dilluns, 28 de gener del 2013

Rapitenca 1 - Europa 0; un mal diumenge

Javi Ramos ha fet el gol que ha sentenciat l'Europa (FONT: CE Europa.cat / Àngel Garreta)

12 jornades i 87 dies després, l'Europa ha tornat a perdre un partit. Algun dia havia d'arribar, però la llàstima és que hagi estat just el diumenge que l'Olot es deixava 2 punts a Rubí, i que s'hagi produït a només 2 partits d'igualar la millor ratxa invicte de l'era Dólera. Aquesta 3ª derrota de la temporada arriba per idèntic resultat que les dues anteriors, 1-0, per bé que amb un regust diferent: i és que tant a Vilassar com a Cornellà, els escapulats van ser superiors i van merèixer el triomf, i avui no ha estat així. Un mal dia que pot tenir qualsevol, per bé que deixa també ressaca en forma de sancions: i és que l'Europa ha rebut avui tantes expulsions com en les 20 jornades anteriors, dues, i ha acabat el partit amb 9 homes. Un fet que, a priori, impedirà tant al porter Rafa Leva com al lateral Édgar jugar diumenge al Nou Sardenya contra el Vilassar. I dic a priori perquè el tècnic Pedro Dólera ja ha avisat a la roda de premsa posterior al partit que el club recorrerà la segona groga que ha vist Édgar. En principi, dimecres hauríem de conèixer el veredicte del comitè de competició.

A la primera meitat, la producció ofensiva escapulada s'ha limitat a una rematada llunyana de Camacho que ha sortit desviada, una centrada-xut de Javi Lara a la sortida d'una falta, i poc més. La millor opció del primer temps ha estat per al local Yélamos, que ha enviat un fort xut per sobre del travesser quan tenia una posició inmillorable per batre Rafa Leva. Ja a la 2ª part, ha arribat aquell amarg moment que feia 508 minuts que els escapulats no tastàvem: rebre un gol. En una passada llarga, Cano no ha arribat a interceptar la pilota amb el cap, i el malagueny Javi Ramos ha fet l'únic gol del partit. Una jugada pol.lèmica, i és que tant els defenses com el porter escapulat han reclamat mans del davanter de la Rapitenca en el control. Sincerament, vistes les imatges repetides, jo no tinc clar si eren mans o no. Sigui com sigui, avui no era el dia de l'Europa, i ni Guzmán en un xut alt, ni Rovira de cap a l'àrea petita, han pogut marcar. A 7 minuts del final, Édgar ha vist la segona groga, però tot i jugar amb 10, l'Europa ha insistit, jugant més amb el cor que amb el cap. A l'últim minut de partit, el capi Àlex Delmàs ha tirat d'experiència per forçar una falta lateral, Rafa Leva ha pujat a rematar, i en intentar evitar el servei ràpid del porter rival, ha vist també la segona groga que ha deixat l'Europa amb 9 homes. Ha estat la cirereta a un diumenge per oblidar, i que estic convençut que l'equip voldrà arreglar diumenge vinent a casa.

Tot i que el liderat de l'Olot queda ja a 7 punts, i el segon lloc del Cornellà queda ara 4 punts per sobre, s'ha de mirar el cantó positiu: i és que l'Europa manté 7 punts d'avantatge sobre l'immediat perseguidor, el Rubí, i 8 sobre el Figueres, que és el primer que queda fora de les places de play-off. L'equip, per cert, serà notícia demà dilluns, quan el seleccionador català Toni Almendros doni la llista per a l'amistós del pròxim dimecres al CAR de St. Cugat (19:30h.) davant el Llagostera. Una convocatòria on hi haurà presència escapulada...



FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)



FONT: FCF

Així ho han vist:



Resultats jornada:



FONT: FCF