divendres, 31 de gener del 2014

Prèvia Europa - Castelldefels; a pel primer triomf de la segona volta

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Després de 3 empats consecutius, només hi ha un resultat que valgui: guanyar. El líder de Tercera ha de tornar a sumar de 3 en 3 per mantenir a ratlla els cada vegada més nombrosos perseguidors que aspiren a desbancar-lo. Toca també recuperar punteria de cara al gol, i és que l'equip porta 4 jornades seguides que no és capaç de marcar més d'un gol per partit. I, a més, com reflectia el tècnic Pedro Dólera després de l'últim partit a casa, l'Europa li deu una alegria al públic que s'apropa cada jornada de partit al Nou Sardenya a animar de manera incansable a un equip cridat a grans fites aquesta temporada.

Aitor, a punt per debutar (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Si en les darreres dues jornades han debutat Albert Vivó i Albert Cuadras, diumenge pot ser el torn del tercer reforç d'hivern: Aitor Ramírez. Tant ell com CamachoRovira o Diego (entrevistat aquesta setmana a Mundo Deportivo) han d'aportar el desequilibri i la imaginació per bandes per desembussar partits travats davant rivals forts defensivament com el Castelldefels. Precisament un d'aquests atacants, Camacho, no podrà jugar diumenge contra el seu ex-equip per acumulació de targetes. I aquest serà un aspecte del joc a tenir molt en compte, i és que 6 futbolistes escapulats jugaran sota l'amenaça que si veuen una groga es perdrien el derbi a casa contra la Munta de la setmana següent: Javi Lara, Alberto, Javi León, Cebri, Valderas i Rafa Leva. Per cert, aquesta setmana s'ha fet oficial que l'Europa-Montañesa del dia 9 de febrer es podrà veure per internet a través del portal web de BTV

Precisament a BTV, el tècnic escapulat Pedro Dólera avisa del perill del partit de diumenge:

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)


EL RIVAL:

FOTO: Àlex Gallardo / UE Castelldefels.com

Poca broma amb el Castelldefels, perquè poc té a veure amb aquell equip defensivament tou a qui l'Europa va derrotar en la darrera Diada amb doblet de Javi Sánchez. I és que només hem de mirar les xifres acumulades darrerament per l'equip mariner per adonar-nos del pas endavant que ha fet en rendiment i fiabilitat: la setmana passada va derrotar 2-0 a la Montañesa, acumula dos triomfs consecutius, fa 9 jornades que no perd (17 de novembre, 0-1 amb el Vilafranca)... i ja suma 3 mesos i mig sense caure derrotat com a visitant! (13 d'octubre, 1-0 a Ascó). Així que millor que ningú es pensi que jugar contra el dotzè classificat serà cap passeig, perquè ja tenim l'exemple recent de l'empat contra el Santboià...

Els canvis del Castelldefels respecte al partit d'anada també afecten a la plantilla: començant per la banqueta, on Lluís Albesa va suplir Dani Fernández a la jornada 14, i després d'estrenar-se amb derrota aquell dia, ja no ha tornat a perdre. I pel que fa a jugadors, han anat marxant durant la temporada homes com José Santos, Sani, Ortega, Jony o David Pociello. I, en canvi, s'han anat incorporant d'altres com el porter del Vista Alegre Planagumà, Jimmy, els jugadors del filial Quirante o Adri López, o també un ex-escapulat ben recent: Rubén Epitié, que ja ha fet 3 gols, com el de diumenge passat davant la Munta. A tots ells hem d'afegir futbolistes de solvència contrastada com Jorge Sánchez, Gilberto, Cervantes o l'altre Àlex Cano, pitxitxi mariner amb 8 gols, i botxí de l'Europa amb un doblet a la darrera Copa Catalunya. 

De cara a aquest partit, Lluís Albesa no pot comptar amb el lesionat Aitor Lario.

L'ex-escapulat Epitié, marcant diumenge contra la Munta (FOTO: Àlex Gallardo / UE Castelldefels.com)


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

Darrerament, el Castelldefels se li dóna millor a l'Europa als Canyars que no al Nou Sardenya. I és que ja són 4 les temporades que han passat des de l'última victòria escapulada a Gràcia: l'1 de novembre de 2009, amb un triomf per 2-0, amb gols de Olmo i Padilla. A nivell global d'enfrontaments a casa i a fora en partits oficials, ja en són 20, amb 8 triomfs graciencs, 6 empats i 6 derrotes, amb 31 gols marcats i 21 d'encaixats (Font: CD oficial Història i Estadística CE Europa).

1 de novembre de 2009, el darrer triomf a Gràcia contra els mariners (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

En una tarda de Diada marcada per la Via Catalana, l'Europa es va imposar per 0-2 als Canyars amb doblet del fusell Javi Sánchez, certificant un 4 de 4 que no succeïa des de feia 25 anys:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 2 de gener, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis de la Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 23:


FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CEE EUROPA:

-Dissabte 15:30h, Son Fuster: SAN FRANCISCO - EUROPA JUVENIL (21ª jornada Divisió d'Honor, grup 3
-Diumenge 12h, Camp del CentenariBADALONA - EUROPA FEMENÍ (16ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 17h, Nou Sardenya: EUROPA B - GP3 (19ª jornada Quarta Catalana, grup 17)


FONT: CEEuropa.cat