dilluns, 19 de maig del 2014

Europa 1 - Mutilvera 0; guants divins, cor escapulat

Preciosa imatge de la celebració del gol
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

Eren el gran dubte per al partit d'avui, i han acabat sent els protagonistes: Rafa Leva, amb un recital d'aturades increïbles, i Àlex Cano, amb un gol amb el cor, han estat els noms propis del triomf, però seria injust centrar-lo només en ells dos. Avui la victòria de l'Europa ha estat el triomf del bloc, de la feina col·lectiva, de la fe i del saber patir, davant un rival majúscul. Podríem ressaltar la tasca defensiva de Víctor Durán, Alberto o León; dels kilòmetres de Valderas i Marc Esteban; de la clarividència i toc de Javi Lara; de la profunditat i els cops de talent de Rovira o Camacho; o de la lluita i la gana de Javito; sense oblidar-nos de la motivació, l'electricitat i l'aire que han donat després Cebri, Diego o Vivó. A la primera part ha tocat patir, però amb el gol només començar la segona, l'equip gracienc ha crescut i ha empetitit una Mutilvera que havia donat una gran imatge abans del descans. Un triomf també de la pissarra que tant treballen els tècnics, i d'una afició espectacular, que veu una mica més a prop el primer objectiu de passar la 1ª ronda. Això no està fet, ni molt menys, i tocarà patir molt a Navarra, però l'1-0 permet encarar el partit de tornada amb optimisme i fe en un equip que recupera autoestima i bones sensacions.

FONT: Flickr José Raúl González

El partit ha començat amb la igualtat i intensitat previsibles en un xoc d'aquestes característiques. Pedro Dólera, que avui complia 200 partits a la banqueta escapulada, ha optat per sortir amb un mig del camp amb molt de múscul, amb Valderas i Marc Esteban fent de guardaespatlles d'un Javi Lara esplèndid. Amb tot, la Mutilvera ha anat creixent mica en mica, i ha començat a donar els primers ensurts, en contraatacs i jugades a pilota aturada, en una primera meitat on l'ombra de l'Arandina ha planat sobre el Nou Sardenya. Els navarresos, però, no han tingut la fortuna de trobar-se amb un autogol, i a sobre s'han trobat amb un Rafa Leva tant o més decisiu que en el partit de play-off d'ara fa una temporada. El porter gracienc ha fet 4 aturades increïbles volant com un superheroi quan l'equip navarrès ja cantava el gol, i ha mantingut en vida a un Europa que ha semblat reaccionar als darrers instants: al minut 39, Javi Sánchez ha estat a punt de marcar el gol de l'any, amb un xut des del mig del camp que el porter visitant Esteban ha tret com ha pogut sobre la mateixa línia; i instants després, ha estat Cano qui ho ha provat en una rematada fora. Quan l'àrbitre ha xiulat el camí dels vestidors, la sensació és que el 0-0 era un bon resultat, tal i com havia anat el partit en línies generals.

1.000 persones menys que l'any passat -potser els preus no han ajudat- però ambient espectacular al Sardenya
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

I la segona meitat no ha pogut començar millor: al primer minut, falta lateral en línia de mitjos escorada a la dreta: Javi Lara posa una rosca magnífica, i el capi Cano, amb el pit i a l'alçada del cor, remata de manera inversemblant però molt efectiva: 1-0, esclat de joia col·lectiu, i merescut premi a un futbolista que l'any passat va tenir la mala fortuna de debutar en un play-off fent-se un autogol. Com ell ha dit després, el futbol li ha tornat el que li devia; el futbol ens ha tornat a tots el que ens devia. A partir d'aquí, la Mutilvera ha començat a demostrar nervis i carències, i l'Europa ho hauria pogut aprofitar per ampliar encara més el marcador. Un parell de cops de cap desviats de Cano i Camacho, una excursió del capità que ha acabat amb un xut des de la frontal aturat per Esteban, o una brutal jugada individual de Valderas marxant de tots els rivals que li sortien al pas, han estat algunes opcions per fer-ho. Els navarresos gairebé no han provat Leva en la segona meitat, més enllà d'un xut d'Ederra i aproximacions a pilota aturada. A la part final, amb l'entrada d'homes com Cebri o Diego, l'Europa fins i tot hauria pogut trobar el segon. L'1-0, però, ha estat motiu suficient per poder celebrar finalment una gran alegria, i treure's el regust amarg del final de lliga. 13 anys després, l'Europa ha marcat i ha guanyat en un play-off. Ara cal rematar la feina diumenge vinent a Navarra.


FONT: BTV Esports


FONT: +jmtdsgn 



CANVIS: Cebri i Vivó x Camacho i Marc Esteban ('63), i Diego x Javi Sánchez ('83) // Peio Ibañez i Íñigo Marco x Eztieder i Íñigo Gil ('66), i Puñal x Ederra ('81)
GOLS: 1-0 Cano '46
TARGETES: Grogues a Marc Esteban, Rovira, Alberto i León // i a Josu Contreras


Zona Mixta:

El capi Àlex Cano i San Rafa Leva han rubricat una gran feina d'equip
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

En acabar el partit, hem parlat amb els protagonistes Rafa Leva i Àlex Cano, i també amb el tècnic bicentenari, Pedro Dólera:





Així ho han vist:




Resultats Catalans Play-off ascens a 2ª B:




FONT: Futbolme


FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)


Resultats Catalans Play-off ascens a 2ª:




FONT: Futbolme