dimecres, 6 de novembre del 2013

Cano contra Cano: dissabte, duel fraticida a Les Grases!


Els duels entre els germans Àlex i Carlos Cano ja són un clàssic del futbol català (FOTO: Arxiu família Cano)


El 9 de març de 2003, a Avellaneda, es va jugar un dels derbis més calents del futbol argentí: Independiente vs. Racing. Al costat del 'Rojo', un dels millors defenses centrals del seu país, Gabi Milito; al bàndol de 'La Academia', un dels millors davanters del seu país, Diego Milito. En una dura falta de Gabi sobre un rival, en Diego va reclamar l'expulsió del seu germà, i tots dos van començar a dir-se de tot, sota l'atenta mirada de tota la família que ho veia tot des de la grada. La mare no ho va aguantar, i va haver de marxar, morta de vergonya...

FOTO: Diario Olé

Dissabte, a Les Grases, es produirà un cara a cara similar en el futbol català, però de ben segur que els 2 germans no arribaran a aquest extrem tan propi del visceral futbol argentí: al costat de l'Europa, el defensa central Àlex Cano; al bàndol del Santfeliuenc, el davanter Carlos Cano, que fa ben poc que va fitxar per l'equip del Baix Llobregat i va marcar el dia del seu debut. Serà la quarta vegada que s'enfrontin a Tercera Divisió i la primera que ho facin en dissabte (curiosament, a aquella hora el petit de la nissaga, en Jordi, estarà defensant els colors de l'Europa juvenil en el derbi contra el Sant Andreu al Nou Sardenya); de moment l'Àlex encara no ha aconseguit guanyar al seu germà Carlos, tot i que ha estat l'únic dels dos que ha marcat en aquests duels fraternals. En una setmana tan especial, els 2 germans expliquen a 'Vamos, escapulados!' les seves sensacions, a través d'un breu qüestionari:

Àlex Cano ja ha celebrat 3 gols en aquesta lliga; tots de cap, és clar... (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)


Carlos Cano va marcar fa 15 dies en el seu debut i amenaça l'Europa amb la seva fam de gol (FOTO: @CarlosCano90)


1) Cóm valores la temporada fins ara del teu equip? I la de l'equip del teu germà? 

ÀLEX: La temporada de l'Europa fins ara està sent notable. Estem forts però aquesta és una lliga molt igualada. Hem d'estar cada partit a més del 100% perquè qualsevol equip et pot plantar cara. La lliga és molt llarga i només acaba de començar. El Santfeliuenc està fent un inici de temporada molt meritori. Té pràcticament la mateixa plantilla amb la que va ascendir de 1ª catalana i està competint a cada partit. Ha guanyat 7 dels 12 partits fins ara, i això és molt difícil d'aconseguir per a un nouvingut a 3ª Divisió.

CARLOS: Temporada il·lusionant en la que possiblement cap dels components de la plantilla imaginava estar on estem passades 12 jornades, i intentarem que duri el màxim possible. L'objectiu és aconseguir la permanència quant abans millor. La temporada de l'Europa està sent molt bona també. Està complint amb el favoritisme que té per tota la resta d'equips de la lliga.


2) Què recordes dels enfrontaments previs entre vosaltres? 

Hem jugat 3 partits en contra, i els 3 han estat molt competits. Encara no l'he guanyat i crec que ja toca! Al jugar ell de 9 i jo de central, participem en moltes jugades en la que ens toca lluitar als dos per guanyar la jugada.

Estadísticament, quan hem jugat els dos en contra personament he aconseguir 1 victoria i 2 empats. Recordo uns partits molt intensos perquè un rival com l'Europa sempre et fa donar més del que pots donar. A més, cada partit que he jugat contra l'Àlex, en compartir la mateixa zona al camp, hi ha algun que altre enfrontament directe.


3) La família pateix més en aquests partits entre germans? Amb qui aniran dissabte? 

Potser sí que pateixen més pels cops que ens podem donar, però sobretot disfruten de poder veure a dos dels seus fills jugant en el mateix camp. Anar no aniràn amb ningú, voldran que els dos fem un gran partit i que no ens fem mal.

No. Al contrari, gaudeixen perquè pocs cops es poden veure aquests esdeveniments. Dissabte aniran amb els dos i ens recolzaran als dos amb la mateixa intensitat.


4) Cóm és la setmana prèvia al partit entre vosaltres? Us feu molta conya? Intentes treure-li informació del rival? 

La setmana prèvia és molt comentada a casa. Hi ha molta conya i ell sempre diu que marcarà. De moment no li he deixat, jeje Ens intentem treure informació; ell ja m'ha preguntat per cóm jugarem i lògicament m'inventaré alguna cosa.

És una setmana especial, ja que cada dia es comenta quelcom del partit a casa. Als dinars i sopars sobretot, ja que és una setmana atípica.


5) Què és el que més admires del teu germà? 

És un gran davanter d'àrea que sempre ha destacat pel seu olfacte de gol.

La seva professionalitat i que és un central molt complert.


6) Quin creus que és el seu punt feble? 

Potser hauria de treballar en defensa una mica més.

Segurament hauria de ser més agressiu.


7) Porra per dissabte (amb golejadors)

0-1 Javi Sánchez.

1-0 Carlos Cano


CANO VS. CANO; HISTÒRIA DELS DUELS FRATERNALS

1) Com dèiem, fins ara Àlex i Carlos Cano s'han enfrontat en 3 ocasions a Tercera Divisió: la primera, el 29 de novembre de 2009, en un Europa 2 - Cornellà 2, amb un gol de l'Alex (i un de l'ara escapulat Charly Ruiz per al Cornellà), en un partit en què el defensa de l'Europa va jugar els 90 minuts i el seu germà Carlos només els 10 últims.


FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo / BTV Esports

2) El segon precedent va ser el 25 de març de 2012: Santboià 1 - Europa 0 (amb gol de l'ara escapulat Del Moral), en un partit on tots dos germans van jugar el partit sencer.


FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo / BTV Esports

Amb motiu d'aquest segon enfrontament, La Xarxa de Televisions Locals va preparar un interessant reportatge televisiu de dos capítols amb els dos germans, que van compartir raquetes i camp de futbol, al Joan Batista Milà de Sant Boi:




FONT: XTVL

3) El tercer i últim duel fins ara entre els Cano va ser la temporada passada, el 21 d'octubre de 2012: Montañesa 1 - Europa 1, amb 90 minuts per a l'Àlex i els 35 últims per a en Carlos


FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo / BTV Esports

En aquesta ocasió, va ser BTV qui va preparar també un reportatge sobre el duel fraternal:


FONT: BTV Esports

Així doncs, 3 precedents de Cano contra Cano: 1 triomf pel Carlos, i 2 empats. Enguany li tocaria guanyar a l'Àlex, no...?