dijous, 30 de maig del 2013

Prèvia Arandina - Europa; a per totes sense res a perdre

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Tan fàcil (i tan difícil) com guanyar un partit: això és el que separa ara mateix l'Europa de les semifinals del play-of d'ascens a 2ª B. Una circumstància que aquesta temporada ja ha fet 21 vegades (més de la meitat de partits disputats han estat victòries), 13 de les quals amb resultats que classificarien l'equip, i les 8 restants amb marcadors que forçarien la pròrroga. I és que la derrota per 0-1 de l'anada al Nou Sardenya és un mal resultat, però tampoc és cap drama irreparable per a un equip que enguany s'ha acostumat als grans reptes. Serà un partit duríssim contra un gran rival com l'Arandina, d'això no hi ha cap dubte; però, precisament, si alguna cosa no ens ofereix aquest Europa són dubtes. I encara que després la piloteta vulgui o no vulgui entrar, del que estem segurs és que l'equip de Pedro Dólera competirà fins a l'últim segon per mantenir viu el somni de l'ascens. El que per nosaltres és un somni per a ells és una obligació, i aquesta pot ser una de les grans cartes d'un Europa que, sense l'estructura professional de l'Arandina, arriba amb moltíssima confiança i ganes de revàlida a la cita de dissabte.

I és que, després de la derrota del partit d'anada, ara totes les cartes ja són sobre la taula. Tant els uns com els altres ja saben de quin peu calça el rival, però segurament en aquest cas l'Europa té un petit avantatge: l'Arandina no té massa marge de millora respecte al primer partit (com a molt, l'efectivitat de cara a porteria), mentre l'equip gracienc ja ha deixat enrere els nervis i les inseguretats del primer partit en un play-off per a molts components de la plantilla, i sap que pot crèixer molt més: en convicció, en fe, en agressivitat i solidesa defensiva, i en encert de cara a la porteria rival. Només cal recordar els partits recents davant Olot o Cornellà per recuperar les essències de l'ADN escapulat que enguany ens han portat fins aquí. I no sé vosaltres, però jo vull continuar endavant 4 partits més, i estic convençut que l'equip té potencial per fer-ho. Si hem estat el millor visitant de la lliga no és per casualitat; si portem 3 victòries consecutives a fora, amb un parcial de 0-8 a favor, és perquè som capaços de fer molt de mal lluny del Nou Sardenya. I si fa 5 mesos que no perdem a domicili (des del 27 de gener, en aquell 1-0 a Sant Carles de la Ràpita, ara fa 9 partits), potser que l'eliminatòria estigui més oberta del que algú pugui pensar.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Convençuda està també l'afició escapulada, que farà un nombrós desplaçament per acompanyar l'equip a Aranda de Duero. L'autocar organitzat pel club portarà una trentena de seguidors des de la Vila de Gràcia, i a més, altres aficionats de l'Europa han optat també pel desplaçament en cotxes particulars. Així, s'espera la presència de prop d'un centenar d'escapulats donant suport a l'Europa, en el primer viatge de play-off dels últims 12 anys. El president de l'Europa, Guillaume De Bode, el de la fundació, Joan Josep Isern, i la presidenta del districte, Elsa Blasco, acompanyaran també l'equip a Aranda de Duero.


De la seva banda, l'expedició de l'equip ha marxat divendres a la tarda del Nou Sardenya, i ha arribat a la nit a terres castellanes. Pedro Dólera s'ha endut a tota la plantilla a Aranda de Duero, i no decidirà fins el mateix dissabte a quins jugadors deixa a la grada. El tècnic escapulat i un dels titulars habituals, Ramon Rovira, expliquen a BTV el sentir general de la plantilla:


FONT: BTV Esports


EL RIVAL:
FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Després de descansar dilluns per recuperar-se del viatge des de Gràcia, l'Arandina ha treballat dur durant tota la setmana (com en l'anada, fins i tot amb dobles sessions), preparant el partit de tornada. L'equip de José Zapatera ha intentat aïllar-se del clima de certa eufòria que hi ha en part de l'afició local després del 0-1 al Nou Sardenya, incidint en el potencial de l'Europa i advertint dels seus perills. Amb tot, a Aranda de Duero no ha sentat massa bé que els socis hagin de pagar 11 euros per veure el partit, i caldrà veure cóm afecta això a l'aspecte de les grades. Malgrat tot, al vestidor riberenc esperen la millor entrada de la temporada a El Montecillo. Un camp on no guanya ningú des del 17 de febrer, quan el CD La Granja es va imposar per 0-1, amb un gol de Castaño al minut 86.

Igual que a l'anada, el tècnic de l'Arandina podrà comptar amb tota la seva plantilla de cara a aquest partit. Aquestes són algunes de les valoracions pèvies de José 'Chino' Zapatera de cara a aquest partit:

FONT: Arandinacf.net

També el lateral Cristian va fer roda de premsa prèvia al partit de l'Europa:

FONT: Arandinacf.net

EN EL PARTIT D'ANADA:
La mala sort li va jugar una mala passada a l'Europa només començar, amb un autogol de Cano al minut 10 que va marcar completament el partit: nervis i imprecisions al costat gracienc, davant una Arandina molt còmoda i ben plantada al darrere i sortint amb contraatacs mot perillosos. Els dos equips haurien pogut marcar més gols, però Rafa Leva i Juanjo van deixar el marcador amb el 0-1 definitiu:

FONT: BTV Esports


PRECEDENTS: 
FOTO: 'Vamos, escapulados!'

L'unic precedent entre Europa i Arandina és el del partit d'anada, però aquesta serà la 3ª vegada que un equip català trepitgi la gespa natural d'El Montecillo en un partit de play-off: al 2008, el Sant Andreu va guanyar 0-2 i va rematar la feina al Narcís Sala; i al 2010, el Santboià va empatar 1-1 a Aranda de Duero, eliminant així l'equip castellà. Com ja és ben sabut, l'ara escapulat Rafa Leva era el porter d'aquell Santboià...

Pel que fa als precedents enguany de l'Europa en gespa natural, millors gairebé impossible: 3 partits, 3 victòries (Palamós 1-3, Gavà 1-3 i Olot 0-1).


SI VOLS ANAR A 'EL MONTECILLO' A ANIMAR L'EUROPA (Dissabte 18h):


ESTADIO EL MONTECILLO, Aranda De Duero


Mostra un mapa més gran
FONT: Google Maps

Segons el web oficial de l'Arandina, les entrades per als no socis costaran 15 euros anticipada, i "con un cargo superior" a taquilles (però no especifiquen quant).

FONT: Arandinacf.net

Per cert, agafeu-vos quelcom de roba d'abric, que farà fresqueta. La bona notícia és que, a priori, no hauria de ploure en tot el cap de setmana...

FONT: meteosat.com

Si vols saber més coses d'Aranda de Duero, pots visitar el web d'informació turística de la localitat.

L'Ajuntament d'Aranda de Duero, engalanat amb els colors del seu equip (FOTO: Arandinacf.net)


L'ARANDINA - EUROPA, EN DIRECTE A LA XARXA I BTV!

FOTOMUNTATGE: 'Vamos, escapulados!'

Fidels al seguiment puntual que han fet de l'Europa tota la temporada, La Xarxa i BTV emetran en directe el partit de tornada de 4rts de final del play-off entre l'Arandina i l'Europa, dissabte a les 18h. En el cas de Barcelona Televisió, desplaçarà als periodistes Roger Matamoros i David Ferrús per emetre el partit a travès del seu lloc web www.btv.cat. De la seva banda, servidor viatjarà amb La Xarxa per fer la retransmisió radiofònica al programa 'En Joc' que presenta Óscar Herreros. Ho podeu seguir pel 91.0 FM des de Barcelona i rodalies, al 882 AM per tot Catalunya, i a travès del lloc web en directe per internet des de qualsevol racó del planeta.


A PER L'#EUROREMUNTADA!

VAMOS, ESCAPULADOS!!!


dimecres, 29 de maig del 2013

Operació #EuroRemuntada: viatge, preus, i àrbitre de l'Arandina - Europa

Acompanya l'equip a Aranda de Duero i viu l'#EuroRemuntada! (FONT: CEEuropa.cat)


Un cop superades les 48 hores de reflexió i de pair la derrota de diumenge al Nou Sardenya, ha arribat l'hora de remuntar el vol. Des del mateix diumenge al vespre, els tècnics de l'Europa van començar a analitzar el vídeo del 0-1 per corregir errors i buscar noves maneres de fer mal l'Arandina en el partit de tornada del pròxim dissabte a les 18h. Al vestidor, la decepció inicial s'ha convertit en ràbia i una ferma convicció que l'eliminatòria està complicada però es pot remuntar. La frase del capità Àlex Delmàs és el millor reflex d'aquest sentiment, i és que per seguir vius al play-off, l'Europa només ha d'aconseguir una fita que ja ha fet 21 vegades aquesta temporada: guanyar un partit. I d'aquests 21 triomfs, 13 han estat amb resultats que classificarien l'equip per a semifinals, mentre les altres 8 victòries forçarien la pròrroga. Certament, l'Arandina va demostrar diumenge que és un equip molt i molt sòlid i amb molt d'ofici, però també ho eren Olot o Cornellà, i l'Europa els va guanyar en 3 dels 4 enfrontaments contra ells. Amb aquesta idea al cap, l'Europa marxarà divendres a la tarda cap a Aranda de Duero amb una única idea al cap: el que molts a les xarxes socials ja han batejat com #EuroRemuntada. Un exemple, la valoració que fa Xavi León a BTV Esports:

FONT: BTV Esports


FONT: CEEuropa.cat

Després de 12 anys sense play-off, és l'hora també per a l'afició escapulada. Diumenge el suport a l'equip al Nou Sardenya per part de 3.550 espectadors va ser exemplar i espectacular, i fins i tot ha provocat una carta d'agraïment per part del club. Però ara cal un altre petit esforç. L'Arandina no va ser capaç d'omplir un autocar en el partit d'anada, i ara és el moment de fer el primer gol abans de començar el partit, amb una movilització de seguidors escapulats que demostri a tothom que no hem arribat fins aquí per passar l'estona. L'Europa ha organitzat un autocar per acompanyar l'equip en el partit més important dels últims 12 anys, a un preu de 30 euros. L'autocar sortirà el mateix dissabte a les 6 del matí, per arribar a l'hora de dinar a Aranda de Duero (el partit, recordem, és a les 18h). La tornada es farà diumenge a les 8:30h. Els interessats teniu tots els detalls al web de l'Europa, i podeu fer la vostra reserva fins dijous a les 20h a travès del club (93 210 25 51 / administracio@ceeuropa.cat).

Per cert, el Nou Sardenya va rebre aquest dilluns una visita il·lustre: la de Johan Cruyff, familiar de l'entrenador del juvenil Jesús Mariano Angoy, i que va aprofitar per xerrar amb el tècnic Pedro Dólera i el president Guillaume De Bode, a més de fer-se fotografies amb l'equip que ha recuperat un lloc a la Divisió d'Honor juvenil. Tant de bo hagi encomenat al vestidor escapulat els seus coneixements futbolístics i, per què no dir-ho també, la seva famosa flor al cul...

FONT: BTV Esports

LES ENTRADES PER A L'ARANDINA - EUROPA, A UN MÍNIM DE 15 EUROS

FONT: Arandinacf.net

A tot això, l'Arandina ja ha fet oficials els preus de les entrades per al partit de dissabte, que seran de 15 euros anticipada, i a taquilles a un preu "con un cargo superior" (segons el web del club castellà). Fins i tot els socis locals hauran de pagar 11 euros per veure aquest partit, fet que ha provocat moltes queixes dels aficionats a travès de les xarxes socials. Caldrà veure si això resta afluència de públic local i afavoreix els interessos graciencs. Els socis juvenils pagaran 5 euros, i els no socis juvenils, 8, i totes les entrades vindran acompanyades d'una samarreta commemorativa. Amb tot, la victòria al Nou Sardenya ha desfermat certa eufòria entre la parròquia local, i des del club han volgut rebaixar aquest clima amb un missatge de prudència. El president de l'Arandina, Pedro Garcia, ha elogiat  el potencial de l'Europa, i ha agraït l'excel.lent tracte rebut a Gràcia per part del club escapulat.

A tot això, el rival de l'Europa ha tornat dimarts a la tarda als entrenaments, i dimecres farà doble sessió (coses de ser un equip professional). La plantilla de l'equip de La Ribera, per cert, ha gravat un spot promocional del play-off:

FONT: Arandinacf.net

L'Arandina-Europa, per cert, l'arbitrarà el navarrès Francisco Javier Acedo Martínez.


L'EUROPA B - CASTELLBISBAL PER PUJAR A 3ª CATALANA, DIUMENGE 18h

FONT: CEEuropa.cat (Hugo Lobo)

I si el primer equip de l'Europa juga dissabte un partit decisiu per mantenir el somni de pujar de categoria, el filial es troba en la mateixa situació: els nois de Casimiro Arellano juguen diumenge a les 18h al Nou Sardenya la final tornada de la promoció d'ascens a 3ª Catalana. En la 1ª temporada del nou filial escapulat, l'equip gracienc va estar a punt de guanyar la lliga, i diumenge poden culminar una gran temporada pujant de categoria. Per fer-ho, han de remuntar el 5-3 de l'anada davant el Castellbisbal. Un resultat complicat, però que es pot considerar positiu, ja que al minut 80 del partit d'anada perdien per 5-1. Així doncs, doble cita per que l'afició escapulada doni suport aquest cap de setmana: dissabte a les 18h, a Aranda de Duero amb el primer equip; i diumenge a les 18h, al Nou Sardenya, al costat del filial contra el Castellbisbal

VAMOS, ESCAPULADOS!!!




Europadístiques anada 1ª ronda Play-Off

FOTO: 'Vamos, escapulados!' (Ignasi Trapero)

Minuts jugats:
FONT: 'Vamos, escapulados!'

Gols:
                                                                                                                                *5 gols d'Óscar Muñoz amb el Castelldefels


Targetes:                                                      
                                                                                         *En vermell si comporta sanció per al pròxim partit



Expulsions a favor:      5  (a Balaguer, a Gavà, a Sta. Coloma, a Vilafranca i a Vilassar)
Expulsions en contra:  8  (Édgar a Cornellà, Rapitenca i St. Boi, Rafa Leva a Rapitenca, Rovira davant Rapitenca a casa, Epitié davant Montañesa a casa i Víctor Durán i Eloi Mir a casa davant Vic)

Penals a favor:  

Penals en contra:  











Gols de falta:  3

-2 de Cebri (a Terrassa, i a casa contra el Gavà)
-Javi Lara (davant l'Olot)


Remuntades a favor: 


Remuntades en contra: 


Quan marca l'Europa?: 


Quan encaixa l'Europa?: 


CONCLUSIONS / CURIOSITATS:
Els3.550 espectadors al Nou Sardenya són rècord enguany a un partit de 3ª (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



*Amb els 3.550 espectadors contra l'Arandina, enguany ja hem superat els 20.000 en partits al Nou Sardenya: Segons les dades oficials del club, un total de 21.059 espectadors han presenciat els 20 partits al Nou Sardenya d'aquesta temporada. Això vol dir una mitjana de 1.075 espectadors per partit.

*L'Europa va estar de pega: l'autogol de Cano és la 1ª diana en pròpia porteria de tota la temporada

FOTO: 'Vamos, escapulados!' (Ignasi Trapero)

*Després d'un any invicte a casa, l'Europa porta 5 partits seguits sense guanyar al Nou Sardenya. L'últim triomf a Gràcia va ser el 29 de març (4-0 davant el Vilafranca); des de llavors, 2 empats (Palamós i Vic) i 3 derrotes (Manlleu, Pobla de Mafumet i Arandina).

*Dissabte, a El Montecillo, l'equip canviarà la seva superfície habitual, i els precedents enguany són molt bons: l'Europa ha jugat enguany 3 partits en gespa natural i els ha guanyat els 3 (Palamós 1-3, Gavà 1-3, i Olot 0-1)

*L'Arandina no perd a casa des del 17 de febrer, quan va caure 0-1 contra el CD La Granja (Castaño '86). És la seva única derrota a casa aquesta temporada.

*L'Europa va ser el millor visitant de la lliga (36 punts de 57), i dels 19 resultats a fora, només 9 ens deixarien fora: 6 victòries ens classificarien per a la 2ª ronda (Terrassa, Vilafranca, Palamós, Gavà, Castelldefels i Balaguer), mentre 4 triomfs ens servirien per força una pròrroga (Júpiter, Vic, Rubí i Olot)

*Qualsevol victòria li serveix a l'Europa: el 0-1 per forçar la pròrroga, i totes les altres per classificar-se per a la 2ª ronda. Dels 21 triomfs sumats a la lliga enguany, 8 han estat per 1-0, i 13 per altres resultats que ens donarien la classificació sense pròrrogues ni penals.

*Els 8 penals llençats per l'Europa a la lliga van acabar en gol, per bé que 3 van ser en 2ª rematada després d'un rebuig del porter rival.

*Els 2 penals en contra de l'Europa en lliga van acabar en gol (un d'ells, amb Epitié sota pals per expulsió d'Eloi Mir quan ja s'havien fet els 3 canvis).

FOTO: 'Vamos, escapulados!' (Ignasi Trapero)

*Rafa Leva ja va eliminar l'Arandina a El Montecillo, l'any 2010 amb el Santboià: després de guanyar 1-0 al Joan Baptista Milà, els del Baix Llobregat van empatar 1-1 a Aranda de Duero i van deixar fora als castellans.

*En aquell mateix play-off, Rafa Leva va aturar un penal decisiu en la tanda definitiva al camp del Tudelano.

*Dels 55 gols marcats per l'Euroa, 39 han estat a la 2ª part (71%)

*D'aquests 55 gols marcats, 17 han estat a l'últim quart d'hora (31%, gairbé 1 de cada 3)

*Dels 26 gols encaixats per l'Europa, 5 han estat a l'últim quart d'hora (19%)

*L'Europa ha deixat la porteria a zero en 18 dels 39 partits jugats fins ara (46%)


*De les 19 vegades que l'Europa ha anat per darrere en el marcador a la temporada, en 12 ha igualat el marcador, en 11 ha acabat sumant, i en 4 d'elles ha remuntat fins a guanyar.

*Quan l'Europa ha marcat, només ha perdut 2 partits (Manlleu 2-3 i Pobla de Mafumet 1-2)


FOTO: 'Vamos, escapulados!' (Ignasi Trapero)

*L'Europa necessitarà dels gols del pitxitxi escapulat a El Montecillo: ara fa 8 partits de l'últim gol d'Óscar Muñoz, en el partit davant el Manlleu del 14 d'abril.

*Àlex Delmàs du 234 partits amb la samarreta de l'Europa; és el cinquè jugador de la història que més vegades ha vestit l'elàstica escapulada, i es troba a només 13 partits d'Antoni Amorós (247). Per davant encara tindria el porter Pep Rovira (319) i els defenses Carles Capella (363) i Ventura Gómez (383).

*Segons explicaven al web d'Arrels Europeïstes, Ramon Rovira va jugar contra el Palamós el seu partit de lliga nº 100 amb la samarreta escapulada. Amb el de l'Arandina ja en són 105: segons aquestes dades, Rovira ha jugat 72 partits de titular i 33 de suplent, acumulant 6.658 minuts i 13 gols. Ha vist 19 targetes grogues i 2 vermelles, i el seu balanç és de 46 victòries, 29 empats i 30 derrotes.


 FOTO: 'Vamos, escapulados!' (Ignasi Trapero)

*També a Arrels Europeïstes, l'Agustí Tenllado publicava que Dani Valderas va arribar a Balaguer als 125 partits de lliga amb l'Europa, entrant al Top-30 de jugadors escapulats de la història. Segons aquestes dades, el seu balanç ara mateix és de 129 partits (114 de titular i 14 de suplent), amb un total de 9.880 minuts, i 54 victòries, 38 empats i 37 derrotes. Ha marcat 14 gols d'escapulat, ha vist 23 targetes grogues i ha sofert 1 expulsió.

*També es va afegir a aquesta xifra de 125 partits de lliga d'escapulat Àlex Cano, en el partit següent contra el Vic. Segons les dades de l'Agustí Tenllado, ara portaria ja 128 partits (124 de titular, i només 4 de suplent!), amb un total de 11.179 minuts jugats, amb un balanç de 50 victòries, 40 empats i 41 derrotes. Tot i ser defensa, ha marcat ja 21 gols, ha vist 29 targetes grogues, i ha sofert 4 expulsions.


--------------------------------------------DADES HISTÒRIQUES PLAY-OFF-----------------------------------

L'Europa està jugant el seu 10è play-off d'ascens des de 3ª divisió. Fins ara, 2 ascensos (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

*Aquest és el sisè play-off d'ascens a 2ªB que afronta l'Europa a la seva història (fins ara tots els anteriors en format lligueta: '93-'94, '95-'96, '96-'97, '98-'99 i 2000-'01), per bé que hauríem d'afegir les 4 promocions d'ascens a 2ª als anys 50 i 60, quan encara no existia la 2ª B ('56-'57, '57-'58, '61-'62 i '62-'63). Per tant, i sempre a partir de les dades del CD oficial d'Història i Estadística del CE Europa, fins ara l'Europa ha jugat 9 play-offs d'ascens des de 3ª divisió. Va pujar en dues ocasions: 1963 (a 2ª divisió) i 1994 (a 2ª B).


*Seguint aquestes dades, el balanç a dia d'avui en partits de play-off/promocions d'ascens seria el següent:

PARTITS JUGATS: 45
GUANYATS: 17
EMPATATS: 13
PERDUTS: 15
GOLS A FAVOR: 71
GOLS EN CONTRA: 57

MAJOR GOLEJADA EN PLAY-OFF: Mercantil 3 - Europa 8 ('56-'57) / Europa 5 - Olot 0 ('56-'57)
PITJOR DERROTA EN PLAY-OFF:  Alzira 4 - Europa 0  ('98-'99) i Alacant 4 - Europa 0 (2000-2001) / Europa 1 - Alzira 3 ('98-'99. Abans del 0-1 contra l'Arandina, era l'única derrota a casa en play-off de la història escapulada)


*L'Europa no jugava un partit de play-off d'ascens des del 24 de juny de 2001, quan va caure a Alacant per 4-0. L'últim triomf en un partit de promoció d'ascens va ser el 10 de juny de 2001, amb una victòria 0-1 al camp del Vilafranca (de Bonany, a les Balears). I voleu saber una de bona? Aquell dia l'àrbitre del partit era... MATEU LAHOZ!!

FOTO: 'Vamos, escapulados!' (Ignasi Trapero)


*No hi havia fins ara cap precedent oficial de partit jugat contra l'Arandina CF, rival a la 1ª ronda del play-off.

*El rival de l'Europa va acabar tercer classificat del grup 8 de Tercera Divisió (Castellà i Lleó), amb un total de 82 punts sumats (igual que l'Europa, ha superat el rècord de punts de la història del club). El seu balanç a la lliga ha estat de 25 victòries, 7 empats, 6 derrotes (totes per 1-0; 1 a casa i 5 a fora), 66 gols a favor i 22 en contra. A casa és un equip molt fort (15/3/1), i a fora baixa una miqueta el rendiment (10/4/5)

*Aquest és el 4rt play-off d'ascens a 2ª B que afronta l'Arandina en 25 anys d'història, i és la 3ª vegada que s'enfronta a un equip català: la temporada 2007-2008 va caure eliminat davant el Sant Andreu (0-2 i 3-0), i a la 2009-2010, també va perdre davant el Santboià (1-0 i 1-1). Per tant, en 5 partits contra equips catalans, 1 triomf (el de diumenge), 1 empat i 3 derrotes per als castellans.


dilluns, 27 de maig del 2013

Galeria d'imatges Europa - Arandina




3.550 espectadors al Nou Sardenya en el retorn als play-off 12 anys després (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)




Samarreta commemorativa dels play-off, amb inscripcions a l'escapulat i al coll posterior (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)


Tensió prèvia al partit, al túnel de vestidors (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)


Passadís d'honor a Infantil A, Cadet C i Juvenil A pels respectius èxits esportius (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)

Emotiu minut de silenci per l'àvia de Pedro Dólera (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)




Alegria arandina de jugadors i aficionats amb l'afortunat gol visitant (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



San Rafa Leva va mantenir les opcions de vida de l'Europa (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Rovira, un dels jugadors més incisius davant la defensa de gegants arandina (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



'El Chino' Zapatera havia estudiat molt bé l'Europa... però queden 90' (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Cano vola per sobre la defensa rival, però la pilota es perd alta (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



On és la piloteta? Édgar fa màgia en un servei de banda, sota l'atenta mirada del míster (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Diego, cap per avall, va tenir dues bones opcions per fer l'empat (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Maite Fandos, Guillaume De Bode i Xavier Trias no ho veien clar (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)


Últimes instruccions per al revulsiu Epitié (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)





3.550 espectadors... dins de l'estadi. I més als balcons, finestres i murs (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



"Àrbitre, afegeix temps!", però el gol no va arribar (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Decepció per un esforç que no ha tingut premi (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Rècord de periodistes al Nou Sardenya, d'aquí i d'allà (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Àlex Cano, 'Jugador amb més caliu' 2012-2013, segons Caliu Gracienc (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



I Javi Lara, millor jugador 2012-2013, segons Torcida Escapulada (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



El president del Santboià Ramon Andreu i Rafa Leva, recordant cóm s'elimina l'Arandina a El Montecillo (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)