dimecres, 8 de gener del 2014

Sabies que...? L'Europa només havia estat campió d'hivern de Tercera... una vegada abans!

L'Europa, campió d'hivern de Tercera, el 17 de desembre de 1961 (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)

Segurament molts pensaran que això de ser campió d'hivern és un pur formalisme honorífic que no serveix per a res, però el cert és que aquest títol aconseguit diumenge per l'Europa de Pedro Dólera és realment històric. I és que només una vegada en les 50 participacions prèvies a la lliga de Tercera Divisió l'equip gracienc havia estat campió d'hivern. Va ser, ni més ni menys, ara fa... més de 52 anys!! Concretament, el 17 de desembre de 1961, quan l'Europa va golejar el Nàstic per 2-5 a Tarragona, i va tancar la 1ª volta del campionat liderant clarament la classificació, amb 7 punts de marge sobre el Condal. Aquell any, l'Europa va ser campió però no va assolir l'ascens, i va haver d'esperar encara un any més per pujar a Segona Divisió.

16 de gener de 1977, l'Europa campió d'hivern de Regional Preferent (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)

Curiosament, el que fa encara més excepcional el títol de campió d'hivern aconseguit diumenge és que només s'havia assolit dues vegades més en les darreres 6 dècades; i en ambdues ocasions, va ser a Regional Preferent: la darrera vegada havia estat fa 35 anys, la temporada 88-89, guanyant 4-1 al Torreforta i quedant 1 punt per sobre del Sant Cugat; i abans, la temporada 76-77,  amb un triomf 0-2 a Manresa que deixava l'equip escapulat amb 28 punts a l'equador de la lliga, 2 per sobre del Figueres.

Feia 35 anys que l'Europa no era campió d'hivern; llavors va ser a Regional Preferent (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)

Com a curiositats, afegir que en dues de les temporades amb l'equip a Segona Divisió (63-64 i 66-67), l'Europa va acabar la primera volta en una meritòria 4ª plaça; i pel que fa als 3 anys a Primera Divisió, es va arribar a l'equador del campionat amb els escapulats en la vuitena plaça (28-29 i 29-30), i desena posició i cuer, la temporada 30-31 en què l'equip va acabar baixant.

EL CORNELLÀ-EUROPA, DISSABTE A LES 17H

El pitxitxi del Cornellà Óscar Muñoz torna a enfrontar-se als excompanys escapulats (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El partidàs Cornellà-Europa d'aquesta pròxima jornada s'avança a DISSABTE A LES 17H. Habitualment, l'equip de Jordi Roger juga diumenges a les 17h al Municipal de Cornellà, però en aquesta ocasió el partit s'ha hagut d'avançar perquè diumenge a les 19h. hi ha un Espanyol-R. Madrid a l'estadi de Cornellà-Prat (que està a tocar del camp del Cornellà); per qüestions de logística i seguretat no poden coincicidr partits en les dues instal·lacions, i per això s'ha variat l'horari de l'enfrontament amb l'Europa. El preu de les entrades serà l'habitual a l'estadi dels verds: general, 10 euros; dones, i majors de 65 anys, 5 euros; joves de 12 a 18 anys, 3 euros; nens de menys de 12 anys, gratis. I si un soci del Cornellà porta a un afiiocnat d'entre 18 i 25 anys, aquest últim paga 5 euros.


L'EUROPA, A LA PREMSA AUSTRÍACA

FOTO: Twitter @ARAToniPadilla

La revista de futbol austríaca Ballesterer ha dedicat un reportatge al CE Europa. En el seu últim número (88), aquesta publicació focalitza la mirada sobre el futbol a Barcelona i Catalunya; i dins d'aquest especial, un article parla exclusivament del club gracienc, sota el títol 'L'acollidor Europa; el club petit de Barcelona'. Periodistes d'aquesta revista austríaca van estar al Nou Sardenya en el partit davant el Vilassar, fent entrevistes i fotografies per preparar aquest article sobre l'Europa, tot un històric del futbol continental.


















ELS PORTERS DE L'EUROPA ENSENYEN ALS DEL FUTBOL BASE

FOTO: BTV Esports / CEEuropa.cat

Aprofitant l'aturada nadalenca, l'activitat a l'Europa no es va parar. L'entrenador de porters del primer equip, Toni Ribas, i el segon entrenador, Dani Contreras, van organitzar unes sessions de tecnificació i millora per als joves porters del futbol base escapulat. En aquestes jornades de 3 dies que es van fer al Camp de l'Àliga i al Nou Sardenya, i que van comptar amb la col·laboració dels porters del primer equip Rafa Leva i Eloi Mir, els porters de la pedrera gracienca van poder aprendre tècniques i nocions tàctiques i de posicionament per millorar la seva formació:




FONT: BTV Esports 

Per cert, si sou porters i encara no el coneixeu, és molt recomenable el portal d'internet 'El portero', amb vídeos i tutorials sobre la tasca d'aquesta posició tan específica dels equips de futbol. Un web amb vincles molt i molt escapulats