàries, com ho pugui ser cantar les cançons de Manolo García o ballar salsa amb la parella. Ara, vol fer ballar la grada del Nou Sardenya amb els seus gols i assistències. Amb 27 anys, enguany ha foradat porteries contràries com mai abans a la seva carrera, i enguany s'ajuntarà amb un altre especialista clau en el potencial escapulat en el joc a pilota aturada: Javi Lara. Amb dos franctiradors com aquests, qualsevol pilota al voltant de l'àrea rival implicarà perill per als equips que juguin contra l'Europa. Amb ell segur que els escapulats tornaran a conjugar en temps present els gols de falta, i no pas en un passat imperfecte i excessivament llarg.

En 'Padi' treballa a una empresa de màquines recreatives des de fa 7 anys. Diuen que el 7 és el número de la bona sort, però el millor de tot és que per que li surtin les 3 cireres en aquesta nova etapa a Gràcia no haurà de dependre només de l'atzar, sinó d'un talent i una fe a prova de defenses rivals. Com el seu llibre preferit, juga amb el cor i és exigent amb sí mateix. Gran amant dels viatges, ha voltat per mig món buscant paisatges i noves maneres de viure: París, Suïssa, Roma, Viena, Praga, Tailandia, Costa Rica... o Sardenya. I ara espera que aquest nou viatge al Nou Sardenya sigui com un creuer on les alegries superin els marejos.


PADILLA: "MOLT CONTENT PER LA SEGONA OPORTUNITAT; VULL QUE EL NOU SARDENYA VEGI AL VERITABLE PADILLA"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


Padilla es presenta somrient i segur de sí mateix, i amb mirada de convicció: vol triomfar a l'Europa i treure's una espineta pendent. Ha fet una temporada fantàstica, i estic convençut que aconseguirà, directa o indirectament, acabar amb una mala ratxa escapulada que ja fa massa temps que dura: gairebé 18 mesos sense marcar un gol de falta (des d'aquella meravellosa de Javi Lara a l'Olot de la penúltima temporada). Veient cóm d'afinat ha tingut el punt de mira en l'últim any a Nou Barris, no tinc cap dubte que aquesta no serà una fita massa complicada per al nou franctirador escapulat...


FONT: 'Vamos, escapulados!'


Recuperem també el vídeo que van fer els companys de BTV amb 'els 3 mosqueters de la Montañesa':

FONT: BTV Esports

I us recupero també el vídeo que ja vaig linkar dies enrere amb els gols dels 3 ex-jugadors de la Monta, fet per Pol Baquero del nou blog escapulat 'Sempre Europeista':

FONT: Youtube Pol Baquero ('Sempre Europeista')


dissabte, 28 de juny del 2014

Definitiu: Can Peixauet serà el camp provisional de l'Europa

FONT: soccerway.com / Oliver Leisner

Ho apuntàvem aquest setmana i ja és una realitat: la junta directiva de l'Europa ha consensuat amb els tècnics que el primer equip jugui els seus partits com a local a Can Peixauet mentre durin les obres del Nou Sardenya. Després de valorar diferents alternatives, s'ha decidit que aquesta pot ser la millor solució dins d'una situació que acabarà provocant inconvenients a equip i aficionats durant unes setmanes, però que resulta inevitable, donada la urgència de les obres que l'Ajuntament començarà a l'estadi gracienc el 28 de juliol. Si es compleixen els terminis, aquesta cojuntura extraordinària afectaria només les 5 primeres jornades de lliga; el club ha demanat jugar a fora la jornada intersetmanal del 10 de setembre, de manera que si les obres no s'allarguen més del previst, poden ser només 2 els partits que l'Europa hagi de jugar a Santa Coloma. En aquest cas, la disputa de la 1ª fase europea de la Copa de les Regions UEFA els caps de setmana del 21 i el 28 de setembre serà beneficiosa per a l'Europa, ja que permetrà guanyar un parell de setmanes més de marge per que acabin les obres, previstes inicialment fins al 20 de setembre. Tal i com hauria passat si s'hagués pogut començar la temporada al Nou Sardenya, l'horari com a local serà l'habitual estiuenc de diumenges a les 19h. Més detalls, al web oficial de l'Europa.

Com ja explicàvem dies enrere, Can Peixauet és un estadi prou modern, inaugurat el 1994, i amb capacitat per a 5.000 espectadors. Un dels punts a favor des de la perspectiva escapulada és que es tracta d'un camp de dimensions grans (105 x 65 mts), amb una tribuna coberta i cabines de premsa similars a les del Nou Sardenya, i de fàcil accés (just al costat de Ronda Litoral, i davant de la sortida del metro Can Peixauet, de la línia 9. Des de les parades de Diagonal o Verdaguer de la línia blava són uns 20-30 minuts de trajecte, amb transbord inclòs a Sagrera).

FONT: Google Maps


divendres, 27 de juny del 2014

Nous fitxatges (3): Sergi Pastells, vist per Carlos De Frutos


Pastells ja havia passat per categories inferiors de l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Tercera entrega per conèixer els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. Avui el periodista de Ràdio Castelldefels, cap de premsa de l'equip mariner i autèntica enciclopèdia del futbol català, Carlos De Frutos, ens dibuixa la figura de Sergi Pastells, després del seu pas per l'equip dels Canyars. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb ells el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!


Sergi Pastells ha estat una de les grans revelacions, per no dir la principal, de la UE Castelldefels 13-14. Amb poques però destacades aparicions a la Tercera 12-13 vestint la samarreta de la UD At Gramenet, el seu fitxatge pel club groc va ser entès com una aposta de present i futur, decisió lógica per a un equip força renovat quant a noms i filosofia de joc com era el Castelldefels de la campanya que acabem de deixar enrere.

Incorporat com atacant ràpid, vertical i ambiciós amb el gol, fos jugant més enganxat a banda o en posicions interiors, durant la pretemporada i tota l’etapa Dani Fernández a la banqueta d’Els Canyars va ocupar demarcacions properes a l’àrea, marcant algun que altre gol important, com per exemple el que va significar el triomf mariner al Xevi Ramon de Vilassar. L’equip, però, fins la jornada 10, no va començar a rutllar.

La ‘vida’ d’en Sergi Pastells com a jugador groc, i en gran mesura també de l’equip, va començar a canviar a partir de la jornada 15. Parlem del segon partit en lliga de Lluís Albesa com a tècnic mariner. Palamós-Castelldefels. L’adéu setmanes abans de José Santos i els problemes de pubis de Xavi Roselló van deixar l’equip sense lateral dret ‘nat’, ocupant l’esmentat rol en aquell ‘interim’ Marc Martínez, oferint el de Santa Coloma de Cervelló la seva solvència habitual. Tanmateix, Albesa volia alguna cosa més, i a Palamós va decidir provar Sergi Pastells amb el 2 a l’esquena. I el resultat no va poder ser millor: 0-3, amb el tercer gol, per cert, materialitzat amb una definició espectacular pel nou i ‘improvisat’ lateral castelldefelenc.

A partir d’aquí, i tret d’alguns partits molt puntuals i de les acaballes de la lliga, període complicat per culpa d’alguns problemes físics, Pastells ha estat l’amo i senyor del lateral dret castelldefelenc, mostrant un rendiment realment impressionant. Força, velocitat, arribada, qualitat en la definició, precisió en la darrera passada, gol…És impossible demanar més.

Evidentment es tracta d’un jugador de plenes garanties i que ha despertat l’interès de grans equips de la categoria, entre ells l’Europa. Veure’l d’escapulat no és pas sorprenent. Segurament és una evolució lògica. Com a persona parlem d’un tipus centrat i amb les idees prou clares malgrat la seva joventut, fruit tot plegat d’un entorn personal i familiar idoni per al creixement personal i esportiu. Gran fitxatge. Sort, Sergi!


SERGI PASTELLS: "NO ESPERAVA TORNAR A L'EUROPA; ESPERO CRÉIXER MOLT COM A JUGADOR I PASSAR-M'HO BÉ"


FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: 'Vamos, escapulados!'


Completo la peça amb el vídeo de BTV:


FONT: BTV Esports


EN ESPERA DE LA DECISIÓ SOBRE EL CAMP

FOTO: arlekinatspuntcom.blogspot.com

Tot i que en un principi s'esperava per aquest divendres la decisió definitiva sobre el camp, per ara el club encara no ha confirmat cóm resoldrà l'Europa el problema per les obres al Nou Sardenya. L'opció prioritària de tècnics i president és la de Can Peixauet, i aquests últims dies han continuat les converses amb responsables del camp de Sta. Coloma, Federació Catalana i Ajuntament per valorar tots els aspectes a tenir en compte en aquest cojuntura i prendre la decisió definitiva. Tan bon punt es conegui alguna cosa oficialment, ho explicarem en aquest blog.


dijous, 26 de juny del 2014

Nous fitxatges (2): Gerard Putxi, vist per Raimon Roma

FOTO: 'Vamos, escapulados'

Segona entrega per conèixer els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En Raimon Roma del blog 'Viu el Manlleu' ens apropa avui el perfil de Gerard Puigoriol 'Putxi'. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb ells el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!

Gerard Puigoriol ‘Putxi’ o l’home que tot entrenador vol al seu equip. 

El jove jugador de Calders ha deixat petjada a Manlleu. Des de la seva arribada a Manlleu en la última etapa com a juvenil, Putxi s’ha consolidat al mig del camp dels seus equips. És un jugador que encara que no ho sembli, sempre hi és i quasi bé sempre respon amb escreix. Amb un físic excel·lent, Putxi sap anticipar-se abans que ningú als moviments dels rivals, sap quan és el moment de fer aquell pas que talli una acció rival i sap moure’s perfectament a la medular del terreny de joc.

Ha estat doncs un fixe en aquestes tres temporades que ha estat al primer equip de l’AEC Manlleu, tant el primer any amb Francesc Cargol com en els dos últims amb Jordi Dot. Amb ell com a titular indiscutible, el Manlleu ha aconseguit classificar-se dues vegades seguides per al play-off d’ascens. A més, Putxi és un dels fixes i un dels capitans de la selecció catalana amateur dirigida per Toni Almendros, que està fent història a la Copa de les Regions UEFA.

Tornant a la seva etapa al Manlleu, Putxi s’havia convertit en peça clau de l'estructura de l’equip. Juntament amb Barragán, Archi i Manel Sala, cadascú en la seva línia de joc, Putxi es notava quan hi era i quan no. La seva posició té un gran risc, que és el de les amonestacions. Quasi bé una vintena de targetes grogues va rebre la temporada passada i tres de vermelles, són ‘coses de l’ofici’ de Putxi. A més, Putxi està agafant el bon costum de treure bé la pilota i repartir bé el joc des del mig del camp arran que al Manlleu no compta amb un migcampista organitzador. I tot això amb només 22 anys. Està clar que Gerard Puigoriol ‘Putxi’ té un gran recorregut futbolístic per endavant. Ha decidit abandonar el Manlleu i fitxar per l’Europa per motius econòmics, els quals porten a grans ambicions esportives, fet que a Manlleu avui en dia no es pot prometre.

De ben segur, però, Putxi no trigarà a demostrar el per què del seu fitxatge, així com tampoc trigarà gaire en demostrar que aquesta categoria se li fa petita.


PUTXI: "L'EUROPA ERA LA 1ª OPCIÓ; CREC QUE HE FET UN PAS ENDAVANT"


FOTO: 'Vamos, escapulados'

En el primer contacte, en Putxi transmet serenitat i humilitat, que poc tenen a veure amb el nervi i la omnipresència que demostra sobre el camp. Aquestes van ser les primeres paraules que vam compartir amb ell durant l'acte de presentació dels nous fitxatges del passat dijous:

FONT: 'Vamos, escapulados'


dimecres, 25 de juny del 2014

La solució a les obres del Nou Sardenya, entre dijous i divendres

FOTO: 'vamos, escapulados!'

Com explicàvem el passat dijous, la temporada 2014-2015 començarà accidentada per a l'Europa, amb l'inconvenient d'un 'exili' provisional les primeres jornades de lliga per uns obres al Nou Sardenya projectades per l'Ajuntament. Divendres passat, el club gracienc va començar les converses per trobar un camp alternatiu on jugar (i ja veurem si també entrenar) com a mínim fins al 20 de setembre, i el club té la intenció de tenir resolt aquest tema abans de divendres d'aquesta setmana. De fet, aquest dijous al vespre hi ha prevista una reunió de la junta directiva on s'acabarà de decidir cóm es resol aquest inconvenient per tal que el perjudici a l'equip sigui el mínim possible. Les alternatives: jugar a un altre camp, o bé demanar a la Federació Catalana de Futbol jugar com a visitant les primeres jornades de lliga en què les obres estiguin en marxa, i recuperar aquells partits com a local a l'inici de la 2ª volta. Precisament, la federació ja ha fet públic el calendari de Tercera de la pròxima temporada, i hi ha un factor a tenir en compte: els caps de setmana del 21 i el 28 de setembre no hi haurà lliga per la disputa d'una nova fase de la Copa de les Regions UEFA per part de la selecció catalana amateur. Com que la lliga comença el 24 d'agost, i l'11 de setembre i ha una jornada intersetmanal, si les obres compleixen els terminis previstos, l'Europa es veuria afectat les 5 primeres jornades de lliga per aquesta delicada situació. Confiem que quan es reprengui el campionat després de la Copa de les Regions, el cap de setmana del 4-5 d'octubre, les obres ja hagin acabat i tot torni a la normalitat.


CAN PEIXAUET, UNA DE LES ALTERNATIVES

L'estadi de la Grama té opcions d'acollir els partits de l'Europa durant les obres al Nou Sardenya
(FOTO: estadiosdeespana.blogspot.com)

Una de les opcions que contempla el club per solventar aquest inconvenient és l'estadi Municipal de Can Peixauet, on juga habitualment els seus partits com a local la U.D.A. Gramenet. Des de la passada temporada, les instal·lacions les gestiona la Fundació Esportiva Grama d'Antonio Morales, que les ha cedit també en la darrera temporada a l'històric club colomenc que jugava a Tercera. L'equip de Sta. Coloma jugava els seus partits diumenges a les 11:45h, però com que ha baixat a Primera Catalana, caldrà veure si aquest seguirà sent el seu horari habitual; en qualsevol cas, l'Europa acostuma a jugar els primers partits de temporada en horari de diumenges al vespre per fugir de la calor dels migdies, de manera que sembla que això no seria problema. En cas de que es confirmés com a estadi provisional per a l'Europa, fins i tot caldria veure si es pot demanar a la Federació Catalana la possibilitat de jugar com a local quan la Grama disputi els seus partits a fora, per no coincidir el mateix cap de setmana a les instal·lacions municipals colomenques.

Fa 2 mesos, l'Europa va sumar un històric 1-7 a Can Peixauet
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Can Peixauet és un estadi prou modern, inaugurat el 1994, i amb capacitat per a 5.000 espectadors. Un dels punts a favor des de la perspectiva escapulada seria que es tracta d'un camp de dimensions grans (105 x 65 mts), amb una tribuna coberta i cabines de premsa similars a les del Nou Sardenya, i de fàcil accés (just al costat de Ronda Litoral, i davant de la sortida del metro Can Peixauet, de la línia 9. Des de les parades de Diagonal o Verdaguer de la línia blava són uns 20-30 minuts de trajecte, amb transbord inclòs a Sagrera).

FONT: Google Maps

Caldrà esperar a la confirmació oficial i definitiva de quina és la solució adoptada pel club per resoldre aquesta cojuntura. Sigui com sigui, caldrà creuar els dits per que les obres al Nou Sardenya compleixin els terminis previstos i l'equip pugui recuperar la normalitat el més aviat possible, en una temporada plena de reptes i objectius esportius ben ambiciosos.


DILLUNS 21 DE JULIOL, PRESENTACIÓ DE L'EQUIP

Els nous fitxatges i els 11 renovats es presentaran al Nou Sardenya
(FOTO: 'vamos, escapulados!')

Els jugadors de l'Europa gaudeixen ja d'unes merescudes vacances futbolístiques, després d'una temporada intensa de 43 partits (38 de lliga, 4 de play-off i 1 de Copa Catalunya, amistosos a banda). Tots els futbolistes tenen ja un planning dietètic i físic dels tècnics per seguir durant les vacances, i estan citats al Nou Sardenya dilluns 21 de juliol per tornar a la feina. Serà aquell vespre quan es farà la presentació de l'equip davant els aficionats, amb les habituals fotos de grup i parlaments.


'L'ESCAPVLAT' ARRIBA ALS 50 NÚMEROS


El periòdic mensual del Club Esportiu Europa, 'L'Escapvlat', arriba aquest mes als 50 números. En poc més de 4 anys, la publicació que dirigeix el cap de premsa del club, Ángel Garreta, s'ha convertit en un dels principals mitjans per conèixer l'actualitat escapulada, i ha consolidat l'Europa com un dels clubs del futbol català més ben dotats a nivell comunicatiu, i amb més presència a les xarxes socials. Des d'aquí, felicitar a tots els que el fan possible, i ara a pel número 100!

Podeu llegir el darrer número en versió pdf en aquest enllaç. Si el voleu en paper, aquí teniu un llistat de punts de distribució repartits a entitats i comerços de la Vila de Gràcia.


dimarts, 24 de juny del 2014

Nous fitxatges (1): Nils Puchades, vist per David Ferrús

Nils torna a vestir d'escapulat 2 anys després
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')

Com ja vam fer l'estiu passat, comencem avui a repassar els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En aquesta primera entrega, ens fixem en un dels retorns sonats: Nils Puchades. En aquest cas, és el periodista que segueix la Montañesa a BTV, David Ferrús, qui ens apropa el perfil del nou davanter escapulat, i també ho farà amb els altres dos jugadors provinents de l'equip de Nou Barris, Poves i Padilla. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb ells el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!

Nils Puchades, buscant la Gran Onada del Nou Sardenya


El futbol i el surf tenen alguns paral·lelismes. La primera vegada que et plantes amb la taula davant el mar, no pots evitar sentir aquell pessigolleig a l'estòmac i un petit nus a la gola que no t'acaben de deixar comprovar el teu potencial real, garrativat com estàs. I en certa manera això mateix és el que et pot passar quan debutes amb un equip de primer nivell sense haver sortit del tot de l'ou futbolístic. Afortunadament, però, la vida a vegades et dóna segones oportunitats...

En Nils Puchades va néixer a Sant Pol de Mar una revetlla de Nadal de l'any 89. Així que, en certa manera, estava predestinat a una vida on el mar tingués protagonisme. A ell li va donar pel surf, com deixa entreveure moltes vegades amb la seva roba. I quan tocava de peus a terra, es deixava anar amb la seva altra gran passió: el futbol. Va començar a donar puntades a la pilota a les categories inferiors del Sant Pol, i amb el pas del temps, la vida el va portar cap a Barcelona. Llicenciat en INEFC, i coordinador d'activitats extraescolars, ha passat ja per diversos equips de la capital catalana, com Horta, Montañesa o Europa. La seva primera etapa al Nou Sardenya, ara fa 2 anys, el va agafar massa jove, massa inexpert, amb massa 'timidesa' futbolística. Però el pas per la Bombonera de Nou Barris l'ha canviat i l'ha fet créixer com a jugador. S'ha deixat anar, ha crescut en autoestima futbolística, i ha demostrat a tothom del què és capaç. Les xifres parlen per sí soles: 14 gols no els marca qualsevol, i l'Europa mateix ha pogut tastar enguany cóm se les gasta aquest davanter de mare sueca que no aixeca la veu fora del camp, però que parla a crits amb la pilota als peus per les bandes dels camps del futbol català. Veí de la gracienca Plaça Lesseps, te'l pots trobar qualsevol dia prenent alguna cosa a la fresca en les places de la Vila. I ara s'ha tornat a plantar davant el mar de gespa del carrer Camèlies, amb la seva taula de surf amb forma de botes de futbol, disposat a afrontar el repte que cerquen tots els surfistes: buscar la Gran Onada del Nou Sardenya.


NILS: "ARA SÓC UN JUGADOR AMB MÉS CONFIANÇA, EXPERIÈNCIA I ARRIBADA; TINC GANES DE FER UN BON PAPER A L'EUROPA"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: 'Vamos, escapulados!'


I aquest és el vídeo que van fer els companys de BTV amb 'els 3 mosqueters de la Montañesa', Padilla, Nils i Poves:


FONT: BTV Esports


diumenge, 22 de juny del 2014

Javi Sánchez a La Xarxa: "Tenim un equipàs per aspirar al màxim"

FOTO: twitter esportsenxarxa

El davanter de l'Europa Javi Sánchez ha passat aquest diumenge per la versió televisiva del programa 'En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local que presenta Óscar Herreros. Acompanyat del nou davanter del Cornellà i excompany al Rubí Álex Gallar (l'últim any, golejador del Terrassa), el pitxitxi escapulat ha valorat la temporada ja acabada i la que està per venir. Per Javito, la temporada ha estat positiva, però fent gal·la d'un bon sentit de l'autocrítica, ha admès que al play-off "no vam saber llegir l'eliminatòria" i que durant la lliga "vam punxar en partits on no havíem de punxar". Així, creu que la temporada pot ser considerada de "notable alt o excel·lent" però "no de matrícula d'honor", com hauria implicat el títol i/o l'ascens. Personalment, ha reconegut que no esperava repetir els 22 gols de l'any passat a Rubí, però diu que els 20 sumats a l'Europa tenen un regust diferent perquè costen més de marcar. De cara a la temporada vinent, Javi Sánchez creu que el nou Europa "és un equipàs, però també ho era el de l'any passat. Tenim equip per aspirar al màxim, i volem estar a dalt de tot, però altres equips com Figueres, Terrassa, etc també s'estan reforçant bé. El primer objectiu és ser a play-off; si és com a primers millor; si no, com a segons; si no, com a tercers; i si no, com a quarts. Però hem d'estar a dalt de tot". Sigui com sigui, Javito vol "ajudar l'Europa a ser a Segona B. L'any vinent ho tornarem a intentar".

FONT: La Xarxa

A banda del vídeo de l'entrevista televisiva sencera, en penjo dos més; el primer, les declaracions que va fer Javito durant la seva visita als estudis de La Xarxa, referides a la temporada que acaba, la que comença i les obres al Nou Sardenya:

FONT: La Xarxa

I d'altra banda, us deixo també aquest vídeo per a col·leccionistes, amb els 20 gols marcats a la lliga per Javi Sánchez en el seu primer any a l'Europa; gaudiu-lo!

FONT: La Xarxa


LEÓN FITXA PEL SANTBOIÀ; MARC ESTEBAN PER LA MONTAÑESA

Després de les confirmacions de Vivó al Gavà, Charly Ruiz al Prat, o Guille Ramón al Terrassa, a les darreres hores hem conegut més destinacions per als jugadors que no continuen a l'Europa la pròxima temporada: és el cas del lateral Xavi León, que segons explicava el compte de twitter del Santboià, és nou jugador del club del Baix Llobregat. León, doncs, lluitarà per tot un repte com és retornar a un equip gran a la Tercera Divisió, després d'una temporada que culminava la trajectòria negativa dels de Sant Boi les dues darrres campanyes.

FONT: twitter FC Santboià


Un altre que també ha trobat equip és Marc Esteban. El migcentre estava a l'agenda de diversos equips barcelonins, i finalment ha estat la proposta de la Montañesa la que més ha convençut el fins ara jugador escapulat. Amb aquestes confirmacions, encara queden 5 ex-futbolistes graciencs per revelar oficialment a quin equip jugaran la pròxima temporada: dos dels que van marxar voluntàriament, Eloi i Diego, i tres més que no continuen per decisió tècncia: Aitor Ramírez, Cuadras i Cebri, qui està en converses amb equip de Tercera.



dijous, 19 de juny del 2014

L'Europa no podrà jugar al Nou Sardenya les primeres jornades de lliga per unes obres

Unes filtracions d'aigua obligaran a aixecar part de la gespa i primeres files del Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

La temporada 2014-2015 començarà amb un entrebanc per a l'Europa: tal i com explicava Albert Balanzà en l'últim número de l'Independent de Gràcia, el Nou Sardenya s'ha de sotmetre a unes obres d'urgència per solucionar unes filtracions d'aigua al párking subterrani que hi ha sota el terreny de joc. Durant l'acte de presentació dels 9 fitxatges de l'Europa 2014-2015, el president del club Guillaume De Bode ha confirmat que aquestes obres que ha decidit fer l'Ajuntament començaran el 28 de juliol i faran que l'estadi gracienc només pugui utilitzar-se per a entrenaments però no pas per als partits durant 6-7 setmanes. I és que s'haurà d'aixecar tot el límit del terreny de joc per posar tela asfàltica, es posaran tanques a tot el perímetre del camp, i a més s'hauran de treure les primeres files i baranes per adequar les instal·lacions i impedir que es continuïn repetint aquestes filtracions de l'aigua del rec, com ha vingut passant repetidament durant molt de temps. De Bode ha explicat que les obres s'allargaran en principi fins al 20 de setembre, i que l'equip ja negocia amb altres clubs de Barcelona i/o rodalies per poder jugar en unes altres instal·lacions a les primeres jornades de lliga. En principi, s'ha descartat l'altre camp de l'Europa, el Camp de l'Àliga, en considerar que no està en condicions per a les exigències de Tercera. A més, el club no descarta demanar a la Federació Catalana poder començar la lliga jugant fora de casa (un o més partits) per minimitzar l'absència de l'estadi del carrer de les Camèlies.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Així ha explicat tot plegat el president de l'Europa Guillaume De Bode, a banda d'analitzar les novetats en la plantilla i els objectius de la temporada:


El Camp de l'Àliga, seu dels equips de base, ha estat descartat en "no estar en condicions"
(FOTO: CEEuropa.cat)

Segona explicava l'Independent, aquestes obres afectaran també a altres esdeveniments extraesportius. Els organitzadors de l'acte de l'Assemblea Nacional Catalana de Gràcia que s'havia de fer el 20 d'agost al camp de l'Europa per reclamar el dret a votar (i on el capità etern Àlex Delmas llegirà un manifest) ja estan buscant un espai alternatiu. 

Dos extractes de l'article d'Albert Balanzà
(FONT: L'Independent de Gràcia)


Presentats els 9 fitxatges de l'Europa


Els 9 fitxatges ja vesteixen d'escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Els 9 fitxatges de l'Europa 2014-2015 han estat presentats aquest vespre al Nou Sardenya, on ja han posat amb la seva nova samarreta escapulada: es tracta del porter de la Grama Sergio Fernández; els laterals del Terrassa Oriol Dot i el del Castelldefels Sergi Pastells; els migcampistes Gerard Puigoriol 'Putxi' (Manlleu), Joan Vives (Vilassar de Mar) i Alberto Padilla (Montañesa); i dos atacants més de la Monta, Nils i Poves, a més del jugador del Prat Ignacio Rosillo. Als pròxims dies penjaré en aquest blog les entrevistes que he fet amb tots ells i els perfils futbolístics i humans que estan preparant col·laboradors de luxe de la premsa #futbolcat que els coneixen a la perfecció. Recordeu que si voleu saber quatre dades inicials sobre les 9 noves incoporacions escapulades, ho podeu llegir en aquest enllaç.





Els nous jugadors de l'Europa han posat per a les càmeres i han fet els tradicionals tocs de pilota
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')


A més de parlar amb els jugadors, també hem aprofitat l'acte per fer una primera valoració amb Pedro Dólera de les altes i les baixes, els objectius de la temporada, i l'anàlisi un per un de tots els fitxatges:
FONT: 'Vamos, escapulados!'

Per cert, en Pol Baquero ha fet aquest gran vídeo amb gols dels 3 ex-jugadors de la Montañesa fitxats per l'Europa, Nils, Padilla i Poves:

FONT: Youtube Pol BS


GUILLE RAMON, AL TERRASSA; CHARLY RUIZ TORNA AL PRAT




Guille correrá la banda de l'Olimpic de Terrassa ara com a local; Charly torna al Sagnier
(FOTOS: elrepor.com / aeprat.com)


Mica en mica, es va coneixent el destí dels 10 jugadors que no continuen a l'Europa. Si fins ara ja sabíem que Vivó torna al Gavà, a les darreres hores hem conegut noves destinacions per a altres ja ex-escapulats: un altre que torna a un equip previ és Charly Ruiz, que jugarà novament al Prat en l'any de retorn a Tercera, tal i com ha confirmat el club al seu web oficial. De la seva banda, Guille Ramon cobrirà la plaça al lateral dret del Terrassa que precisament deixa el seu substitut a l'Europa Oriol Dot. Així ho ha avançat Guille al programa radiofònic 'Esports en Xarxa' de La Xarxa de Comunicació Local (minut 10 del player), només uns minuts després de signar pel conjunt terrassenc:

FONT: La Xarxa

Per cert, al blog de Roger Sánchez 'Tercera.cat', avui el periodista de l'Esportiu Genís de Moner analitza la temporada de l'Europa. Ho pots llegir en aquest enllaç.


dimecres, 18 de juny del 2014

Ignacio Rosillo al Prat Ràdio: "Espero que a l'Europa em vagi, mínim, igual de bé que al Prat"

FOTO: aeprat.com

En espera de la presentació dels 9 fitxatges de l'Europa aquest dijous al vespre al Nou Sardenya, mica en mica els nous futbolistes escapulats van fent públiques les seves primeres sensacions com a jugadors graciencs. Als últims dies ja havíem vist a twitter o facebook reaccions de Putxi o Ignacio, i des que es va fer pública la llista d'altes i baixes, d'altres com Pastells, Oriol Dot, Padilla o Joan Vives també s'hi han referit. A més, Ignacio Rosillo va fer una entrevista de comiat amb José David Muñoz i Manolo Gol als micròfons del Prat Ràdio:


FONT: El Prat Ràdio

FONT: twitter


RAFA LEVA I CANO REBEN ELS GUARDONS DE RÀDIO MARCA

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

FOTO: facebook Pilar Valverde

Ahir al vespre es va celebrar a Barcelona la gal·la de lliurament de la 21ª edició dels 'Premis Campió' que concedeix cada any el programa 'Marcador Catalunya' que presenta Ricard Vicente a Ràdio Marca Barcelona. Un any més, als premis hi va haver protagonisme escapulat: per començar, amb el principal premi individual de Tercera, el de millor jugador de la categoria, que va ser pel capità Àlex Cano (qui també ha expressat a les xarxes l'alegria per la renovació i per ser escapulat per sisena temporada). Rafa Leva va repetir com a millor porter del grup català de Tercera, i un dels nous fitxatges, Álex Poves, va rebre el premi al millor jugador del mes de maig pel seu gran final de temporada amb la Montañesa.

FONT: BTV Esports (Albert Setó)


FONT: twitter Àlex Cano

dimarts, 17 de juny del 2014

9 fitxatges per somiar; 10 jugadors no seguiran



Sergio, Oriol Dot, Pastells, Putxi, Nils, Padilla, Poves, Ignacio Rosillo i Joan Vives, nous fitxatges
(FOTOMUNTATGE: 'Vamos, escapulados!')

9 fitxatges, 10 marxes i 11 renovacions. Com explicàvem la passada setmana, la revolució a la plantilla de l'Europa per lluitar per lliga, playoff i ascens és profunda, i respon a la voluntat dels tècnics de renovar dinàmiques i buscar noves competències que augmentin el potencial de l'equip i el suc a treure-li als jugadors que renoven. Tot plegat té molts noms propis, així que anem per parts: els fitxatges són el porter de la Grama Sergio Fernández; els laterals del Terrassa Oriol Dot i el del Castelldefels Sergi Pastells; els migcampistes Gerard Puigoriol 'Putxi' (Manlleu), Joan Vives (Vilassar de Mar) i Alberto Padilla (Montañesa); i dos atacants més de la Monta, Nils i Poves, a més del jugador del Prat Ignacio Rosillo. Si no hi ha canvis de darrera hora, tots ells seran presentats dijous a les 19:30h al Nou Sardenya.

De les 10 baixes, 3 responen a voluntat de jugadors de tenir més minuts (Eloi, Vivó i Diego) i les altres 7 les han decidit els tècnics per qüestions esportives (Guille Ramón, León, Cuadras, Marc Esteban, Charly Ruiz, Aitor i Cebri). I els 11 que continuen són Rafa Leva, Alegre, Cano, Víctor Durán, Alberto, Javi Lara, Guzmán, Valderas, Javi Sánchez, Rovira i Camacho.

LES ALTES:

Repassem breument qui són els nous fitxatges, i als pròxims dies ja tindrem temps de parlar amb ells i aprofundir sobre ells amb la complicitat de gent que els coneix millor. Totes les estadístiques de la temporada estan extretes de Golcat:

SERGIO FERNÁNDEZ 
Aquest jove porter de 20 anys de la Grama respon al perfil de porter sub-23 que buscaven els tècnics per suplir l'absència d'Eloi en el rol de suplent de Rafa Leva que pugui donar la talla quan li toqui jugar. De fet, a la Grama ja ha jugat aquest paper com a suplent de Juanmi: en total, ha disputat 8 partits (7 de titular) i 638 minuts, ha vist i una vermella i ha encaixat 12 gols. Curiosament, 7 d'aquests 12 gols van ser en l'històric 1-7 d'aquesta darrera temporada, la major golejada a domicili de la història de l'Europa.

ORIOL DOT
Lateral dret de gran recorregut i polivalència (en la seva carrera també ha jugat d'extrem o de davanter), Oriol Dot és un dels millors defensors de banda de Tercera. No és estrany que l'any passat fos escollit en l'onze ideal de 'Tercera.cat'. Amb 26 anys, i amb experiència a Tercera a Rubí o Terrassa (amb qui enguany ha jugat play-off), cobrirà la marxa de Guille Ramon. A la darrera campanya ha jugat 32 partits (31 de titular), i ha sumat 2.778 minuts de lliga, 9 targetes grogues, 2 vermelles, i ha marcat un gol; curiosament, el que va valer el triomf 1-0 sobre l'Europa que deixava gairebé sense opcions de títol de lliga als escapulats, en la penúltima jornada (també ell va cometre el clar penal sobre Rovira que l'àrbitre no va xiular).

SERGI PASTELLS
Un dels diversos fitxatges de l'Europa amb passat escapulat (en categories inferiors). Sergi Pastells també és un jugador molt polivalent: fitxat en principi com a lateral, aquest jove de 21 anys també pot ocupar posicions atacants, gràcies al seu talent. En etapes formatives havia passat per Espanyol, Cornellà i Europa, i com a amateur ha jugat a la Grama i al Castelldefels. En el seu any als Canyars, ha estat el setè jugador més utilitzat, amb 33 partits (27 de titular), 2.466 minuts, 6 targetes grogues, i 5 gols.


GERARD 'PUTXI'
Com dèiem divendres passat, 'Putxi' és un migcampista total: tot i tenir només 23 anys, en Gerard Puigoriol és un jugador experimentat i amb jerarquia, com ho demostra el fet que ha estat titular indiscutible als últims anys al Manlleu que ha jugat play-off i a la selecció catalana amateur dels èxits a la Copa de les Regions UEFA, on és un dels capitans. El de Calders és un jugador incansable i omnipresent, i el seu físic i capacitats tàctiques dotaran d'equilibri el mig del camp escapulat. Putxi ha estat el quart jugador amb més minuts del Manlleu (2.905), amb 33 partits (32 de titulars), i les seves xifres indiquen clarament el seu tarannà eminentment defensiu: cap gol, 20 targetes grogues i 3 expulsions.


JOAN VIVES
Contràriament a Putxi, Joan Vives és un migcampista de vocació ofensiva, tal i com demostren els 7 gols que ha marcat enguany amb un Vilassar que lluitava a la zona baixa de la classificació. Ha passat per l'escola del Barça, Premià, Horta, Mataró, Vilassar de Dalt (on va assolir dos ascensos, de 1ª Regional a 1ª Catalana), o el seu últim club, Vilassar de Mar, on aquesta darrera temporada ha causat una gran impressió en l'any de debut a Tercera, marcant diversos gols decisius. Titular indiscutible, ha jugat 33 partits (31 de sortida), sumant 2.546 minuts, 5 targetes grogues, i 7 gols. I compte, perquè és de capaç de marcar-ne de ben macos; i si no, que li diguin a l'Hospi, que va rebre un gol olímpic seu quan jugava al Vilassar de Dalt, en un partit de Copa Catalunya...


ALBERTO PADILLA
Un altre jugador amb passat escapulat, i en aquest cas, al primer equip: i és que com molts recordareu, Padilla va defensar la samarreta escapulada la temporada 2009-2010 (ja amb Dólera a la banqueta), jugant 26 partits (12 de titular), 1077 minuts, i marcant 3 gols (especialment recordats aquell en temps afegit al camp del Prat, o un golàs de vaselina en el torneig d'Històrics 2009). Cinc temporades després, Padilla torna al Nou Sardenya segurament en el millor moment de la seva carrera: enguany ha fet un troç de temporada amb la Montañesa, sent un dels puntals de l'equip de Manolo González subcampió de lliga i semifinalista de play-off, i a més ha estat campió de la fase estatal de la Copa de les Regions UEFA amb la selecció catalana, marcant gols decisius. Migcampista de gran recorregut i talent, jugant preferentment d'interior, és un gran llençador de faltes i té un potent xut exterior. Enguany ha jugat 34 partits (tots de titular), acumulant 2.944 minuts, 13 grogues i 1 expulsió, i 9 gols (alguns d'ells de faltes espectaculars).

NILS PUCHADES
Un altre ex-Montañesa que torna al Nou Sardenya anys després; en el seu cas, va jugar a l'Europa la temporada 2011-2012 (també amb Dólera), però només va jugar 19 partits (9 de titular), 928 minuts, i ni tan sols va conseguir marcar. Res a veure amb el troçde temporada que ha fet enguany a Nou Barris, on ha estat un altre dels gran 'culpables' de la gran temporada dels groc-i-negres: segon jugador amb més presència (35 partits, tots de titular), 3.002 minuts, 6 grogues i 1 expulsió (en el derbi d'anada contra l'Europa), i pitxitxi de l'equip amb 14 gols. Atacant per ambdues bandes d'habilitat, lluita i molta mobilitat, pot ajudar a potenciar la sequera golejadora escapulada que ha patit l'equip en diverses fases de la temporada.

ALEX POVES
Format a les categories inferiors de la Damm, Álex Poves va passar 2 anys a Vic abans de tornar a Barcelona per jugar a la Montañesa. I, aprofitant la bona dinàmica de l'equip, Poves ha explotat en la segona meitat de la temporada, tot i el seu paper habitual de revulsiu: dels 24 partits disputats a la lliga, només 9 ho ha fet de titular, acumulant 951 minuts, i marcant 8 gols. Poves, a més, ha aparegut en moments decisius, com donen fe els seus 2 gols al play-off, on s'ha guanyat la titularitat als 4 partits jugats. Als seus 22 anys, el nou atacant escapulat arriba al Nou Sardenya amb la fam i l'experiència que ha aconseguit aquest any en què ha lluitat per reptes molt ambiciosos.


IGNACIO ROSILLO
I encara un últim fitxatge amb passat escapulat: Ignacio Rosillo havia jugat al juvenil de l'Europa entre els anys 2005 i 2007, tot i que no va aribar a debutar amb el primer equip en lliga. Després de passar per equips com Blanes o Masnou, va aterrar fa 4 temporades al Prat, on ha estat un dels fixes protagonistes dels darrers anys d'èxits de l'equip potablava, amb fites com el campionat i l'ascens a Segona B, o el Torneig d'Històrics de l'any passat, on va ser pitxitxi amb 3 gols. Aquesta temporada ha marcat 4 gols en lliga, i ha aportat el seu desequilibri per banda atacant, tot i que l'espectacular segona volta de l'equip pratenc es va quedar sense el premi de la permanència a darrera hora.



LES BAIXES:

Eloi, Guille, León, Vivó, Charly, Diego, Cebri, Aitor, Cuadras i Marc Esteban no seguiran a l'Europa
(FOTOS: 'Vamos, escapulados')


Dels 10 jugadors que no seguiran, 3 ho fan de manera voluntària, buscant titularitats i més minuts: el porter Eloi, el migcentre/central Vivó (que torna al Gavà), i l'extrem Diego. Les marxes dels altres 7 han estat decisions tècniques. 6 de les 10 baixes han estat només 1 temporada al Nou Sardenya: Cuadras, Aitor i Vivó no han acabat de trobar la presència i regularitat necessaris per fer-se un lloc a l'onze; tampoc han pogut fer-ho Marc Esteban i Charly Ruiz, que han patit lesions diverses. I potser el cas més singular és el de Guille Ramon, que va començar sent titular indiscutible al lateral dret, i va desaparèixer de l'onze a la segona part de la temporada. León i Diego s'han estat dues temporades al Nou Sardenya: en el cas del lateral, va ser titular indisctuble l'any passat i enguany va perdre protagonisme amb l'arribada d'Alegre; mentre l'extrem ha jugat predominantment el paper de revulsiu amb irregularitat: el seu gran talent i desequilibri no ha acabat de trobar l'equilibri amb l'efectivitat i el gol. Eloi ha estat 3 temporades el suplent de luxe de Rafa Leva a la porteria, assumint molt bé el seu paper i complint sobradament quan li ha tocat jugar per lesions o sancions del porter titular escapulat. L'equip que el fitxi, s'endú a un porter de projecció que pot créixer amb la continuïtat i la confiança que dónen els partits. I el cas segurament més significatiu de tots és el de Cebri, que després de 4 temporades de gols i lesions, marxa a contracor i amb ganes de reivindicar-se en un altre equip de Tercera.

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Moltes gràcies a tots per l'esforç, temps i dedicació, i molta sort en el futur, escapulats!!


*Les dades corresponen només a partits de lliga i play-off; i en aquestes estadístiques (a partir de les dades oficials del club) no compto Copa Catalunya, Torneig d'Històrics o amistosos.