dimecres, 11 de setembre del 2013

Castelldefels, 0 - Europa, 2; la via escapulada avança a cop de fusell

Javi Sánchez ha tornat a treure el fusell dues vegades (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

En una Diada històrica, l'Europa s'ha afegit a la festa. Els de Pedro Dólera han guanyat 0-2 a Castelldefels, amb un nou doblet de Javi Sánchez, que ja ha tret el seu 'fusell' golejador 4 vegades en els darrers 3 dies. Amb el triomf d'avui, l'Europa suma 4 triomfs consecutius, una fita que feia molt de temps que no passava: l'Europa no guanyava els 4 primers partits de lliga des de fa 25 anys, a Regional Preferent l'any 1988, i 30 que no ho feia a Tercera Divisió, al 1983. A més, l'equip s'ha tret l'espineta de l'eliminació de la Copa Catalunya d'ara fa just un mes. Amb aquesta victòria, l'equip gracienc continua colíder empatat a 12 punts amb la Montañesa, a només 4 dies del derbi a Nou Barris.

La primera part ha estat força ensopida. L'Europa ha volgut tenir més iniciativa en el joc, en un partit on Pedro Dólera ha fet servir un plantejament similar al que va donar el triomf la temporada passada en lliga: si en aquella ocasió el tècnic va alinear un onze amb Óscar Muñoz i Epitié de dupla atacant, avui ho ha fet amb Javi Sánchez... i Àlex Cano!! El capità escapulat ha abandonat el seu lloc de defensa central i ha jugat de segon davanter, fent una tasca notable en aquesta ubicació inèdita. També ha format part de l'onze Marc Esteban, que en el seu debut en lliga d'escapulat ha fet un molt bon partit al pivot defensiu, i fins i tot incorporant-se a l'atac quan ha calgut: de fet, la millor ocasió gracienca a la 1ª part ha estat un xut llunyà seu que s'ha estavellat al travesser. Un cop de Cano que ha provocat una gran aturada de Pociello ha estat l'altra gran opció de gol abans del descans. Al minut 36, el partit ha començat a posar-se de cara, amb la segona targeta groga que ha vist el local Marc Martínez, que ha deixat al Castelldefels en inferioritat numèrica. Amb tot, s'ha arribat al descans amb 0-0.

Només començar la 2ª meitat, l'Europa ha demostrat que es llençava a pel triomf: al primer minut, Pociello ha evitat el gol en la rematada de Cano, però 2 minuts després, Alegre l'ha posat al segon pal, on Cano ha fet l'assistència enrere amb el cap, i Javi Sánchez ha afusellat. El 0-1 ha esperonat encara més als graciencs, que han fet valer la superioritat numèrica per tancar al seu camp un Castelldefels impotent i tou. Un omnipresent Charly en tres ocasions, Rovira, o Javi Lara han posat a prova Pociello, i el setge escapulat ha tingut el seu premi al minut 79: centrada per l'esquerra de Cano, primera rematada de Rovira que treu un defensa sota pals, i més atent que ningú, Javi Sánchez fa el 0-2 amb el cap. Quart gol del davanter escapulat en lliga, que ja és el pitxitxi del campionat empatat amb Nils de la Montañesa i Javi Revert del Palamós. Javi Lara ha pogut fer el tercer abans d'acabar, i el Castelldefels també ho ha provat en una de les darreres jugades del partit. Amb el 0-2, l'Europa suma 12 punts de 12 possibles, i diumenge a les 12h es jugarà el liderat en solitari amb la Munta al municipal de Nou Barris.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona mixta:

Només acabar el partit, Javi Sánchez es mostrava així de satisfet pel seu nou doblet i quart triomf consecutiu de l'equip:

I en roda de premsa, el tècnic Pedro Dólera també expressava l'alegria pel brillant inici de campionat del seu equip: