dijous, 9 d’octubre del 2014

Europa 3 - Palamós 1; triomf èpic per Alegre!


Jugadors i tècnic fan el 5 d'Alegre, després de la forta topada que ha acabat amb l'Albert a l'hospital
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El que havia de ser una nit feliç pel retorn al Nou Sardenya, ha acabat amb ensurt dels grossos. L'Europa ha acabat guanyant 3-1 el Palamós, però la millor notícia de la nit ha estat que la fortíssima topada d'Albert Alegre amb el visitant Javi Calvo que l'ha deixat inconscient per uns moments s'ha quedat en un ensurt. El jugador ha estat traslladat en ambulància cap a la Clínica del Pilar, on ha estat sotmès a un TAC de control. Segons ha informat el twitter oficial del club, ha superat positivament els resultats d'aquestes proves i està fora de perill; i tot i que dormirà a la clínica per precaució, la millor notícia a aquesta hora de la nit és que l'Albert està conscient, parla amb normalitat i recorda perfectament l'acció del cop, fet que hauríem signat tots després dels 22 minuts eterns que han passat entre la jugada i el moment que l'ambulància s'ha endut el jugador escapulat cap a l'hospital. Fins i tot hem pogut contactar amb ell via twitter, i ha agraït les nombroses mostres de suport que ha rebut de tot el futbol català i de "l'enorme família europeista".

Esgarrifosa seqüència de la topada entre Alegre i Javi Calvo
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa havia començat el partit en tromba, en un dels millors inicis (per no dir el millor) que es recorden als últims anys al Nou Sardenya. El nom majúscul de l'inici, el de Nils Puchades. Al primer minut, jugada individual al balcó de l'àrea des de la dreta i potent xut amb cama esquerra que forada la porteria del veterà Bayona. Al minut següent, gran jugada per la dreta amb assistència dins de l'àrea per  a un altre dels destacats del partit, Guzmán, que afusella però el xut surt a prop del pal esquerre. I al minut 4, cavalcada per banda d'Àlex Cano fent de fals extrem esquerre, assistència i al segon pal, Nils torna a aparèixer per rematar a plaer el 2-0. Molts aficionats que han arribat uns instants després al gol reconeixien que no havien pogut ni veure els gols, davant la tempesta escapulada inicial. El que semblava que seria una golejada i festival graciencs ha quedat aturat de sobte al minut 10, amb la jugada desgraciada entre Alegre i Calvo (qui, per cert, ha demanat el canvi instants després de reprendre's el joc, molt tocat anímicament pel que havia passat). 

Així ha impactat la pilota Nils per fer l'1-0 al primer minut
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Després de 22 minuts aturat, el joc s'ha reprès, però el partit ha canviat radicalment, amb els jugadors de l'Europa molt descentrats i tocats psicològicament per l'ensurt pel seu company. El Palamós ho ha aprofitat per escurçar diferències 3 minuts després, en un magistral llençament de falta de l'ex-escapulat Del Moral, amb ganes de fer un bon partit davant el seu ex-equip. Del Moral, per cert, ha tingut un bonic gest dedicant-li el gol a Alegre. Per acabar-ho d'adobar, a 8 minuts del descans, penal contra l'Europa i segona groga per a Alberto. Amb 53 minuts per endavant i l'equip amb un home menys, ha estat el torn per a san Rafa Leva, que ha volat a la dreta i li ha aturat el llençament a Àxel Vizuete, fent esclatar de joia els 550 espectadors aplegats avui al Nou Sardenya. Amb Putxi reinventat de central i Rovira de lateral esquerre, i en aquesta situació d'alteració emocional per un partit tan mogut i descontrolat, l'arribada del descans i les bones notícies que arribaven des de l'hospital han estat el millor que li podia passar a l'Europa.


San Rafa Leva vola per aturar el penal i impedir l'empat del Palamós
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Ja amb el cap més fred, a la segona part l'Europa ha jugat amb orgull, casta i intel·ligència per contrarrestar els infortunis que li havia deparat el destí aquesta nit. La fortíssima pressió de l'inici del partit ha baixat per dossificar les forces, però l'equip ha aguantat perfectament un bon rival com el Palamós a base d'ordre i treball col·lectiu. A banda d'un cop de cap que ha passat fregant el pal de Rafa Leva al minut 54, el cert és que el porter gracienc gairebé no ha hagut d'intervenir a la segona part. Amb tot, s'ha hagut de patir fins al final, i és que el tercer i definitiu gol no ha arribat fins al temps afegit. Passada llarga a banda esquerra, on Javi Lara (que havia entrat a la segona meitat), fa un excel·lent control, jugada individual per l'esquerra, i l'acaba enviant al fons de la xarxa amb un fort xut ras ajustat al primer pal. El xiulet final ha desfermat l'eufòria, i la nit ha tingut final feliç, amb un nou triomf de l'Europa que situa l'equip gracienc tercer, i ja a només 1 punt del líder Peralada i de la Pobla de Mafumet. Pròxima estació, diumenge al Prat. 

 Celebració del gol de Javi Lara amb eufòria i ràbia plenament justificades
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

FONT: BTV Esports


FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

Al final del partit, parlàvem amb el tècnic escapulat Pedro Dólera i amb un dels golejadors, Javi Lara:



FONT: 'Vamos, escapulados!'


Aixi ho han vist (*Ho aniré actualitzant a mida que arribin les cròniques):



El parTUIT de la grada:

La jugada d'Alegre ha provocat una enorme cadena de missatges d'empatia i solidaritat de tot el futbol català a través de les xarxes socials. Aquí un breu recull d'alguns d'ells:

  FONT: twitter


Després del partit, el vestidor en ple de l'Europa també ha volgut tenir un altre record per al seu company, amb aquesta fotografia de grup amb la samarreta amb el dorsal 5 d'Alegre:

FONT: twitter Víctor Cócera


Resultats 7ª Jornada:


Rubí i Prat han empatat 2-2
(FONT: FCF.cat)


Deixo també resums de BTV dels partits de Martinenc i Montañesa:



FONT: BTV Esports