dilluns, 26 de maig del 2014

Mutilvera 0 - Europa 0; L'Europa vota semis!!!

L'eufòria s'ha desfermat en acabar el partit; l'Europa jugarà les semifinals del play-off!!
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa)

El diumenge en què es decidia el futur d'Europa, l'Europa ha triat un futur de, com a mínim, 15 dies més d'emocions. L'equip de Pedro Dólera ha sabut competir en un camp empantanegat i ha aconseguit  l'accés per a les semifinals del play-off d'ascens a 2ª B amb un empat sense gols a Mutilva, davant 120 escapulats que no han deixat d'animar en tot moment (i Navarra Deportiva ha explicat que 2.000 persones han seguit des de Barcelona la seva transmissió per internet!). Ha estat un partit eminentment físic i sense massa opcions clares de gol, i on l'emoció i els nervis han vingut básicament per la incertesa del marcador, més que no pas per un setge de la Mutilvera. Les lesions de León, Camacho i Marc Esteban, les úniques notes negatives del partit. Dilluns a les 17h, l'Europa  coneixerà el seu rival a la següent ronda. En principi ha de ser un primer o un segon de grup, i un altre cop amb el partit d'anada al Nou Sardenya.

FONT: twitter Jose Raul González

L'Europa ha sortit amb un onze titular calcat al del partit d'anada, amb Cano de lateral, mig del camp de múscul amb Valderas i Marc Esteban acompanyant Javi Lara, i Rovira-Camacho-Javito com a trident atacant. Com era d'esperar, la Mutilvera ha sortit amb molta empenta i ha semblat tancar l'Europa a la seva àrea als primers instants, per bé que Rafa Leva només ha hagut de fer una intervenció de mèrit a xut d'Eneko al minut 10. Amb un terreny de joc ple de bassals que s'alimentaven de la pluja que estava caient, el joc era molt físic, amb moltes pilotes dividides, i molt de xoc. Mica en mica, l'equip gracienc s'ha tret la pressió de sobre, i al minut 19 ha tingut una bona primera opció: pilota regalada per la defensa local en línia de mitjos, i Javi Sánchez torna a provar una vaselina com la de l'anada però més pròxima a porteria. En aquesta ocasió, però, el xut li ha sortit més mossegat i centrat, i l'avui porter Aitor ha aturat sense problemes. Un xut de Barbarín rebutjat per Leva ha estat l'única altra ocasió ressenyable abans del descans. Això sí, la forta pluja i la lesió de León a la mitja hora de joc (substituït per Cebri, fet que ha obligat Rovira a situar-se de lateral), han estat altres notes destacables.

FOTO: twitter @Ayozaurus

La represa ha començat amb una millora del temps i una bona opció per a Cebri, amb un xut rebutjat per un defensor a córner. Als 18 minuts, Camacho ha hagut d'abandonar el camp coix, i ha estat substituït per Diego. L'Europa estava molt ben plantat en defensa i passava molt pocs ensurts a l'àrea pròpia, i al minut 67, ha arribat la millor ocasió per sentenciar l'eliminatòria: Marc Esteban roba una pilota amb molta empenta, es planta sol davant el porter de Mutilvera i cedeix generosament per a Cebri a la seva dreta; la rematada del davanter escapulat, però, ha estat massa centrada i toveta, i Aitor ha resolt l'acció amb una aturada de molt de mèrit. Definitivament, ha estat una eliminatòria de porters, decidida pel cor del capità gracienc. L'acció, a més, ha provocat la lesió de Marc, molt castigat pel gran esforç sobre un terreny de tant desgast. Un dels pocs ensurts a la porteria gracienca l'ha donat Albisu, que ha rematat mig d'esquenes a porteria sol davant Leva, però la pilota ha sortit alta. El patiment en els darrers instants ha estat gran perquè un gol local enviava el partit a la pròrroga, però el cert és que l'Europa gairebé no ha concedit opcions a una Mutilvera que només ha pogut crear algun perill més amb joc directe o un xut llunyà de Íñigo Marco en els gairebé 10 minuts d'afegit que hi hagut. L'expulsió d'Albisu o una petita tangana han estat les darreres accions ressenyables en un partit en general molt noble, i que ha acabat amb fair-play i salutacions entre jugadors i aficions d'ambdós equips. 

Al final, eufòria entre els jugadors, tècnics i els 120 aficionats escapulats (qualificats per la premsa navarresa com "magnífica afición que no dejó de animarles ni un solo minuto"), que ha durat posteriorment al vestidor i a l'autocar de retorn cap a la Vila de Gràcia. Felicitats, escapulats, i a seguir gaudint d'aquest somni!!

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


MUTILVERA: Aitor Navarro, Eneko, Albisu, Casado, Contreras (Cisneros '69), Dani Rojas, Guembe (Íñigo Gil '69), Barbarín, Ibero (Íñigo Marco '57), Ederra i Eztieder.

EUROPA: Rafa Leva, Cano, Alberto, Víctor Durán, León (Cebri '30), Javi Lara, Valderas, Marc Esteban (Vivó '69), Rovira, Camacho (Diego '63), Javi Sánchez

ÀRBITRE: Juan Francisco Morato Cordera (La Rioja). Ha ensenyat targetes grogues al local Eztieder, i als escapulats Marc Esteban, Javi Lara, Vivó, Cebri, Diego i Rafa Leva. Ha expulsat per doble groga al local Albisu.  

L'Orfeó Gracienc, ple d'escapulats gaudint de la transmissió de TV per internet de Navarra Deportiva
(FOTO: L'Independent de Gràcia)


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial UD Mutilvera




Resultats catalans play-off ascens 2ª B:

FONT: Futbolme

El Cornellà ja és equip de 2ª B, per primera vegada en la seva història. L'ex-escapulat Óscar Muñoz ha fet un dels gols del triomf. Felicitats a ell i a tota la família del Cornellà, i al seu tècnic Jordi Roger! La Munta segueix endavant, i el Terrassa ha caigut eliminat. Felicitats als de Nou Barris, i ànims per als terrassencs!

Aquí les primeres imatges de La Xarxa:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)


Resultats catalans play-off ascens 2º:

FONT: Futbolme

Cruel derrota del Llagostera a l'últim minut amb un autogol de Marc Sellarès, que envia els gironins a la repesca, on s'enfrontaran a l'Avilés amb la tornada a casa. A la 2ª ronda també hi seran els altres 3 catalans: èpica remuntada de L'Hospi als últims minuts sobre el Cadis, per afegir-se als clasificats dissabte, Nàstic i Lleida. Els tarragonins s'enfrontaran al Sestao amb la tornada a fora. Hospi i Lleida s'hauran de repartir rivals en el sorteig de demà, entre Leganés o La Hoya.

FONT: La Xarxa (Xavi Fortes)

FONT: La Xarxa