dilluns, 30 de setembre del 2013

Manlleu, 1 - Europa, 0; amb la mosca darrere l'orella...

El retorn de Cebri ha estat la millor notícia del dia per als escapulats (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa)

5 gols encaixats en les 3 últimes jornades; només 1 gol marcat en aquests 270 minuts, i de penal; 2 gols legals mal anul·lats a Víctor Durán en moments claus dels 2 últims partits; les expulsions davant el Cerdanyola i les sancions que se'n deriven; errades individuals en defensa i en la definició atacant... les raons segurament siguin moltes i de molts colors, però el cert és que l'Europa ha acumulat avui la tercera derrota consecutiva en aquesta lliga. Tot s'ha de relativitzar i no és cap drama (estem exactament igual que l'any passat, a 7 punts del líder a la jornada 7; i en vam arribar a estar a 10 en la 9ª jornada de l'últim campionat), però també és cert que el conjunt escapulat ha malbaratat en 15 dies el rèdit de punts que s'havia guanyat amb tot mereixement en un inici de lliga espectacular. L'equip ha fet un bon partit a Manlleu i hauria merescut puntuar, element tranquil·litzador dins aquesta situació; però sigui com sigui, aquesta serà una bona setmana per fer autocrítica, corregir errades, i arribar a diumenge amb més força i convicció que mai per endur-se 3 punts molt necessaris per redreçar el rumb i recuperar sensacions i autoestima.

Amb Pedro Dólera a la grada complint el primer partit de sanció, l'Europa ha saltat a la gespa del sempre complicat Municipal de Manlleu disposat a trencar la mala ratxa. Però no hi hagut manera de posar-se per davant el marcador, bàsicament per 2 motius: un, les enormes aturades de Dani Barragán a rematades de Javi Sánchez, Charly i Alberto; i dos, i ja en van dos en només 7 dies, per un altre gol legal mal anul·lat a Víctor Durán, a la sortida d'un córner al minut 22. El més curiós de tot és que quan ha assenyalat la presumpta infracció escapulada, l'àrbitre ha corregut per marcar el lloc on s'havia produït i s'ha aturat a una zona de l'àrea petita on no hi havia hagut en cap moment cap jugador de l'Europa. Si algú entèn què ha xiulat Jose Antonio Salas Montoro en el vídeoresum del partit (als 55"), si us plau que m'ho expliqui. I, de pas, que m'expliqui també si creu en les casualitats sobre el que està passant en els darrers arbitratges patits per l'equip... sigui com sigui, els locals també han tingut bones opcions de gol a la 1ª meitat, com un xut creuat fregant el pal de Sergio Ginés, després d'una assistència magistral de Francolí. També Rafa Leva s'ha afegit a la festa dels porters, amb un gran rebuig de punys a xut potent d'Uri Martínez.

A la segona part, l'Europa ha tingut una altra ocasió claríssima, en una recuperació i assistència de Valderas que Javi Sánchez, després d'una bona finta, ha rematat mossegada, sol davant Barragán. Amb tot, en aquesta segona meitat ha estat Rafa Leva qui ha tingut més feina, resolta amb nota alta una setmana més (que a ningú se li escapi que ha jugat mig coix, després d'una setmana en què semblava que no podria jugar avui; i el mateix ha passat amb Diego). Malauradament, però, el porter escapulat no ha pogut fer res a 12 minuts del final, quan un mal rebuig defensiu a l'àrea escapulada l'ha aprofitat el Manlleu, amb assistència a l'esquerra i gol a plaer de Masó. Dólera/Contreras han buscat el revulsiu de Cebri per aixecar el partit, 10 mesos i mig després de la seva lesió, i tot i que els escapulats han tingut un parell de bones aproximacions per empatar i una falta toveta de Charly, els 3 punts s'han quedat a Manlleu. 3 punts merescuts per major efectivitat de cara a porteria, en un partit que hauria pogut acabar 3-3 tranquil·lament. L'Europa cau a la setena plaça, a 7 punts de la intractable Montañesa. Diumenge vinent, toca revàlida davant la Pobla de Mafumet.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial AEC Manlleu

-Golcat.com
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya.com
-El Travesser.cat
-Passió Esportiva.cat

-L'Independent de Gràcia
-Viu El Manlleu


Resultats Jornada 7:

FONT: FCF.cat

I aquí l'habitual vídeoresum de La Xarxa, amb els gols de la jornada:

FONT: La Xarxa

Pel que fa a altres resultats escapulats, les noies han remuntat davant el Badalona i han acabat guanyant 2-1 (ja són segones, empatades amb 3 equips més, a només 1 punt del líder Espanyol B!); el juvenil A ha guanyat 3-1 l'Atlètic Balears i és 8è amb 6 punts, a 4 del líder Barça; i l'Europa B també ha guanyat 0-4 al camp del GP3 (amb el triomf se situa colíder empatat amb PB Trinitat Vella, i amb Guinardó)


divendres, 27 de setembre del 2013

Prèvia Manlleu - Europa; orgull i serenor

Amb la marxa de Baruc, el Manlleu ha perdut fortalesa a casa (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

Amb l'orgull ferit i sense els sancionats per tot el que va passar diumenge al Nou Sardenya, l'Europa afronta la visita a Manlleu com un autèntic repte col·lectiu: ja no per les dues derrotes consecutives que han frenat el magnífic inici de lliga (4 victòries en els 4 primers partits), sinó per les ganes de reivindicar-se, treure's l'espineta del partit del Cerdanyola, i torna a sumar de 3 en 3 per consolidar-se entre els millors de la lliga. Això sí, mirant que tot aquest cocktail es converteixi en motivació extra però serena, i no pas en sobreexcitació ni en voler fer el segon gol abans que el primer. Tot i la dificultat d'un camp tan complicat com el Municipal de Manlleu, els escapulats intentaran aprofitar els dubtes que puguin tenir els osonencs, que encara no han puntuat en els 3 partits jugats a casa.

Els efectes colaterals de l'huracà Zardaín del passat diumenge arriben en forma de sancions: Àlex Cano i Marc Esteban han estat castigats amb 1 partit per les respectives expulsions, i el més perjudicat de tot plegat ha estat el tècnic Pedro Dólera, sancionat amb 2 partits "per protestar als àrbitres". Això farà que, tant diumenge a Manlleu com la pròxima setmana davant la Pobla, Dólera haurà de veure el partit des de la grada, i serà el seu segon Dani Contreras qui dirigirà l'equip des de la banqueta. La baixa de Cano serà coberta amb el retorn d'Alberto, un cop complert el partit de sanció per l'expulsió a Nou Barris. Qui també pot tornar és Cebrià Queralt 'Cebri', 10 mesos i mig després de la greu lesió als creuats. Ja amb l'alta mèdica, el davanter escapulat viatjarà amb l'equip a Manlleu, i caldrà veure si finalment acaba entrant entre els convocats, o al final els tècnics opten per que de moment vegi el partit des de la grada.

Això és el que comentava l'entrenador de l'Europa als companys de BTV (als 59"):

FONT: BTV Esports


EL RIVAL: 
Marc Francolí, fitxatge destacat del nou Manlleu (FOTO: viuelmanlleu.blogspot)

Enguany el Manlleu ha fet un inici de lliga molt irregular. Tot i que tothom el posa (i m'hi incloc) com un dels favorits a repetir play-off, els osonencs són de moment dotzens amb 7 punts de 18 possibles. I curiosament, tots els seus punts els ha aconseguit en els 3 desplaçaments, ja que ha perdut els 3 partits jugats fins ara a casa. Un fet prou sorprenent, però confiem que continuï la ratxa...

Tot i mantenir el bloc que en la darrera lliga va tornar a classificar-se per al play-off d'ascens, el cert és que el Manlleu ha patit novetats rellevants que, fins ara, semblen haver afectat el rendiment dels osonencs a la lliga. El més destacat, la marxa del crack Baruc Nsué al Cornellà, que ha fet perdre un punt de màgia i imprevisibilitat al conjunt de Jordi Dot (només cal recordar el golàs que va fer a l'abril al Nou Sardenya, i que va acabar amb la ratxa d'imbatibilitat d'un any de l'Europa a casa). Els manlleuencs també han perdut homes com Roger Barnils (Llagostera), Iván Guzmán (Sant Andreu), Fran (Vic) o Adrià Casanova (Banyoles). Entre els reforços, Marc Francolí (després que l'Olot no el renovés), Uri Martínez (Avià) o juvenils com Iván González, Ot o Gerard Gómez. A més, recentment han fitxat també al defensa central del Santboià Fran Erencia, després d'un breu pas pel Sant Andreu (i que va debutar diumenge passat amb un gol decisiu pel triomf 1-2 a Castelldelfels). Tots ells s'afegeixen als ja coneguts Dani Barragán, Arxi, Masoliver, Gely, Masó, Seuma, Fortet o l'exescapulat Manel Sala, que la temporada passada va estar especialment fi contra l'Europa (gol de l'empat al temps afegit a Manlleu, i golarro de xilena des de la frontal en el 2-3 a Gràcia).

Amb tot, el màxim golejador del Manlleu continua de baixa per la contractura al quàdriceps que va patir ara fa un parell de setmanes, i no podrà jugar contra el seu ex-equip. A més de Manel Sala, el tècnic osonenc Jordi Dot tampoc pot comptar amb Juanjo, encara recuperant-se dels creuats, ni tampoc amb Putxi, expulsat en l'últim partit a Castelldefels. Sense aquests jugadors, els companys del magnífic blog 'Viu el Manlleu' aposten per aquest onze inicial de l'equip manlleuenc:

FONT: viuelmanlleu.blogspot


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

El Manlleu és un rival que ens ha fet molt la guitza als últims anys. L'Europa només ha pogut guanyar 1 dels últims 11 enfrontaments en lliga davant els osonencs (tant a casa com a fora), i ha cedit 5 empats i 5 derrotes en aquest període. Pel que fa a partits a Manlleu, ja fa 4 anys que els escapulats no guanyen al municipal (1-3, 16 de desembre de 2009), en una de les dues úniques victòries gracienques de la història en partits de lliga de Tercera a la capital osonenca.

FONT: hemeroteca Mundo Deportivo

A nivell global d'enfrontaments oficials a casa i a fora en totes les competicions, hi ha molta igualtat: 10 triomfs escapulats, 14 empats i 11 victòries osonenques, amb 48 gols per a l'Europa i 47 per al Manlleu (font: CD oficial història i estadístiques CE Europa)


ESTADI:

MUNICIPAL (Passeig del Ter - 08560, MANLLEU)
Diumenge 29 setembre, 17h.

10 euros, General
6 euros, Jubilats
5 euros, Socis CE Europa*
Gratis, Socis AEC Manlleu


FOTO: AEC Manlleu.cat

FONT: Google Maps

*Igual que amb Montañesa i Cerdanyola, l'Europa ha acordat amb el Manlleu que els socis escapulats paguin només 5 euros ensenyant el seu carnet al municipal osonenc. Un acord que també servirà als socis del Manlleu que vinguin a la tornada al partit del Nou Sardenya. Precisament, avui 'Futbolcatalunya.com' recull detalls i declaracions del president escapulat Guillaume De Bode, després de la reunió dels clubs de Tercera promoguda per Europa i Manlleu, celebrada ahir a Granollers.

Per cert, fins divendres vinent, en Roger Sánchez torna a organitzar al seu blog 'Tercera.cat' una porra amb les 4 jornades del mes d'octubre: si vols participar a la Lliga Dani Barragán, pots fer-ho en aquest enllaç.

I encara un altre apunt d'actualitat vinculat amb l'Europa: i és que l'ex-davanter escapulat Rubén Epitié ha fitxat pel Castelldelfels.


PARTITS JORNADA 7:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS DEL CE EUROPA:

FONT: CE Europa


-Diumenge 12h, Nou Sardenya: EUROPA JUVENIL - ATL. BALEARS (4ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 17h, Nou Sardenya: EUROPA FEMENÍ - BADALONA (3ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 20h, IME Arístides Maillol: GP3 F.C. - EUROPA B (2ª jornada Quarta Catalana, grup 17)


dijous, 26 de setembre del 2013

2 partits de sanció a Dólera, i 1 a Cano i Marc Esteban

Dani Contreras dirigirà l'Europa des de la banqueta als 2 pròxims partits  (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Com és habitual cada dimecres, la Federació Catalana de Futbol va fer oficials ahir a la tarda les sancions derivades de la darrera jornada de lliga. I com ja era d'esperar, el pol·lèmic arbitratge d'Ana Zardaín López del passat diumenge al Nou Sardenya ha deixat de propina 3 baixes per al pròxim partit: els expulsats Marc Esteban i Àlex Cano han estat sancionats amb 1 partit de suspensió, mentre el tècnic Pedro Dólera ha estat castigat amb 2 partits de sanció "per protestar als àrbitres". Un càstig que pot semblar desmesurat, però que l'ens federatiu acostuma a castigar amb aquesta suspensió des de ja fa un parell de temporades, com han pogut patir també en les seves carns altres entrenadors de Tercera. Així, tant aquest diumenge a Manlleu com la setmana següent a casa contra la Pobla de Mafumet, Dólera haurà de veure el partit des de la grada i serà el seu segon Dani Contreras qui dirigirà l'equip des de la banqueta.

FONT: FCF.cat

CEBRI, A PUNT PER TORNAR!

En la roda de premsa de diumenge posterior al partit del Cerdanyola, Pedro Dólera ja explicava que Cebri estava pràcticament a punt de tornar a jugar, i ja amb l'alta mèdica sota el braç, el davanter escapulat pot ser la gran novetat als pròxims partits. 10 mesos i mig han passat ja d'aquell maleït 18 de novembre en què es va lesionar contra el Santboià, i després de molts patiments i esforços (com ens va explicar ell mateix en l'extensa entrevista que vam fer a l'abril), sembla que ben aviat el podrem tornar a veure defensant la samarreta escapulada amb la mateixa grapa i sacrifici habituals. Serà ja aquest diumenge a Manlleu...?


EL MANLLEU TAMBÉ SIGNA L'ACORD DE PREU ÚNIC

Com ja van fer les darreres setmanes Montañesa i Cerdanyola, el Manlleu s'ha afegit a l'acord de col·laboració proposat per l'Europa; així, els socis escapulats que vagin diumenge a les 17h al partit entre osonencs i graciencs podran accedir al camp per només 5 euros ensenyant el seu carnet de l'Europa. En el partit de tornada, també els socis del Manlleu que vinguin al Nou Sardenya podran gaudir d'aquest avantatge. Just aquest dijous al vespre, a Granollers, el president escapulat Guillaume De Bode vol aprofitar la reunió dels clubs de Tercera per proposar que aquesta mena de col·laboració es faci extensiva a tots els clubs de la categoria, per premiar així la fidelitat dels socis de tots els clubs i promoure una major assistència als camps en temps de crisi. Ja fa un temps que es produeixen aquest tipus d'acords (per exemple, entre els socis del club del Baix Llobregat), i generalitzar-los a nivell de tots els clubs de la categoria sembla una molt bona iniciativa per intentar incentivar un nou boom del futbol català. I és que, com es demostra setmana a setmana a través de xarxes socials i un seguiment mediàtic cada cop major, el futbol de casa nostra interessa, i molt, a molta molta gent.



dimarts, 24 de setembre del 2013

Europadístiques Jornada 6

FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat


Minuts jugats:
FONT: CEEuropa.cat

Gols:
        FONT: 'Vamos, escapulados!'                                                                                                                  


Targetes:                                                      
                                                          *En vermell si comporta sanció per al pròxim partit



Expulsions a favor:      3  (vs. Cornellà, i a Castelldefels i Montañesa)
Expulsions en contra:  4  (a camp Montañesa, i 3 vs. Cerdanyola)


Penals a favor:  
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Penals en contra:  
FONT: 'Vamos, escapulados!'       


Gols de falta:  0


Remuntades a favor: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Remuntades en contra: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            

Quan marca l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            


Quan encaixa l'Europa?: 
FONT: 'Vamos, escapulados!'            


CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

El gol legal de Víctor Durán, el primer que li anul·len a l'Europa en aquesta lliga (FOTOCAPTURA: CFC.cat)

*L'Europa no perdia 2 partits seguits de lliga des de feia gairebé un any i mig (17 mesos i 3 setmanes). L'última vegada va ser en les jornades 31 i 32 de la temporada 2011-2012, quan va enllaçar dues desfetes al camp del Santboià (1-0, el 25 de març de 2012) i a casà contra el Gavà, en un altre partit pol·lèmic resolt amb un penal a temps afegit (1 d'abril de 2012). Abans, també havia perdut 2 partits consecutius en el play-off de la passada temporada, amb sengles derrotes contra l'Arandina (0-1 i 2-0).

*Feia 15 partits oficials que l'Europa no encaixava 3 gols en un partit. Va ser el 14 d'abril, en el 2-3 davant el Manlleu (també pol·lèmic, per cert...)

*En només 39 minuts, l'Europa va encaixar tants gols com en les 5 primeres jornades de lliga (3).

*L'Europa no es quedava amb 9 jugadors des de la derrota a St. Carles de la Ràpita, el 27 de gener (llavors van ser expulsats Édgar i Rafa Leva)

*En només 6 jornades, l'Europa ja ha rebut gairebé la meitat d'expulsions que en tota la lliga passada (4, per les 9 de tota la darrera campanya).

*En canvi, també ha rebut més de la meitat d'expulsions a favor que en tota la lliga passada (3, per les 5 de l'última temporada completa)

*Les dues vegades que l'Europa ha anat per darrere en el marcador aquesta lliga, no ha pogut remuntar. Ha estat davant Muntanyesa (1-0) i Cerdanyola (1-3).


Diego va fer el quart pal escapulat en aquesta lliga; 3 dels quals, al travesser (FOTO: CFC.cat)

*L'Europa feia 25 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga. Va ser al 1988, quan va empalmar 6 triomfs seguits en l'arrencada de campionat de Regional Preferent, davant Gimnàstica Iberiana (1-3), Hospitalet Atlètic Guimerà (2-1), Amposta (0-3), Poble Sec (2-0), Lleida (1-2), i Gavá (2-1). Com molt bé em matisa l'Agustí Tenllado, aquest partit es va suspendre a la mitja part amb 1-1. Es va reprendre dijous 10 de novembre i l'Europa va guanyar 2-1, així que tècnicament es pot dir que els escapulats van guanyar els 6 primers partits de lliga, tot i que cronològicament la ratxa havia quedat trencada abans d'aquest últim triomf, el 23 d'octubre de 1988, quan l'Europa va caure al camp del Rayo Esplugues per 2-1 en la 7ª jornada de lliga.

*L'Europa feia 30 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga a Tercera Divisió. Va ser al 1983, quan va guanyar els 5 primers partits: FC Barcelona Aficionats (3-1), Reus (0-1), Terrassa (1-0), Horta (0-1) i Vic (1-3). La ratxa es va trencar el 9 d'octubre de 1983, amb una pol·lèmica derrota a casa davant el Júpiter (0-3), en un partit en què l'Europa va patir 4 expulsions!

*6 dels 9 gols de l'Europa han estat en tram final de 1ª o 2ª part: els dos contra el Cornellà van ser en temps afegit (el d'Alberto en el temps extra de la 1ª part, i el de Javi Lara en el minut 93), el de Guille a Sant Boi a 9 minuts del final, el segon de Javi Sánchez contra el Gavà, al minut 87, el segon a Castelldefels, a 11 minuts per acabar, i l'únic contra el Cerdanyola (Javi Lara de penal) en temps afegit.

*5 d'aquests 9 gols en lliga de l'Europa han estat a l'últim quart d'hora de partit.

*2 dels 5 gols al darrer quart d'hora de partit han donat 4 punts més a l'equip gracienc. Els altres dos han servit per sentenciar els partits de Gavà i Castelldefels.

*Per ara han marcat 3 defenses, 1 migcampista, i 1 davanter (per partida quàdruple). El partit a Castelldefels va ser el primer en què no marcava un defensa escapulat en aquesta lliga.

*Els de Javi Lara contra el Cornellà i Cerdanyola són els 2 penals a favor de l'Europa aquesta lliga (l'any passat en van ser 8). Per ara, no li han xiulat cap en contra.


Amb Édgar -i Camacho- ja han jugat 18 futbolistes de l'Europa en aquesta lliga (FOTO: CFC.cat / REM Images)

*Rafa Leva, i Víctor Durán són els 2 únics futbolistes escapulats que han jugat tots els minuts de lliga (540). Ja només falten per debutar el porter Eloi, i el lesionat Cebri.

*Els 6 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: contra el Cornellà, Guille Ramon i Javi Sánchez de titulars, i Charly Ruiz i Alegre a la 2ª part; contra el Santboià, Cristian Del Moral, que va ser titular; i a Castelldefels, el fins llavors lesionat Marc Esteban. 

*L'Europa ja porta 4 pals en aquesta lliga: Guzmán a Sant Boi va fer un travesser, Cano un pal contra el Gavà, Marc Esteban un travesser a Castelldefels, i Diego un travesser contra el Cerdanyola.

*L'Europa ha deixat la porteria a zero en 2 dels 6 partits de lliga (l'any passat ho va fer en 18 partits de 38). Rafa Leva ha encaixat 6 gols i acumula, doncs, una mitjana d'un gol encaixat per partit.

*L'Europa va perdre el primer enfrontament oficial de la història davant el Cerdanyola.

*L'Europa continua sense guanyar mai la Montañesa en partit de lliga: 7 partits, 3 empats i 4 derrotes.

*L'Europa ha guanyat en 3 de les darreres 4 visites en lliga a Castelldefels.

*L'Europa suma 3 victòries consecutives en lliga contra el Gavà. L'any passat va guanyar els 2 partits de la lliga passada, i ara aquest.


-------------------------------------------------


FONT: L'Escapulat

Si diumenge al Nou Sardenya no us vau fer amb el nº 41 del dirari L'Escapulat', també el podeu consultar online. En aquest mes, a banda de l'actualitat del primer equip, també podeu llegir peces sobre el calendari del filial, el debut amb victòria del femení a 2ª divisió davant el Sant Andreu, la curiosa història del banderí de l'Europa al museu del Bayern de Munic, o un article sobre el 'boom' mediàtic que torna a viure el futbol català, ja no només a diaris i ràdios, sinó també a través d'internet o plataformes de TV multimèdia com BTV o La Xarxa.


dilluns, 23 de setembre del 2013

Europa, 1 - Cerdanyola, 3; Zardaínyolato

Ana Zardaín López ha desquiciat l'Europa amb un arbitratge molt pol·lèmic (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

En condicions normals, aquesta nit estaríem parlant del triomf històric del Cerdanyola del Vallès, però malauradament tothom ha acabat malparlant de la derrota escapulada davant Zardaínyola del Maresme. En la seva primera visita en la història al Nou Sardenya, el conjunt vallesà s'ha endut un meritori triomf per 1-3 amb la cirereta del gol impressionant de Velillas, però el partit ha estat marcat per la pol·lèmica actuació arbitral d'Ana Zardaín López, la col·legiada mataronina que ha expulsat 2 jugadors i al tècnic de l'Europa, ha anul·lat un gol legal als graciencs amb 0-1 al marcador, i ha provocat les ires de jugadors, tècnics i aficionats escapulats. Mira que m'agrada poc parlar dels arbitratges i sempre defenso que els errors arbitrals són tan humans com els que pugui tenir un davanter a porteria buida, però el problema segurament ve quan un partit se t'escapa de les mans per una actitud sobèrbia i pel canvi de criteri constant en les teves apreciacions.

El partit ha començat amb un Cerdanyola fort i decidit, mirant de sorprendre a un Europa al que li ha costat una mica entrar en el joc. Per acabar-ho d'adobar, el partit s'ha començat a posar coll amunt en només 7 minuts: els que van des del 15 al 22, quan Marc Esteban ha vist dues targetes grogues que han deixat els escapulats en inferioritat numèrica. Vista la jugada repetida diverses vegades per TV, la sensació és que la segona groga és immerescuda, ja que el migcampista gracienc toca pilota en fer el tackle i després és inevitable que topi amb el jugador per la pròpia inèrcia i força de l'acció. Fent un esforç per ser generosos, podríem donar-li el benefici del dubte i pensar que en directe, vista l'acció només una vegada a temps real, hagués pogut tenir la sensació de que era falta i targeta, però bé... Malgrat estar només amb 10 homes, la millor oportunitat de la 1ª meitat ha estat per als de Pedro Dólera, en una rematada alta de Rovira al minut 40.

L'Europa ha sortit ferit a l'orgull a la represa, però ha estat el Cerdanyola qui ha marcat al minut 5, quan Quim Solano ha rematat un servei d'un Hassen en posició dubtosa, tal i com ha reclamat tota la defensa escapulada. Només 4 minuts després, Diego ha estavellat a la creueta un llençament de falta, i amb un Europa esperonat per les pròpies fatalitats, ha arribat el merescut gol escapul·lat... que l'àrbitre ha anul·lat per un fora de joc totalment inexistent de Víctor Durán, qui havia rematat de cap aquesta falta servida per Charly Ruiz (en la foto, Víctor apareix a la dreta de la imatge, en posició completament legal, i ni tan sols Javi Sánchez, entre els dos centrals, tampoc estava en fora de joc):




Per acabar-ho d'adobar, Zardaín López ha expulsat al capità Cano per dir-li que un jugador del Cerdanyola estava perdent temps en fer un canvi (se suposa que els capitans poden parlar amb els àrbitres...), i també a l'entrenador Pedro Dólera. Amb l'Europa absolutament desquiciat per tot el que estava passant, el Cerdanyola ha tancat el partit als minuts finals amb un esplèndid Velillas, que com ja va fer l'any passat amb el Júpiter, ha deixat grans sensacions i ha fet un gol meravellós marxant de tothom i marcant a plaer al costat del pal (m'ha recordat un de Maradona al Bernabeu). Ja en temps afegit, Javi Lara ha fet el gol de l'honor des del punt de penal, en un partit en què Édgar i Camacho han debutat en el present campionat. Amb la derrota, l'Europa cau al cinquè lloc. La setmana vinent, visita a Manlleu.

FONT: BTV Esports


  FONT: CerdanyolaFutbolClub


FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

En acabar el partit, en Jordi Cervantes ha entrevistat al capità de l'Europa Àlex Cano per a La Xarxa:



Afegim també les rodes de premsa dels tècnics Pedro Dólera i Toni Carrillo:





FONT: CFC.cat


FONT: Twitter

Així ho han vist:




Les circumstàncies extraordinàries del partit a nivell arbitral han provocat nombroses reaccions d'indignació i denúncia a twitter, per part dels aficionats i socis de l'Europa:

FONT: Twitter

Resultats Jornada 6:

FONT: FCF.cat

I aquest és el vídeoresum de la jornada que prepara cada setmana La Xarxa:


FONT: La Xarxa


Pel que fa als altres equips principals de l'Europa, victòria 5-1 de l'Europa B davant l'Albirex Nagata en el debut de Quarta Catalana, derrota del juvenil per 4-2 al camp del Nàstic a la Divisió d'Honor, i derrota també del femení per 4-0 al camp del Barça B, a la Segona divisió.


divendres, 20 de setembre del 2013

Prèvia Europa - Cerdanyola; a pel triomf en un duel inèdit


Tres jornades després, la lliga torna al Nou Sardenya. Un cop jugats dos partits consecutius a fora (triomf 0-2 a Castelldefels, i derrota 1-0 al camp de la Montañesa), l'Europa es retroba aquest diumenge amb el seu públic, davant el nouvingut a la categoria Cerdanyola. Un partit per refermar la línia de creixement que ha demostrat l'equip a les darreres jornades, i per intentar retrobar-se amb la victòria, després de deixar-se els 3 primers punts en tota la lliga diumenge passat a Nou Barris. De moment, a casa l'Europa ha sumat els 6 punts possibles, i vol mantenir-se ferm com a local per continuar vivint a la zona de play-off de la classificació. Serà, a més, l'últim partit a Gràcia en l'horari estiuenc de diumenge a les 19h.

La bona notícia per als escapulats pot ser el retorn de Roberto Camacho (foto: 'Vamos, escapulados!'). El gadità, màxim golejador de l'Europa la temporada passada, sembla haver deixat enrere els problemes musculars, i podria debutar diumenge en aquesta lliga. Cebri continua agafant el to per tornar, 10 mesos després de la seva lesió de creuats, i qui tampoc podrà jugar és el defensa central Alberto, després de l'expulsió que va patir en l'última jornada al camp de la Munta.

L'entrenador gracienc Pedro Dólera valora així l'enfrontament (1'30" del vídeo):

FONT: BTV Esports

EL RIVAL:


El Cerdanyola s'estrena enguany a la tercera Divisió  (FOTO: Cfc.cat)

Campió sòlid del grup 1 de Primera Catalana l'any passat, el Cerdanyola es va guanyar sobradament l'ascens a Tercera, de la mà de Toni Carrillo a la banqueta. Mantenint el mateix bloc, el conjunt vallesà ha fet 4 retocs per tal d'adaptar-se a la nova categoria, i de moment se n'està sortint prou bé. En les 5 primeres jornades, ha sumat 8 punts que el situen en una còmoda 9ª plaça, i per ara només ha caigut a Cornellà per 4-2, en un partit on va arribar a dominar per 0-2.

La base de jugadors de l'any passat (Coca, Francis, Montilla, TuruHassen...) s'ha reforçat a l'estiu amb 4 jugadors que ja estaven l'any passat a Tercera: els davanters Velillas (Júpiter) i Quim Solano (Vilassar), el defensa central Gerard Sanz (Gramenet) i un migcampista conegut per l'afició escapulada, ja que la passada temporada era jugador de l'Europa: Jaume Mañosa (foto: CFC.cat). Els juvenils Bruno i Eric Ayala són altres cares noves d'aquest Cerdanyola.

De cara a aquest partit, Toni Carrillo no pot comptar amb els lesionats Suli i Ramon. A més, aquesta mateixa setmana, Gonzalo de Melo 'Lalo' ha deixat de ser jugador del conjunt vallesà. En canvi, pot tornar Montilla, ja recuperat d'unes molèsties al turmell. Carrillo i Dólera, per cert, han intercanviat elogis a través de twitter:

FONT: Twitter

Si us voleu fer una idea de cóm juga el Cerdanyola, aquests són els videoresums dels seus 3 partits jugats fins ara a camp propi, que recull cada setmana el seu web oficial:




FONT: CFC.cat


I aquí teniu també el videoresum del triomf del Cerdanyola a Gavà:


FONT: Gavà TV


PRECEDENTS:

Europa i Cerdanyola no s'han enfrontat mai en partit oficial.


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 8 setembre, 19h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis Cerdanyola*
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

*Com ja va acordar amb la Montañesa, l'Europa ha tancat també un conveni amb el Cerdanyola per que els socis dels dos clubs puguin veure tots els partits de lliga al camp de l'altre equip per només 5 euros, ensenyant el seu carnet. Precisament El 9 Esportiu s'ha fet ressó de la iniciativa de l'Europa de fer un preu únic de 5 euros per als socis de tots els equips de 3ª, que explicàvem dies enrere.

Per cert, el Cerdanyola ha impulsat una porra per a aquest partit a través del seu compte de twitter oficial. Per participar-hi, podeu fer servir el hashtag


PARTITS JORNADA 6:


FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!

--------------------------------------------------------


ALTRES HORARIS D'INTERÈS:

-Quarta Catalana, 1ª Jornada: EUROPA B - ALBIREX NIGATA (Diumenge, 16h)

-Divisió d'Honor Juvenil, 3ª jornada: NÀSTIC - EUROPA (Dissabte, 16h) FINAL: 4-2

-Segona Femenina: 2ª jornada: BARÇA B - EUROPA (Diumenge, 10h)