dijous, 13 de juny del 2013

El capi Àlex Delmàs anuncia que penja les botes

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

"Me'n vaig quan vull, com vull, i en el club que vull". El capità de l'Europa Àlex Delmàs ha anunciat aquest vespre en roda de premsa al Nou Sardenya que deixa el futbol. Amb 35 anys acabats de complir, Delmàs plega després de 7 temporades al Club Esportiu Europa, en què s'ha convertit per mèrits propis en llegenda viva del club per talent futbolístic, xifres de rècord, dedicació i un compromís irrepetible com a gran capità de l'equip escapulat. La seva figura trascendeix més enllà del club gracienc, i és que amb 515 partits, 83 gols, i una mitjana que supera els 30 partits per temporada en els darrers 14 anys, avui també ha dit adéu un dels jugadors més irrepetibles del futbol català de les dues últimes dècades.

El 10 de l'Europa es retira convertit en un mite de la història escapulada (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Així com hi ha jugadors llegendaris de la història del futbol que van deixar petits grans estadis, avui 13 de juny de 2013 Àlex Delmàs ha fet el mateix amb la sala de premsa del Nou Sardenya. Entre 4 parets plenes de fotografies, rètols i estampes dels grans mites de la història escapulada, avui l'Àlex ha decidit que ha arribat l'hora de convertir-se en un d'ells. Com ell mateix ha remarcat, ho fa quan i com ell vol, com fan els més grans i els més savis. Se'n va del futbol havent deixat a un Europa que torna a ser un gran de la 3ª divisió, que juga play-offs per pujar a 2ª B, i que ha tornat a enganxar a l'afició escapulada.

Panoràmica de la sala de premsa plena a vessar (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Acompanyat a la taula pel president del club Guillaume De Bode i per l'entrenador Pedro Dólera, i envoltat per familiars, jugadors i aficionats, Delmàs ha fet un emotiu parlament. L'anècdota inicial l'ha protagonitzat el seu fill Arnal: vestit amb una minisamarreta de l'Europa amb dorsal nº 10, ha trencat a plorar en quant l'Àlex ha anunciat que deixava el futbol, provocant els somriures del centenar de persones presents a la sala. El capità escapulat ha agraït a De Bode i a Joan Josep Isern per haver-lo fitxat en el seu dia, a tots els companys i tècnics que l'han acompanyat en la seva trajectòria a La Roca, Cardedeu, Granollers, Sabadell, Premià, Mataró i Europa, als aficionats i penyes escapulats (amb especial record a la sra. Cinta, entranyable sòcia que ens va deixar ara fa uns mesos i que dormia amb una foto de l'Àlex a la tauleta de nit), o al cap de premsa del club Àngel Garreta. El moment més emotiu ha arribat quan l'Àlex ha tingut paraules de record per a la seva família: el seus germans, la seva dona, al seu fill, la seva mare i al seu pare, que ens va deixar ara fa 5 anys: "el meu fan nº 1, el més crític, i la persona que més m'ha marcat a la meva vida". Delmàs, que assegura marxar orgullós de la seva etapa "en aquest club tan màgic que és l'Europa", ha provocat una llarga i sonora ovació quan ha acabat el seu discurs.

El tècnic Pedro Dólera ha remarcat la importància que ha tingut Delmàs dins del vestidor i cóm l'ha ajudat en els bons i en els mals moments viscuts en el seus 4 anys a la banqueta gracienca. Visiblement emocionat, Dólera ha definit Delmàs com "un capità insuperable, i el meu pont amb els jugadors", i ha hagut d'aturar el seu discurs amb un nus a la gola, "perquè si no ploraré jo també i serà la hòstia". El president escapulat Gil De Bode ha definit al capità com "un 10 en el camp, però també un 10 a fora del camp, i també en els moments difícils". A més, ha recordat al pare de Delmàs (amb qui eren veïns 20 anys enrere a La Roca del Vallès), li ha obert la porta del club per continuar vinculat a l'Europa en un futur, i ha anunciat que el pròxim Trofeu Vila de Gràcia a mitjans d'agost servirà també per fer-li un homenatge a Delmàs, que jugarà els seus darrers minuts com a escapulat.

Molts dels jugadors de l'Europa no han pogut contenir l'emoció en l'adéu del capi Delmàs (FOTO: 'Vamos, escapulados!)

"Mai podré tornar a l'Europa i a tots vosaltres tot el que m'heu donat", ha dit el capità. Però, diguis el que diguis, els fets demostren el contrari, Àlex. La sala de premsa a rebentar amb familiars, companys i excompanys dels diferents equips per on has passat, tècnics, directius, aficionats, periodistes, amb molta gent plorant emocionats, o aguantant com podien el nus a la gola previ a una catarsi d'emocions, són la viva estampa de tot el que ens has regalat en aquests 7 anys al Nou Sardenya. Com a futbolista, com a capità, però, sobretot, com a persona. I si tinguessis twitter o facebook, ara potser te n'adonaries amb més precisió de quánta gent t'estima, amb l'allau de missatges amb el hashtag #gràciesDelmàs que inunden les xarxes socials des que a tres quarts menys cinc de vuit del vespre has fet públic que penjaves les botes. Per tot això i per molt més, no tinguis cap dubte que seràs per sempre més l'Etern Capità de l'Europa; Àlex Delmàs, un dels nostres...

Àlex Delmàs: el 10 de l'Europa; l'etern capità (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Si voleu escoltar íntegrament la roda de premsa de comiat d'Àlex Delmàs, ho podeu fer en aquest enllaç:



Repassa també en imatges el que ha donat de sí el comiat de Delmàs, en aquest vídeo de BTV:

FONT: BTV Esports


I si voleu repassar la trajectòria esportiva completa de Delmàs, ho pots fer en aquesta entrevista que vam mantenir al poc d'iniciar aquest blog.


Així han vist el comiat de Delmàs:

-Web Oficial CE Europa

-Web oficial CE Europa (trajectòria fotogràfica Delmàs)

-La Jornada.cat

-La Jornada.cat (article 'El 10 de l'Europa')

-Golcat.com

-Tercera.cat

-L'Independent de Gràcia

-L'Independent de Gràcia (versió paper)

-El 9 Esportiu

-Diari Sport:
FONT: Twitter @angelgarreta


Per cert, en Roger Sánchez, a travès del seu blog 'Tercera.cat', ha obert un concurs on sorteja una samarreta del capi Àlex Delmàs. Per participar, només has d'escriur un missatge de twitter, amb el següent hashtag:

#gràciesDelmàs