*En vermell si comporta sanció per al pròxim partit

Expulsions a favor:      3  (vs. Cornellà, i a Castelldefels i Montañesa)
Expulsions en contra:  4  (a camp Montañesa, i 3 vs. Cerdanyola)

Remuntades en contra:

Quan marca l'Europa?:

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

El gol legal de Víctor Durán, el primer que li anul·len a l'Europa en aquesta lliga (FOTOCAPTURA: CFC.cat)

*L'Europa no perdia 2 partits seguits de lliga des de feia gairebé un any i mig (17 mesos i 3 setmanes). L'última vegada va ser en les jornades 31 i 32 de la temporada 2011-2012, quan va enllaçar dues desfetes al camp del Santboià (1-0, el 25 de març de 2012) i a casà contra el Gavà, en un altre partit pol·lèmic resolt amb un penal a temps afegit (1 d'abril de 2012). Abans, també havia perdut 2 partits consecutius en el play-off de la passada temporada, amb sengles derrotes contra l'Arandina (0-1 i 2-0).

*Feia 15 partits oficials que l'Europa no encaixava 3 gols en un partit. Va ser el 14 d'abril, en el 2-3 davant el Manlleu (també pol·lèmic, per cert...)

*En només 39 minuts, l'Europa va encaixar tants gols com en les 5 primeres jornades de lliga (3).

*L'Europa no es quedava amb 9 jugadors des de la derrota a St. Carles de la Ràpita, el 27 de gener (llavors van ser expulsats Édgar i Rafa Leva)

*En només 6 jornades, l'Europa ja ha rebut gairebé la meitat d'expulsions que en tota la lliga passada (4, per les 9 de tota la darrera campanya).

*En canvi, també ha rebut més de la meitat d'expulsions a favor que en tota la lliga passada (3, per les 5 de l'última temporada completa)

*Les dues vegades que l'Europa ha anat per darrere en el marcador aquesta lliga, no ha pogut remuntar. Ha estat davant Muntanyesa (1-0) i Cerdanyola (1-3).

Diego va fer el quart pal escapulat en aquesta lliga; 3 dels quals, al travesser (FOTO: CFC.cat)

*L'Europa feia 25 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga. Va ser al 1988, quan va empalmar 6 triomfs seguits en l'arrencada de campionat de Regional Preferent, davant Gimnàstica Iberiana (1-3), Hospitalet Atlètic Guimerà (2-1), Amposta (0-3), Poble Sec (2-0), Lleida (1-2), i Gavá (2-1). Com molt bé em matisa l'Agustí Tenllado, aquest partit es va suspendre a la mitja part amb 1-1. Es va reprendre dijous 10 de novembre i l'Europa va guanyar 2-1, així que tècnicament es pot dir que els escapulats van guanyar els 6 primers partits de lliga, tot i que cronològicament la ratxa havia quedat trencada abans d'aquest últim triomf, el 23 d'octubre de 1988, quan l'Europa va caure al camp del Rayo Esplugues per 2-1 en la 7ª jornada de lliga.

*L'Europa feia 30 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga a Tercera Divisió. Va ser al 1983, quan va guanyar els 5 primers partits: FC Barcelona Aficionats (3-1), Reus (0-1), Terrassa (1-0), Horta (0-1) i Vic (1-3). La ratxa es va trencar el 9 d'octubre de 1983, amb una pol·lèmica derrota a casa davant el Júpiter (0-3), en un partit en què l'Europa va patir 4 expulsions!

*6 dels 9 gols de l'Europa han estat en tram final de 1ª o 2ª part: els dos contra el Cornellà van ser en temps afegit (el d'Alberto en el temps extra de la 1ª part, i el de Javi Lara en el minut 93), el de Guille a Sant Boi a 9 minuts del final, el segon de Javi Sánchez contra el Gavà, al minut 87, el segon a Castelldefels, a 11 minuts per acabar, i l'únic contra el Cerdanyola (Javi Lara de penal) en temps afegit.

*5 d'aquests 9 gols en lliga de l'Europa han estat a l'últim quart d'hora de partit.

*2 dels 5 gols al darrer quart d'hora de partit han donat 4 punts més a l'equip gracienc. Els altres dos han servit per sentenciar els partits de Gavà i Castelldefels.

*Per ara han marcat 3 defenses, 1 migcampista, i 1 davanter (per partida quàdruple). El partit a Castelldefels va ser el primer en què no marcava un defensa escapulat en aquesta lliga.

*Els de Javi Lara contra el Cornellà i Cerdanyola són els 2 penals a favor de l'Europa aquesta lliga (l'any passat en van ser 8). Per ara, no li han xiulat cap en contra.

Amb Édgar -i Camacho- ja han jugat 18 futbolistes de l'Europa en aquesta lliga (FOTO: CFC.cat / REM Images)

*Rafa Leva, i Víctor Durán són els 2 únics futbolistes escapulats que han jugat tots els minuts de lliga (540). Ja només falten per debutar el porter Eloi, i el lesionat Cebri.

*Els 6 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: contra el Cornellà, Guille Ramon i Javi Sánchez de titulars, i Charly Ruiz i Alegre a la 2ª part; contra el Santboià, Cristian Del Moral, que va ser titular; i a Castelldefels, el fins llavors lesionat Marc Esteban.

*L'Europa ja porta 4 pals en aquesta lliga: Guzmán a Sant Boi va fer un travesser, Cano un pal contra el Gavà, Marc Esteban un travesser a Castelldefels, i Diego un travesser contra el Cerdanyola.

*L'Europa ha deixat la porteria a zero en 2 dels 6 partits de lliga (l'any passat ho va fer en 18 partits de 38). Rafa Leva ha encaixat 6 gols i acumula, doncs, una mitjana d'un gol encaixat per partit.

*L'Europa va perdre el primer enfrontament oficial de la història davant el Cerdanyola.

*L'Europa continua sense guanyar mai la Montañesa en partit de lliga: 7 partits, 3 empats i 4 derrotes.

*L'Europa ha guanyat en 3 de les darreres 4 visites en lliga a Castelldefels.

*L'Europa suma 3 victòries consecutives en lliga contra el Gavà. L'any passat va guanyar els 2 partits de la lliga passada, i ara aquest.

-------------------------------------------------

FONT: L'Escapulat

Si diumenge al Nou Sardenya no us vau fer amb el nº 41 del dirari L'Escapulat', també el podeu consultar online. En aquest mes, a banda de l'actualitat del primer equip, també podeu llegir peces sobre el calendari del filial, el debut amb victòria del femení a 2ª divisió davant el Sant Andreu, la curiosa història del banderí de l'Europa al museu del Bayern de Munic, o un article sobre el 'boom' mediàtic que torna a viure el futbol català, ja no només a diaris i ràdios, sinó també a través d'internet o plataformes de TV multimèdia com BTV o La Xarxa.