divendres, 29 de novembre del 2013

Prèvia Europa - Palamós; líder contra degà

Diumenge d'europeisme i solidaritat el que ens espera, coincidint amb la visita del Palamós: recapte solidari per al Banc d'Aliments (amb regal d'exemplars de la revista Panenka per als 300 primers que aportin productes a la recollida), presentació del futbol base, sorteig de 2 viatges a Sardenya o Roma amb Grimaldi Lines, i partit davant el degà del futbol català per continuar defensant la primera plaça de Tercera, just abans de l'aturada per la disputa de la Copa de les Regions UEFA. Un partit que de ben segur comportarà la major afluència d'espectadors de la temporada, superant amb escreix el miler.

L'Europa arriba a aquest partit immers en una magnífica espiral de ratxes positives: 6 victòries consecutives 12 anys després; 22 punts dels últims 24; equip més golejador (27) i menys golejat de la lliga (11, empatat amb l'Ascó); 4 triomfs seguits al Nou Sardenya... i per si tot això fos poc, l'atenció se centrarà també en la banqueta escapulada: i és que Pedro Dólera complirà el seu partit oficial nº 177 dirigint l'Europa (168 de lliga, 2 de play-off, i 7 de Copa Catalunya), i es convertirà en el segon entrenador amb més partits de la història del club gracienc. Passa per davant del mític Càndid Maurici, i li faltaran només 13 partits més per superar els 189 de Pep Moratalla (si tot va bé, ho farà al març).

#Dólera177: diumenge serà el segon tècnic amb més partits dirigits de la història de l'Europa (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

A tot això, Dólera no podrà comptar una setmana més amb el porter Rafa Leva (que espera estar recuperat per a la pròxima jornada), ni tampoc amb els també lesionats Marc Esteban i Diego. També és dubte Alberto per problemes al genoll. Per si tot això fos poc, cal afegir la baixa de Cebri, sancionat incomprensiblement amb 2 partits de suspensió per la topada fortuïta amb el jugador del Vilafranca Font, i que ja li va valer l'expulsió diumenge passat. La llista de jugadors apercebuts continua creixent, i ja són 5 els jugadors escapulats que es perdrien el partit al camp de la Rapitenca si veuen targeta groga aquest diumenge: els defenses Guille Ramón, Alegre, Alberto (si acaba jugant) i Víctor Durán, i el pitxitxi gracienc Javi Sánchez.


EL RIVAL:

FOTO: fanspalamoscf.com

Ubicat en la 8ª plaça de la lliga amb 20 punts (a 7 del play-off), el Palamós es troba en zona tranquil·la, i encara amb els objectius per definir. De moment, la trajectòria del degà del futbol català aquesta temporada ha estat irregular: capaç de guanyar a camps tan complicats com Figueres (1-3) o Cornellà (0-1), però també de perdre 0-3 amb un equip de la zona baixa com el Castelldefels el passat diumenge. Els palamosins només han guanyat 1 dels últims 6 partits, i com a visitant han sumat 8 punts de 21 possibles.

Amb la marxa d'Edu Vílchez a l'Olot, Jordi Guerrero va agafar el relleu a la banqueta. L'equip manté bona part del bloc de l'any passat, amb homes com el porter Bayona (que diumenge complirà 400 partits de lliga!), Chicho, David Malo, Raul Calvo, Venzal, Ritxi o el golejador Javi Revert, empatat a 9 dianes amb l'escapulat Javi Sánchez com a segon màxim golejador de la lliga (per davant tenen el davanter del Rubí Ernest Forgas, amb 11 gols). Hi han marxat jugadors com Iván Díaz, Biri o David Cano, i han estat reemplaçats per futbolistes com Pugui (Terrassa), Toni Cunill (Llagostera), Maik Molist (Vic) o el golejador de La Jonquera Sergi Arimany, que ja suma 4 gols. Amb la temporada començada també es va incorporar l'ex de l'Europa Dani Romero, que tornarà al Nou Sardenya per retrobar-se amb els ex-companys uns mesos després.

L'exescapulat Dani Romero, el dia de la presentació a Palamós (FOTO: fanspalamoscf.com)

De cara a aquest partit, Jordi Guerrero no pot comptar amb Maik Molist ni Venzal (operats aquesta setmana de sengles lesions de creuats).

Per cert, si us voleu fer una petita idea de cóm juga el Palamós, ho podeu fer amb els vídeos que penja cada setmana a Youtube el blog 'fansdelpalamoscf.com'. Una mostra, els dos corresponents al partit de la passada setmana contra el Castelldefels:



FONT: fanspalamoscf.com


PRECEDENTS:


 FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'història i estadística del club, Europa i Palamós s'han enfrontat 33 vegades en partit oficial, amb un balanç d'11 victòries escapulades, 13 empats i 9 derrotes, amb 48 gols marcats i 44 rebuts. A la lliga de Tercera divisió, trobem 26 enfrontaments, amb 7 triomfs graciencs, 11 empats i 8 desfetes, 35 gols a favor i 34 en contra. L'últim tromf de l'Europa a Gràcia va ser fa 3 temporades, amb un 3-0 amb gols de Delmàs, Remo Guzmán.

Golarro per l'escaire de Guzmán en l'últim triomf a Gràcia, el 20 de març de 2011 (FOTO: Pinterest CEEuropa / Àngel Garreta)

Però està clar que el record recent més dolç lligat als partits contra el Palamós és el del partit del passat mes d'abril, quan l'Europa es va assegurar matemàticament la presència als play-off d'ascens a 2ª B per primera vegada en 12 anys:

FONT: BTV Esports

ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 1 de desembre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis de la Montañesa i Cerdanyola
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Amb motiu dels actes previs al partit abans esmentats, l'activitat al Nou Sardenya començarà abans del que és habitual: serà a partir de les 10:30h del matí, i si voleu saber-ne tots els detalls, el club els explica amb pèls i senyals al web oficial de l'Europa.

FOTO: CEEuropa.cat

Si voleu participar en el Gran Recapte del Banc d'Aliments, recordeu que ho podeu fer tot el cap de setmana al Nou Sardenya i al Camp de l'Àliga. Els productes recomenats són arròs, pasta, galetes, cereals, llet, llegums, sucre, oli o d'altres productes sense caducitat immediata i que es puguin conservar béTots els aliments recaptats (l'any passat va ser un èxit enorme, superant les expectatives i arribant als 2.500 kg de menjar) aniran destinats a la Parròquia de la Salut.


PARTITS JORNADA 16:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CEE EUROPA:


-Dissabte 15:30h, Son Bibiloni: MALLORCA - EUROPA JUVENIL (13ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 12h, Municipal L'EstartitL'ESTARTIT - EUROPA FEMENÍ (10ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 19h, Nou Sardenya: EUROPA B - BARCINO (11ª jornada Quarta Catalana, grup 17)



 FONT: CEEuropa.cat



dijous, 28 de novembre del 2013

Sabies que...? David Trueba i Pep Guardiola volien comprar l'Europa?

Trueba i Guardiola: amics... que volien ser propietaris de l'Europa? (FOTO: Gustau Nacarino / Reuters)

La centenària història de l'Europa és plena d'anècdotes i fets curiosos i fascinants; i també d'altres que haurien pogut variar el curs de la història del club gracienc. Potser un d'aquests és el que hem pogut saber avui mateix. Us poso en situació. SMS que m'arriba aquesta tarda: "David Trueba i Pep Guardiola volien comprar l'Europa. Entrevista a 'La Ventana' a la SER". Ulls com a plats, i enorme curiositat per la història que hi deu haver al darrere, així que anem a rescatar el document sonor, i a veure de què va...

Recordareu que l'any que Guardiola s'estrena com a entrenador del Barça B, la temporada 2007-2008, ho fa a Tercera Divisió. I per aquells capricis del calendari, acaba el campionat al camp de l'Europa, el 18 de maig de 2008. Els  Pedrito, Busquets, Oier i companyia guanyen 0-1 amb gol de Jeffrén, i es proclamen campions de Tercera. En aquell partit, el director de cinema, escriptor i bon amic de Guardiola, David Trueba, és al Nou Sardenya. I quan el partit i el títol ja s'han resolt, baixa a abraçar al seu amic, i li recorda un vell somni comú:

FONT: 'La Ventana' (Cadena SER)

Fantasia, broma, o realitat? Que cadascú es quedi amb la resposta que prefereixi, però mai arribarem a saber què hauria passat si un dia els camins de l'Europa i Pep Guardiola s'haguessin creuat de manera tan pròxima...

FOTO: CE Europa.cat



Indignació a l'Europa pels 2 partits de sanció a Cebri

FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa


FONT: FCF.cat

Estupefacció, incredulitat, indignació... reaccions diverses però en una mateixa direcció a la sanció del Jutge de Competició i Disciplina de la Federació Catalana de Futbol respecte a la vermella que va veure Cebri diumenge a Vilafranca. Tot i el vídeo adjuntat per l'Europa per demostrar que la topada del davanter de l'Europa amb el defensa del Vilafranca és totalment fortuïta, Cebri ha estat castigat amb 2 partits de suspensió "per produïr-se de manera violenta amb un adversari". Així, el davanter gracienc es perdrà el partit del pròxim diumenge contra el Palamós, i també el del dia 15 de desembre al camp de la Rapitenca. Un càstig que sembla desmesurat i injust, veient novament l'acció repetida (a partir del minut 1'03" del vídeo):

FONT: BTV Esports

Un pot arribar a entendre que l'àrbitre del partit cometés un error d'apreciació en el moment de la jugada, perquè es tracta d'una acció ràpida i molt aparatosa, i que en un primer moment molts haguessin pogut considerar mereixedora de targeta vermella; no s'entén tant, però, el canvi de criteri del col·legiat, que només va castigar amb targeta groga una acció molt similar a la primera part, en què el mateix Font salta amb el braç per endavant i topa amb el cap de Rovira, deixant-lo estabornit al terra. I s'entén menys encara que, un cop vist el vídeo, i quedant clar que Cebri va fort a la pilota però la topada és completament fortuïta, hi hagi un jutge que castiga l'acció amb una sanció tan desproporcionada i injusta. Sembla que aquest any l'Europa està de pega amb arbitratges i sancions...

EL PROGRAMA D'ACTES DE DIUMENGE, AL DETALL

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Com hem anat explicant des de fa dies, diumenge al Nou Sardenya viurem una nova jornada d'europeisme i solidaritat en els prolegòmens del partit Europa-Palamós: recapte solidari per al Banc d'Aliments (amb regal d'exemplars de la revista Panenka per als 300 primers que aportin productes a la recollida), presentació del futbol base, sorteig de 2 viatges a Sardenya o Roma amb Grimaldi Lines, i partit per continuar defensant la primera plaça de Tercera. Els actes començaran a les 10:30h del matí, i si voleu saber-ne tots els detalls, el club els explica amb pèls i senyals al web oficial de l'Europa.

Per cert, que el web 'Futbolcatalunya.com' es fa ressó del bon paper de les categories inferiors de l'Europa, i en especial del lideratge de l'infantil de Preferent grup 4, en aquest informe sobre el futbol base català.


dimarts, 26 de novembre del 2013

Sabies que...? Pedro Dólera serà diumenge el segon tècnic amb més partits de la història de l'Europa

L'entrenador de l'Europa farà història diumenge (FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

Diumenge serà una jornada plena d'atractius al Nou Sardenya: partidàs defensant el lideratge de Tercera davant un rival potent com el Palamós; presentació del futbol base escapulat; gran recapte per al Banc d'Aliments; sorteig de dos viatges a Itàlia amb el nou patrocinador del club Grimaldi Lines... i una cita per a la història. I és que, si la setmana passada Guzmán complia 100 partits defensant la samarreta escapulada, aquest diumenge l'entrenador de l'Europa Pedro Dólera complirà el seu partit oficial nº 177 (168 de lliga, 2 de play-off i 7 de Copa Catalunya) i es convertirà en el segon tècnic europeista amb més partits de la història, superant els 176 de Càndid Maurici. Si no hi ha cap imprevist, el 9 de març, al Nou Sardenya davant el Figueres, Dólera igualaria els 189 partits de Pep Moratalla, i la setmana següent, ni més ni menys que en el partidàs al camp de l'actual segon classificat, l'Ascó, entraria amb lletres d'or en la història del Club Esportiu Europa com a tècnic amb més partits oficials. Com diria la UEFA, #Respect...

A tot això, el tècnic escapulat va passar ahir dilluns pels micròfons del Prat Ràdio. Els companys de Prat Esports José David Muñoz i Manolo Gol van entrevistar el tècnic pratenc de l'Europa per felicitar-lo pel lideratge de Tercera, i també li van preguntar pels rumors sobre un pressumpte interès de l'AE Prat per fitxar-lo aquestes darreres setmanes (l'equip potablava és cuer del grup 3 de Segona B i ha tingut un ball de tècnics últimament). Dólera va tallar d'arrel aquests rumors i va deixar clara la única idea en el seu cap: tornar a situar l'Europa en els play-off d'ascens a Segona B per segona temporada consecutiva:


FONT: El Prat Ràdio

Incorporo també l'entrevista a Dólera al programa 'Zona Mixta' de Ràdio Estel, amb Dani Balaguer i Roger Castillo:



RAFA LEVA ESPERA ESTAR A PUNT DAVANT LA RAPITENCA

Leva es perdrà diumenge el quart partit consecutiu per la lesió al peu (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El passat 3 de novembre davant el Vilassar, Rafa Leva es va lesionar al peu i des de l'aleshores no ha pogut tornar a jugar; el que semblava que seria cosa només d'una setmaneta s'ha allargat, però el porter de l'Europa ha explicat a BTV que confia en estar a disposició del tècnic d'aquí a dues jornades, quan l'equip visiti la Rapitenca:

FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)

Per cert, recordeu l'article sobre l'Europa i els cracks mundials publicat en aquest blog quan Panenka va visitar el Nou Sardenya ara fa 6 setmanes? Entre d'altres coses, en aquell escrit recordàvem el debut de Leo Messi a Tercera davant l'Europa; i ara que fa 10 anys d'aquell partit, els companys de BTV l'han recordat en aquest vídeo:


FONT: BTV Esports 

EL GOL DE ROVIRA, ESCOLLIT MILLOR DE LA JORNADA A LA XARXA

L'alegria de Ruvi pel 'txitxarro' a Vilafranca (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Cada dilluns, el programa televisiu 'Esports En Xarxa' escull els 3 millors gols de la jornada al futbol català. I en aquesta ocasió, la redacció d'esports de La Xarxa de Comunicació Local ha escollit en el nº1 l'espectacular volea del jugador de l'Europa Ramon Rovira després d'una magnífica triangulació amb Javi Sánchez i Camacho. El gol supera en el podi d'aquesta setmana a la falta directa de Victor Moya (Masnou), i la volea de Rubén Canelada (Sant Andreu). I això que en les votacions que es fan dilluns no participem els 3 escapulats que hi ha a la redacció d'esports de La Xarxa en el torn de cap de setmana...

FONT: Esports en Xarxa (La Xarxa)


Precisament, l'assistència d'aquest gol fantàstic la va donar Roberto Camacho, que és un dels protagonistes dels relats ficció de Roger Sánchez a Golcat.com 'Les 10 Vides de la Tercera'.


L'EUROPA, AL 'CRACKÒVIA' DE TV3



L'Europa es va 'colar' ahir en un dels programes de màxima audiència de TV3: el popular 'Crackòvia', on es fa paròdia del món esportiu. En un dels gags, l'economista perico José Mª Gay de Liébana li presentava els seus nebots al director esportiu del Barça Andoni Zubizarreta. I tots ells eren del Barça... menys un. Voleu saber què passava? Doncs ho podeu veure al minut 6 d'aquest vídeo:



FONT: TV3

En el mateix to d'ironia i saber-se riure d'un mateix, el twitter de l'Europa proposa a tots els escapulats utilitzar el hashtag #elclubdelsrarets:


FONT: Twitter @CEEuropa


Europadístiques Jornada 15


FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat


Minuts jugats:
FONT: CEEuropa.cat

Gols:

        FONT: 'Vamos, escapulados!'                                                                                                                  


Assistències:
FONT: 'Vamos, escapulados!'

Targetes:                                                      
                                                          *En vermell si comporta sanció per al pròxim partit



Expulsions a favor:      4  (vs. Cornellà, i a Castelldefels, Montañesa i Manlleu)
Expulsions en contra:  5  (Alberto a camp Montañesa; M.Esteban, Cano i Dólera vs. Cerdanyola, i Cebri a Vilafranca)               


Penals a favor:  
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Penals en contra:  

FONT: 'Vamos, escapulados!'       


Gols de falta:  0


Remuntades a favor: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Remuntades en contra: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Quan marca l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Quan encaixa l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            


CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

Vuitena victòria consecutiva a Vilafranca, ple de punts al novembre, i millor visitant de la lliga 
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

*L'Europa ha empalmat 6 victòries consecutives, fet que no es produïa des de feia 12 anys: va ser a l'espectacular tram final de la temporada 2000-2001 a 3ª, penúltima vegada que vam jugar play-off d'ascens a 2ª B: llavors l'equip va enllaçar 7 triomfs a les 7 darreres jornades (de la 32ª a la 38ª, ambdues incloses, guanyant Santboià 2-1, Banyoles 1-2, Vilobí 1-0, Badaloní 0-2, Palamós 1-0, St. Andreu 1-2, i Cornellà 3-2). De fet, la ratxa va seguir a les 3 primeres jornades de la lliga següent, culminant una sèrie de 10 victòries consecutives (Manresa 4-3, Premià 0-2 i Palafrugell 2-0).

*L'equip ja és el màxim golejador de la lliga (27 dianes) i el menys golejat (11 d'encaixats, igual que l'Ascó)

*L'equip suma 22 punts dels últims 24, després d'aquell sotrac amb 3 derrotes consecutives. El conjunt gracienc va ser el millor del mes d'octubre (amb 10 punts i +6 gols) i de novembre (12 punts i +8 gols) a Tercera divisió.

*L'Europa ha sumat 18 punts de 21 possibles a casa. Al Nou Sardenya ja han caigut Cornellà, Gavà, Pobla de Mafumet, Ascó, Vilassar i Grama, i només ha guanyat el Cerdanyola, en el pol·lèmic partit amb 3 expulsions.

*L'Europa ha sumat 16 punts de 24 a fora de casa 
i és el millor vistant de la lligaEs va guanyar a St. Boi, Castelldefels, Rubí, Sant Feliu i Vilafranca; es va empatar a Figueres; i es va perdre a Nou Barris i Manlleu.

*Quan l'Europa va accedir al primer lloc el 17 de novembre, feia 11 anys, 2 mesos i 2 dies que l'equip escapulat no era líder en solitari de Tercera Divisió: l'últim cop havia estat el 15 de setembre de 2002, quan un triomf a Premià per 1-3 en la 4ª jornada va situar els de Miquel Corominas líders amb 10 punts, 1 més que Sant Andreu i Palafrugell. L'últim lideratge en solitari de l'Europa havia estat a Primera Catalana, fa 8 anys i 8 mesos (menys 3 dies): el 20  de març de 2005, en la 29ª jornada, l'equip dirigit per Pep Moratalla va empatar a 0 al Sardenya amb el Morell, i es va situar primer amb 52 punts, 1 més que Prat i Masnou.

*L'últim partit de lliga en què l'Europa havia marcat 5 gols va ser el 6 de març de 2011, en un 5-1 contra el Vilafranca

*L'últim 5-0 de l'Europa en lliga havia estat el 18 de gener de 2009, contra el Banyoles.

*Els 3 gols d'Àlex Cano en aquesta lliga han estat de cap.

*Els 2 gols de Rovira en aquesta lliga han estat amb la cama esquerra.

*Els 4 gols de Camacho han estat en els últims 11 minuts de partit. De fet, en les dues temporades que porta al Nou Sardenya, dels 14 gols marcats fins ara... 13 han estat entre el minut 45 i el 90!! (12 a la 2ª part, i 1 en el 45' de la 1ª, l'any passat a Vilafranca)

Novena diana del fusell Javito, i novè gol de cap (1 de cada 3) de l'equip 
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CE Europa)

*Per ara han marcat 4 defenses, 3 migcampistes, i 4 atacants. El partit a Castelldefels va ser el primer en què no marcava un defensa escapulat en aquesta lliga.

*Dels 27 gols de l'Europa a la lliga, 15 han estat amb cama dreta (55%), 3 amb cama esquerra (11%), i 9 de cap (33%). A més, a l'equip li van anul·lar 2 gols més de cap totalment legals, i un altre de dubtós.


*En el 5-0 a la Grama, feia 6 mesos i 19 dies que l'equip no deixava la porteria a zero al Nou Sardenya en partit de lliga: l'últim cop havia estat el 28 d'abril, en aquell 0-0 davant el Palamós que va certificar la classificació per al play-off d'ascens a 2ª B.

*L'Europa ha encaixat més del doble de gols a casa (8) que a fora (3): hi han marcat Cornellà (1), Gavà (1), Cerdanyola (3), Pobla de Mafumet (1), Ascó (1) i Vilassar (1).

* L'equip gracienc ha deixat la porteria a zero 6 vegades en 15 jornades de lliga (l'any passat ho va fer en 18 partits de 38). 5 vegades ha estat a fora (Santboià, Castelldefels, Figueres, Rubí i Santfeliuenc), i només 1 a casa (Grama).


*L'Europa ha estat 248 minuts sense encaixar cap gol. Els que van passar des del gol del fubolista del Vilassar Samuel Bayón al minut 77 d'aquell partit, fins a la diana de Valerio en el '55 del matx a Vilafranca. 

*A més, l'equip ha estat 338 minuts sense rebre cap gol a domicili. Els que van passar des del minut 77 del partit a Manlleu (gol de ??) fins a la diana de Valerio en el '55 del matx a Vilafranca. Pel mig, el conjunt gracienc havia deixat la porteria a zero a Figueres, Rubí i Sant Feliu.

*Rafa Leva i Eloi Mir han encaixat 11 gols (9/2) i acumulen, doncs, una mitjana de 0'73 gols encaixats per partit (la lliga passada, l'Europa va tenir una mitjana de 0'65 gols encaixats per partit, rècord històric del club)

*Eloi Mir va estar 6 mesos i 4 dies sense jugar de titular: l'últim cop abans del partit a Sant Feliu havia estat el 5 de maig, al Nou Sardenya, en un 2-2 davant el Vic. Curiosament, aquell dia el van expulsar quan l'equip ja havia fet els 3 canvis i Rubén Epitié va acabar fent de porter.

*L'Europa s'ha quedat sense marcar 3 vegades en 15 jornades de lliga: ha estat en 3 partits a fora: Montañesa, Manlleu i Figueres.

*Sempre que l'Europa s'ha avançat en el marcador en aquesta lliga, ha acabat guanyant el partit. Ha estat davant Cornellà (2-1), Santboià (0-1), Gavà (3-1), Castelldefels (0-2), Pobla Mafumet (4-1), Ascó (2-1), Rubí (0-2), Vilassar (2-1), Santfeliuenc (0-1), Gramenet (5-0) i Vilafranca (1-2).

*Les tres vegades que l'Europa ha anat per darrere en el marcador aquesta lliga, no ha pogut remuntar. Ha estat davant Muntanyesa (1-0), Cerdanyola (1-3) i Manlleu (1-0).


Continua la benedicció d'Antonín: 18 punts de 18 des de l'aliança amb Panenka 
(FOTO: Àngel Garreta / Instagram CE Europa)

*L'equip porta 5 punts més que l'any passat en aquesta mateixa jornada. Ara som líders amb 3 punts sobre el segon, mentre l'any passat, després de guanyar 1-3 a Palamós, estàvem a 7 punts del primer, l'Olot.

*Segons explica Arrels Europeistes, contra la Grama Carlos Guzmán va arribar als 100 partits amb l'Europa: va debutar en un 2-5 a Amposta el 26 d'abril de 2009, i des de llavors acumula 6.467 minuts jugats, 8 gols, 12 targetes grogues i 1 vermella, i té un balanç de 49 triomfs, 23 empats i 29 derrotes.

*A Manlleu, Cebri va tornar a jugar amb l'Europa després de 10 mesos i mig d'absència per lesió. El seu últim partit havia estat el 18 de novembre de 2012, quan es va lesionar al Nou Sardenya davant el Santboià.

*Quan Cebri va marcar a Rubí, feia 1 any menys 1 dia que no marcava. El seu últim gol abans de la greu lesió va ser el 28 d'octubre de 2012; aquell dia, va fer 2 gols al tram final del partit Europa-Gavà que van donar els 3 punts.

*També el dia del Rubí, Cebri va ser titular 343 dies després. Va ser, precisament, el dia de la greu lesió contra el Santboià (18 de novembre de 2012)

*Amb la lesió de Rafa Leva durant el partit contra el Vilassar, ja no queda cap futbolista escapulat que hagi jugat tots els minuts de lliga. Amb el debut d'Eloi substituïnt Leva, ja s'han estrenat tots els jugadors de la plantilla en aquesta lliga (Curiosament, l'any passat Eloi també va jugar contra el Vilassar a casa, per sanció de Rafa Leva)

*Els 6 nous fitxatges han debutat amb l'Europa en lliga: contra el Cornellà, Guille Ramon i Javi Sánchez de titulars, i Charly Ruiz i Alegre a la 2ª part; contra el Santboià, Cristian Del Moral, que va ser titular; i a Castelldefels, el fins llavors lesionat Marc Esteban. 

*A Víctor Durán ja li han anul·lat 2 gols legals en aquesta lliga. Tots dos, en només 7 dies: el que significava l'1-1 davant el Cerdanyola, i el que hauria posat el 0-1 al marcador a Manlleu.

*A 4 jornades per a l'equador de la lliga, l'Europa ja ha rebut més de la meitat d'expulsions que en tota la lliga passada (5, per les 9 de tota la darrera campanya).

*En canvi, també ha rebut gairebé tantes expulsions a favor com en tota la lliga passada (4, per les 5 de l'última temporada completa). Això sí, dues van ser en temps afegit.

La de Cebri és la cinquena expulsió que pateix l'Europa en aquesta lliga 
(FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CE Europa)

*L'Europa feia 25 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga. Va ser al 1988, quan va empalmar 6 triomfs seguits en l'arrencada de campionat de Regional Preferent, davant Gimnàstica Iberiana (1-3), Hospitalet Atlètic Guimerà (2-1), Amposta (0-3), Poble Sec (2-0), Lleida (1-2), i Gavá (2-1). Com molt bé em matisa l'Agustí Tenllado, aquest partit es va suspendre a la mitja part amb 1-1. Es va reprendre dijous 10 de novembre i l'Europa va guanyar 2-1, així que tècnicament es pot dir que els escapulats van guanyar els 6 primers partits de lliga, tot i que cronològicament la ratxa havia quedat trencada abans d'aquest últim triomf, el 23 d'octubre de 1988, quan l'Europa va caure al camp del Rayo Esplugues per 2-1 en la 7ª jornada de lliga.

*L'Europa feia 30 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga a Tercera Divisió. Va ser al 1983, quan va guanyar els 5 primers partits: FC Barcelona Aficionats (3-1), Reus (0-1), Terrassa (1-0), Horta (0-1) i Vic (1-3). La ratxa es va trencar el 9 d'octubre de 1983, amb una pol·lèmica derrota a casa davant el Júpiter (0-3), en un partit en què l'Europa va patir 4 expulsions!

*L'Europa no perdia 3 partits seguits de lliga des de feia gairebé 21 mesos. L'última vegada va ser en les jornades 17, 18 i 19 de la temporada 2011-2012, quan va enllaçar tres desfetes: a casa contra l'Olot (0-1, 4 desembre 2011), Montañesa (1-0, 18 desembre) i Vilafranca (0-1, 8 de gener 2012). La mala ratxa es va trencar el 15 de gener de 2012, amb un triomf 1-0 davant l'Amposta. L'any passat s'havien enllaçat 3 derrotes en empalmar la darrera jornada de lliga davant la Pobla (1-2), més els dos partits de play-off contra l'Arandina (0-1 i 2-0).

*16 dels 27 gols de l'Europa han estat en tram final de 1ª o 2ª part: els dos contra el Cornellà van ser en temps afegit (el d'Alberto en el temps extra de la 1ª part, i el de Javi Lara en el minut 93); el de Guille a Sant Boi a 9 minuts del final; el segon de Javi Sánchez contra el Gavà, al minut 87; el segon a Castelldefels, a 11 minuts per acabar; l'únic contra el Cerdanyola (Javi Lara de penal) en temps afegit; els dos darrers contra la Pobla, a 6 minuts del final (Guzmán) i en el penúltim (Camacho); el de Cano contra l'Ascó, a 6 minuts del descans; el de Camacho a Rubí, al 84; el de Camacho contra el Vilassar, al 79; el de Javi Sánchez a Sant Feliu al minut 86; el de Víctor contra la Grama, al 44, i els de Cebri i Camacho en aquell mateix partit, al 77 i al 80.
*Dels 27 gols de l'Europa a la lliga, 16 han estat a la segona part (59%).

*Gairebé la meitat de gols en lliga de l'Europa (12 de 27) han estat en l'últim quart d'hora de partit. 9 gols han estat en els 10 últims minuts, i 5 en els darrers 5' o temps afegit.

*4 dels 12 gols al darrer quart d'hora de partit han donat 8 punts més a l'equip gracienc (Cornellà, Santboià, Vilassar i Santfeliuenc). Dels altres 6, 7 han servit per sentenciar els partits de Gavà, Castelldefels, Pobla de Mafumet, Rubí i Grama. I el del Cerdanyola només va servir per maquillar la derrota.

*De fet, dels 38 gols que s'han marcat en els partits de l'Europa, 18 han estat en el darrer quart d'hora de partit (12 marcats per l'Europa i 6 pels rivals).

*A l'Europa li han assenyalat 2 penals a favor i 1 en contra en aquesta lliga: tots van acabar en gol. Els 2 favorables els va transformar Javi Lara (davant Cornellà i Cerdanyola al Nou Sardenya), i l'únic en contra també va ser a casa, contra la Pobla.

*Diego i Javi Lara lideren el rànquing d'assistències a l'Europa, amb 4 passades de gol. Amb 2 hi ha Cebri, CanoCharly Ruiz i Camacho; i amb 1 assistència Rovira i Alegre.

*L'Europa ja porta 4 pals en aquesta lliga: Guzmán a Sant Boi va fer un travesser, Cano un pal contra el Gavà, Marc Esteban un travesser a Castelldefels, i Diego un travesser contra el Cerdanyola.

14 triomfs, 1 empat i 1 derrota en els últims 16 enfrontaments de lliga amb el Vilafranca 
 (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

*L'Europa ha guanyat els 8 últims partits jugats a Vilafranca; no hi perd des de fa 28 anys (5-0, 27/10/85). De fet, dels últims 16 enfrontaments de lliga, a casa o a fora, l'Europa ha guanyat 14, ha empatat 1 i n'ha perdut només 1.

*L'Europa ha guanyat els 3 últims partits jugats a Sant Feliu: el d'aquesta lliga, un amistós de pretemporada al 2010, i el penúltim de lliga jugat l'any 1989 a Regional Preferent.

*L'Europa ha guanyat els 2 últims partits contra el Vilassar, trencant una ratxa de 7 derrotes consecutives i 12 anys sense derrotar als maresmencs.

*L'Europa ha guanyat els 3 últims partits de lliga contra el Rubí. Les dues darreres visites a Can Rosés més el del Nou Sardenya de la passada temporada.

*L'Europa no ha perdut mai contra l'Ascó: de 3 enfrontaments, 2 victòries i 1 empat.

*Es manté la maledicció a Figueres, on l'Europa fa 43 anys que no guanya: l'última vegada va ser el 25 de gener de 1970, amb un triomf per 0-2 amb gols de Litri i Gil.

*L'Europa va perdre el primer enfrontament oficial de la història davant el Cerdanyola.

*Abans d'aquest partit davant el Cerdanyola, feia 15 partits oficials que l'Europa no encaixava 3 gols en un partit. Va ser el 14 d'abril, en el 2-3 davant el Manlleu (també pol·lèmic, per cert...)

*En només 39 minuts, l'Europa va encaixar tants gols com en les 5 primeres jornades de lliga (3).

*L'Europa continua sense guanyar mai la Montañesa en partit de lliga: 7 partits, 3 empats i 4 derrotes.

*L'Europa ha guanyat en 3 de les darreres 4 visites en lliga a Castelldefels.

*L'Europa suma 3 victòries consecutives en lliga contra el Gavà. L'any passat va guanyar els 2 partits de la lliga passada, i ara aquest.