diumenge, 31 de març del 2013

Classificació #Pitoniso3div5 (Jornada 30)

Amb el triomf d'aquesta tarda de l'Olot sobre el Manlleu (2-0), la classificació de 3ª divisió continua amb les mateixes distàncies entre els tres aspirants al títol: 1) Olot 66 punts; 2) Europa 63; 3) Cornellà 61. Els triomfs aconseguits per tots ells han reduït el grup de colíders del concurs #Pitoniso3div5, que ara són només 4: Genís de Moner, Edu Grau, Jordi Lacambra i Bernat Monzó. Hospitalet està de moda...



Resultats jornada 30:

FONT: FCF.cat



Galeria d'imatges Europa - Vilafranca

Els capitans Puchi i Alberto, triant cara o creu (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)


Aprofitant les circumstàncies favorables, divendres em vaig estrenar amb el tema fotogràfic. Com a complement a la crònica del partit que vaig publicar ahir, us deixo una selecció d'imatges que vaig captar en el partit entre l'Europa i el Vilafranca...


Sergi Mas, gourmet del futbol català, també va triar el Nou Sardenya (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)


Guzmán, Alberto i Víctor Durán, sense perdre de vista les marques (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Ni amb la calor que feia es treu el jersei talismà... i pobre d'ell que ho faci! (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Carinyosa celebració d'un gol esperat: Óscar Muñoz recupera l'instint (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



El vol de Rafa Leva; una setmana més, porteria a zero (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Puchi, un gran del nostre futbol al Nou Sardenya (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



La classe d'un migcampista total: Javi Lara (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Rovira, obrint la banda (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Guzmán, deixant enrere la sequera golejadora (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)


Els àrbitres, espectadors de luxe: cap jugada pol.lèmica... i 0 targetes!! (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Javi, recorda que estàs apercebut... (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



I que en celebrem molts més!! (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



El killer torna a tenir la mirada del tauró olorant la sang... (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



El míster i el capi de l'Europa de l'ascens a 2ª B? (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



227 partits d'escapulat; Delmàs desafiant a la història (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)


De Bode, mirant al futur... a 2ª B? (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Feina feta, i a gaudir de 4 dies de merescudes vacances (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



Valderas, el golejador indie (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



El somriure de Cebri, en companyia immillorable! (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)



El vestidor té fam d'èxits; la mona de l'Europa, cirereta a un gran triomf (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)


dissabte, 30 de març del 2013

Europa 4 - Vilafranca 0; golejada... i colíders!!

FOTO: 'Vamos, escapulados!' (Ignasi Trapero)

8 punts, o 4 i guanyar a La Pobla de Mafumet a la última jornada: el compte enrere per assegurar els play-off continua, tot i que a aquestes alçades sigui inevitable pensar en cotes majors. En un dia atípic, un calurós divendres Sant que semblava el mes de juliol, i amb menys gent de l'habitual al Nou Sardenya (però amb molta presència de gent del futbol català a la grada), l'Europa ha sumat la golejada més gran de la temporada. Un triomf que, com a mínim fins que diumenge l'Olot rebi al Manlleu, situa als de Pedro Dólera com a colíders de la categoria. Un partit plàcid que, a més, ha servit per que Óscar Muñoz, Valderas i Guzmán es retrobessin amb el gol molts partits després...

L'absència de Cano ha estat la novetat més destacada en l'11 escapulat (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)

Com és habitual, el Vilafranca de Puchi ha estat un rival força incòmode que pràcticament no ha concedit ocasions al principi de partit, per bé que tampoc han donat massa feina a Rafa Leva. No ha estat fins al minut 23 que no ha arribat la primera oportunitat de gol clara, en una rematada de cap de Víctor Durán a la sortida d'un córner que Miguel Ramos ha tret amb una intervenció espectacular. El porter penedesenc, però, no ha estat tan encertat 9 minuts després: passada a l'espai de Javi Lara (que ha fet un gran partit) cap a Óscar Muñoz, sortida amb misto del porter penedesenc, i el davanter escapulat recull les escombraries, dribla al defensa, i marca a plaer. No marcava de feia 10 partits i més de 2 mesos, des del 20 de gener. Només 6 minuts després, Dani Valderas aprofita un mal rebuig de la defensa vilafranquina per fer el 2-0 amb un fort xut creuat. En el seu cas, si no m'he descomptat, feia 17 mesos que no marcava en lliga, davant el Santboià. Amb els deures fets, s'ha arribat al descans.

Amb el doblet d'avui, Óscar Muñoz ja suma 11 gols en lliga, 6 amb l'Europa (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)

La 2ª part ha estat més oberta en quant a ocasions de gol. Puchi ha fet entrar a 2 jugadors ofensius com Alabau i Maldonado, pero ni tan sols així el Vilafranca ha pogut sorprendre la sòlida defensa gracienca. Ho ha intentat Javi González de falta, però ha trobar la reposta d'un Rafa Leva tan segur com sempre, i al minut 65, el partit ha quedat vist per a sentència: molt bona jugada per l'esquerra de Diego (que havia entrat a la 2ª part per Dani Romero després de 2 setmanes de baixa), centrada per que Óscar remati amb el cap, rebuig del porter, i Guzmán, des de la frontal, engalta una volea creuada imparable. El seu últim gol havia estat contra el Balaguer, ara fa poc més de 3 mesos. Valderas i Óscar han pogut fer el quart a una banda, mentre a l'altra, Rafa Leva i el poc encert de Dani Delgado tornaven a deixar la porteria escapulada a zero. Als últims 20 minuts, han entrat al camp Delmàs i Mañosa, i precisament l'ex-del Vilanova ha fet una assistència magistral per que Óscar Muñoz arrodonís la matinal amb el 4-0 definitiu a l'últim minut. Precisament l'última vegada que l'Europa havia marcat 4 gols en lliga va ser davant el mateix rival,ara fa dues temporades (5-1). I una curiositat: aquest ha estat el primer partit de la temporada a 3ª que ha acabat sense targetes.

 El partit ha estat molt noble d'inici a final (FOTO: 'Vamos, escapulados!' / Ignasi Trapero)

Amb aquest 4-0, sumat a la victòria del Cornellà a Vilassar (0-1, amb gol d'Enric Gallego), la lliga s'apreta molt i molt. Tot esperant el que faci l'Olot contra el Manlleu diumenge a les 17h. (partit que seguiran de ben a prop David Fleta i Uri Boix a l''En Joc' de La Xarxa), olotins i graciencs encapçalen la taula amb 63 punts, seguits del Cornellà amb 61, amb 8 jornades encara per endavant. La lluita pel títol es presenta apassionant...

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En acabar el partit, hem parlat amb dos dels protagonistes del partit en l'aspecte golejador: Óscar Muñoz i Dani Valderas. Tots dos estaven molt contents pel triomf, pel coliderat, i per haver trencat sengles ratxes negatives de cara a porteria:



A més, també hem recollit les valoracions del tècnic Pedro Dólera, per al programa 'Esports En Xarxa' de La Xarxa ràdio:


I, com sempre, aquestes són les declaracions dels tècnics recollides al web oficial del CE Europa.


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa

-La Jornada.cat

-Golcat.com

-Tercera.cat

-La Xarxa

-Torcida Escapulada

-El Blog de la Prèvia FCV

-Esports Penedès.cat


Resultats Jornada 30:

Encara manquen per jugar 2 partits diumenge: Júpiter - Montañesa (12h) i Olot - Manlleu (17h.).

FONT: FCF.cat


dimecres, 27 de març del 2013

Prèvia Europa - Vilafranca: partit trampa

11 punts. A dia d'avui, i si els rivals que estan fora de les 4 primeres places guanyessin el 100% de punts (cosa improbable), això és el que li faltaria matemàticament a l'Europa per garantir la seva presència als play-off d'ascens a 2ª B per primera vegada en 12 anys. És a dir, guanyant 4 dels 5 partits que queden a casa l'objectiu estaria assolit, facin el que facin els rivals, i divendres hi haurà la primera oportunitat per seguir sumant de 3 en 3 i apropar-se encara més a la fita. A més, un triomf contra el Vilafranca situaria momentàniament als de Pedro Dólera com a colíders, en espera del que fes l'Olot en el difícil partit de diumenge contra el Manlleu. Amb tot, faran bé els escapulats de no refiar-se davant un partit perillós per molts condicionants: un horari estrany amb gent de vacances que pot restar afluència de públic al fortí del Nou Sardenya, un rival en ratxa buscant apropar-se més a la permanència, i que a més és un equip incòmode, directe i amb ganes de revenja esportiva pel partit d'anada. Factors tots ells com per sortir a mossegar des del primer minut i evitar els inicis de partit tebis que ha fet l'Europa a les últimes jornades.

I és que els 7 empats de l'última jornada al grup cinquè de 3ª demostren que, a la recta final de campionat, les victòries van cada vegada més cares. L'1-1 aconseguit a un camp tan complicat com el del Figueres té molt de valor, i ara cal confirmar-lo amb un nou triomf al Nou Sardenya. Divendres farà 11 mesos i 7 dies de l'última derrota a casa, i aquesta està sent una de les claus de l'èxit gracienc en aquesta lliga. Millor equip de la 2ª volta i de 2013, conjunt menys golejat i amb menys derrotes de la lliga, 1 única derrota en els últims 20 partits... estadístiques a les que cal donar continuïtat contra el Vilafranca per posar pressió als rivals en la lluita pel títol.

De cara a aquest partit, Dólera ja podrà comptar amb Diego, absent als 2 últims partits per una estrabada. No hi seran encara els lesionats de llarga durada Cebri i Camacho, mentre Epitié també seguiria de baixa. Xavi León ja entrena amb el grup i afronta la recta final de la recuperació pel trencament de nas i pòmul. L'Europa no té sancionats per a aquest partit, però caldrà anar amb compte amb les targetes de cara a la visita de la pròxima setmana a Sant Boi: Javi Lara, Diego, Rafa Leva, Guzmán i Mañosa són els escapulats apercebuts ara mateix.

EL RIVAL:
Puchi, el pitxitxi penedesenc (FOTO: La Jornada.cat / Carles Garcia)

Segurament marcat per les limitacions pressupostàries i pel que sempre diu el seu tècnic de la dificultat de convèncer futbolistes de Barcelona per anar a entrenar i jugar a Vilafranca, el conjunt penedesenc lluita per mantenir-se un any més a 3ª. I tot i que ha estat en zona perillosa durant una part del campionat, el cert és que el conjunt quatribarrat arriba al Nou Sardenya en el millor moment de la temporada: 4 victòries en els 5 últims partits, amb 12 punts sumats dels darrers 15, que li han permès deixar la zona de descens a 9 punts, i apropar-se cada vegada més a la permanència matemàtica. En aquest context de necessitat sense urgències, l'equip d'Agustí Pujibert 'Puchi' pot ser doblement perillós, perquè tindrà gana, però sense angoixes classificatòries. I a més, com veurem després, al vestidor vilafranquí li tenen ganes a l'Europa...

Amb tot, és cert que aquest Vilafranca baixa molt les prestacions lluny del seu estadi: si com a local ha sumat 26 punts de 42 possibles, a fora només n'ha aconseguit 8 de 42, amb un balanç de només dues victòries (a Palamós i Balaguer), dos empats (a Vic i Gavà), i 10 derrotes. Xifres que el converteixen en el segon pitjor visitant de la categoria (empatat amb Júpiter i Vic), ja que només el Balaguer, amb 7 punts, ha sumat menys a domicili. Això sí, ara fa només dues setmanes els penedesencs li van donar un bon ensurt al líder Olot, avançant-se en el marcador al fortí del municipal garrotxí i plantant cara en tot moment (tot i que al final els olotins van acabar guanyant 3-1).

Enguany l'home més destacat del Vilafranca és el fill de l'entrenador, Jonatan Pujibert 'Puchi', pitxitxi de l'equip amb 8 gols. També estan aportant en l'aspecte golejador Ferran Alabau amb 4 dianes (arribat a mitja temporada del Gavà, i que l'any passat compartia vestidor al Vilanova amb els escapulats Camacho i Mañosa), o homes com Isaac Maldonado i Óscar Valerio amb 3. Defenses com Bacaicoa o Javi González, jugadors com Antolínez o Marcos Garcia, o els ex-escapulats David Márquez, Oriol Molins o Marc Masip, són altres jugadors a destacar del pròxim rival de l'Europa.

De cara a aquest partit, Puchi no pot comptar amb Bacaicoa, expulsat diumenge passat contra la Pobla de Mafumet. En canvi, recupera Antolínez després de complir sanció. A més, Guti també seria baixa.

Per conèixer una mica més aquest Vilafranca, una bona referència per imaginar-nos el partit que li pot plantejar a l'Europa pot ser el partit que van jugar fa dues jornades al camp de l'Olot, emès per La Xarxa:

FONT: La Xarxa

I si voleu saber encara més detalls del Vilafranca, us recomano molt i molt 'El Blog de la Prèvia' de Lluís Montaner; tota una referència en blogs i webs de futbol català.


A LA 1ª VOLTA:
Tot i les moltes baixes, l'Europa va aconseguir el setè triomf consecutiu en les seves visites a Vilafranca: va ser per 0-2, amb gols de Javi Lara (en un penal, sincerament, més que dubtós) i Camacho al tram final de la 1ª part. Aquell dia va debutar de titular Dani Romero, i durant la 2ª part també es va estrenar el juvenil Miki:

FONT: BTV Esports

Precisament el jugador a qui li van assenyalar el penal i l'expulsió, el veterà defensa Javi González, reflectia aquesta setmana a Ràdio Vilafranca les ganes de revenja amb les que afronten al vestidor penedesenc aquesta visita al Nou Sardenya:



PRECEDENTS:
L'any passat el Vilafranca es va endur els 3 punts del Nou Sardenya amb un gol de l'ex-escapulat Josu, però darrerament ha estat un rival molt propici per als interessos escapulats: i és que dels últims 14 enfrontaments de lliga (tant a casa com a fora), l'Europa n'ha guanyat 12, n'ha empatat 1, i només ha cedit la derrota que ara comentàvem...

FONT: futbolme.com

Pel que fa a xifres històriques globals, també són lleugerament favorables als graciencs (com sempre, en aquest quadre faltaria afegir el resultat del partit d'anada del passat mes de novembre):


FONT: CD oficial història i estadístiques CE Europa


5 dels 6 golejadors a l'últim triomf escapulat al Nou Sardenya encara juguen als seus equips (FONT: Mundo Deportivo)


PARTITS JORNADA 29:

Compte, que en ser un cap de setmana tan estrany amb festius pel mig, els partits es divideixen des de dijous i fins diumenge; incloent el del Nou Sardenya, DIVENDRES A LES 12h:



FONT: FCF.cat

Per cert, la Federació Catalana de Futbol va decidir dimarts donar per perdut el partit del Figueres a la Pobla de Mafumet, per alineació indeguda de Jordi Cruz. Això fa que ara l'Europa tingui ja 17 punts de marge respecte a la cinquena plaça, en la que ara estan empatats Figueres, Terrassa i Pobla de Mafumet. Tot i que l'Olot també ha reclamat pel mateix motiu els 3 punts que es va deixar en perdre a Figueres, la Federació ha desestimat la denúncia perquè va ser tramesa fora de termini. Així doncs, el liderat continua estant a 3 punts...


VAMOS, ESCAPULADOS!!!


dilluns, 25 de març del 2013

Europadístiques jornada 29

FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta

Minuts jugats:
Font: CE Europa.cat

Gols:
                                                                                                                                *5 gols d'Óscar Muñoz amb el Castelldefels


Targetes:                                                                         


Expulsions a favor:      4  (a Gavà, a Sta. Coloma, a Vilafranca i a Vilassar)
Expulsions en contra:  5  (Édgar a Cornellà i Rapitenca, Rafa Leva a Rapitenca, Rovira davant Rapitenca a casa, i Epitié davant Montañesa a casa)

Penals a favor:  

Penals en contra:  










Gols de falta:  3

-2 de Cebri (a Terrassa, i a casa contra el Gavà)
-Javi Lara (davant l'Olot)


Remuntades a favor: 

Remuntades en contra: 


Quan marca l'Europa?: 


Quan encaixa l'Europa?: 


CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

Tot i anar per darrere per 11ª vegada a la lliga, l'Europa ha remuntat 8 d'aquests partits (FOTO: UEFigueres.cat)

*Els 12 gols marcats a l'últim quart d'hora dels partits han donat 15 punts
*Els 3 gols encaixats a l'últim quart d'hora han restat 5 punts

*Dels 37 gols marcats per l'Europa, 26 han estat a la 2ª part (70'2%)

*D'aquests 37 gols marcats, 12 han estat a l'últim quart d'hora (32'4%, gairebé 1 de cada 3)

*L'Europa ha deixat la porteria a zero en 13 dels 28 partits jugats fins ara.
*L'Europa va estar 508 minuts sense encaixar cap gol. El porter Rafa Leva va deixar la porteria a zero entre el gol del jugador del Balaguer Adrià De Mesa al minut 12 del partit de la 16ª jornada de lliga, i el del futbolista de la Rapitenca Javi Ramos al minut 70 de la 21ª jornada.
*De fet, al 2013 l'Europa només ha encaixat 5 gols (Rapitenca, Júpiter, Grama, Gavà i Figueres). Són les cinc úniques dianes en contra en els darrers 1.248 minuts.
*L'Europa és l'equip menys golejat de la lliga, empatat amb el líder Olot.

*Camacho és golejador de part final de partit (els seus 7 gols han estat des del minut 45 fins al 90, tot i que el de Vilafranca va ser al 45 de la 1ª meitat). Quan ell marca, l'Europa ha sumat 19 de 21 punts possibles.

*Precisament, Camacho va ser el botxí del Júpiter en els 2 partits d'aquesta lliga, marcant el gol del triomf escapulat tant a La Verneda com al Nou Sardenya. 

*Dels 5 gols de Cano, 4 han estat recollint el rebuig d'un rival dins l'àrea. Jugador llest, atent i ràpid com pocs! A més, 4 dels seus 5 gols han estat gràcies a jugades de pilota aturada: 1 de cap a la sortida d'una falta (Grama), 1 en el refús del porter després de rematar ell mateix una falta de cap (Rubí), i 2 en el rebuig de sengles penals fallats (Vic i Vilassar). A més, tots ells han estat als primers 48 minuts de partit. En aquests partits s'han sumat 13 pts de 15 possibles.
*Els 4 gols d'Óscar Muñoz com a escapulat han estat de diferent factura: a la contra i definició creuada dins de l'àrea, i de fort xut de llarga distància, a Palamós; de cap dins l'àrea petita davant el Balaguer; i amb el pit dins l'àrea petita contra el Terrassa. Sempre que ell marca, l'Europa guanya.
*Dels 6 gols de Javi Lara, 5 han estat a pilota aturada (4 penals i 1 falta). A més, 4 han servit per obrir la llauna, i en aquests partits s'han sumat 14 punts de 18 possibles (es van escapar els 2 punts de l'empat a última hora a Manlleu, i els 2 de l'empat a Figueres)
*Els 3 gols que ha fet Guzmán han coincidit amb 3 remuntades completes de l'Europa (Santboià, Palamós, Balaguer). 3 gols, 9 punts de 9 possibles. L'única remuntada on no va marcar va ser a Gavà.
*Epitié és el revulsiu per excel·lència: els seus 3 gols han estat al tram final dels partits, i han fet sumar 5 punts més
*Els 3 gols de Diego han estat entrant en diagonal per l'esquerra: a la porteria de Secretari Coloma del Nou Sardenya (Castelldefels i Terrassa) i 1 a La Bòbila. 7 punts de 9 possibles quan ell marca.
*Amb el gol que va fer a Rubí, Rovira va posar fi a una mala ratxa sense veure porteria en lliga que ha durat 14 mesos i 21 dies: concretament, des del 20 de novembre de 2011, quan va fer un doblet contra el Terrassa en un partit al Nou Sardenya que va acabar 2-2.
*Amb el gol marcat contra el Cornellà, Alberto va posar fi a una ratxa sense marcar a la lliga de 14 mesos i 5 dies. El seu últim gol al campionat també va donar el triomf per 1-0; va ser el 12 de gener de 2012, davant el Masnou, en aquell partit que s'havia suspès per la pluja 2 mesos abans.


Dani Romero no era titular des del 25 de novembre a Manlleu, quan es va lesionar (FOTO: UEFigueres.cat)

*Els 7 penals llençats per l'Europa han acabat en gol, tot i que 3 s'han fallat. Només ha marcat des dels 11 metres Javi Lara (a Figueres, Gavà, Vic i Manlleu), i en els 3 restants es va marcar després del rebuig del porter (Camacho a Terrassa, i Cano a Vic i a casa contra el Vilassar)

*Iván Álvarez va estar 6 mesos menys 5 dies sense jugar un partit. El migcentre es va estrenar a Rubí, el 10 de febrer de 2013, després de lesionar-se el 15 d'agost de 2012, en el minut 2 del Trofeu Vila de Gràcia davant l'Espanyol B. L'últim partit de lliga que havia disputat va ser 9 mesos abans: el 6 de maig, al Nou Sardenya, en l'empat a 2 davant la Montañesa que va certificar la permanència de l'Europa a 3ª.

*3 de les 5 expulsions de l'Europa a la lliga han estat contra la Rapitenca (Les altres, a Cornellà, i a casa contra la Monta)

*Jugant amb 10, l'Europa no ha guanyat cap partit (empats a casa contra Rapitenca i Montañesa, i derrotes a Cornellà i St. Carles de la Ràpita)

*Les 4 expulsions a jugadors rivals de l'Europa han estat en partits jugats lluny del Nou Sardenya.

*Les 3 derrotes de l'Europa en lliga han estat per 1-0, i a fora (a Vilassar, Cornellà i St. Carles de la Ràpita)

*L'equip es manté invicte a la lliga al Nou Sardenya des de fa ja més d'11 mesos. L'última derrota a casa va ser el 22/4/2012, davant el Balaguer (0-2)

*Des de la derrota a Cornellà i fins la desfeta a St. Carles de la Ràpita, l'equip havia empalmat 11 jornades invicte amb 8 victòries i 3 empats: des de la derrota a Cornellà continuaríem sent líders amb 45 punts sumats de 60 possibles i 1 única derrota. En aquests partits, l'Olot ha sumat 40 punts (4 derrotes), i el Cornellà 33 punts (i 5 derrotes).

*L'equip es va quedar a només 2 jornades d'igualar la millor ratxa de partits invicte amb Pedro Dólera a la banqueta. Van ser 13 jornades seguides sense perdre, la temporada 2010-2011, acumulant 8 victòries i 5 empats, marcant 22 gols i encaixant-ne 10, i sumant un total de 29 punts de 39 possibles (de la 9ª a la 21ª, ambdues incloses: Vilafranca 0-1, Llagostera 1-0, Palamós 2-2, Masnou 3-3, Gavà 0-0, Prat 3-1, Vilanova 0-1, Balaguer 3-0, Terrassa 1-1, Premià 1-0, Pobla 1-2, Amposta 3-1 i Espanyol B 1-1. La Montañesa va trencar la ratxa el 23/1/2011, guanyant 0-3 al Nou Sardenya).

*Amb el triomf davant el Cornellà, l'Europa va superar la major xifra de victòries i punts en una temporada amb Pedro Dólera a la banqueta: ara mateix ja són 17 triomfs i 60 punts, superant les 16 victòries i 58 punts de la temporada 2010-2011, en què l'equip va acabar 7è.

Óscar Muñoz porta 9 partits sense marcar, des del 20 de gener contra el Terrassa (FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta)

*Des que ha començat 2013, l'Europa és el millor equip amb 25 punts sumats de 36 possibles. La classificació virtual al 2013 seria: Europa 25; Cornellà 24 pts; Olot i Terrassa 21; Gavà 20; Rapitenca 18; Vilafranca, Manlleu i Montañesa, 17; Figueres i Pobla de Mafumet 15; Balaguer i Rubí 14; Castelldefels i Santboià 13; Júpiter, Palamós i Vilassar 12; Gramenet 10; Vic 8.

*Pel que fa a la classificació virtual de la 2ª volta, l'Europa també seria el millor equip, amb 21 punts sumats de 27 possibles. Els millors serien Europa amb 21 punts; Terrassa 20; Gavà 19; Olot i Cornellà 18; Rapitenca 17; Vilafranca 16; Manlleu i Montañesa 15Balaguer i Pobla de Mafumet 13Figueres 12; Palamós 11; Rubí i Castelldefels 10Grama i Santboià 9; Júpiter 8 Vic 7; i Vilassar 6.

*Per ara, l'Europa està fent millor 2ª volta que la 1ª. A aquestes alçades de la 1ª volta, de 30 punts possibles, l'Europa n'havia sumat 18; amb els mateixos rivals, a la 2ª volta, ja n'ha sumat 21.

*L'Europa és el millor visitant de la lliga, amb 26 punts sumats a domicili de 45 possibles.

*L'Europa és l'equip que menys partits ha perdut a la lliga (només 3). El líder Olot ha estat derrotat 4 vegades, però els olotins mantenen la 1ª plaça per la immillorable temporada a casa (14 triomfs en 14 partits). Amb la desfeta al Nou Sardenya, el Cornellà ha caigut 5 vegades.

*Europa i Cornellà tenen goalaverage particular igualat, i haurien de recórrer al general en cas d'empat final a punts. Ara mateix seria pels del Baix Llobregat: Europa té +20, i Cornellà +23.

*L'Europa tindria prou amb un empat a Olot per guanyar-li el goal-average particular; de retruc, també li serviria per guanyar un hipotètic triple empat amb el Cornellà. (Ara, Europa té 6 pts. en enfrontaments directes; Olot i Cornellà en tenen 4, i els del Baix Llobregat ja no podran sumar-ne més)

*De les 11 vegades que l'Europa ha anat per darrere en el marcador a la temporada, en 8 ha acabat sumant, i en 4 d'elles ha remuntat fins a guanyar.

*Quan l'Europa ha marcat, no ha perdut mai en aquesta lliga.


*En només 23 jornades, l'Europa ja sumava 48 punts i havia superat el total de punts que va fer en tota la lliga passada (46)


*Amb els 60 punts que suma en 29 jornades, l'Europa en té 2 més dels que duia el líder AE Prat a la mateixa jornada de l'any passat (58). I també 24 més que els que tenia l'Europa l'any passat en aquesta jornada (36)

*En 22 jornades, l'Europa ja havia sumat més victòries (13) que en tota la lliga passada (12). Ara mateix ja en porta 17 (rècord era Dólera).

*A la 1ª volta, l'Europa va treure 21 punts davant els 9 rivals amb qui encara ha de jugar a la 2ª. Si tornessin a sumar aquests punts en els partits que falten, els escapulats farien play-off encara que els rivals directes sumessin el 100% dels punts que els resta per disputar.

*De fet, guanyant 4 partits més, l'Europa seria matemàticament equip de play-off.

A l'Europa només li calen 11 punts de 27 per ser equip de play-off (FOTO: El Punt Avui / Joan Sabater)

*Àlex Delmàs va jugar davant el Cornellà el seu partit nº 225 amb la samarreta de l'Europa. Amb el d'ahir ja en du 226, és el cinquè jugador de la història que més vegades ha vestit l'elàstica escapulada, i es troba a només 21 partits d'Antoni Amorós (247). Per davant encara tindria el porter Pep Rovira (319) i els defenses Carles Capella (363) i Ventura Gómez (383).

*Feia 12 anys que l'Europa no sumava 4 victòries consecutives com enguany ha fet de les jornades 15 a la 18 (ambdues incloses): va ser a l'espectacular tram final de la temporada 2000-2001 a 3ª, última vegada que vam jugar play-off d'ascens a 2ª B: llavors l'equip va enllaçar 7 triomfs a les 7 darreres jornades (de la 32ª a la 38ª, ambdues incloses, guanyant Santboià 2-1, Banyoles 1-2, Vilobí 1-0, Badaloní 0-2, Palamós 1-0, St. Andreu 1-2, i Cornellà 3-2). De fet, la ratxa va seguir a les 3 primeres jornades de la lliga següent, culminant una sèrie de 10 victòries consecutives (Manresa 4-3, Premià 0-2 i Palafrugell 2-0).

*També feia 12 anys (menys 1 dia) que l'Europa no guanyava al Vilassar en partit de lliga. Havia perdut els 7 darrers enfrontaments.

*Feia 15 anys que l'Europa no guanyava a Rubí. La darrera victòria havia estat un 0-2 el 22 de setembre de 1997, amb gols de Diego i Raul Verdú.

*Feia 9 anys que l'Europa no guanyava a Gavà. El darrer triomf havia estat el 4 d'abril de 2004 per 1-2.

*Feia 32 anys i 16 dies que l'Europa no puntuava a Figueres. Va ser en un empat a 1 el 8 de març de 1981, amb gol de Paquito. L'últim triomf va ser fa... 43 anys! 25 de gener de 1970, 0-2, amb gols de Litri i Gil.

*RÈCORD HISTÒRIC: Els 39 punts sumats en les 19 primeres jornades signifiquen superar la millor primera volta feta mai per l'Europa a la 3ª divisió. L'anterior rècord (38 punts) datava de la temporada 1997-1998, amb Tintín Márquez a la banqueta.