divendres, 25 de gener del 2013

Prèvia Rapitenca-Europa: a seguir sumant

Cano, en una acció del partit d'anada (FOTO: CE Europa.cat)

Encara amb l'exhibició de futbol sobre el Terrassa a la memòria, equip i afició hem de canviar el xip. Diumenge toca una altra visita molt complicada a terres tarragonines, i com ja va passar fa 15 dies a La Pobla de Mafumet, segurament els jugadors escapulats hauran de canviar-se l'esmòquing i posar-se el mono de treball. I és que la Rapitenca és un rival molt dur a casa seva, i no posarà les coses gens fàcils als homes de Pedro Dólera (només cal recordar el partit d'anada al Nou Sardenya). I compte, a més, perquè les condicions climatològiques també poden marcar el partit, per culpa del fort vent. Amb tot, si els escapulats mantenen la bona línia de tota la temporada, l'equip pot tornar cap a Gràcia sumant un altre bon resultat que el mantingui de ple en la lluita per la zona alta de la taula, i de pas, continuar incrementant les estadístiques i rècords de les últimes setmanes.

Sense anar més lluny, l'Europa podria sumar la 12ª jornada invicte, fet que el deixaria a només un partit d'igualar la millor ratxa de jornades sense perdre en les 4 temporades de Dólera a la banqueta. I és que ja ha plogut des de l'1 de novembre i aquella darrera derrota al camp del llavors líder Cornellà (1-0). També Rafa Leva i tot l'equip poden seguir incrementant la seva imbatibilitat, que ja dura més de 4 partits, i un total de 438 minuts sense encaixar cap gol. Una solidesa defensiva que continua sent una de les grans claus per entendre la gran temporada de l'equip gracienc.

Com ja us dèiem dilluns, arriben bones notícies de la infermeria, on ja només queda Cebri: tant Guzmán com Epitié han entrenat amb normalitat aquesta setmana, i estaran disponibles si el tècnic ho creu necessari. Si diumenge passat Dani Romero tornava després de 2 mesos lesionat, el pròxim a fer-ho pot ser Iván Álvarez, ja amb l'alta mèdica i esperant la oportunitat per debutar, després de la lesió que va patir a l'agost al Torneig Vila de Gràcia.


EL RIVAL:

FONT: UERapitenca.net

En la temporada de retorn a 3ª divisió, la UE Rapitenca està fent una molt bona campanya. Ubicat en una còmoda 10ª plaça amb 25 punts, es troba a 9 del play-off d'ascens i a 8 del descens. Sense grans aspiracions però també sense urgències, els homes de Toni Teixidó jugaran sense pressió, i això els fa doblement perillosos. Els rapitencs s'estan fent forts al seu estadi, on han sumat 18 dels 25 punts que tenen (les 5 victòries en lliga les han sumat a La Devesa), i on només un equip ha estat capaç de vèncer: La Pobla de Mafumet, en la 1ª jornada (0-1). Des d'aquell 26 d'agost, el rival de l'Europa està invicte a casa, havent guanyat 5 partits i cedint només 3 empats; una dada que ens indica clarament la dificultat del partit de diumenge. Els 2 equips de la zona alta que ja hi han jugat, Cornellà i Manlleu, només van poder empatar. Tot i la poca producció ofensiva (només 20 gols marcats), una de les claus d'aquesta Rapitenca és una defensa ordenada, sòlida i contundent, que només ha encaixat 16 gols (quart millor equip en aquest sentit, només superat pel líder Olot -9 gols-, i Europa i Rubí -12)

És cert, però, que la Rapitenca no arriba en el millor moment de la temporada en quant a resultats: només han guanyat 1 partit dels últims 8, havent sumat 8 punts dels darrers 24. Idèntiques xifres que el Terrassa abans de diumenge passat, però és clar, les circumstàncies del partit seran diferents. El rival de l'Europa arriba d'empatar a 2 a un camp complicat com el de La Pobla de Mafumet en el derbi de les terres tarragonines, i ja fa 5 jornades que no guanya: l'últim triomf va ser el 15 de desembre davant el Palamós (2-0). Atenció, a més, a una altra circumstància: els de Toni Teixidó no han pogut entrenar amb normalitat els 3 últims dies per culpa del fort vent. Des de la Ràpita ens deien avui que si les condicions climatològiques no canviessin, el partit podria córrer el risc de suspendre's, per bé que el vent ha minvat avui, i per a diumenge s'espera una treva, tal i com indiquen les previsions del Meteosat. Hem de pensar, doncs, que no hi haurà problemes i el partit es jugarà amb normalitat.

Segurament els homes més destacats de la Rapitenca els trobem a la part atacant: el tortosí David Callarisa és el pitxitxi de l'equip, amb 6 gols; el malagueny Javi Ramos (amb 4), Ferran Roig (amb 3) o Raul Teixidó (fill del tècnic, i que va marcar el seu únic gol en lliga al Nou Sardenya, de falta directa) són els altres principals arguments ofensius. L'ex del Barça David López, altres defenses com Javi Ortega (ex Reus o St. Andreu) o el lateral Yélamos, el porter Raul Jiménez (només 16 gols encaixats), i jugadors com Bertomeu, Munta, Barru o Miguel Pérez (autor de 2 gols a l'últim partit), són altres noms destacats de l'equip rapitenc.

De cara a aquest partit, la notícia al conjunt del Montsià és una circumstància gairebé inèdita aquesta temporada. I és que el tècnic tindrà a tota la plantilla disponible, sense lesionats ni amonestats. L'únic sancionat serà precisament el mateix Toni Teixidó, que diumenge passat va veure la cinquena targeta groga de la temporada i no podrà asseure's a la banqueta davant l'Europa, ja que complirà 1 partit de sanció.

Com cada setmana, si voleu conèixer millor al rival de l'Europa, aquí teniu sencer un dels últims partits disputats a La Devesa: Rapitenca - Vic, emès a través de La Xarxa, amb narració de Jesús Ferrando (L'Ebre TV):





A LA 1ª VOLTA:

En el debut al Nou Sardenya aquesta lliga, l'Europa va empatar a 1, tot i l'expulsió de Rovira a la 1ª part. Víctor Durán va fer el gol escapulat a la 2ª part, que igualava el marcat per Teixidó als primers minuts:


FONT: BTV Esports


PRECEDENTS:

Darrerament les visites a St. Carles de la Ràpita han estat força positives per a l'Europa, que ha guanyat els dos últims partits a La Devesa:

FONT: futbolme.com

També en el total d'enfrontaments a totes les categories, els precedents són favorables a l'Europa (com sempre, cal afegir el partit d'anada, donat que les dades són fins al final de la passada temporada):

FONT: CD història i estadística CE Europa


SI VOLEU ANAR A LA DEVESA A ANIMAR L'EUROPA (DIUMENGE 12h.):

FONT: UERapitenca.net

Avinguda dels Esports s/n - 43540 St. Carles de La Ràpita




PARTITS JORNADA 21:


FONT: FCF.cat


VAMOS, ESCAPULADOS!!!