dimarts, 9 de setembre del 2014

Prèvia Masnou - Europa; buscant la V de Victòria

FOTO: 'Àngel Garreta / CE Europa.cat

Segona estació de la 'setmana fantàstica', en què l'Europa juga 3 partits en només 7 dies. Un cop sumats els 3 punts de diumenge golejant el Castelldefels per 4-0, el conjunt gracienc vol agafar la velocitat de creuer establerta en les dues darreres jornades per consolidar-se en les places de play-off. Amb l'equip ja situat segon a la classificació gràcies al goal-average favorable, els homes de Pedro Dólera buscaran el tercer triomf consecutiu en lliga a un camp complicat però propici darrerament com el del Masnou, equip també invicte tot i haver jugat ja contra 3 teòrics cocos de la categoria (Prat, Pobla de Mafumet i Rubí).

L'Europa arriba al partit en bona dinàmica de sensacions i resultats: plenament recuperat de la falta de gol (amb Javi Sánchez desbocat i situat ja entre els pitxitxis de la categoria amb 3 gols), i amb ratxes defensives que recorden a la solidesa extrema d'ara fa dues temporades. Únic equip imbatut a la lliga juntament amb el líder Peralada, l'Europa acumula 305 minuts sense encaixar aquesta temporada (des del gol de l'Ascó a Copa Catalunya); en lliga regular, fa 327 minuts que no rep un gol, i va ser precisament el Masnou qui el va marcar, en el 0-2 del darrer partit de la lliga anterior. I entre lliga i play-off, l'equip ha encaixat únicament els 2 gols de Socuéllamos en els últim 687 minuts disputats, havent deixat la porteria a zero en 6 dels 7 darrers partits.

Víctor Durán pot tornar a l'equip, ja recuperat de les molèsies físiques
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Pedro Dólera recupera Alegre i Víctor Durán, absents contra el Castelldefels per molèsties físiques. Així, el tècnic té disponible tota la plantilla, amb l'única excepció ja coneguda del lesionat Sergio Fernández.

Aquesta és la valoració del que portem de temporada que feia l'entrenador de l'Europa a les últimes hores al web oficial del club. I adjunto també la prèvia de BTV:

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)

EL RIVAL:


El Masnou va guanyar al camp del Prat, i ha empatat amb rivals durs com Pobla de Mafumet o Rubí
(FOTO: aeprat.com)

El Masnou va patir fins al final l'any passat per salvar-se, però enguany sembla que vol anar per feina per assegurar-se l'objectiu mínim de permanència quan abans millor, i després ja hi haurà temps de pensar en altres fites. El cert és que l'equip de Miguel López tenia, a priori, un calendari d'inici del campionat com per posar-se a tremolar, però per ara l'està gestionant amb un rendiment notable: va començar guanyant al camp d'un dels favorits a l'ascens, el Prat, per 1-2; va empatar 0-0 a casa contra un dels equips més en forma de l'inici de la lliga, la Pobla de Mafumet; i va treure un bon empat al camp del fins llavors líder Rubí, posant-se per davant en el marcador i situant-se durant uns minuts líder provisional. Poca broma, doncs, amb el rival d'aquest dimecres...

El cert és que els tècnics masnovins han sacsejat de valent el vestidor aquest estiu, i han renovat l'equip per complet. Només 5 jugadors de l'any passat continuen (Pociello, Ñito, Èric Blasco, Héctor i Jonathan Ferreira), i n'han arribat d'altres que ja jugaven l'any passat a Tercera com Éric Martínez (Vilafranca), Edu Domingo (Vilassar), Kevin (Santboià) o Sergio Ginés (Manlleu). Destaquen també altres jugadors com Makaay (Júpiter) o l'ex-juvenil del Sant Andreu Jonathan Toledo, que va marcar un golàs de vaselina al Prat, després d'una contra individual on va demostrar velocitat i habilitat.

Miguel López haurà de veure el partit des de la grada per l'expulsió de fa 2 jornades
(FONT: Artur Tura / Tercera.cat)

Precisament dues d'aquestes noves incorporacions seran baixa dimecres per lesió: Sergio Ginés i Makaay. També Héctor ho és per motius físics. A més, Miguel López no podrà comptar amb el sancionat Guti, que va ser expulsat diumenge a Rubí minuts després de fer un preciós gol de volea. El mateix entrenador del Masnou haurà de veure el partit des de la grada, complint el segon partit de sanció per l'expulsió que va patir contra la Pobla de Mafumet. Els que ja podrien jugar són les dues darreres incorporacions de l'equip masnoví: Rubén Martínez i Jordi.


FONT: cdmasnou.es


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Potser després de Vilafranca, el Masnou és el camp més productiu per a l'Europa de les darreres campanyes. L'Europa empalma 7 victòries en les 7 darreres visites al camp masnoví: les 6 darreres a Tercera, i també aquell inoblidable triomf per 0-1 amb gol al darrer minut de Clay que donava l'ascens en l'última temporada de l'equip a Primera Catalana, al 2005. De fet, el conjunt gracienc només ha perdut una vegada al camp del Masnou en partit de lliga a Tercera: va ser per 1-0 el 18 de febrer de 1979, ara fa 35 anys. I, segons deien les cròniques d'aquell dia, amb nombrosa presència d'aficionats escapulats...

Fa 35 anys de l'única derrota a Tercera de l'Europa al camp del Masnou
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa, el balanç global d'enfrontaments oficials a casa i a fora seria de 28 partits, amb 16 triomfs, 7 empats i 5 derrotes, 34 gols marcats i 21 d'encaixats.

El gol de Javito al Masnou l'any passat va donar el triomf, el títol d'hivern i el rècord històric de 41 punts a la 1ª volta
(FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)


ESTADI:


MUNICIPAL, (C/ Rosa Sensat 2, Riera d'Alella, Masnou),
Dimecres 10 de setembre, 19h

12 euros General
8 euros Jubilats i dones
Gratis socis CD Masnou i menors de 16 anys

FOTO: El Masnou.cat

FONT: Google Maps


FONT: meteocat.cat


PARTITS JORNADA 4:


FONT: FCF.cat


EL SORTEIG DELS QUARTS DE FINAL DE COPA CATALUNYA, DILLUNS

L'Europa va eliminar l'Ascó als penals per accedir a quarts de final
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Segons ha comunicat la Federació Catalana de Futbol aquest dimarts al mgidia, els sorteig dels quarts de final de la Copa Catalunya absoluta es farà dilluns a les 11h del matí a la seu de l'entitat. L'Europa serà un dels equips al bombo, després d'haver eliminat Espanyol B, Castelldefels i Ascó en les 3 primeres rondes disputades al mes d'agost. També hi han accedit el Badalona de Segona B, i el Gavà i el Cerdanyola de Tercera. Un d'aquests 4 equips quedarà exempt en aquest sorteig de la ronda de quarts de final, mentre els altres 3 s'enfrontaran als equips de Segona divisió que entren en competició: Barça B, Girona o Sabadell. Els partits es farien inicialment el dimecres 12 de novembre, al camp de l'equip d'inferior categoria. Per tant, l'Europa jugaria al Nou Sardenya contra un dels 3 equips de Segona, o bé passaria directament a semifinals si el sorteig així ho decideix.

L'EUROPA A LA DIADA... I BUSCANT IMATGES HISTÒRIQUES

El club ha confirmat que farà la tradicional ofrena floral al monument de Rafel Casanova (c/ Àusies March cantonada amb Bruc) de cada 11 de setembre a les 9:15h de dijous.

A tot això, aquest és el vídeo que ha publicat l'Ajuntament de Barcelona fent-se ressó de la crida del club per recuperar imatges antigues per a l'arxiu històric de l'Europa:

FONT: Youtube Barcelona.cat

Si hi voleu col·laborar, ja sabeu que teniu diverses vies per posar-vos en contacte amb el club: via oficines (c/ Secretari Coloma 140 de dilluns a divendres d'11h a 14h i de 17h a 20h; tf. 93 210 25 51), al mail administració@ceeuropa.cat, o a través de xarxes socials com twitter o facebook.