divendres, 28 de març del 2014

Prèvia Vilassar - Europa; no val badar!

Després de guanyar un rival directe com el Rubí i recuperar la segona plaça, diumenge l'Europa fronta un partit perillós a Vilassar; perillós perquè al davant hi haurà un rival que lluita per evitar el descens, i que una setmana enrere va canviar d'entrenador i d'esquema tàctic. Així, serà més important que mai sortir a la gespa del Xevi Ramon amb els cinc sentits, ja que un triomf seria molt i molt important, tenint en compte que 4 dels rivals a la zona alta juguen entre sí en 2 partits d'enfrontaments directes (Montañesa-Terrassa i Palamós - Cornellà); o el que és el mateix, hi haurà rivals que es deixaran punts aquesta jornada, i això s'ha d'aprofitar sí o sí en un tram final de lliga tan igualat.

L'Europa arriba molt bé de confiança al partit a Vilassar, després de sumar 7 dels últims 9 punts davant 3 rivals d'entitat com Figueres, Ascó i Rubí. Serà el primer dels 3 partits que hauran d'afrontar els homes de Pedro Dólera en només 7 dies, abans de visitar dimecres Cerdanyola per acabar el partit suspès en el seu dia, i de rebre el Santfeliuenc diumenge següent. Per tant, 9 punts en joc en només 7 dies; malgrat tot, el cos tècnic no vol especular amb rotacions, sinó anar partit a partit a totes, com si fos l'últim. A Vilassar, els que no podran jugar segur seran els lesionats Alegre i Charly Ruiz. L'equip torna a acumular uns quants apercebuts que es perdrien el pròxim partit (Valderas, Marc Esteban, Cuadras, Diego i Guzmán), i és que com ja advertíem aquesta setmana, ha vist 107 targetes grogues, per les 87 dels rivals.

Així valorava el tècnic Pedro Dólera a BTV el partit de diumenge a Vilassar:

FONT: BTV Esports 


EL RIVAL:


FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat

El Vilassar passa per temps complicats, tant a nivell esportiu com institucional. Penúltim, a 1 punt de la zona de teòrica permanència (caldrà veure possibles ascensos/descensos compensats), amb nou president i nou entrenador (l'ex de la Grama Toni Romero va suplir Toni Fuentes la setmana passada), ara mateix es tracta d'un rival completament imprevisible. Diumenge, Romero es va estrenar amb un meritori empat a Castelldefels, però la destitució de Fuentes va provocar malestar al vestidor blanc-i-vermell: els jugadors es van negar a entrenar el primer dia del nou tècnic, i algun ha decidit abandonar l'equip. Per tant, és tota una incògnita la reacció al camp d'un conjunt que, tot i estar a la zona baixa, tothom coincideix que fins ara ha estat dels que ha fet una proposta de futbol més atractiu i ofensiu.

Amb tot, els resultats no estan fent justícia a l'atreviment de la proposta futbolística de l'equip del Maresme: ha casa només ha sumat 12 punts de 45, i és el segon pitjor local de la lliga (només superat pel cuer Gramenet). De fet, no guanya al Xevi Ramon des del 10 de novembre, ara fa més de 4 mesos, i des d'aquell dia només ha pogut marcar 3 gols en els 7 partits següents a casa. El Vilassar només ha guanyat 1 dels últims 9 partits disputats, sumant en aquest període 4 punts dels darrers 27 en joc. 

Durant la temporada, hi ha hagut diversos moviments al vestidor vilassarenc: a la marxa de l'il·lustre David Prats, li han anat seguint altres altes i baixes, com l'arribada de Dani Arqués (Mollet), Kike Amador (Grama), Juan Roldán (Albacete B) o Bangura (Múrcia B). Alguns jugadors van marxar, com Samuel Bayón (ex Badalona) i José. L'ex del Cornellà, però, no havia formalitzat la seva baixa, i s'ha reincorporat a l'equip aquesta setmana. També ha marxat, arran de la destitució de Toni Fuentes, el seu germà Fran, que jugava a l'equip maresmenc, i Vicente sembla que pot seguir el seu camí.

De cara a aquest partit, Toni Romero pot comptar amb els 16 jugadors del primer equip amb els que compta ara mateix la plantilla vilassarenca.

Precisament, Romero va ser un dels protagonistes del programa 'La Pròrroga' de Vilassar Ràdio que presenta Pep Vidal, on es va analitzar la complicada situació del rival de l'Europa.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

Camp maleït el del Vilassar per als interesos de l'Europa, que només ha pogut guanyar una vegada en les 8 visites al Xevi Ramon (totes a Tercera Divisió): va ser ara fa 16 anys i mig, el 5 d'octubre de 1997, amb un contundent 0-3 amb gols de Fernando, Manolo i Isi. A nivell global, tant a casa com a fora, el balanç també és molt dolent, amb 6 victòries i 11 derrotes. Curiosament, Europa i Vilassar no han empatat mai en partit oficial.


5 d'octubre de 1997, únic triomf de l'Europa a Vilassar (FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va guanyar per 2-1 en un partit molt igualat i en què la pissarra escapulada va acabar decantant la balança, amb dos gols de cap de Javi Sánchez i Camacho:

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)


ESTADI:

MUNICIPAL XEVI RAMON, (Avgda. Arquitecte Eduard Ferrés 155, Vilassar de Mar)
Diumenge 30 de març, 12h

10 euros, General
7 euros, jubilats i dones
Gratis, socis Vilassar, amb acompanyant inclòs

FOTO: La Xarxa


Mostra un mapa més gran
FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 31:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:



-Dissabte 17:15h, Nou SardenyaEUROPA JUVENIL - MALLORCA (28ª jornada Divisió d'Honor Juvenil, grup 3)

-Diumenge 12h, Nou Sardenya: EUROPA FEMENÍ - L'ESTARTIT (23ª jornada Segona Divisió, grup 3)

-Diumenge 17h, Nou SardenyaEUROPA B - OLYMPIA (27ª jornada Quarta Catalana, grup 17)


FONT: CEEuropa.cat