diumenge, 8 de juny del 2014

Socuéllamos, 2 - Europa 0; punt i final

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Final al somni, i final de temporada. Per segon any consecutiu, l'Europa cau eliminat dels play-off amb un 2-0 en contra que deixa sensacions similars a l'any passat, però no exactament iguals: enguany, l'equip ha fet una passeta més i ha sabut competir en els 4 partits per l'ascens (el doble que la passada campanya), gràcies a una notable concentració i solidaritat defensiva, i a un Rafa Leva extraordinari. Amb tot, als dos partits davant el Socuéllamos l'equip ha tornat a evidenciar poca capacitat per generar recursos ofensius que poguessin fer-li mal al rival i, mal que ens pesi, cal admetre que l'eliminació no és pas injusta. Hi haurà temps per fer balanços i anàlisi, però la conclusió ràpida de la temporada és que l'equip ha crescut una mica més i ha continuat assolint noves fites (lideratge de la lliga 12 anys després, récord de punts històric a la 1ª volta, els 20 gols de Javi Sánchez, la reactivació de la grada amb noves penyes com Eskapulats...), però que encara no n'hi ha prou i que l'any vinent toca ser encara més ambiciosos des de tots els àmbits del club per fer un equip capaç de guanyar la lliga i lluitar per l'ascens. Personalment, deixar escapar el títol en les dues darreres jornades, o xifres com 1 únic gol marcat als últims 6 partits (o 3 als darrers 9), o que l'últim gol a domicili fos el 13 d'abril, em deixen un regust massa amarg per a una temporada que, per la feina feta i els entrebancs de tota mena que s'han hagut de superar, mereixia moltes més alegries finals.

Bonica imatge de l'agraïment dels jugadors als 60 escapulats desplaçats
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

Pel que fa al partit en sí, disputat sota una intensa calor de 34 graus i 2.000 persones a la grada, el guió no va ser massa diferent al del partit d'anada: un Europa que volia però no podia fer-li mal a la fèrria defensa manxega, i un Socuéllamos intens i més aviat conservador, i que tenia prou amb l'estratègia i els potents serveis de banda de Carlos García per generar alguna ocasió de perill. En un d'aquests serveis, al minut 38, Santi Cabeza aprofita una petita distracció defensiva per guanyar l'esquena de Cebri i rematar a plaer al segon pal. L'1-0 era un primer cop per a l'Europa, però la situació no canviava tant, ja que amb un gol, els de Pedro Dólera es classificaven.

Tot i aquesta necessitat, el cert és que l'Europa pràcticament no va ser capaç de generar perill a la porteria local, més enllà de tímids intents de Valderas, Rovira o Vivó, ja al tram final. El partit, a més, es va complicar al minut 70, quan Alberto va veure la segona targeta groga i l'equip gracienc es va quedar amb 10 homes. Per acabar-ho d'adobar, 8 minuts després, Javi Bolo va sentenciar partit i eliminatòria amb una gran rematada creuada, en el que va ser pràcticament l'únic xut de mèrit del Socuéllamos que Rafa Leva no va poder aturar en 180 minuts. Tot i la voluntat escapulada, l'equip ja no va poder moure el marcador i va posar punt i final a una altra temporada notable, però sense arribar al premi de la matrícula d'honor.


SOCUÉLLAMOS: Ruiz Caba, NovilloCarlos GarcíaJacintoPablo BuendíaChatoSanti Cabeza (Vílchez '88), AgusJavi Bolo (Ibra '82), Bienve i Kike Domínguez (Cisneros '73)

EUROPA: Rafa LevaCano (Diego '68), AlbertoVíctor DuránAlegre, Vivó, CebriJavi Lara (Guzmán '85), Valderas (Camacho '65), Rovira i Javi Sánchez

ÀRBITRE: Dani Cortés Romero (Madrid). Ha ensenyat targetes grogues als locals Novillo i Chato, i ha expulsat per doble groga l'escapulat Alberto.  


FONT: BTV Esports
FONT: La Xarxa

BTV també ha fet aquest vídeo amb les opinions de Guillaume De Bode, Rovira, Alberto i Leva, mirant ja a la temporada vinent:

FONT: BTV Esports


Zona Mixta:

Aquestes són les rodes de premsa dels tècnics, Pedro Dólera i Ángel García Cosín, després del partit:







FONT: Youtube Miguel Parreño

Per cert, a través de les xarxes socials, la plantilla de l'Europa ha volgut agrair el suport i la complicitat màxima de l'afició durant tota la temporada. L'any vinent, més i millor! Vamos, escapulados!!!


FONT: twitter CEEuropa


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web UD Socuéllamos

-La Xarxa
-Golcat
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-Passió Esportiva
-El Travesser
-El 9 Esportiu
-La Vanguàrdia
-L'Independent de Gràcia

-3div18.com
-Foro Socuéllamos
-En Castilla La Mancha
-Castilla La Mancha Deportes
-Mancha Información
-La Tribuna de Ciudad Real
-Radio Hellín
-El Día Digital


Resta resultats catalans play-off:


FONT: Futbolme

Play-off ascens a Segona:


FONT: Futbolme